Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אני מבצע את התהליך הזה?

יש לי כבר מתאר למספר ווסטים ייעודיים שאני בניתי ביחד עם סקיצות של חברת T9. אני מחפש להוציא לפועל, אך לא מתקציב הכיס של הפקליסטים. התקציב הנדרש הוא לא אסטרונומי משהו כמו 12K.

מהיכן אני יכול להשיג תרומות?.

יותר מזה התורם יזכה לתעודת הוקרה מהגד' ויהיה אורח שלנו בתצוגת תכלית שאארגן לו עם שלל פיצוצים ופירוטכניקה.

היחידה היא במיל' מבצעת תעסוקות רבות ואימונים ובין היחידות ששר הביטחון אישר לה צו גיוס חריג, המאפשר לה לעבור את מגבלות ימי המילואים והתעסוקות במהלך ה3 שנים הקרובות.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

תנסה דרך האגודה למען החייל.

ובלי כל קשר בכל גדוד סדיר (אני יודע שאתה מתכוון למיל') האחראי על התרומות הוא הרס"ג.

תנסה לברר לגבי תרומות עם איזה רס"ר גדוד אני בטוח שיוכל לעזור לך.

פורסם

אני רוצה לגייס כסף לטובת הקניה של האמל"ח הזה.

אין לי רס"ר ולא רס"ג זה גד' מילואים, הוא לא באמת מתעסק עם דברים כאלה.

אני במקרה בחפ"ק מג"ד ויש לי מג"ד איתי בכל הסיפור העניין שמהתקציב הגדודי זה לא יכול להיות.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אני חיפשתי בשנה האחרונה ספונסר בדיוק למטרה הזו.

מאחל לך שתצליח יותר ממני. היום לא כל כך ששים להפרד מהכסף, וזו הסיבה שלמדתי

והתחלתי לתפור ציוד בעצמי.

תחסוך לך זמן ותסכול ותמנע מלגשת לחברות בינלאומיות. יש להן בדר"כ מדיניות

שהם לא מתעסקים בהיבט "המיליטנטי", מסיבות פוליטיות - כלכליות.

פורסם

עד כמה שאני יודע כמעט לכל יחידה/חטיבה/גדוד יש איזה גוף מאמץ. בזמנו אני זוכר שתנובה (או אולי שטראוס?) היו ה"ספונסר" של אגוז (את הגדוד שלי אמצו חוג דוברי האנגלית של גוש דן :roll: ).

תחשוב אולי לגדוד או חטיבה שאתה שייך אליו יש איזה גוף מאמץ?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אתה נמדבר על יחידה עם אנשי איכותיים. תפעיל אותם שירוצו עם הקשרים שלהם לגייס תורם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא נעים לי להגיד לך אבל כנראה שלא תצליח לעשות את זה.

לפני 5 שנים הפלוגה שלי הצליחה ליצור קשר עם תורם שרצה לרכוש ווסטים חדשים לכל הפלוגה (כולל לוגואים).

התרומה בסוף לא אושרה כי מדובר באמל"ח, מאותה סיבה שתורם לא יכול להביא לצה"ל נשקים.

אממה...אותו תורם בסוף הקים לנו אחלה מועדון פלוגתי שלא מבייש אפילו מועדונים של גדודים קרביים (שהייתי כולה ביחידת המעברים).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כמו שכתבו, לכל יחידה יש גוף מאמץ שיכול לסייע בדברים כאלה.

כיוון נוסף- פניה למשפחות שכולות של לוחמים מהיחידה, הם בדרך כלל שמחים לסייע בפרוייקטים כאלה (בפרט כאשר זה מנציח את זכר יקירם).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן לא לשכוח שמדובר ביח' מילואים,גורם מאמץ אין לנו לצערי :(

איציק בעבר נעשה רכש של ווסטים מתורם צרפתי, הבעיה שמי שתכנן את הווסטים פשוט לקח את הכסף שם למרעום דולפין על השולחן ואמר להם תביאו הכי טוב שלכם.

