Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

i5 או i3 ואיזה ציפסט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תותחים נכבדים.

פעם אחרי פעם אתם פה לתת עצה טובה.

אחרי שטיפלנו בבעיות הקירור של ה AMD 939 ה MB נפח את נשמתו.

זה סימן משמיים לשדרג את המחשב.

מארז נורמאלי + ספק טוב + דיסקים קשיחים יש, ואפילו כרטיס מסך טוב. כל אלו יעברו למחשב החדש.

צריך המלצה ללוח אם (גיגהבייט/MSI/אסוס...) הסבר קצר על ההבדלים בין הציפסטים השונים 61/65/67/77 והמלצה למעבד ברמת 'ערך לכסף'.

מצד אחד אני לא אוהב לקנות זבל, מצד שני לא בא לי להשתגע עם ההוצאה. משהו ברמת הביניים.

מה הייתם ממליצים?

אבי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני לא מכיר צ'יפסטים, אבל מעבד I5 עדיף, במיוחד שיש לך כרטיס מסך טוב. מבחינת לוח אם ממליץ על אינטל - לוחות אם טובים מאוד ואמינים שמחזיקים זמן רב או לוח של ג'יגה בייט שיש לי ניסיון מעולה עם שניהם (מחיר סביב 400-700ש"ח).

או אולי תרצה מעבד AMD. כל המעבדים מסדרות החלשות הם 4 ליבות (חלק מפיצ'רים וליבות נעולים, אבל עם לוח אם של ג'יגבייט אפשר לפתוח פיצ'רים ולקבל מעבד 4 ליבות חזק).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה כמובן תלוי בשימושים שלך. אם אתה משחק/מתעסק בגרפיקה, אז לפחות - I5. אם לא - I3.

לוחות אם - מעולם לא נפלתי עם GB. עם אינטל כן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

דווקא עם גיגהבייט היה לי ניסיון לא טוב, הקירור הפאסיבי שהיה מותקן על הציפסט ממש לא עשה את העבודה שלו,

האסוס מעולם לא אכזבו אותי (3 מחשבים עם לוח של אסוס).

פורסם

אפשר להתחיל להתקשקש על סוגי ערכות השבבים והדקויות בין ההבדלים בינהם: H61/B65/H67/P67/H77/Z77/B75/Z68 ואחרים, אבל, אתן לך טיפ קטן ואחסוך לך המון כאבי ראש, ערכת השבבים פחות מעניינת, אלא הטכנולוגיות המוצעות על הלוח, ככל שיש טכנולוגיות מרובות יותר מובנות על הלוח כך ערכת השבבים ככה"נ תהיה מתקדמת יותר.

רוב (כמעט כולם עם עדכוני ביוס כאלה ואחרים) ערכות השבבים יתמכו את כל המעבדים הקיימים של מעבדי אינטל CORE I דור שני ושלישי (בתושבת 1155 פינים), ערכות שבבים מסויימים מתוכננים לתמיכה במעבדי אינטל עם סיומת הK אשר ניתנים להמהרה.

אני חושב שבמקום שתלך לאיבוד באתרי היצרנים בחיפוש אחרי לוח אם כי יש לכל יצרן עשרות לכל ערכת שבבים, תציין כאן מה אתה מחפש בלוח מבחינת טכנולוגיה ואצמצם לך פחות או יותר את האפשרויות המומלצות מבחינת הלוח, יש כאן גם אחרים שאני בטוח ישמחו לעזור.

מבחינת מעבד זה מאד תלוי בשימושים שלך כפי שכבר ציינו.

ארצה רק לדעת, איזה כרטיס מסך יש לך כרגע.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

ה-3570K I5 הכי משתלם לפי דעתי.

מבחינת צ'יפסט - זה תלוי מה אתה צריך מהלוח.

יציאה אופטית לסאונד? אופציה ל-OC? ליבה גרפית? וכו'.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

בעיקר אינטרנט + דואר.

עיבוד תמונה / ווידאו ברמה בסיסית.

עד עכשיו AMD athlon64 +3000 עשה את העבודה בצימוד ללוח טוב של MSI

מה הדרישות מהלוח?

