Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיגו 107[צריכת דלק].

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אתרום רק דבר אחד , וזה לאור הניסיון שלי ושל הורי עם תחנות הדלק בנתניה.

אם אתה מתדלק בתחנות הזולות שנמצאות באיזור התעשיה הישן (ובכוונה אני נמנע מלהזכיר את שמן) , אל תעשה זאת .

מבדיקה שערכנו , מזגנו דלק מכל אחת מהתחנות האלו לכוס , והשארנו את הכוס בחוץ לראות מה קורה (הדלק יתאדה) , נשארנו עם נוזל שקוף , מימי , בסך בערך 15 % מכמות הכוס.

בדוק והיווכח

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אנשים? על זה אתה מתבסס? איזה אנשים בדיוק, מאיפה הם, מה המצב של רכבם ואיך הם נוהגים? לעומת זאת כתב כאן אחד עם רכב כמו שלך שזאת התצרוכת דלק.

הציפיות שלך גבוהות מידי או שאתה חושב שנהיגה של אדם בין 65 היא הנהיגה הנכונה. יש מצב שאתה טועה.

אל תשכח גם שמנוע שלך עוד צעיר ובתול.

דניאל אתה כנראה טועה וקובי צודק. סביר להניח שמשהו לא בסדר. או תקלה כלשהי במנוע, או משהו בצמיגים ומאד יכול להיות שהדלק.

יש לא מעט בעלי 107/C1 שמדווחים (גם בשירשור הזה)באופן קבוע על צריכת דלק אמיתית של 1ל18 ו1 ל19 בנסיעות משולבות.

המנוע לא "בתול" יותר מהמנוע שלי (רכב בן 4 חודשים) ונראה לי שאופי ומרחקי הנסיעה דומים ובכ"ז אצלי צריכת הדלק טובה ב20 אחוז.

אז כפי שהציעו פה: תבדוק לחץ אויר תתדלק בתחנה אחרת ותרוץ ככה חודש. אם עדין 1 ל15 תלך למוסך.

פורסם
א. לפי איך שאתה ממלא יש מצב שהעודפים פשוט נשפכים החוצה או מתאדים. אז נסה לתדלק עד הקפיצה הראשונה או שנייה של המשאבה.

ב. מתי וכמה מילאת אוויר בצמיגים?

עכשיו אני בבדיקה לגבי הצמיגים , על הרכב מופיע שצריך 32 , והיה 36 , אז הורדתי ל32 ותידלקתי עוד פעם פול כדי לעשות את הניסיון , והפעם זה היה בתחנת דלק אחרת .

מחכה לתוצאות, כמה ימים ואני יבדוק עוד פעם .

ולגבי התידלוק , הבעיה היא כשהייתי בחצי של המיכל דלק ותידלקתי אז, זה היה קופץ אחרי 5 ליטר בערך , ואחרי 8 ואחרי 14 ,

כל פעם היה קופץ אז ככה שלא הייתי יכול לדעת מתי זה באמת מספיק .

ובגלל זה החלטתי שאני ממלא עד שיוצא דלק ככה אני יודע בידיוק מתי, וככה אני עושה גם בתידלוק שאחרי .

פורסם
עכשיו אני בבדיקה לגבי הצמיגים , על הרכב מופיע שצריך 32 , והיה 36 , אז הורדתי ל32 ותידלקתי עוד פעם פול כדי לעשות את הניסיון , והפעם זה היה בתחנת דלק אחרת .

מחכה לתוצאות, כמה ימים ואני יבדוק עוד פעם .

ולגבי התידלוק , הבעיה היא כשהייתי בחצי של המיכל דלק ותידלקתי אז, זה היה קופץ אחרי 5 ליטר בערך , ואחרי 8 ואחרי 14 ,

כל פעם היה קופץ אז ככה שלא הייתי יכול לדעת מתי זה באמת מספיק .

ובגלל זה החלטתי שאני ממלא עד שיוצא דלק ככה אני יודע בידיוק מתי, וככה אני עושה גם בתידלוק שאחרי .

לחץ אויר גבוה מדי אמנם לא בטיחותי ושוחק את הצמיג אבל לא אמור לפגוע בצריכת הדלק- אפילו לשפר.

אם אני זוכר נכון, 32 זה הלחץ הרגיל בפג'ו ו34 זה כשהאוטו עמוס.

הכי חשוב- תבדוק כשהצמיג קר. אחרי שעמד לילה או מינימום נסיעה רגועה עד לתחנת הדלק

פורסם

זה לא קריטי מתי יבדוק, אם ממלאים כשהצמיג חם צריך למלא +10%

האקדח קופץ כי יש אוויר כלוא במיכל, וזה מוזר כי הרכב חדש. זו בעיה נפוצה בדגם הזה?