לא חשבו פעמיים ויצרו לנו ווסטים שלא מתאימים בשיט למתארים שלנו. אתה יכול לנחש מה קורה איתם.

הם יוצאים רק לתעסוקות ונזנחים לרוב ללא שימוש כיוון שהם לא תואמים את אופי המשימות שלנו.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

מבלי לפגוע בבטחון שדה וכו'.

לאילו פק"ליסטים אתה צריך ווסטים?

מה כמות הפקליסטים שצריכים ווסטים ייעודיים שהעלות מגיע לכדי 12K ש"ח?

מה ההצעת מחיר הממוצעת לווסט מטעם אותה חברה שממנה קבלת הצעת מחיר לפי הסרטוטים?

מהם המתארים המדוברים שצה"ל לא מספק ווסטים מתאימים מספיק ויש צורך לפנות לגורמים אזרחיים כדי להצטייד באמל"ח?

האם מדובר בחומרים מיוחדים שמהם הווסט ייוצר?

מה רע בווסטים מק"ט/לא מק"ט שצה"ל כן מספק?

רעיון להוזיל עלויות- פניה לאמלחיות בפלוגות הסדירות בצבא.

פורסם

עצם העובדה שאני לא פונה לאמלחיות בצה"ל היא בגלל העובדה שהפק"ל הזה כבד ודורש התאמת מערכת גב שמסופקת יחד עם המתאר שביקשתי מהחברה. תומכות אלומיניום מלאות עם מערכת גב נושמת וחגורת גב אלסטית.

כרגע עלות פריט בודד כולל היא 2000 ש"ח.

אני צריך 8 ווסטים.

צה"ל מספק פתרונות של מנשאי רץ אומללים שהיו רלוונטיים בתקופה שאבא שלי היה בסדיר. הלחימה כיום צריכה להיות עם עניין של המשכיות ורציפות בלחימה, אורך נשימה כמה שיותר ארוך מהמלא מחדש, ופיקוד ושליטה למפקד הגדוד בכל משימה שנידרש.

צה"ל לא באמת מבין את הצרכים של לוחמים בעלי פק"לים כבדים, רוב הניסויים שלו נעשים ע"י איזה כמו מטורללים באגף לוגיסטיקה ששמים מנשא ריק על הגב הולכים 20 מטרים וקובעים שזה בסדר.

צה"ל קונה את הווסטים שלו במחירי זנות ומחומרים הכי פחות איכותיים שיש. זאת הסיבה שווסטים מתפרקים.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
עצם העובדה שאני לא פונה לאמלחיות בצה"ל היא בגלל העובדה שהפק"ל הזה כבד ודורש התאמת מערכת גב שמסופקת יחד עם המתאר שביקשתי מהחברה. תומכות אלומיניום מלאות עם מערכת גב נושמת וחגורת גב אלסטית.

כרגע עלות פריט בודד כולל היא 2000 ש"ח.

אני צריך 8 ווסטים.

צה"ל מספק פתרונות של מנשאי רץ אומללים שהיו רלוונטיים בתקופה שאבא שלי היה בסדיר. הלחימה כיום צריכה להיות עם עניין של המשכיות ורציפות בלחימה, אורך נשימה כמה שיותר ארוך מהמלא מחדש, ופיקוד ושליטה למפקד הגדוד בכל משימה שנידרש.

צה"ל לא באמת מבין את הצרכים של לוחמים בעלי פק"לים כבדים, רוב הניסויים שלו נעשים ע"י איזה כמו מטורללים באגף לוגיסטיקה ששמים מנשא ריק על הגב הולכים 20 מטרים וקובעים שזה בסדר.

צה"ל קונה את הווסטים שלו במחירי זנות ומחומרים הכי פחות איכותיים שיש. זאת הסיבה שווסטים מתפרקים.

כמה שאני מסכים איתך בחלק המודגש.

