Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא, אני גורס שאם מותר להשתמש בשמן 10W30 אז אין שום מניעה להשתמש בשמן 5W30 וזה אפילו מומלץ.
היצרן "הטיפש" מזהיר מלהשתמש בצמיגות זו במקרה בו הרכב מרבה בנסיעות מחוץ לעיר במהירות גבוהה ואף מציין כי צמיגות זו מתאימה בתנאי שהטמפ' הסביבתית אינה חוצה חלילה את ה-15 מעלות צלזיוס.

רוב היצרנים והיבואנים עוברים היום לשמנים "דקים".
נכון, אך ברכבים חדשים בעיקר או כאלו שקיבלו עדכון תחזוקה מטעם היצרן בנוגע לשמנים אלו. רכבים אחרים נשארים בצמוד להגדרות המעודכנות האחרונות שפורסמו. והפלא-פלא, מסתבר שהיבואן מקבל הנחיות מהיצרן, לרגע חשבתי שהוא מחליט על פי מצב הירח.

אני לא מבין את המרדף אחר שמנים דקים ברכבים מבוגרים, אם אתם כל-כך עומדים אחרי ההגיון הזה בואו תנדבו רכב בין עשר שנים לפחות שטופל בשמן מינרלי בצמיגות "מחרידה" של 15W40 אשר חצה את קו ה-150 אלף קילומטר ונדחוף למנוע הבריא שלו שמן בצמיגות של 0W20 ונצא לחתיכת ג'מאיקנה במנחת פה אצלנו ונראה אחת ולתמיד אם בעל הרכב יחזור על גרר או שמא יקבל התנעה קרה קלה יותר. בנוסף, יצרני המנוע מכירים את הנושא עלום השם "התנעה קרה" ולכן מערכת השימון בשילוב תכונות השמן מספקים שימון סטטי מספק עד אשר המערכת מתחילה לפעול במלואה (כך שפתאום לשמנים דקים אין באמת מה לעשות במנוע מבוגר).

נכון, שיש רכבים ויש רכבים אבל להמלצות האגרסיביות שלכם יש השלכות כלפי משתמשי הפורום, הייתי שמח יותר אם הייתם מדגישים שהאחריות על המנוע במקרה של כשל היא על בעל הרכב ולא על הממליץ "האלמוני" מהפורום לכן במקרה בו יש ספק הצמדו להוראות היצרן/יבואן.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההמלצות האלו לא נשלפות מהשרוול, לפי היצרן ניתן לשים 5w30 גם בתנאים של מדינת ישראל.

יש יבואנים שדואגים לכיס שלהם יותר מ-מהטוב ביותר לרכב שלך.

בניסאן אלמרה פרפקט או טקנה, המנוע הוא מנוע מודרני ואמין ואין כל סיבה למה לא להשתמש בשמן סינטטי.

מוסכי הונדה ממלאים 5w40 גם בהונדות הישנות ומוסכי סוזוקי ממלאים 5w30 גם בבלנו ישנות!

ברנו עברו למלא במגאן 2 5w40.

מוסכי פולסווגן ממלאים 5w40 - 5w30 גם ברכבים ותיקים.

עדיין לא שמעתי על מנוע ששבק כתוצאה של שימוש בשמן שהוא לא 10w40.

פורסם

אתה כנראה עוד צעיר ידידי ולא מספיק מנוסה, או עוד חסיד של בוב ספוג...

מנועים שלא תוחזקו כמו שצריך ופיתתו תסמיני בלאי מהירים לאחר שימוש בשמנים סינתטיים או דקים מידי, היו לי גם היו.

לא שזה נפוץ אבל זה בהחלט קיים.

פורסם
היצרן "הטיפש" מזהיר מלהשתמש בצמיגות זו במקרה בו הרכב מרבה בנסיעות מחוץ לעיר במהירות גבוהה ואף מציין כי צמיגות זו מתאימה בתנאי שהטמפ' הסביבתית אינה חוצה חלילה את ה-15 מעלות צלזיוס.

נכון, אך ברכבים חדשים בעיקר או כאלו שקיבלו עדכון תחזוקה מטעם היצרן בנוגע לשמנים אלו. רכבים אחרים נשארים בצמוד להגדרות המעודכנות האחרונות שפורסמו. והפלא-פלא, מסתבר שהיבואן מקבל הנחיות מהיצרן, לרגע חשבתי שהוא מחליט על פי מצב הירח.

