Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אתה בעצם אומר שלא תהיה בעיית בלאי מנוע מואץ בשימוש בין עירוני רציף של 70 ק"מ ביום ברכב יונדאי i10

נכון?

אני אומר שכן תהיה בעיה ויש לשקול לקחת רכב עם מנוע חזק יותר

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז אתה בעצם אומר שלא תהיה בעיית בלאי מנוע מואץ בשימוש בין עירוני רציף של 70 ק"מ ביום ברכב יונדאי i10

נכון?

תגדיר מואץ - בכמה זה יקצר את חייו?

לדעתי בכל רכב 4 גלגלי שנמכר בארץ, בלי קשר, נסיעה בינעירונית במהירות החוקית בארץ אינה מאיצה את הבלאי לעומת הממוצע.

תחזוקה טובה לרכב כזה תבטיח יכולת צבירת קילומטראג' עצום.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כתבתי אחרי 100 אלף תתחיל תצרוכת שמן לא זניחה וגם יורגש חוסר סחיבה שיתחיל מוקדם יותר אבל בגלל שהוא פרוגרסיבי לוקח זמן עד שנהג מתחיל לשים לב לזה.

פורסם

אתה בכלל לא מספק נתונים תומכים. רק קובע עובדות.

האם לדעתך הסל"ד הממוצע בנסיעה בינעירונית גבוה מהסל"ד הממוצע בנסיעה עירונית?

אנחנו מדברים על i10...

בנסיעות של הרבה עצור וסע, כמו בעיר, ברכב קטן, אני מאמין שהסל"ד הממוצע יהיה בסופו של דבר דומה לנסיעה מחוץ לעיר אם לא יותר. אלא אם מדובר במישהו שהחליט להפריע לתנועה...

אם תוסיף לזה את ההיבט הכלכלי הכולל הנובע מבלאי למכלולים נוספים שבעיר גבוה במידה מהותית מאשר מחוץ לעיר, אתה אמור להסכים שהתמונה לא בדיוק כפי שהצגת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

נכון?

יותר מזה - אני טוען שנסיעות רבות דווקא בתוך העיר יאיצו את הבלאי של המנוע הרבה יותר:

1. הרבה התנעות קרות - מכלולים נמצאים פחות זמן בטמפ' עבודה.

2. עבודה קשה יותר של המנוע - הרבה האצות מהמקום, סל"ד גבוה לעיתים קרובות יותר.

3. הרבה עמידות בסרק.

4. עבודה קשה יותר של המזגן.

5. בנסיעות קצת יותר ארוכות בעיר - חום מנוע ממוצע גבוה יותר עקב המאמץ והמהירות הנמוכה.

6. צריכת דלק גבוהה יותר משמעותית בתוך העיר.

להמשיך? :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בנסיעה של 70 ק"מ בין עירוני במהירות שיוט ביום הבלאי יהיה מינמלי, בטח לעומת נסיעות עירוניות קצרות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אז אתה בעצם אומר שלא תהיה בעיית בלאי מנוע מואץ בשימוש בין עירוני רציף של 70 ק"מ ביום ברכב יונדאי i10 נכון?

כן, זה מה שהוא אומר וזה גם מה שאני אומר; זה גם מה שיגיד כל מישהו בעל הבנה בסיסית בתורת הרכב.

נסיעה בינעירונית רגועה גורמת בלאי אפסי לכל מנוע מודרני (בנזין ודיזל). למעשה, ביחס לנהיגה העירונית שרוב המכוניות שלנו מורגלות בה - שיוט בינעירוני ממש "מוסיף בריאות" למנוע: אחלה אוורור לכל המכלולים, לרבות עוקת השמן, מערכת הקירור ומערכת המיזוג; וכן שמירה על טמפרטורת עבודה יציבה תוך כדי המסת משקעי פיח או מניעת היווצרותם מלכתחילה.

ככה כל רכב צריך לנסוע! בין השאר, ברכב כזה אורך חיי השמן יהיה משמעותית ארוך יותר מאשר ברכב שעיקר נסיעותיו הן בעיר (אפילו כפול!).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הכל נכון אבל לא תופס למנועים קטנים וחחלשים

קחו טוסטוס וסעו איתו רק מחוץ לעיר רגוע תעשו טיפולים בזמן שימו את השמן הכי טוב שיש ונראה כמה המנוע יחזיק לעומת נסיעות עירוניות יום יומיות

חברים אני מדבר מניסיון ולא רק מידע בהבנת מנוע ומה גורם לו לבלאי

פורסם

זאת דוגמא קיצונית למנוע קטן וחלש שעובד מצוין בתוך העיר אבל סובל מחוצה לה.