אני לא יודע איך צה"ל בורר את הציוד שהוא רוכש עבור המערך הלוחם אבל לדעתי יש השקעה כלשהי במחשבה- לא מספקת ללא עוררין.

הפתרונות שלנו (חי"ר) לנושא הפק"לים הכבדים אלו הם תיקי הלואו שכן מסופקים ע"י צה"ל ויש מערכת תמיכה ורצועות מאוד נוחות אבל זה רק כאשר מודדים ללא הווסט והנשק האישי.

יחסית למנשאים העתיקים זה פתרון מאוד נוח פרט לנושא התפעול.

לשם המחשה את הכלים הכבדים (מרגמה, מק"כ ומקל"ר) הכנסנו בנוחות יחסית לתיקי הלואו והפידבק מהפקליסטים לא מאחר לבוא.

אני מאמין שאתה מכיר את השיטה הזו- מה דעתך עליה?

פורסם

אני יכול להבין למה אתה רוצה לגייס כסף ולקנות ציוד בעצמך, אבל עצם המהלך הזה מסיר את האחריות מהמדינה לדאוג לכם, ולמעשה, במודע או לא במודע, אתה נותן לממונים עליך אור ירוק על ההזנחה הזו.

זו בעיה, ממש מלכוד 22.

השלבים הבאים:

רופאים מגייסים כסף כדי לקנות תרופות

מורים מגייסים כסף כדי לממן שיעורי השלמה לתלמידים שלהם

אנשים פרטיים מגייסים כסף כי הם לא מצליחים לגמור את החודש.

עמותות פרטיות מגייסות כסף כדי להאכיל את הנזקקים.

אהה... אופס... חלק מהדברים הללו כבר קורים בשטח.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

פה מדובר לא על כלי רתק אלא על חפ"ק מג"ד, בתור אחד הקשרים שנאלץ להתאמלל עם 91 מוגבר, 7 מחסניות, 6 ליטר מים, 17 פצצות מטול ושאר ציוד סבב+פק"ל מפות מג"ד, אני לא יכול להרשות לעצמי את המסורבלות שבתיק לואו מגושם, אין לי אפשרות להשמיט מעצמי תיק עם קשר.

היה לי ווסט כמו שאני רוצה עכשיו בסדיר הוא עבר בדורות בחפ"ק.

המנשאים הם בלית ברירה מוצא אחרון, אנשים שופכים בגלל הדברים האלה לאגר על ימין ועל שמאל.

היה לנו לפני חודש אימון בעומסי חום כבדים שהוכיח את זה, לא נשמע לי הגיוני שאני צריך לחזור יותר מקילומטר כדי לסחוב את הקשר סמג"ד ששפך לאגר, ולא הוא לא סמרטוט אבל המנשאים והווסטים עשו את שלהם.

חובה לרענן, כדי שבעימות הבא מול חיזבאללה נוכל לזוז, לדלג ולקום להסתער ולנצח תו"כ ספיגת אבידות מינימלית.

אליק בליק-אני לא רוצה למות בגלל שהתעייפתי בהגעה ליעד במלחמה הבאה ולא הצלחתי לזוז אחרי שני ימי לחימה.

אני רוצה להיות פרקטי זריז כמה שאפשר ולבעל יכולת תגובה לתרחישים בשטח.

אף אחד לא מבין את הצרכים האלה עד שהולכים מקצין העיר ולדפוק לאותה אמא בדלת ולהגיד לה הבן שלך לא הצליח לקפוץ את החומה וחטף צרור שתפר אותו. תהיי חזקה, איפה החרא הזה שקנה את הווסטים האלה?, טוב שיקבל הדחה מתפקיד פיקודי לשנתיים והערת אזהרה. בינתיים אותה אמא כבר אין לה ילד יש לה חלל, היא הולכת לבקר ארון ופה נגמר עליה העולם.

בגלל איזה חתיכת חרא שלא היה בזין שלו לחשוב קצת יותר על ווסט מחורבן.

להתראות במלחמה הבאה.

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...