USB...כמה שיותר ורצוי עם 3.0

כרטיס מסך מובנה - אין צורך

SATA לפחות 4 עם יכול RAID (בלוח הישן היו לי 8 )

כרטיס קול פשוט

IDE לא מעניין

OC לא מעניין

PCIE לכרטיס מסך

חריצי PCI רצוי לפחות 1

חריצי זכרון רצוי 4 אבל גם 2 יספקו אותי.

1394, עדיף - למצלמת הוידאו.

כרטיס המסך שלי GT620 גיפורס.

אין צורך לצטט מחירים היות ואני לא גר בארץ .

מה ההבדל בין IVY ל סנדי?

מה ההדל העיקרי ועד כמה זה משמעותי בין I3 ל I5?

תודה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בימי קדם הללו ושיבחו את ASUS בלי היכר - ונפלתי עם שני לוחות על שלהם (על צ'יפסט 845).

מאז אני אך ורק עם GB, גם אחי (שגם עסק בתחום עד לאחרונה) ושלל חברי. עד כה אין שום תלונות, אני מאוד מרוצה ואין ספק שאמשיך עימם גם במחשב הבא.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אני לא מכיר צ'יפסטים, אבל מעבד I5 עדיף, במיוחד שיש לך כרטיס מסך טוב. מבחינת לוח אם ממליץ על אינטל - לוחות אם טובים מאוד ואמינים שמחזיקים זמן רב או לוח של ג'יגה בייט שיש לי ניסיון מעולה עם שניהם (מחיר סביב 400-700ש"ח).

או אולי תרצה מעבד AMD. כל המעבדים מסדרות החלשות הם 4 ליבות (חלק מפיצ'רים וליבות נעולים, אבל עם לוח אם של ג'יגבייט אפשר לפתוח פיצ'רים ולקבל מעבד 4 ליבות חזק).

שטויות במיץ. לוחות אם של אינטל מומלצים רק למחשבים שהשימוש העיקרי בהם הוא אינטרנט.

לעומת זאת, לוחות אם של ג'יגהבייט מומלצים בחום רב.

אני ממליץ על השילוב של ה i5 2300/2320 יחד עם אחד מלוחות האם מהסידרה של Gigabyte P55-UD3. שילוב מנצח.

פורסם

P55 זו ערכת שבבים של מעבד CORE I דור ראשון, השילוב הזה לא מנצח כי הוא לא יכול לעבוד עם המעבדים שרשמת.

מחירים זה חשוב גם אם אתה לא בארץ כי יש לוחות ב300$ וגם ב70$, אז אם תרשום תקציב מבוקש ללוח ומעבד אוכל אולי לעזור לך וארשום לך המלצות ללוח + מעבד מאתר NEWEGG לדוגמא.

פורסם

נגיד 300 דולר ללוח ומעבד. תקציב סביר? אפשר גם למתוח למעלה.

פורסם

יש כרגע את הדיל הבא המצוין הזה בNEWEGG כרגע.

אמנם בלוח אין FIREWIRE אך יש לו 4 חריצי זיכרון, שמונה כניסות USB אחוריות מובנות (כולל USB3), אפשרות לחיבור כניסת USB3 קדמית ועוד אפשרות ל4 כניסות USB נוספות, אפשרות לRAID ועוד.

במעבדים החדשים הליבה הגרפית מובנית במעבד כך שאין יותר מדי אפשרויות בחירה, או שתשתמש בליבה הגרפית או שתשתמש בכרטיס מסך שלך, אני הייתי בודק ביצועים של הכרטיס שלך לעומת הליבה הגרפית במעבד הI5 המוצע לפני שבקלות מוותר על השימוש בה.

קישור ללוח האם המוצע:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4145#sp

פורסם
לוחות אם של אינטל מומלצים רק למחשבים שהשימוש העיקרי בהם הוא אינטרנט.

על סמך מה קביעה הזאת? (אני שואל כי מה שכתבת ממש לא נכון)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לוחות של אינטל עולים כמו לוחות טובים של שאר היצרנים. הם לא מסורסים - יש את כל הפיצ'רים, פשוט אין אפשרות לאובר קלוקינג (אבל פותח השרשור לא צריך את זה).

• תוכן חדש...