Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני טוען בניגוד אליך שיש ביסוס לכך וחשוב להזהר לפני מעבר ברכב ישן או שסבל מתחזוקה לקוייה לשמן סינתטי מלא או לשמן דק.

שמן מעל המקסימום - לא טוב, תתקן את מפלס השמן שלא יעבור את המקסימום ואז תמשיך לעקוב כפי שמליצו לך כאן קודם.

פורסם
אני טוען בניגוד אליך שיש ביסוס לכך וחשוב להזהר לפני מעבר ברכב ישן או שסבל מתחזוקה לקוייה לשמן סינתטי מלא או לשמן דק.

שמן מעל המקסימום - לא טוב, תתקן את מפלס השמן שלא יעבור את המקסימום ואז תמשיך לעקוב כפי שמליצו לך כאן קודם.

מסכים במליון אחוז

פורסם

האמת היא שנסיתי להוציא את השמן עם מזרק שהקיבולת שלו היא 60 ml וצינור של אינפוזיה, הוצאתי הצלחתי להוציא בערך 100 ml, יותר מזה כבר לא הצלחתי.

מה גם שיש שם בערך 150 ml מעל קו המקסימים, זה ממש קריטי? בקיבולת המלאה של השמן כולל הפילטר שמן היא 2.60 ליטר שמן.

דבר נוסף, נאמר לי שאני אמור להחליף שוב שמן אחרי 5K ק"מ האם צריך גם להחליף פילטר שמן? ואם כבר מחליפים, האם רצוי גם להוריד את האגן שמן ולנקות אותו?

תודה!

פורסם

איך קבעת כי זו בדיוק הכמות העודפת? לא ברור..בכל מקרה עודף שמן זה עניין לא רצוי וכדאי לאפס מפלס, בטח כאשר הכמות הכללית של השמן במנוע היא מלכתחילה קטנה.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

האם הייתה צריכת שמן לפני? כמה קילומטרים עבר המנוע? האם זו שריפת שמן או נזילה \ הזעה?

אם אתה חושב שהמנוע שורף את השמן אז כן, מעבר ל 5W40 (ולא 10W40) יכול לשפר במעט את המצב. אם אתה יכול לחיות עם זה ואין בעיות עם טסט או עשן חריג אז עדיף להישאר עם שמן בצמיגות הזו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין שום נזילה או הזעה, טסט עובר חלק! החוסר בשמן ניראה לי טבעי לא? המנוע שורף אותו, והרכב הזה ידוע בתור שורף שמן.

לפני שנה וחצי היו בעיות במנוע, השמן היה נעלם, פשוט הגומיית נשם מתחת למכסה שסתומים הייתה ממש בלויה, הכל הסתדר ברגע שהחלפתי אותה.

פורסם

אם הרכב ידוע כשורף שמן וצריכת שמן הייתה מוכרת גם עם שמן 40 - לא הייתי טורח לחזור ולהשתמש בו. העלאת צמיגות באמצעות שמן או תוסף דבש בכדי להקטין את צריכת השמן זה כמו כוסות רוח למת או טאטוא הלכלוך תחת השטיח, זה עוזר רק למראית עין. בפועל זה לא באמת מתקן את המנוע ורק פוגע בו בדמות העלאת החיכוך הפנימי במנוע ופגיעה ביכולת הקירור, צריכת הדלק והביצועים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לאחר חצי שנה ו-5800 ק״מ החוסר שמן עם 5-30 הוא קצת פחות מחצי ליטר. האם זה בסדר באמת להמשיך עם 5-30? או לחזור ל-10/40??

תודה!

תעלה צמיגות ל 5W40 או 10W40, זה יקטין תצרוכת שמן וימנע בעיות נוספות שתצרוכת שמן במנוע גורמות להן.

• תוכן חדש...