Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפול בגלל TAPATALK.

זה בשונה מחיבור ATA (כבל אפור רחב) שצריך להגדיר Slave/Master. אם יש שני כוננים עם גאמפר על ה-Master. אז המחשב לא יזהה אותם.

----

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בחיבור CDROM על SATA 0 ודיסק קשיח על SATA 1 במקום ההיפך למחשב לקח בדיוק כפול זמן להגיע לשולחן העבודה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מצטער, מניסיון שלי זה לא כך. אולי בלוח ספציפי זה שונה ממה שאתה מכיר בדרך כלל.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

וואו... חברים, הבעייה שלי כבר נפתרה מזמן :lol:

אגב היא הייתה דווקא עם הדיסק הקשיח החיצוני שלי מתוצרת סמסונג, שהחזיר נשמתו לבורא בטרם עת.

הכונן הוחלף לאחד בנפח גדול יותר במסגרת האחריות, מתוצרת סיגייט, ואין יותר בעייה. לפני זה, פשוט הייתי מנתק את הכונן לפני ריבוט וזהו זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמי שעבד במעבדה טרם הגיוס,

היו לי פה ושם מקרים כאלו, הייתי בודק תמיד שההגדרות בביוס נכונות (אם הביוס מוגדר לגשת לBOOT דרך USB, הוא יכול לתקוע את המשך התהליך התקין), לאחר מכן בודק כמובן אם אין כרטיס זכרון/DOK תקוע, ורק בסופו של דבר בודק האם ההרדיסק לא תקין (וגם זה לא בודקים בדקה, יש תוכנות וכלי בדיקה שבהם מבצעים בדיקות, לא סתם ככה זורקים החלטה).

בכל מקרה - גועל נפש. מאכזב מאוד שככה נראים הטכנאים בארץ, ובתור מי שעבד בתחום, אני מתבייש שככה חושבים שחלק מאיתנו נראים. חבל, לא כולם רמאים ושקרנים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

המטרה של התכנית הזו קדושה, ויש שני לקחים שאני למדתי, ואני מקווה שכל מי שצופה בה למד:

1. לעולם לא ינכח לבד בבית אזרח ותיק (או אפילו אישה, סילחו לי) בזמן ביקור טכנאי/ חשמלאי/ שרברב (גם מההיבט הצרכני וגם הביטחוני).
  2. בכל תחום שבו יש בעיה, עדיף שבזמן הטיפול ינכח מישהו שמבין דבר אחד או שניים בנושא.

דוגמא- כשצריך להעביר טסט או להכניס את הרכב למוסך, אם אפשר שיעשה זאת גבר.

כשמגיע טכנאי מחשבים- שאחד הילדים או הנכדים יקבלו אותו ולא הסבתא. אישה מבוגרת ובודדה מעוררת חמלה אצל הצופים, אבל אני מקווה שבמציאות רוב האנשים קצת יותר אחראיים.

עם כל הכבוד לצרכנים התמימים, ועם כל הסלידה מ"בעלי מקצוע" שמנצלים את בורותם של הלקוחות, גם על הלקוחות חלה "חובה" מינימלית, לדעתי.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הלקח שאני למדתי מהתוכנית וגם מהנסיון העצמי שלי עם כול מיני נבלות, זה שלפני שמזמינים איש מקצוע, צריך להכנס לגוגל ולעשות חיפוש קטן על מה יכולה להיות התקלה.

כמות המידע שאפשר למצוא היום על כול דבר,לפעמים מוריד את התלות או לפחות מצמצם את הסיכוי שכול מיני נבלות יעשו סיבוב על הגב שלכם.

פורסם

העובדה היא שהטכנאים הצדיקים יצאו מהסוג התקלה השניה של כרטיס שיצא ממקומו, הטכנאים ה"רשעים" יצאו מהסוג תקלה המוזר שארגנו להם.

תקלה מהסוג הראשון מזכירה לי כל מיני שטויות שעשו לי בקורס טכנאי מחשבים שעברתי, דברים שבחיים לא נתקלתי בהם בשטח.

העובדה היא שגם מהתקלה השניה אפשר היה להגיד שהמחשב דפוק, לא עולה וצריך לקחת אותו למעבדה ולהחליף אותו.

להפך, דווקא התקלה השניה יותר "פרוצה" לרמאויות מכיוון שהמחשב, למראית העין של הלקוח, נמצא בסטטוס יותר גרוע, לא רואים כלום על המסך, בעיה להגיד שהלך הלוח אם וההרדיסק נישרף ? לא. חבל להמעיט בערכם של אלו שבסדר ולנסות לתרץ את הנוכלים.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

שביט

איזה חובה מנימלית חלה על הסבתא שהתקלקל לה המחשב, המקרר, מדיח הכלים וכד'?

יש בעל מקצוע שאמור לסדר את התקלה, היא לא צריכה להביא אף אחד שיהיה איתה בזמן שבעל המקצוע מגיע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשאתה חיי בחברה שמעודדת רמאות ונוכלות חלה עליך חובת בדיקה מינימלית. עצוב, אבל זה מה שיש בינתיים.

העובדה שאתה אדם ישר ותמים לא תמנע מנוכל לפגוע בך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היא כן, משתי סיבות:

היא אישה מבוגרת שחיה לבד (גניבה או יותר גרוע מזה).

בעל מקצוע שרואה מלכודת דבש עלול לנצל את תמימותה לטובתו, וראית את זה אתמול.

סבתא שלי חיה לבדה, ואין מצב שייכנס אליה הביתה טכנאי זר מבלי שאני (אנחנו שכנים :wink:), אבי, דוד שלי או החותן שלה נהיה שם. חד חלק ופשוט.

תגידו שאני פרנואיד, אך כמו שנכתב מעליי- אנחנו חיים בחברה שכבר קרו בה דברים כאלה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

העובדה שאתה אדם ישר ותמים לא תמנע מנוכל לפגוע בך.

העובדה שאתה אדם ישר ותמים, מעודדת את הנוכלים לברווז לך את הצורה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אנשים קצת נסחפים כאן כשהם חושבים שמי שהופיע שם שרוף בתחום שלו.

זה לא היה פרק של כולבוטק על אנס סידרתי, אלא פרק של יצאת צדיק עם המנחה החופר.

לכל הבעלי מקצוע שנפלו שם יהיה כתם גג חודש עד שישכחו שבכלל הייתה תוכנית על זה.

• תוכן חדש...