Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא לגמרי נכון. את הדיסק אפשר לקבל בחינם כל עוד המחשב באחריות, הגיע עם רשיון למערכת הפעלה מהמפעל, ומיבואן רשמי, אחרת חפש. גם לא בתשלום.

בזמנו רכשתי דיסק דומה של לנובו, לא מהיבואן אלא מהיצרן עצמו(עלה משהו בסביבות 19$).

אין ברשותי מחשב לנובו בכלל ומן הסתם לא רשיון וכו.

הדיסק משחזר את כול המחיצות כולל מחיצת השחזור עצמה.

אודי A4

דימה.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
התקלה הראשונה שהם ביימו באמת לא הוגנת, עד אתמול לא ידעתי ש DOK יכול לתקוע עלייה של WINDOWS וגם פחות הגיוני לחפש DOK שתקוע מאחורה כשהיום בכל מחשב יש לפחות כמה כניסות USB מקדימה.

מה שכן, הייתה לטכנאים הזדמנות לתקן את טעותם ולהתנצל לאחר ההגעה למעבדה והדלקת המחשב מחדש ללא ה DOK. השקרים שמרחו את הזקנה זה גועל נפש, ישראבלוף במיטבו. חבל שהענף פרוץ וכל אחד שיודע להדליק מחשב יכול להיות "טכנאי".

איתמר.

לא טענתי שלא, טענתי שמדובר ב"תקלה" לא נפוצה.

מדובר בתקלה נפוצה מאד. קרה לי עשרות פעמים וזה לא קשור בכלל לBOOT SEQUNCE כי אני לא נוהג לשחק בBIOS. במחשב הקודם שלי כמעט הזמנתי טכנאי עד שהבנתי את פשר הבעיה..

פורסם

לידע כללי, לא רק DOK יכול לגרום לבעיה הראשונה, גם לעשות ריסט למחשב שה smartphone מחובר אליו (בכבל כמובן) יכול לגרום לאותה הבעיה

פורסם

עמיר אלבז הוא נוכל.

לא בגלל יצאת צדיק.

תשעו גוגל על השם שלו ותראו מספר פסקי דין עם אנשים שמתלוננים על הרמאויות שהוא עשה.

הוא פשוט אדם כזה. נוכל בכל רמ"ח איבריו.

השני שנכשל - טוב, אולי באמת לא ידע. אין לי מושג.

פורסם

התוכניות הן מגמתיות.

*למה לתקן את המחשב וגם לרכוש מחשבים נוספים? ברור, כדי להציג את הטכנאי בתור רב נוכל.

*למה לא ענו לשאלה של הטכנאי בן כמה המחשב ועוד לגלגו על השאלה, זאת שאלה לגיטימית שיכולה להצביע על עייפות חומר או על בעייה מהמפעל או מחשב שעדיין באחריות.

*הם הגדירו מחשב שיעלה רק מהאחסן נייד, שהרי גם מי שמגדיר בסדר עלייה התחלה מה usb ממשיך גם עליה מ ה cd ומהדיסק הקשיח, אף אחד לא יכול לצפות לתקלה כזאת, מה עוד שמתיאור התקלה יצא כאילו בבוקר עבדו על המחשב ופתאום אופס הפסיק לעבוד.

מה שכן טכנאי חכם משקיע במעבדה עוד מספר דקות כדי לבדוק ביוס וכדו'.

*בהקשר לתקלה לעיל, לדעתי גם אם היו מוצאים את ההחסן נייד ממקומו המחשב לא היה עולה.

העובדה היא שהטכנאים הצדיקים יצאו מהסוג התקלה השניה של כרטיס שיצא ממקומו, הטכנאים ה"רשעים" יצאו מהסוג תקלה המוזר שארגנו להם.

תקלה מהסוג הראשון מזכירה לי כל מיני שטויות שעשו לי בקורס טכנאי מחשבים שעברתי, דברים שבחיים לא נתקלתי בהם בשטח.

הרשע הגדול יצא זה שמכר לגברת מחשבים נוספים, אך הייתי באמת שמח למען ההגינות לראות את כל השיחות המוקלטות כדי לדעת מה קרה שם.

פורסם

טרונצ'ו - כפי שאנשים כתבו פה - זו תקלה מאוד נפוצה.

יש מחשבים שעולים מהמדיה הראשונה שהם מוצאים - (ולא צריך להגדיר לעלות רק מUSB או משהו מגוכך כזה) - אלו הגדרות יצרן ואין פה שום התחמקות.

