Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,מאחר שלא הייתה הענות בפורום רכב כללי,החלטתי לנסות את מזלי כאן,אתם מבינים יותר ברכבים ישנים :)

לא מדובר ברכב אספנות,אך בכל זאת באגדה מוטורית,אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנושא.

אני מצטט מהשרשור בפורום רכב:

לפני כמה חודשים כשהשתחררתי מהשירות הצבאי,חשקתי ב205GTI והייתי מאוד קרוב לקנות אחת 1.9 במצב טוב,עם בעלים שמאוד מאוד דאג להחזיר את הרכב למצבו המקורי,השקיע וטיפל בכל,החברים אמרו שלא כדאי,ההורים גם לא התלהבו,וממש ברגע האחרון ״השתפנתי״ וירדתי מהעניין.

והאמת?מה הם מבינים?

מאז חיפשתי ספורטיבית זולה לסופי שבוע,והחלטתי שלפני צעד כזה אני אנסה למכור את האוונסיס ולקנות ספורטיבית משנתון מתקדם(כבר שלושה חודשים+ ועדיין כלום)

משום מה,מצאתי את עצמי נכנס ליד2 בחיפוש אחרי 205 לא מעט בתקופה הזאת,וחושב לעצמי אם עשיתי טעות או לא כשוויתרתי עליה.

עלתה עכשיו אופציה מעניינת לרכוש 1.6,במצב לא להיט אבל לפחות במצב מקורי ובלי קשקושים של ילדים.

השאלה שנשאלת היא,עד כמה הולך להיות קשה להשיג חלקים,קשה זה בטוח,עד כמה אם בכלל זה אפשרי?

כמה הכיס צריך להיות עמוק כדי לשפץ אחת למצב טוב ומקורי,שכולל מכאניקה,פלסטיקה חדשה ושאר הקוסמטיקה?

מה לקחת בחשבון?

אשמח לעצות,הארות,כל דבר שיכול לעזור.

תודה.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ה 205 נמכרה כחדשה בישראל עד 1999 ככה שאולי יהיה לך מזל עדיין למצוא בפירוקים.

חוץ מזה מהסתכלות שלי בלוחות מכירה של חלקים בקארס פורום וב PSI יש עדיין די הרבה אנשים שמוכרים חלקים משומשים ל 205 .

דגם ה FOREVER הנפוץ בשנים 1995-1999 דומה בלא מעט דברים לGTI מבחינת פלסטיקה חיצונית ופנימית.

מבחינה מכנית הGTI דומה ל 405 309 ZX וגם 205 אוטומטית.

ככה שמקורות לחלקים עדיין יש בארץ אבל זה לא מעט התרוצצויות וכאב ראש.

פורסם

תודה רבה על המידע,אני יודע שיש גם לא מעט חלקים שנמצאים בGTI בלבד ובעייתי למצוא כאלה,לדוגמא החופה מעל לוח השעונים,ושאר חלקי הדשבורד,הכנפונים והפלסטיקה החיצונית בכלל.

אשמח לשמוע דעות נוספות.

דבר נוסף שחשוב לא פחות,הוא למצוא בעלי מקצוע שיודעים להתעסק עם הרכב הזה,תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

הדשבורד עצמו זהה ל 205 FOREVER ,החופה של לוח השעונים זהה ל205 אוטומטית,הכנפונים והפסים בצד היו גם בדגם XRI TOP 1400 שנמכר ב1994 בישראל.

הפגושים (חוץ מפנסי הערפל) זהים ל 205 FOREVER ,כל שאר הפלסטיקה הפנימית עד כמה שאני זוכר גם זהה.

המושבים הקדמיים זהים בצורתם לFOREVER מודל 96-99.

מוסכים שמכירים טוב את הרכב הזה באיזור המרכז לא חסרים,תרשום מאיפה אתה בארץ.

אם אתה שואל אותי אתה צריך גם רכב נוסף לפירוק,יחסוך לך הרבה כאב ראש.

ההבדלים המכניים מ 205 רגילה הם בעיקר מנוע ,גיר ומתלים.