בכל אופן כדאי לבדוק את זה, לך תדע אולי זה גורם לזיוף במדידה שלך.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
דניאל אתה כנראה טועה וקובי צודק. סביר להניח שמשהו לא בסדר. או תקלה כלשהי במנוע, או משהו בצמיגים ומאד יכול להיות שהדלק.

יש לא מעט בעלי 107/C1 שמדווחים (גם בשירשור הזה)באופן קבוע על צריכת דלק אמיתית של 1ל18 ו1 ל19 בנסיעות משולבות.

המנוע לא "בתול" יותר מהמנוע שלי (רכב בן 4 חודשים) ונראה לי שאופי ומרחקי הנסיעה דומים ובכ"ז אצלי צריכת הדלק טובה ב20 אחוז.

אז כפי שהציעו פה: תבדוק לחץ אויר תתדלק בתחנה אחרת ותרוץ ככה חודש. אם עדין 1 ל15 תלך למוסך.

אני מחכה בכליון עיניים לשמוע מה התגלה במוסך מבדיקת הרכב.

פורסם

יש לי גם 107 ידנית. עברתי איתה בינתיים כ 6500 ק"מ במשך 7 חודשים. צריכת הדלק אצלי די דומה.

רשמתי את זה בשירשורים אחרים ואין לי בעייה לחזור על זה גם פה :-D

הרוב המוחלט של הנסיעות שלי הן ראשון - עצירה קצרה בתוך ראשון - רחובות - ראשון. זה המסלול היומי 6 פעמים בשבוע. בסופי שבוע פעם בשבועיים שלוש יש נסיעה בינעירונית לתל אביב. רוב השימוש שלי הוא עירוני. מי שמכיר את הכביש מראשון לרחובות יודע שהכל רמזורים ומידי פעם הזדחלויות. אני גם לא נהג הכי רגוע. אני כן מעביר הילוכים בין 2500 ל 3000 סל"ד אבל לא מזדחל בנתיב הימני.

אני מצליח להגיע לצריכה של בין 1 ל 15 לבין 1 ל 15.5.

בפעם היחידה שיצא לעשות נסיעה בינעירונית אמיתית וארוכה לצפון בשילוב של כמה נסיעות עירוניות קיבלתי צריכת דלק של 1 ל 17.7.

שבוע הבא מתוכננת נסיעה לאילת. מעניין מה התוצאה שתתקבל.

אסף

פורסם
אני מחכה בכליון עיניים לשמוע מה התגלה במוסך מבדיקת הרכב.

אני עדיין לא הלכתי למוסך , אני עושה בדיקה אחרונה של מה שנאמר כאן , ואז אלך למוסך אלה אם כן אם התוצאות יראו אחרת.

תודה לכם על העזרה וההכוונה .

כמובן שאני יעדכן אותכם בכל אשר יהיה.

פורסם
יש לי גם 107 ידנית. עברתי איתה בינתיים כ 6500 ק"מ במשך 7 חודשים. צריכת הדלק אצלי די דומה.

רשמתי את זה בשירשורים אחרים ואין לי בעייה לחזור על זה גם פה :-D

הרוב המוחלט של הנסיעות שלי הן ראשון - עצירה קצרה בתוך ראשון - רחובות - ראשון. זה המסלול היומי 6 פעמים בשבוע. בסופי שבוע פעם בשבועיים שלוש יש נסיעה בינעירונית לתל אביב. רוב השימוש שלי הוא עירוני. מי שמכיר את הכביש מראשון לרחובות יודע שהכל רמזורים ומידי פעם הזדחלויות. אני גם לא נהג הכי רגוע. אני כן מעביר הילוכים בין 2500 ל 3000 סל"ד אבל לא מזדחל בנתיב הימני.

אני מצליח להגיע לצריכה של בין 1 ל 15 לבין 1 ל 15.5.

בפעם היחידה שיצא לעשות נסיעה בינעירונית אמיתית וארוכה לצפון בשילוב של כמה נסיעות עירוניות קיבלתי צריכת דלק של 1 ל 17.7.

שבוע הבא מתוכננת נסיעה לאילת. מעניין מה התוצאה שתתקבל.

אסף

אסף, ערוני זה בסדר כי, זה עצירות רמזורים פקקים וכל המיסביב .

אני נוסע נסיעות ארוכות, בלי רמזורים, בשעות הערב, אין פקקים וזה עושה לי 1/15 .

ואים אני יסע נסיעה כמו שלך אז הרכב יעשה 1/10?

אז יש משהו שהוא לא הגיוני.

בקיצור אני כרגע עושה מה שנאמר לי כאן ,ומודה על העזרה ומקווה שיהיה טוב, ויעדכן בהמשך.

• תוכן חדש...