אני לא מבין את המרדף אחר שמנים דקים ברכבים מבוגרים, אם אתם כל-כך עומדים אחרי ההגיון הזה בואו תנדבו רכב בין עשר שנים לפחות שטופל בשמן מינרלי בצמיגות "מחרידה" של 15W40 אשר חצה את קו ה-150 אלף קילומטר ונדחוף למנוע הבריא שלו שמן בצמיגות של 0W20 ונצא לחתיכת ג'מאיקנה במנחת פה אצלנו ונראה אחת ולתמיד אם בעל הרכב יחזור על גרר או שמא יקבל התנעה קרה קלה יותר. בנוסף, יצרני המנוע מכירים את הנושא עלום השם "התנעה קרה" ולכן מערכת השימון בשילוב תכונות השמן מספקים שימון סטטי מספק עד אשר המערכת מתחילה לפעול במלואה (כך שפתאום לשמנים דקים אין באמת מה לעשות במנוע מבוגר).

נכון, שיש רכבים ויש רכבים אבל להמלצות האגרסיביות שלכם יש השלכות כלפי משתמשי הפורום, הייתי שמח יותר אם הייתם מדגישים שהאחריות על המנוע במקרה של כשל היא על בעל הרכב ולא על הממליץ "האלמוני" מהפורום לכן במקרה בו יש ספק הצמדו להוראות היצרן/יבואן.

אני מצטער, אבל אתה פשוט לא מבין מה המשמעות של צמיגות שמן המנוע ואני לא מתכוון להתחיל להסביר לך את זה כאן.

ועוד משהו, משתמע מהשרשורים האין-סופיים האלה כאילו שמן 5W30 דליל כמו מים ושמן 10W40 סמיך כמו דבש של יד מרדכי.

בפועל ההבדל בצמיגות בטמפרטורת העובדה - הנקודה הכי קריטית בכל הסיפור הזה - היא סה"כ 2-4 יחידות סנטיסטוקס. אם לפי התקן שמן 40 הוא בעל 12-14 סנטיסטוקס (היחידות בהן צמיגות השמן נמדדת) ב 100 מעלות אזי שמן 30 הוא 10-12 סנטיסטוקס ב 100 מעלות. מה הביג דיל? יש שמני "30" שדומים בתכונות שלהם לשמני "40" ולהפך.

שמן 20 כבר נמוך מזה משמעותית ונע בין 6 ל 9 סנטיסטוקס. אני לא ממליץ לאף אחד להשתמש בו אלה אם יש הנחייה מפורשת מיצרן הרכב.

רשמתי את זה בעבר, גם טויוטה וגם הונדה הוציאו מסמכים רשמיים אשר מורים ומאשרים לשנות צמיגות מומלצת גם ברכבים ישנים אפילו משנת 2001. לא ראיתי שום התנייה בקילומטרז' או איזור אקלימי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה כנראה עוד צעיר ידידי ולא מספיק מנוסה, או עוד חסיד של בוב ספוג...

מנועים שלא תוחזקו כמו שצריך ופיתתו תסמיני בלאי מהירים לאחר שימוש בשמנים סינתטיים או דקים מידי, היו לי גם היו.

לא שזה נפוץ אבל זה בהחלט קיים.

אני לא חסיד של בוב אבל אני חסיד של הוראות יצרן ולא אינטרסים של יבואן.

זה מסמך רישמי של טויוטה קורולה והיבואן המחורבן שם פה 15w40.

98108824.jpg

קח 5w30 במנוע tu של 206??? שומו שמיים!! מחר המנוע ישפוך

71602728.jpg

פורסם

שים לב שההמלצה לשימוש גורף ב- 5W-30 מתייחסת להתנעה במזג אוויר קר.

זה מתאים יותר לצפון אמריקה ואירופה ופחות ולאזורנו - מתי הטמפרטורה בארץ יורדת ממינוס 10 מעלות צלסיוס?

פורסם

כבר דיברנו על זה, שמן 5W30 נועד לשפר תצרוכת דלק או למעשה זה השמן שנבדק במבחנים של היצרן לבדיקות זיהום אויר ותצרוכת דלק בפועל היצרן מתאים את השמן המתאים לפי איזורי שווק.

זאת צמיגות מעולה לאיזורים קרים ומנועים חדשים למרות שבאקלים חם יותר הכוון הוא יותר לצמיגות 5W40.

במנועים מבוגרים או לא מטופלים כנדרש, שעבדו כל הזמן עם שמן 10W40 או 15W40, לרדת לפתע לצמיגות נמוכה יותר עלולה לגרום לצרות, היצרן לא מתייחס לתחומים אפורים אלו, לא מעניין אותו ליסינג או אם בעל רכב שם פס על תחזוקה נכונה אבל מצד שני הוא לא מנחה אלא ממליץ, ז"א בחר צמיגות מתאימה בהתאם לאקלים הסביבתי עד למועד ההחלפה הבא.

