Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הרבה כתבות ודיבורים לגבי קניית רכב עם 0 ק"מ לא מהיבואן, ז"א מחברות ליסינג. הבנתי שגם שם יש כמה אפשרויות לקניית רכב ולכל אחת יש יתרונות וחיסרונות. מאוד יעזור אם מישהו יסביר איזה אפשרויות יש ומה עדיף.

פורסם
יש הרבה כתבות ודיבורים לגבי קניית רכב עם 0 ק"מ לא מהיבואן, ז"א מחברות ליסינג. הבנתי שגם שם יש כמה אפשרויות לקניית רכב ולכל אחת יש יתרונות וחיסרונות. מאוד יעזור אם מישהו יסביר איזה אפשרויות יש ומה עדיף.

אם המחיר מספיק מפתה,שווה לרכוש לא מהיבואן. אבל זה כמו לבחור בין שתי בחירות שבמי מהן תפסיד פחות או במילים אחרות-מה יותר גרוע: (רכב יד 2 עם בעלות קודמת ליסינג,שיהיה לך קשה למכור בעתיד או רכב,שנקנה מהחברה ויחטוף עכשיו ירידת ערך קשה של כ-40% ואולי יותר עד גיל 3).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
(רכב יד 2 עם בעלות קודמת ליסינג,שיהיה לך קשה למכור בעתיד או רכב,שנקנה מהחברה ויחטוף עכשיו ירידת ערך קשה של כ-40% ואולי יותר עד גיל 3).

זה אחד הדברים שרציתי לשאול - מה ההבדל שרשום בעלות קודמת ליסינג או בעלות קודמת פרטי? הרי בשני המקרים אני קונה רכב עם 0 ק"מ.

פורסם

הרכב היה בבעלות ראשונה ליסינג -זה כבר יגרור הפחתה של 10% לפחות בלי שתתחיל לדבר יותר מידי במכירה עתידית.

אנשים יעדיפו לרכוש יד פרטית /ישירות מחברת הליסינג ולא רכב שעבר כבר 2 ידיים והיד הראשונה היתה ליסינג.

מצד שני אם ההנחה יפה (ויפה זה בכיוון ה-15% ומעט יותר מזה) אולי שווה בדיקה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

במקרה שלך השאלה הנשאלת היא איך אתה ממן את הרכישה?

ולמה? כי לSIXT יש תוכנית של ליסינג פרטי, בה האוטו נשאר רשום על שמם, אבל אתה קפוף לתוכנית המימון שלהם, מחוייב ל30 חודשים לעיסקה ולא תוכל למכור את הרכב באמצע. בנוסף יתרת התשלום (אחרי המקדמה) צמודים למדד. כלומר בסוף העיסקה ההצמדה תעלה כמה אלפי שקלים, הכל תלוי מה גובה המקדמה.

מצד שני, אם אתה לוקח הלוואה מהבנק, כנראה שתשלם יותר על הריבית של הבנק (משהו כמו פריים+2%) והאותו ישועבד לבנק. אז גם כאן גובה המקדמה (הכסף שאתה מוציא עכשיו מהכיס) משחק תפקיד חשוב.

לשאלתך המקורית - בזמנו, לפני 4 שנים, קניתי ישירות מAVIS פוקוס בן 4 שהבוסית שלי נסעה עליו. קיבלתי סה"כ 15% הנחה מהמחירון כי הקילומטראז' היה ממש נמוך. רק 60000 קילומטר. שנה לאחר מכן מכרתי את האוטו באותו מחיר מינוס 300 שקל. כך שאם אתה לא מתכוון לקרוע את כבישי הארץ לכשתרצה למכור, ההנחה שתחויב לתת לא תהיה גבוהה במיוחד. כנראה שתהיה משמעותית קטנה יותר מההנחה שאתה מקבל מחברת הליסינג עכשיו.

פורסם
הרכב היה בבעלות ראשונה ליסינג -זה כבר יגרור הפחתה של 10% לפחות בלי שתתחיל לדבר יותר מידי במכירה עתידית.

אנשים יעדיפו לרכוש יד פרטית /ישירות מחברת הליסינג ולא רכב שעבר כבר 2 ידיים והיד הראשונה היתה ליסינג.

מצד שני אם ההנחה יפה (ויפה זה בכיוון ה-15% ומעט יותר מזה) אולי שווה בדיקה.

התכוונתי שבחברות הליסינג עצמן הרכבים לפעמים רשומים כליסינג ולפעמים כפרטי. אז מה ההבדל בין שני המצבים? ומה הסיבה שהם רושמים ככה וככה?

פורסם

ההבדל הוא פשוט -

אם הרכב נרשם על שם חברת הליסינג (הרץ, אוויס, אלדן, לא משנה איזו חברה) אז יופיע ברישיון שלו שהוא יד ראשונה מליסינג.

אם משום מה הרכב נרשם על שם אחד העובדים בחברה אז יופיע ברישיון יד ראשונה פרטית.

מבחינת הרכב, זה יכול להיות אותו הרכב. אין הבדלים מכאניים או הבדלים באבזור ברכב, זה אותו הדגם והכל אותו הדבר. ההבדל הוא רק ברישום הטכני. ברוב המקרים רושמים את הרכב על שם חברת הליסינג ואז הוא יופיע כרכב ליסינג.

שאלת גם לגבי הסחירות של הרכב בעתיד. ברור שלמי שרוצה להחזיק את הרכב הזה לטווח קצר עסקה כזאת תהיה פחות משתלמת. אפשר להתווכח אם זה יהיה לא משתלם בכלל או משתלם במידה קטנה, אבל זה לא העניין. עסקה כזאת משתלמת במיוחד למי שיודע מראש שהוא קונה עכשיו רכב חדש שישמש אותו לשלוש, ארבע או חמש שנים קדימה.

• תוכן חדש...