פורסם

אתה מחדש לי המון,באמת תודה.

אני מאיזור ירושלים.

אני דווקא זוכר שהבחור עם ה1.9 חיפש מושבים קדמיים מקוריים במשך תקופה ארוכה ולא הצליח למצוא כאלה.

בכל מקרה,פרוייקט כזה מושך אותי כבר תקופה ארוכה ואני מאוד מתלבט אם להיכנס אליו.

פורסם

כמו כל בכל רכב יחודי (במקרה שלך ספורטיבי ישן - וצרפתי!!!) לצד השמחה והכיף יהיו הרבה רגעים של עוגמת נפש והוצאות.

אם, כמו שאומרים בצבא, "תיקח את הבאסה בסבבה 8)", תהנה מרכב יחודי, כיף לנהיגה, ובעל התנהגות כביש ספורטיבית טובה.

אתה צריך להחליט קודם כל האם רכבך הוא גם תחביבך, אז הוצאות מעל הממוצע לא יפחידו אותך. אם החלטת להיכנס לעניינים אז אני ממליץ לך בחום להיכנס לפורום של מועדון PSI הישראלי (מועדון של מכוניות צרפתיות ספורטיביות בישראל- פג'ו ספורט ישראל) וגם ללוחות הקניה והמכירה שבפורום הנ"ל.

תוכל להתרשם וללמוד הרבה על העניין ועל המכונית שאתה מעוניין בה, כולל היצע חלקים, ביקוש והיצע, ביצועים, שיפורים וכו...

בהצלחה.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם
אתה מחדש לי המון,באמת תודה.

אני מאיזור ירושלים.

אני דווקא זוכר שהבחור עם ה1.9 חיפש מושבים קדמיים מקוריים במשך תקופה ארוכה ולא הצליח למצוא כאלה.

בכל מקרה,פרוייקט כזה מושך אותי כבר תקופה ארוכה ואני מאוד מתלבט אם להיכנס אליו.

בFOREVER משנת 1996 ומעלה המושבים לפחות חיצונית נראים זהים לחלוטין לGTI,צבע הריפוד שונה.

בכל אופן כל מושב כזה יהיה חייב שיפוץ אצל רפד כדי לחזור למצב טוב.

פורסם

הדעה שלי שהרבה יותר חשוב מהדשבורד זה בלוק המנוע בגלל שהוא עשוי מאלומיניום ורגיש לקורוזיה וסדקים ברמה של מחלה ממש וזה דבר שאי אפשר לתקן אלא רק להחליף.

בזמנו היו מחליפים בכל הפיג'ו סיטרואן מהשנים האלה למנועים מייבוא,היום אני לא יודע כמה פשוט להשיג מנוע מייבוא במצב טוב.

צריך לבדוק אצל יבואני מנועים.

אם ברכב שאתה מתכוון לקנות השתמשו במים מהברז סיכוי גבוה שיצטרכו להחליף מנוע.

בכל מקרה לא לוותר-להרים את הרכב על ליפט ולתת למכונאי שמבין לבדוק(רואים את זה טוב רק מלמטה).

הדשבורד לדעתי זה שטויות,אפשר לקחת דשבורד של 205 רגילה ולעשות קומבינה כלשהי ובכל מקרה אל תצפה לדשבורד במצב חדש.

כל שאר הדברים ששחוקים זה פשוט עניין של כסף לסדר ויש חלקים-בלמים,מתלים,בלמים וכו'.

פורסם

ממליץ לך לחשוב על פזו' 106 מדגמי הראלי/XSI

הרכב לא מיתפרק מעצמו כמו ה-205, ולטעמי יותר פרקטי לשימוש יום יומי.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

לדעתי ה106 מכוערת למדי ובטוח שלא קלאסית כמו ה 205 GTI.

מבחינת הדשבורד המצב טוב בהרבה ומבחינת המנוע גם יותר טוב למרות שמנוע של GTI מטופל טוב עם נוזל קירור איכותי יכול להחזיק לך הרבה שנים.

