Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כך, היום חזרנו מטיול עם הילדים בדרום גרמניה, אוסטריה ושוויץ.

לא אכביר על רכבים ישנים ומופלאים שנעים על הכבישים באזורים אלו, אלא רק 2 דברים:

1. המלצה חמה על מוזיאון התחבורה בלוצרן. לא משהו שמצדיק נסיעה מיוחדת, אבל אם מישהו בסביבה - אפשר להעביר יום שלם. תצוגה מרתקת של רכבות ישנות בפירוט ושחזור מדהימים, תצוגת מטוסים משנות ה- 20-30 (זה כנראה מעניין פחות, למעט אותי ואת השיבוט שלי בן ה- 10) ואולם גדול של רכבים עם מדגם של כמה עשרות רכבים חשובים מתקופות שונות, מסודרים בכוורת ועמדות מחשב שבהן ניתן לקבל הסברים מפורטים על כל דגם. פעם בכחצי שעה מעלית מיוחדת (כמו של מחסן אוטומטי ליוצאי ח"א) מורידה את הרכב התורן ויש הרצאה של מספר דקות עליו. בין הדגמים - מיני, דגם מאוחר של פנהארד, לנצ'יה, NSU RO80 וכו', וכמובן יותר מוקדמות. המיוחד - כל התצוגה מלווה בכתוביות גם באנגלית - כך שניתן להעביר הרבה זמן גם אם לא דוברים צרפתית או גרמנית. מומלץ בחום, גם מבחינת התכנים וגם מבחינת מבנה התצוגה.

2. בנסיעה סתמית למלון בדרום גרמניה, נתקלנו במפגש של מועדון פיאט 600 מקומי שכלל מכוניות מכל השנים והסוגים, החל משחזורים אוטנטיים לחלוטין וכלה ב- 2 מכוניות מסלול (עם שיפורים, כיסאות מרוצים) ואף גרסת אבארט (עם הצבע החצוי). חלק מהמכוניות הגיעו בנסיעה וחלק בגרירה על משטחים מיוחדים (ראיתי על הכבישים עוד מספר מכוניות אספנות כאלו שמשונעות בצורה זו). מדהים, רמת שחזור מושלמת. רק לקנא. אני יודע שדגם זה סובל מיחסי ציבור בעיתיים לעומת ה- 500, אבל בבסיסו מכונית דומה מאוד ברוחה ולפני ההתברגנות :-D של 850.

תיהנו מהמעט תמונות שהצלחתי לגרש מהן את השיבוט שנדבק עליהן ולא רצה לעזוב (לא שהוא סודי - הוא פשוט מסתיר את המכוניות...)

187_1_1_1.jpg

189_2_1_1.jpg

190_3_1_1.jpg

191_4_1_1.jpg

194_5_1_1.jpg

196_6_1_1.jpg

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

מדהים! כשאני הייתי לפני שנתיים באיטליה היה שם מפגש רכב פיאט 500.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

מדהים !

נכון שהפיאט 600 לא נהנית מההילה שאופפת את הפיאט 500, אולם מדובר במכונית שהיתה חשובה מאד לפיאט, והתאימה לשימוש משפחתי טוב יותר מה 500.

דגם אהוב עלי במיוחד הוא המולטיפלה (המקורית) שהיה למעשה המיקרו וואן הראשון בעולם.

אגב, שימו לב שלכל המכוניות בעלות רישוי גרמני ישנה סיומת H בלוחית הרישוי, שמעידה שהוא בסטטוס אספנות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בגיל 17 הורי קנו לי את הרכב הראשון. היה זה אחרי שנה של רכיבה על פנטיק 50 סמ"ק. והרכב היה כמובן : פיאט 600 שנת 1967 בצבע לבן אוף וויט. בתקופה ההיא המחירים היו בדולרים ( אינפלציה מטורפת של תחילת שנות ה- 80 ). עד היום זכור לי שהרכישה היתה בסכום 400 דולר. בנסיעה הראשנה למדתי מהו רכב מתחמם...

לאחר יישור קו מכני , למדתי לאהוב את הפיאט הקטנה והחמודה. באמצעותה חבריי ואני זכינו להגיע למקומות החשובים של הגבר המתבגר ( ים , סרטים ולא אפרט עוד). הבחינה המתמדת שהיא נאלצה לעבור: האם היא עוברת 100 קמ"'ש עם שני אנשים, שלושה וארבעה ? והתשובה שניתנה היתה כן, ובגדול !!!:lol:

המבט בתמונת שצורפו החזיר אותי לגיל ההתבגרות, לגעגוע לתקופה ולרכב הראשון , בעל הקווים העגולים (הרכב הוא האסף של רדיוסים הנראים לעין מכל זווית ) - כה יפה.

רכבים יפים יוצרים תמונות יפות.

• תוכן חדש...