Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזו סיבה יש ליבואן x למלא שמן סינטטי שעולה לו יותר יקר מאשר שמן מינרלי או חצי סנטטי אם הוא מתאים והוא מרוויח יותר?

זה לאו דווקא חייב להיות סינטטי מלא, דיברתי על צמיגויות באופן כללי.

זה בדיוק מה שרציתי להגיד, שאין לו סיבה אם זה לא מסתדר עם שיקולי הרווח שלו. לכן אין לראות בהמלצות יבואן משהו קדוש.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון...

נסעתי כ-750 ק"מ, הרכב עובד יותר עגול, הוא מרגיש טיפה טיפה יותר קליל וזריז, מה גם שכאשר ביצעתי את ההחלפה של השמן בטעות מילאתי טיפה יותר כמיל' וחצי מעל קו המקס', הייתי בטוח שזה יצא דרך האגזוז אבל עדיין עומד באותו מקום בדיוק!!

מה אתם אומרים? יש ממה לחשוש מלהשתמש בצמיגות הנ"ל?

פורסם

הנה הוכחה שהטבלה שהעלית מטעה ושקרית:

Capture.jpg

רואים כאן שקונצרן PSA חושב ששמן 5W30 מתאים לטווח טמפ' -30 עד 45c.

גם שמן 10W30 מכסה עד 45c, וכנ"ל לגבי ההבדל בין 10W40 ל5W40 שניהם עד 50c - כל ההבדל הוא בהתנעה קרה בטמפ' עבודה הם מספקים אותה הגנה, כמו שציין איתמר.

תמשיך עם השמן, ותעקוב אחרי המפלס. מעניין אם תהיה גם ירידה בצריכת דלק עקב המעבר ל30.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
עדכון...

נסעתי כ-750 ק"מ, הרכב עובד יותר עגול, הוא מרגיש טיפה טיפה יותר קליל וזריז, מה גם שכאשר ביצעתי את ההחלפה של השמן בטעות מילאתי טיפה יותר כמיל' וחצי מעל קו המקס', הייתי בטוח שזה יצא דרך האגזוז אבל עדיין עומד באותו מקום בדיוק!!

מה אתם אומרים? יש ממה לחשוש מלהשתמש בצמיגות הנ"ל?

תעקוב אחרי צריכת השמן

פורסם

נסיון שלי לנסר 2006 טופלה ב90K הראשון בשמן 15W40 בחברת הליסינג

ולאחר מכן עברה ל10W40 עד ל103K

אני קניתי את הרכב ב103 עשיתי יושר קו הכולל טיפול ומעב רל5W40 סינטטי מלא (מאז עשיתי ב114K שוב לסיננטי מלא ELF)

הרכב לא צורך שמן ואין נזילות -במבט פנימה דרך פקק המילוי גל הזיזים נקי ומבריק כמו תחת של תינוק.

האם עלי להישאר עם ה5W40 או לחזור ל10W40?

בכל אופן הנסיון שלי עם רכב הליסינג עונה פה לאחת התאוריות בשרשור :-o

פורסם

יש לי ניסן אלמרה2004 ולפי הבנתי החוליה החלשה במנוע,היא שרשרת הטיימיג.

כדי לשמור עליה אני משתמש אמנם ב10W40 אבל מוסיף תוסף מוליבדן.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

אני נתקלתי בהרבה רכבי ניסאן אלמרה מהדגם שלפני הפרפקט עם רעשים מאיזור הטיימינג אבל מעבר לרעשים לא הייתה שום בעיה.

רק תחליף כבר גומיה בטרמוסטט.

פורסם

האמת זה נכון ששמן לא טוב או תחזוקה לא טובה תפגע קודם בשרשרת אבל לרוב יהיה קוד תקלה

בכל מקרה תעקוב אחר תצרוכת שמן

פורסם
נסיון שלי לנסר 2006 טופלה ב90K הראשון בשמן 15W40 בחברת הליסינג

ולאחר מכן עברה ל10W40 עד ל103K

אני קניתי את הרכב ב103 עשיתי יושר קו הכולל טיפול ומעב רל5W40 סינטטי מלא (מאז עשיתי ב114K שוב לסיננטי מלא ELF)

הרכב לא צורך שמן ואין נזילות -במבט פנימה דרך פקק המילוי גל הזיזים נקי ומבריק כמו תחת של תינוק.

