Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איתמר ידידי, הוויכוח הזה לא ייגמר אף פעם, לך יש גישה חדשנית משהו ואני מעדיף לעקוב אחר המלצות היצרן 8).

ובלי קשר לנושא, לאור הנדסה לא יראו ממני שקל עד אשר יחזירו את המחיר של רויאל לשפוי.

פורסם

הגישה שלי לא חדשנית ולא מהפכנית.

המציאות והקידמה מנפצות איזה מיתוס אחד או שניים בנושא השמנים וזה מתנגש עם דעות קדומות וחוסר ידע בתחום.

נכון שהכי חכם זה להצמד להוראות היצרן, אבל מצד שני צריך לזכור שלהוראות האלה יש גם "פג תוקף", הזמנים משתנים והטכנולוגיה מתקדמת. שמן 10W40 שייך לשני העשורים הקודמים ואינו רלוונטי היום, לא לגבי רכב ישן ולא לגבי רכב חדש.

לגבי רוייאל פרפל והיבואן שלהם, זה פשוט שוד לאור היום ואני לא מזמין מהם יותר. הזמנה מאי-ביי + משלוח + מיסים יעלה אותו המחיר בדיוק. גועל נפש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קרסו עדיין לא יצרן הרכב ולכן את ההוראות שלהם צריך לקחת בערבון מוגבל.

ישנם מספר רכבים כמו רכבי סוזוקי שעל פי היצרן ממלאים בארצנו 10w40 ובשנים האחרונות יצאה הוראה לעבור ל 5w30.

לכן מה שמודבק על הרכב וכתוב בספר לא תמיד רלוונטי לתקופה הנוכחית.

פורסם

אז ככה רכשתי היום שמן 5/30 אחרי בדיקות בכמה אתרים מחול

השמן הוא

SynPower 5W-30

השאלה היא האם מאחר ויש לי כרגע שמן 10/40 ליקווי מולי האפור mos 2 האם זה בסדר להחליף ישר ל-5/30?

או שצריך לתת לרכב איזה שהיא "שטיפה" עם שמן זול?

תודה!

פורסם

אני נגד איתמר באופן אישי (8)) ובאופן כללי נגד כל הטענות האחרונות שלו בנושא שמנים.

זהירות עם שמנים דקים וסינתטים מלאים ברכבים של ליסינג לשעבר או קילומטראז' גבוה! שלא תגלה שהמנוע מתחיל לצרוך שמן בצורה מאוד חריגה.

תשאר עם שמן חצי סינתטי בעל צמיגות 10W40 ואם בא לך להתפרע ולהרגיש שאתה שומר על הרכב, אז שמן 5W40.

פורסם
אז ככה רכשתי היום שמן 5/30 אחרי בדיקות בכמה אתרים מחול
על פי המידע שפרסמו פה על הרכב שלך הצמיגות 5W30 אינה מתאימה כלל וכלל, הגישה של איתמר גורסת להשתמש בצמיגות הכי נמוכה שהיצרן מתיר הווי אומר: 10W30 אך בגלל הזמינות הנמוכה של צמיגות זו בארץ עדיף לך להישאר עם 10W40. אני בכלל לא אוהב את משחקי השמן בניגוד להוראות היצרן ומעדיף להצמד אליו (במקרה שלך 10W40).
פורסם
אני נגד איתמר באופן אישי (8)) ובאופן כללי נגד כל הטענות האחרונות שלו בנושא שמנים.

זהירות עם שמנים דקים וסינתטים מלאים ברכבים של ליסינג לשעבר או קילומטראז' גבוה! שלא תגלה שהמנוע מתחיל לצרוך שמן בצורה מאוד חריגה.

תשאר עם שמן חצי סינתטי בעל צמיגות 10W40 ואם בא לך להתפרע ולהרגיש שאתה שומר על הרכב, אז שמן 5W40.

זה בסדר, גם אני תופס ממך רק בענייני קרמיקה :wink:

תקן אותי אם אני טועה, הסיבה שאתה ממליץ להמשיך להשתמש בשמן חצי סינטטי היא בגלל חשש ששמן מנוע סינטטי מלא עלול לנקות משקעים ישנים שעלולים לפגוע במנוע?

על פי המידע שפרסמו פה על הרכב שלך הצמיגות 5W30 אינה מתאימה כלל וכלל, הגישה של איתמר גורסת להשתמש בצמיגות הכי נמוכה שהיצרן מתיר הווי אומר: 10W30 אך בגלל הזמינות הנמוכה של צמיגות זו בארץ עדיף לך להישאר עם 10W40. אני בכלל לא אוהב את משחקי השמן בניגוד להוראות היצרן ומעדיף להצמד אליו (במקרה שלך 10W40).

לא, אני גורס שאם מותר להשתמש בשמן 10W30 אז אין שום מניעה להשתמש בשמן 5W30 וזה אפילו מומלץ.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

השמן שהוא קנה שמן מעולה מיצרן מעולה והוא יכול להשתמש בו בלי שום חשש.

רוב היצרנים והיבואנים עוברים היום לשמנים "דקים".

כמעט כל רכבי סוזוקי מקבלים שמן בצמיגות 5w30, רכבי מאזדה, פג'רו קינג חדשות, פיג'ו חדשות וכו'.

פורסם

המלצה לא נכונה והסברתי למה, הרכב אינו מודרני דיו, אינו חדש והיה של ליסינג בתחזוקת שמנים מרמה נמוכה.

מומלץ להשתמש בשמן בצמיגת בו התשמשו ולא להכניס סנתט מלאי או לרמת לצמיגות של 5W30.

פורסם

ומה הסיבה המקצועית לכך? ומאיפה הקביעה שרכבי ליסינג מתמשים בשמנים מאיכות ז? אתה יודע כמה רכבי ליסניג ישנם שמטפלים במוסכים מורשים של החברה?

ומעבר לכך זהו כן רכב מודרני.

פורסם

שנת 2003 זה כבר לא ממש מודרני ומאז ועד היום היו כשלוש קפיצות מדרגה באיכות השמנים ושתי קפיצות מדרגה ברמת זיהום האויר.

מה לעשות אבל זה המצב עם רכבי הליסניג ואז יותר מאשר היום, רכבי הליסינג היו מתוחזקים עם שמנים זולים ואיכות הייתה בהתאם, גם אם טיפלו במוסכים מורשים וזה אומר בלאי במנוע, פיח ובוצה בקצב גבוהה יותר מאשר אם היו מתוחזקים עם שמנים מהשורה הראשונה ולכן ברכבי ליסניג יש לראות בהם כאלו עברו ק"מ כפול ממה שהם ורצוי לשמור על הסטוטוס קוו ולא להכניס להשם שמנים מודרנים ואיכותיים או דקים ממה שהיו משתמשים בהם קודם ובטח לא סנתטיים מלאים.

תופעות של נזילות שמן, תצרוכת שמן וממיר קטליטי ואף איבוד סחיבה יכולות להופיע.

פורסם

מנסיון של עשרות מכוניות במעבר לשמנים 5w30 ו 5w40 שום תופעה ממה שתארת לא הופיע.

מה שאתה מתאר עלול להופיע במכונית שעברה הזנחה של ממש כמו אי החלפת שמנים בזמן ובוצה במנוע.

• תוכן חדש...