כך או כך - עוד לפני המעבדה - בודקים 2 שניות ביוס.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
למה אתה כל כך בטוח שהדליקו את המחשב במעבדה?

סביר להניח שהבחור פשוט זרק אותו ובמעבדה וצעק לעובד שלו - ״אבי, תחליף לי פה דיסק קשיח ותעלה מחדש ווינדוז״ והלך. אבי לא חשב יותר מידי, הרי התקלה כבר אובחנה, החליף, פירמט והמשיך הלאה בחייו.

עבדתי במקצוע הזה כמה שנים. המקצוע פרוץ לחלוטין ובעקבות "זילות המידע" שיש היום לא ניתן ממש להתפרנס אלא אם אתה רמאי, השוק שחוט לחלוטין ומחירי המחשבים שירדו לרצפה לא תורמים לנושא.

כל בעל מקצוע נורמלי לא סומך על דיאגנוזה של אחרים אלא מאבחן בעצמו את הבעיה, לקח לי פעם אחת בדיוק לטעות כדי להבין את זה.

עוד עניין שנתקלתי בו המון הוא הבנת הנשמע. נכנס לקוח למעבדה ושם מחשב על השולחן, אני שואל אותו מה הבעיה והוא אומר לי "לא יודע, אם הייתי יודע הייתי פותר לבד". ואני כרגיל עונה, לא שאלתי מה הפתרון, שאלתי מה הבעיה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
התוכניות הן מגמתיות.

*למה לתקן את המחשב וגם לרכוש מחשבים נוספים? ברור, כדי להציג את הטכנאי בתור רב נוכל.

*למה לא ענו לשאלה של הטכנאי בן כמה המחשב ועוד לגלגו על השאלה, זאת שאלה לגיטימית שיכולה להצביע על עייפות חומר או על בעייה מהמפעל או מחשב שעדיין באחריות.

*הם הגדירו מחשב שיעלה רק מהאחסן נייד, שהרי גם מי שמגדיר בסדר עלייה התחלה מה usb ממשיך גם עליה מ ה cd ומהדיסק הקשיח, אף אחד לא יכול לצפות לתקלה כזאת, מה עוד שמתיאור התקלה יצא כאילו בבוקר עבדו על המחשב ופתאום אופס הפסיק לעבוד.

*בהקשר לתקלה לעיל, לדעתי גם אם היו מוצאים את ההחסן נייד ממקומו המחשב לא היה עולה.

העובדה היא שהטכנאים הצדיקים יצאו מהסוג התקלה השניה של כרטיס שיצא ממקומו, הטכנאים ה"רשעים" יצאו מהסוג תקלה המוזר שארגנו להם.

תקלה מהסוג הראשון מזכירה לי כל מיני שטויות שעשו לי בקורס טכנאי מחשבים שעברתי, דברים שבחיים לא נתקלתי בהם בשטח.

הרשע הגדול יצא זה שמכר לגברת מחשבים נוספים, אך הייתי באמת שמח למען ההגינות לראות את כל השיחות המוקלטות כדי לדעת מה קרה שם.

אני בתחום הזה לא מעט שנים ( יותר בסיסטם ) ועבדתי בעבר גם עם פרטיים , .

ויצא לי לראות את התוכנית אתמול וזה פשוט מגעיל שזה האנשים שאיתך במקצוע ,

אם לא נתקלת בתקלות האלו בשטח כנראה אתה לא מספיק זמן שם , עוד מתקופת 1.44 שהיה תקוע ולא עולה מער הפעלה יש את הנושא הזה .

יותר מזה אף פעם לא השבתתי דיסק קשיח לפני שעשיתי בדיקת סקטורים .

יש סדר שעובדים ובדיקות .

אין ספק שלקוח מבוגר הוא פוטנציאל לרמאות , אבל זה לא אומר שצריך לעשות את זה .

הכי עצוב כמו שהנהג מונית אמר , מקבלים מדליה על זה שאתה בסדר ועושה את העבודה שלך ולא מרמה .

לגבי התקלות שנבחרו שם , אני לא חושב שאפשר לסיק מקצועיות על ידי התקלות שהוצגו

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
לפני שקראתי בפורום שדיסק און קי עושה בעיות עם העלאת הווינדוס, גם אני לא ידעתי.

הווינדוס שלי לפעמים היה לוקח לו סביב 10 דקות לעלות ולא הבנתי למה זה קורה.

ג'ימפור לא נכון (במחשבים ישנים המבוססים על IDE)של HD ו CDROM יגרום בקלות להכפלת זמן העליה במחשב.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
התוכניות הן מגמתיות.

