Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול פתאום הודיעו לי שהיום אני משתחרר,מזל טוב לי!:lol:

מזל שאני כבר חודש בתהליך חיפוש עבודה והיום מהבקום ישר נסעתי לראיון עבודה.

העבודה היא טכנאי שטח של מערכות כרסום וCNC בתחום האלקטרוניקה וחשמל.

התנאים ממש מושכים,נשמע מאוד מעניין,רכב צמוד(לא קנגו או פרטנר),נסיעות מרובות לחו"ל,שעות נוחות יחסית ומשכורת יפה בשביל בחור שרק השתחרר.

הדילמה שלי מתחילה בנקודה הבאה:

נאמר לי שמתכננים על עובד לתקופה ארוכה מאוד(חמש שנים לפחות) כיוון שיושקע המון כסף בהכשרתי(שנה ראישונה צמוד לטכנאי מנוסה באותה משכורת ואותם תנאים,כלומר אפילו הרכב ינתן לי מהיום הראישון,ובנוסף לכך המון נסיעות לחו"ל בשנה השנייה,אחת לחודשיים לתקופה של שבועיים.),

אני רוצה מאוד להתחיל ללמוד שנה הבאה הנדסה מה שבטח יגרום להיתפטרותי מהעבודה הנ"ל,

ולכן הדילמה שלי היא האם להתחיל לעבוד ולעזוב כשצריך או להודיע להם מראש על כוונתי ללמוד ואז יוותרו עלי בטח.:roll:

תודה מראש לכל החברים.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

כשאני עברתי ראיונות אמרו לי אותו דבר.

בפועל- אומרים את זה לרוב החיילים המשוחררים שאני מכיר, כדי להבהיר את נושא הרצינות. בד"כ חיילים משוחררים לא הכי רציניים...

אחרי הכל, הם כנראה באמת הולכים להשקיע בך ובפיתוח שלך שזה טוב בשבילך, הם בסה"כ רוצים לוודא שלא ישקיעו ותלך למקום אחר עם הידע שקיבלת מזמנם וכיסם או לחלופין, תלך למחוק את כל הידע בהודו.

שורה תחתונה, ללימודים יש את הפתוחה וזאת התשובה (הכנה) שהשבתי לכל מי ששאל. לגבי התקופה שים לב אם מצויין בחוזה התחיבות מסוימות או קנסות התפטרות.

אצלי לדוגמא אמרו מינימום שנה, בסופו של דבר לא הופיע שום דבר בחוזה. אמנם בתחילת החודש השלמתי שנה, אבל אחרים שעבדו יחד איתי גם הם שמעו את הסיפורים של השנה מינימום ועזבו תוך חצי שנה...

בקיצור, כל מקרה לגופו ותלוי בחוזה, רק קח בחשבון שיתכן מאוד ותקשר לאנשים שתעבוד איתם ולמעסיקים שלך ובמהשך במידה ובאמת תרצה לעזוב אחרי שנה יהיה לך מצב לא נעים.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

זאת בידיוק הבעיה,האי נעימות שיווצר לי כי אני בטוח שיהיה לי קשה לעזוב.

הנדסת חשמל לבחור ששאל.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

לדעתי, לך על זה לכל התקופה. אני רואה רק יתרונות- הכשרה טובה מעשית שתקל עליך את החיים בלימודים אחר כך, תוכל לחסוך כסף דיי בקלות ללימודים ולמחייה, לראות עולם קצת, אני הייתי תופס את זה ב-3 ידיים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הפילוסופיה שלי כשזה מגיע לעבודה אומרת " קודם תסכים,אח"כ תחשוב על מה הסכמת"

לחזור בך תמיד אפשר ואי נעימות זה משהו שניתן להתגבר עליו.

Gn'f'R

פורסם

זו עבודה שתרויח בה יותר ממה שתרויח כמהנדס חשמל אבל שכח משעות נוחות וכו'.

כשאתה מגיע למפעל עם מכונה שלא עובדת אתה גם תישאר עד הבוקר אם צריך.

אפשר לשאול מי החברה (אפשר בפרטי. אני פשוט נמצא בתחום מהצד הצרכני ומכיר את החברות השונות).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני הייתי הולך על זה.

ידוע לך במקרה אם צריכים עוד עובד למשרה כזאת? אתה בעל נסיון CNC או ללא? ניסיון?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

היי,האם הציעו לך לעבוד בחברת אלבה? אם כן דבר איתי אני אגיד לך מה התנאים שהם נתנו לי ( בסוף נשארתי איפה שאני עכשיו כי העלו לי את השכר שאלבה בעוד כמה שנים טובות לא יכלו להשוות).

נ.ב: יש לי את הטלפון של הבחור שמגייס את העובדים לשם, מי שמעוניין שיישלח לי ה"פ ואני אשלח לו בחזרה את המספר שלו.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

דווקא אלבה היא חברה לא ישרה (לפחות כלפי הלקוח) עדי כדי כך שאני ועוד לאט מעט עסקים לא מוכנים לנגוע בציוד שהם מייבאים למרות שהוא ציוד טוב. רק לצורך הדוגמא על בורג מוביל שנקנה בסוף ב 2500 ש"ח הם רצו 24000 ש"ח (מחיר חלק בלבד. את העבודה אני עושה לבד).

פורסם

הדילמה היחידה היא מבחינת מוסריות,לבוא בסוף שנה ולהגיד שאני עוזב.

לשלב של החו"ל אני בטח לא יגיע כי זה מתחיל מהשנה השנייה.

פורסם
זו עבודה שתרויח בה יותר ממה שתרויח כמהנדס חשמל אבל שכח משעות נוחות וכו'.

מה שאתה אומר זה מידע מבוסס?

אתה מבין שאנחנו מדברים פה על סכומים מאוד גבוהים, נכון?

פורסם

זיו, אתה מבין שטכנאי טוב בתחום לוקח 60$ לשעת עבודה לא כולל נסיעות, זמן נסיעה וחלקים?

פורסם

אתה מבין שאלבה מציעה לטכנאי שטח שלה משכורת בין 7000-8000₪ + רכב+ טלפון, קשה לי להאמין שיש מהנדס שמקבל משכורת של 7000-8000.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

האמת שלא, בגלל זה שאלתי :-D

אני יודע שהמשכורות שמהנדס חשמל מקבל אחרי 3-4 שנות ניסיון מגיעות ל-5 ספרות, ואין הרבה מקצועות שמצליחים להגיע לרף הזה.

אחרי כמה זמן מגיעים למשכורות כאלו?

האם צריך ידע מקצועי כלשהו?

נשמע מפתה :-P

• תוכן חדש...