האם עלי להישאר עם ה5W40 או לחזור ל10W40?

בכל אופן הנסיון שלי עם רכב הליסינג עונה פה לאחת התאוריות בשרשור :-o

בדרך כלל גל הזיזים מבריק

מה שסביבו הוא זה המכיל בוצה \

הלא כן ?

פורסם

שלום לכולם, הגיוני וברור כשמש ששמן בעל הקידומת 5W-XX עדיף על 10W-XX ובטח שעל 20W-XX. זאת בגלל הצמיגות הנמוכה ובעצם היכולת לשמן את חלקי המנוע במהירות יותר כאשר המנוע קר. לעומת זאת יש לי שאלה כזו. שמן 5W הוא יותר דליל משמן 10W וכמובן 20W. כאשר היצרן תכנן את הרכב לשימוש בשמן 15W-40 (מיצובישי למשל) הוא בנה משאבה עם ספיקה מסויימת בהתאם לשמן. אם נעבור לשמן 5W-40 האם השמן לא יהיה דליל מדיי כלומר נוזלי מדיי ואז למשאבה יקח יותר זמן על מנת לבנות לחץ שמן?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שמן "40" הוא בעל צמיגות של 12 יחידות סנטיסטוקס בטמפ' העבודה של המנוע, סביב ה 100 מעלות.

כידוע תכונה טבעית של שמן היא שהצמיגות שלו עולה ככל שהטמפ' יורדת ולכן למעשה כשהשמן קר הוא אף פעם לא יהיה צמיגי פחות ממצבו בטמפ' העבודה של המנוע.

במילים אחרות, יצרן הרכב יודע שרוב זמנה (כלומר טמפ' העבודה) משאבת השמן תאלץ לספק X ספיקה ב Y לחץ. מאחר והשמן אף פעם לא יהיה דליל יותר ממצבו בטמפ' העבודה אין חשש כי השמן יהיה דליל מדי או לא יספק שימון מתאים כשהמנוע קר.

עד היום לא מצאתי שום טענה או מסמך שמציין ששמן בעל קידומת 10, 15 או 20 עדיפים על פני שמן 0 או 5. ההשערה שלי היא שפעם שמנים סינטטיים היו יקרים ונדירים בעוד ששמנים מינרליים וחצי סינטטיים לא התפתחו לרמות ה 0 וה 5 ומכאן ההמלצות על 10, 15 ו 20.

אני חוזר ואומר שלא מצאתי שום אזכור או מסמך שטוען כי יש יתרון כלשהו על שימוש בשמני 10-20 על פני 0 או 5, מה גם שזה נוגד את ההגיון. כל מי שחושב אחרת יותר ממוזמן להציג את דבריו ודעתו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גל זיזים וסביבתו מבריקים גם במכוניות שעשו 400 אלף,אנחנו פוגשים במוסך כשהרכב נוסע בעיקר

מחוץ לעיר(אני מהדרום שם רוב הנסיעות כאלו).

נסיעות קצרות בעיר,או בלי טרמוסטט,כל המנוע מלא בוצה.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם
אני נתקלתי בהרבה רכבי ניסאן אלמרה מהדגם שלפני הפרפקט עם רעשים מאיזור הטיימינג אבל מעבר לרעשים לא הייתה שום בעיה.

רק תחליף כבר גומיה בטרמוסטט.

הטרמוסטט בדרך מאנגליה (הרכב מיוצר באנגליה), נקנה בכמה דולרים בודדים, כמובן מקורי.

בקשר לשמן, כבר עברתי את האלף ק"מ, עדיין נמצא מעל קו המקסימום.

• תוכן חדש...