לא יודע אם ראית את כל התוכנית - אבל הוא הציע לה לרכוש מחשב (ואפילו מסך HD בעלות זניחה של "כולה 900 ש"ח ") - אז לא נרכש מחשב על דעת אף אחד - מלבד ההצעה של אותו נוכל

הטכנאי הפשוט ביותר ידע להגיד שמדובר במחשב חדש (או לפחות כזה מהשנה האחרונה) במבט חטוף בביוס על המעבד (או לא בביוס אפילו ב MOTD בהתחלה) - הדבר הנכון היה לעשות בטח ובטח אם מדובר היה בבעיה מהמפעל לפי דבריך - היא להפנות את הלקוחה לספק (HP ) לממש אחריות, ואם הוא היה אפילו 0.1 אחוז בנאדם, הוא גם היה עושה את השירות הזה בשבילה ודואג שיגיע טכנאי לטפל לה בתקלה.

גם טכנאי גרוע לפני שלוקח למעבדה בודק הגדרות בביוס - ההגדרה הראשונית שהוא היה נתקל היא BOOT ORDER והיה משנה את ה דיסק לבוט הראשון - והיה פותר את התקלה - ואם לא, אז במעבדה לכל הפחות היה מנסה להדליק את המחשב (מה ששני ה"טכנאים" הראשונים לא עשו ! לראיה אף אחד מהם לא טרח לבדוק את הדיסק והחליף אותו)

אתה טועה, הוא היה עולה (מניסיון רב בנושא) - היה בודק סידי, היה בודק התקן חיצוני וממשיך הלאה.

דעותי כתובות באדום

פורסם
ג'ימפור לא נכון (במחשבים ישנים המבוססים על IDE)של HD ו CDROM יגרום בקלות להכפלת זמן העליה במחשב.

מחשב חדש...:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
התקלה הראשונה שהם ביימו באמת לא הוגנת, עד אתמול לא ידעתי ש DOK יכול לתקוע עלייה של WINDOWS וגם פחות הגיוני לחפש DOK שתקוע מאחורה כשהיום בכל מחשב יש לפחות כמה כניסות USB מקדימה.

מה שכן, הייתה לטכנאים הזדמנות לתקן את טעותם ולהתנצל לאחר ההגעה למעבדה והדלקת המחשב מחדש ללא ה DOK. השקרים שמרחו את הזקנה זה גועל נפש, ישראבלוף במיטבו. חבל שהענף פרוץ וכל אחד שיודע להדליק מחשב יכול להיות "טכנאי".

איתמר.

כמו שאמרת - התחום פרוץ.

טכנאי מחשבים אמיתי,

או כל power user ממוצע היה מבין בשנייה ורבע מה הבעייה.

הבעייה מתחילה כש"טכנאי המחשבים"ברובם לא ראויים להיקרא אפילו power user, בטח ובטח שלא טכנאי.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
אומנם הוא יצא צדיק אבל מה אתם אומרים על זה שהנהג מונית הוא גם טכנאי מחשבים בין הנסיעות?

אני לא יודע מה קדם למה (המונית או המחשבים), אבל אני חושב שכל הכבוד לו על החשיבה היצירתית כדי להגדיל את ההכנסות שלו. יש הרבה מוניות בארץ וכנראה באזור שלו אין נסיעות כל היום. כך הוא ממקסם את הפיריון שלו ליום ע"י לקיחת עבודות מזדמנות בתחום נוסף בו הוא מבין.

לגבי הטכנאי הראשון שתפר את הלקוחה ב-8.5K, נוכל מקצוען שלא ממצמץ אפילו כשהוא תופר לקוחות!

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
מחשב חדש...:lol:

בדוק שהכבל SATA שיוצא מהדיסק הקשיח עליו מותקנת מערכת ההפעלה מחובר לSATA שממוספר 0 בלוח אם. (אם יש 4 חיבורי SATA בלוח המספור יהיה בדרך כלל 0.1.2.3, אני מניח שהבנת את הרעיון).

fiat x1/9

פורסם

אמיר. ב-SATA אין קשר למס' החיבור (בהנחה שיש רק כונן אחד). אתה יכול לחבר ב-SATA3 או ב-2 והכל יעבוד כרגיל.

במידה ויש כמה כוננים, יש לסדר את ה-HD BOOT PRIORITY לפי הכונן עליו מותקנת מערכת ההפעלה (וה-BOOT). אחרת תקבל מסך שחור שמתחיל ב-BOOT FAILURE.

אבי

----

• תוכן חדש...