פורסם

אני מצטער, אבל אתה פשוט לא מבין מה המשמעות של צמיגות שמן המנוע ואני לא מתכוון להתחיל להסביר לך את זה כאן.
היה בטוח שאני דווקא כן מבין מעט בנושא האפל הזה שקרוי צמיגות.

רשמתי את זה בעבר, גם טויוטה וגם הונדה הוציאו מסמכים רשמיים אשר מורים ומאשרים לשנות צמיגות מומלצת גם ברכבים ישנים אפילו משנת 2001. לא ראיתי שום התנייה בקילומטרז' או איזור אקלימי.
זה בדיוק מה שאמרתי:

כעת אנחנו מדברים על ניסן אלמרה עם דרישה מעודכנת מהיבואן ל-10W40.

זה מסמך רישמי של טויוטה קורולה והיבואן המחורבן שם פה 15w40.
אתה חושב שהיבואן ממציא דרישות? אם כן בוא נראה ספר רכב (רוסי כמדומני ותקנו אותי אם טעיתי) של טיוטה קורולה 2007:

corolla 1.png

corolla 2.jpg

פורסם

לפי הטבלה אפשר גם לשים 20W50 אז למה לא? למה מכל הטבלה הזו היבואן בחר דווקא את ה15W40, כשגם 10 ו-5W30 מכסים את אותו טווח טמפ' ונותנים הגנה יותר טובה? כנראה שבורות או שיקולים מסחריים, או שניהם.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
חבר׳ה חבל על הוויכוחים המיותרים, אנחנו אנשים בוגרים, זה לא המקום.

אני חייב לציין שברכבי ניסן דווקא דנידין מבין יותר מדבר או שתיים, כל בעיה שהייתה ברכב הוא הגיב וכל מילה הייתה ברזל, ולא שאני מזלזל פה באחים חס וחלילה.

אך אני חייב לציין, הרכב היה ליסינג לשעבר, שכמעט בוודאות השתמש רק ב-10/40, זה לא יזיק לשנות פתאום את הצמיגות?

חשוב לי גם לציין שעד כה אין שום נזילות מהמנוע, כמו שאמרתי הרכב ברשותי כמעט שנה.

לא יודע לגבי כלי רכב אחרים אבל לגבי הרכב שלך ספציפית תשאר עם 10W40 מינרלי או חצי סינטטי אני אפילו לא ממליץ לך על 5W40 ברכב הזה אחרת יש סיכוי שתתחיל תצרוכת שמן

פורסם

הוא שאמרתי שיקולים עסקיים - להערכתי, היבואן גוזר קופון גבוה יותר על שמן 15W40 "פשוט", מאשר על שמן 5W40 או 30 מתקדם יותר. אני זוכר מחירים הזויים של 150 ש"ח לגלון 15W40 במורשה מיצובישי, ואאל"ט אפשר להשיג אותו ב40-50 ש"ח בחוץ (ללקוח פרטי, הרבה פחות לעסקי) אז תאר לך מה הרווח שלהם.

בקיצור שיקולים עסקיים של היבואן לא צריכים לעניין אותי כבעל הרכב.

כמובן שמומלץ להישאר במסגרת המלצות היצרן, ובכל מקרה תמיד יש לבדוק מפלס שמן, במיוחד אחרי החלפה. היה ויש נזילה (קורה) או שמתקנים, או שעולים דרגה אחת למעלה.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

איזו סיבה יש ליבואן x למלא שמן סינטטי שעולה לו יותר יקר מאשר שמן מינרלי או חצי סנטטי אם הוא מתאים והוא מרוויח יותר?

לא יודע לגבי כלי רכב אחרים אבל לגבי הרכב שלך ספציפית תשאר עם 10W40 מינרלי או חצי סינטטי אני אפילו לא ממליץ לך על 5W40 ברכב הזה אחרת יש סיכוי שתתחיל תצרוכת שמן

מהנסיון עם כמה מכוניות שכאלו זה נכון מתחילה איזושהי תצרוכת שמן אבל היא סבירה ולא גבוהה.

במנועים מבוגרים או לא מטופלים כנדרש, שעבדו כל הזמן עם שמן 10W40 או 15W40, לרדת לפתע לצמיגות נמוכה יותר עלולה לגרום לצרות, היצרן לא מתייחס לתחומים אפורים אלו, לא מעניין אותו ליסינג או אם בעל רכב שם פס על תחזוקה נכונה אבל מצד שני הוא לא מנחה אלא ממליץ, ז"א בחר צמיגות מתאימה בהתאם לאקלים הסביבתי עד למועד ההחלפה הבא.

זה נכון, מנוע שחוק עם חופשים או שלא תוחזק בצורה טובה המעבר יעשה רק יותר רע אבל ברכב שתוחזק כמו שצריך אין סיבה לא לעבור.

• תוכן חדש...