מה שבטוח מבחינת יופי וסטייל אין מה להשוות ל205 שגם יותר מרווחת מבפנים.

פורסם

אני אומר לך על זה! . מדבריך אני מניח שמדובר ברכב שני שיהיה תחביב , כאשר זה המצב אין בעיה להעמיד את הרכב עד שמוצאים חלקים . חלקים שאין כאן תמיד יהיו מעבר לים . חפש את השרשור של נתן על שיקום ה405mi16 שלו תראה איך התחיל ולאן הגיע ותראה שעם רצון הכל אפשרי. אם תוותר עכשיו תחייה שנים בתחושה של החמצה.

אם אתה מכיר אקזמפלר עם שילדה ישרה ובמצב סביר לך על זה , כבר לא מייצרים כאלו ועוד כמה שנים רק יהיה קשה ויקר יותר להשיג אחת . והחיוכים? אתה תחייך בלי סוף, שתראה אותה בחניה , שתשטוף אותה שתזכה במכירה פומבית על חלק פלסטיק במצב טוב באי ביי ....להמשיך? שתנהג! .

הרכב שלי נסע השנה רק 3000 ק"מ , הוצאתי עליו לא מעט השנה אבל היה שווה כל רגע וכל שקל. לך תמצא לך מאהבת . בהצלחה!

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

XOFIRX-הפרקטיות לא מעניינת כל כך,הרכב הוא למטרת תחביב נטו,והולך לשמש אותי בסופי שבוע בלבד לנסיעות פאן,ה106 לא קלאסיקה ולא מיוחדת כמו ה205.

שרון-שוב תודה על המידע החשוב!

speedsecret-בהחלט מעודד ועושה חשק,אין ספק.

פורסם
ה 205 נמכרה כחדשה בישראל עד 1999 ככה שאולי יהיה לך מזל עדיין למצוא בפירוקים.

דגם ה FOREVER הנפוץ בשנים 1995-1999 דומה בלא מעט דברים לGTI מבחינת פלסטיקה חיצונית ופנימית.

אתקן מידע לא נכון.

ה-GTI שווקה בארץ עד 1992, והיו בודדות מייבוא אישי משנת 93 (עם ממיר) ושמועות בודדות על בודדת מ-94. גם השמועות היו נדירות.

הפסטיקה בה (במיוחד החיצונית) שונה לחלוטין מהגרסאות הרגילות.

הדשבורד עצמו זהה ל 205 FOREVER ,החופה של לוח השעונים זהה ל205 אוטומטית,הכנפונים והפסים בצד היו גם בדגם XRI TOP 1400 שנמכר ב1994 בישראל.

הפגושים (חוץ מפנסי הערפל) זהים ל 205 FOREVER

גם פה אתקן. הדש בורד שונה. ב-GTI היה עור.

להשיג חופה של 205 BA אוטומטית לא היה ניתן גם אז, היום בטח שאי אפשר להסתמך על זה. (בזמנו היו 2, אחת אצל אלון חלווה ואחת אצל אביב א. מפיג'ו).

הכנפונים בTOPXRI היו שונים, ופסי הקישוט היו מגומי. ב-GTI הם היו יחידה שלמה מפלסטיק עם הכנפון. לפני בערך 10 שנים שילמתי מעל 1000 ש"ח לכנפון בודד.

בפגושים ל-GTI היה פס קישוט אדום.

חפש בפורום במנוע החיפוש שרשורים, במיוחד של SRACK, של אלון חלווה או שלי. תמצא מידע רב ואם עדיין יש לך שאלות אתה מוזמן להקפיץ שרשור קיים.

למיטב ידיעתי בחור בשם ניצן (הבעלים של מוסך שאפט) מוכר 205GTI במצב מקורי, שהיתה לפני שנים בבעלותי.

קרא פה סקירה שכתבתי עליה מזמן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=130784

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אופציה נוספת ומעניינת שאתה מוזמן לשקול היא האופל טיגרה שלא מקבלת לדעתי את הכבוד

הראוי לה, ויהיו המון אנשים שיצטערו על כך בעוד כמה שנים....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...