Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

עקב התאונה המחרידה שהתרחשה בעקבות איבוד בלמים רציתי לדעת מה עושים במקרה שהבלמים מפסיקים לתפקד בזמן נסיעה?

שלא נדע מצרות....

:shock:

פורסם

קודם כל הכי חשוב - בירידות ארוכות לא "עומדים" על הדוושה אלא מראש מורידים הילוך בהתאם לשיפוע ולמהירות.

זה הסדר פעולות לפי ההגיון שלי:

1. לשחרר את הברקס, אולי יספיק להתקרר בינתיים.

2. להוריד הילוך בהתאם למהירות - באוטומט להוריד ל1/2/LOW, בידני זה ברור.

3. למשוך בלם יד - בהדרגה ע"מ לא לאבד שליטה, ולא ממהירות גבוהה מדי.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

יש על זה כבר דיון בפורום הכללי בשרשור של התאונה.

בכל מקרה, יש להוריד הילוכים, תקף גם ברכב אוטומטי (מ D להילוך נמוך יותר, 3, 2, L). יש לשלב זאת עם הרמת בלם היד ולהשתדל שלא לנעול את הגלגלים (נעילת הגלגלים האחוריים עלולה להוביל לאיבוד שליטה על הרכב).

אם זה לא עוזר יש להתחכך עם הרכב במעקה הבטיחות או המדרכה. גם את זה מומלץ לבצע לאחר שהרכב הפחית מעט את מהירותו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מורידים הילוכים ומאט לאט לאט וכשמגיע למהירות איטית יחסית נעזר בהנד ברייק כדי להגיע לעצירה מלאה.

אם הסיטואציה מחייבת בלימה חזקה (עד כמה שאפשר) מוריד הילוכים ונעזר בהנד ברייק בעדינות כדי לא לנעול גלגלים. אם נועלים גלגלים עם הנד ברייק אפשר להסתחרר ( שזו גם דרך לעצור כשלעצמה :D)

כשאין ברירה אחרת, עושה את שניהם ובמקביל מתחכך בגדר הפרדה.

עריכה: עד שכתבתי את התגובה הקדימו אותי שניים :D

פורסם

מז שלא ברור לי במקרה הזה היא שהנהג היה מודע לכך שאין לו בלמים לפחות 4-5 דקות שבהם היה יכול לבלום בקלות, על ידי בלימת מנוע

בכניסה במהירות 100+ קמש לירידות של טבריה כבר לא היה לו סיכוי (אולי לדרדר את הרכב לשדה יותר סלחן)

מה שצריך לעשות במקרה כזה הוא שילוב של:

הורדת מהירות על ידי הורדת הילוכים

הדלקת מזגן - מגביר בלימת מנוע

בלימה זהירה על ידי בלם היד (אין ABS - הגלגלים יינעלו!)

הסטת הרכב לשוליים ואף לשדה ליד

פורסם

אני מנחש שהנהג לא הבין את חומרת הבעיה עד שהיה מאוחר מדי, ואז לא ידע מה לעשות.

יתכן שנהג מיומן יותר היה מצליח לעשות את מה שכתבו כאן, או דברים דומים - אבל נהג כזה לא היה מגיע למצב של חוסר בלימה מלכתחילה, כי היה מטפל ברכב, מפסיק לנסוע, או לכל הפחות נוסע במהירות איטית.

דני

פורסם

אני לא מבין משהו

אתם אומרים להשתמש בבלם יד

אבל אם הבלמים התחממו מאוד והם לא עוצרים - אז גם בלם היד לא יעזור ( זה אותו בלם לא ? )

פורסם

קודם כל הסתכל קדימה ורחוק ככל האפשר ,כדי לתכנן מהלכי התחמקות ,תוך כדי תפעול הרכב

מבטך יוביל את הרכב אינסטינקטיבית

בשעת סכנה הקשורה בתקלה ברכב ,ישנה נטיה להוריד את הראש אל מכללי הרכב וההגה

כנל גם הראיה מצטמצת נוצרת תחושה של ראיה לתוך מנהרה

לשמור על קור רוח

ולאחר כל אלה החל בפעולות לעצירת הרכב

כמו שצוין כאן שילוב להילוך נמוך שלוב של פמפום בלמי הרכב ,עם בלם היד

בדרך כלל בכל הירידות ישנו נתיב עצירה או שביל עפר הנמצא בזוית עולה לשם אפשר לברוח ולעצור את הרכב

פורסם

ובמקרה הכי הכי גרוע כאשר לא מצליחים לבלום את הרכב בשופ דרך לא בלם יד ולא הורדת הילוכים (כאן היה מדובר ברכב גדול וכבד שקשה מאוד לבלום!) אז אפשר למצוא איזור"סטרילי" שאין תנועה גדולה של מכוניות ולמצוא את הזמן הנכון להיצמד לחומת הפרדה לאט לאט ולהתחכך בחומה זאת אפשרות האחרונה כאשר מנסים הכל.

הבעיה היא שכולנו כאן "חכמים" אחרי מעשה, באותו הרגע לאף אחד כאן לא יהיה זמן לחשוב יש אנשים שפשוט יעזבו הכל יכנסו להלם ויתנגשו במשהו ואלה התוצאות, אבל למי שיש חשיבה צלולה ושומר על קור רוח יכול יחסית בקלות לצאת ממצב מסוכן כזה.

• תוכן חדש...