Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל שקיבלתי תשובות סותרות מ-2 אנשים מביני עניין, אני אשאל פה.

נאמר שאני נמצא ב3000 סל"ד, אני לוחץ על הקלאץ למשך חצי שניה-שניה כדי להעביר הילוך, בזמן הקצר הזה, הסל"ד של המנוע מספיק ליפול עד לסל"ד סרק (800+-) או שהוא יורד מעט אבל נאמר לבערך 2000?

אם התשובה היא שהוא יורד לבערך 2000, מה בעצם הבעיה להעלות הילוך בלי שימוש בגז? הרי כשמעלים הילוך הסל"ד של הגיר יורד, גם הסל"ד של המנוע יורד קצת ואז יש איזון ביניהם, לחיצה על הגז פה די מיותרת ותגביר את הסל"ד של המנוע ותגרום ליותר חוסר איזון לא?

פורסם
ברכב עם ABS, המנוע נכבה-נדלק-נכבה-נדלק?

אולי באמת עדיף לבלום מההתחלה עם קלאץ לחוץ

כמובן שהוא לא נכבה ונדלק כל הזמן. מערכת ניהול המנוע וה-ABS לא עד כדי כך טיפשה. אבל כן, הכי חכם זה לבלום בחירום עם קלאץ' לחוץ.

בגלל שקיבלתי תשובות סותרות מ-2 אנשים מביני עניין, אני אשאל פה.

נאמר שאני נמצא ב3000 סל"ד, אני לוחץ על הקלאץ למשך חצי שניה-שניה כדי להעביר הילוך, בזמן הקצר הזה, הסל"ד של המנוע מספיק ליפול עד לסל"ד סרק (800+-) או שהוא יורד מעט אבל נאמר לבערך 2000?

אם התשובה היא שהוא יורד לבערך 2000, מה בעצם הבעיה להעלות הילוך בלי שימוש בגז? הרי כשמעלים הילוך הסל"ד של הגיר יורד, גם הסל"ד של המנוע יורד קצת ואז יש איזון ביניהם, לחיצה על הגז פה די מיותרת ותגביר את הסל"ד של המנוע ותגרום ליותר חוסר איזון לא?

בנוסף למה שכתבתי לך בפרטי, אם אתה ב-3000 על הגז ומעביר הילוך - בהעברה מהירה הסל"ד ירד בדיוק לנקודה הנכונה עבור ההילוך הבא (במרבית המכוניות). בהעברה איטית הוא עשוי ליפול עד לסרק ואז לעלות שוב.

בכל מקרה, בכל מכונית מודרנית יש מנגנוני סינכרון שעוזרים לסל"דים של הגלגל"שים השונים להסתנכרן למהירות דומה. שים לב שתוספת הגז בעת העלאת ההילוך לא צריכה להיות כשהקלאץ' לחוץ אלא לקראת סוף הלחיצה, והסיבה לכך היא שאתה מעלה הילוך במטרה להמשיך ולהאיץ את הרכב. אם תתן גז בסוף עזיבת הקלאץ' אז המשך ההאצה תהיה חלקה. אם לא תתן, המכונית תפסיק להאיץ ואז כשתלחץ על הגז תקבל טלטול קטן. זה הכל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כלומר בעצם, אין באמת בעית סינכרון סל"דים בהעלאת / הורדת הילוך ללא גז, והסיבה להוסיף גז בעת העלאת הילוך (בשלב שחרור הקלאץ) היא בעצם כדי לשמר את המהירות ולקצר את הזמן שהמנוע לא מספק כח להאצה

הבנתי נכון?

פורסם

בהעברה מהירה אין בעית סינכרון. אם תעביר לאט מן הסתם תהיה כי הסל"ד ירד לסרק (סנכרון תמיד יהיה, אבל הסל"ד יקפוץ מסרק לסל"ד של ההילוך וזה יטלטל ויאט את הרכב). אבל כן, הסיבה להוסיף גז בשלב שחרור הקלאץ' היא כדי לשמר את המהירות ולהמשיך את ההאצה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...