אני נוטה להסכים עם דן-אידין ואני חושב שאם תבדוק את זה אתה תראה שברוב המקרים מנועים קטנים "מתים" לפני מנועים גדולים. פותח השרשור דיבר על סיריון שברצונו להחליף, אז בדוק בכמה סיריון 1,000 סמ"ק הוחלפו/שופצו מנועים לפני שהגיעו ל-150 אק"מ ובכמה סיריון 1,300 סמ"ק הוחלפו/שופצו מנועים לפני שהגיעו ל-150 אק"מ.

כמובן שזה כלל אצבע ויש מנועים גדולים שהבלאי שלהם גבוה מאלף ואחת סיבות אחרות. יש לזה המון סייגים, כמו מנועי ה-TSI של פולקסווגן (שאולי סובלים מבלאי גבוה מסיבות אחרות לגמרי...) וכמו כל מיני מנועים גדולים שסבלו מכשלים בתכנון אבל העיקרון נכון. נסיעות ארוכות בסל"ד גבוה לא בריאות למנוע. גם נסיעות קצרות בפקקים לא בריאות למנוע. הכי בריא למנוע להישאר בסוכנות של היבואן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני נוטה להסכים עם דן-אידין ואני חושב שאם תבדוק את זה אתה תראה שברוב המקרים מנועים קטנים "מתים" לפני מנועים גדולים.

על זה אין עוררין ואמרתי את זה גם קודם. אבל זה לא העניין פה. הוא הרי לא קונה גטס עם 150000 ק"מ אלא i10 חדשה (או חדשה יותר). והאמת שגם זה לא העניין פה, כי דן-אידין טוען שנסיעות ממושכות מחוץ לעיר מזיקות למנוע, ואנחנו מנסים להסביר לו שנסיעות עירוניות קצרות מזיקות הרבה יותר...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לא מסכים כלל.

המנוע של הסיריון 1,000 לא היה מנוע מוצלח (וחלש) ורוב המנועים מתו מהזנחה ובעיקר מנוזל קירור שאינו מקורי. למעלה מ 90% מהסיריון 1,000 הגיעו לחברות השכרה, אני משער שהתמונה ברורה.

אין שום בעייה למנוע קטן כגדול לגמוע מרחקים בנסיעה בינעירונית והבלאי למנוע יהיה אפסי. מי שאונס את הרכב, דופק קיקים או חי על המנתק שלא יתפלא שהמנוע צורך שמן או מתחיל לעשות צרות כאלה ואחרות. המנוע של ה I10 הוא מנוע מודרני ואין לו שום בעיות, בטח לא עם טיפולים בזמן ושימוש בשמן מודרני העומד בתקני היצרן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם כבר נגעת בסיריון היו לי כמה לקוחות פרטיים שהגיעו עם תצרוכת שמן בקילמוטראז נמוך ולא הבינו למה צריך להחליף מנוע כל כך מוקדם והסיבה הייתה כי הם קנו את הרכב מטעמי חסכון ולא ממש השתמשו בו לעיר כפי שיועד

לגבי המנוע המודרני של ה i10 הפיקנטו האלטו בו נבדוק מה קורה עם המנועים האלו עוד 3 4 שנים מבטיח לך שלא יהיה חדש תחת השמן

מודרני או לא מודרני לא הרבה השתנה מהימים של הגסטי שרייד סיריון וכל המכוניות עם המנוע קופסת נעלים שלהם

פורסם

מה שלא השתנה זה אופן הטיפול של הישראלי הממוצע במכוניתו. הסיבה שהלקוחות היו צריכים להחליף מנוע היא בדיוק זו שאיתמר ציין. אין קשר לאופי הנסועה ואם כבר אז נסועה עירונית בעיקרה פוגעת הרבה יותר מנסועה בינעירונית (ראה מה שאני וחן ג. כתבנו).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

90 אחוז מבלאי המנוע מתרחש בהתנעה קרה.(התנעת בוקר).

נסיעות תוך עירוניות גורמות לפי כמה בלאי במערכות הרכב השונות מאשר נסיעות בינעירוניות בסל"ד שפוי

2 המשפטים הנ"ל הן אמיתות נכונות וללא עוררין לגבי כל סוג רכב.

כל מי שחושב אחרת פשוט טועה.זה הוכח לאורך שנים באין סוף מיבחנים לאין סוף סוגי כלי רכב.

• תוכן חדש...