Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חבר׳ה חבל על הוויכוחים המיותרים, אנחנו אנשים בוגרים, זה לא המקום.

אני חייב לציין שברכבי ניסן דווקא דנידין מבין יותר מדבר או שתיים, כל בעיה שהייתה ברכב הוא הגיב וכל מילה הייתה ברזל, ולא שאני מזלזל פה באחים חס וחלילה.

אך אני חייב לציין, הרכב היה ליסינג לשעבר, שכמעט בוודאות השתמש רק ב-10/40, זה לא יזיק לשנות פתאום את הצמיגות?

חשוב לי גם לציין שעד כה אין שום נזילות מהמנוע, כמו שאמרתי הרכב ברשותי כמעט שנה.

פורסם

roeiw

ניראה לי שהתבלבלת בדגם של הרכב, מאיפה הורדת את המסמך?

לפי הספר רכב המעודכן באתר של קרסו מה שמופיע מתאים זה דווקא ה-10/40, ה-5/30 מתאים לטמפרטורה של עד 15 מעלות, בקיץ שלנו אנחנו מגיעים ל-40 מעלות.

ללא שם.jpg

פורסם

האתר של קרסו טוב בדיוק כמו שהם טובים... זה עושה שם ערבוביה של רנו עם ניסאן ביחד.

זה שהליסינג משתמשים בשמן שהכי כלכלי להם זה לא אומר שהוא מתאים.

פורסם
roeiw

ניראה לי שהתבלבלת בדגם של הרכב, מאיפה הורדת את המסמך?

לפי הספר רכב המעודכן באתר של קרסו מה שמופיע מתאים זה דווקא ה-10/40, ה-5/30 מתאים לטמפרטורה של עד 15 מעלות, בקיץ שלנו אנחנו מגיעים ל-40 מעלות.

הטבלה הזו לא מציגה את האמת בצורה נכונה. היא באה להראות שאם אתה גר באיזור קר תשתמש ב 5W30 ואם אתה גר באיזור חם יותר אז תעשה מה-בא-לך.

לשמן 5W30 ולשמן 10W30 (שלפי הטבלה מתאים לאיזורים "חמים") יש את אותן התכונות בטמפרטורת העבודה. ההבדל היחידי ביניהם הוא הצמיגות בטמפרטורות נמוכות יותר. ביחס ל 10W30 ה 5W30 מעט פחות צמיגי בדיוק מתי שצריך את זה, ברגע ההנעה כשהמנוע קר וזקוק לשימון מקסימלי.

בנוסף אל תשכח שהרכב שלך הוא רכב ישן ויוצר בעידן פחות-מתקדם של שמני מנוע. בשנים האחרונות השמנים עברו קפיצת דרך משמעותית ושמנים סינטטיים מחברות טובות ובעלי תקן רלוונטי גבוה איכותיים היום פי כמה מאשר שהיו בתחילת שנות ה 2000.

שורה תחתונה: לא רואה שום סיבה להעדיף שמן אחר מ 5W30 במקרה שלך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
זה מה ששמים במוסכים מורשים לפי הנחיית היבואן

ומי קבע שמה שהשמן שממלא הייבואן הינו השמן 'הכי'מתאים לרכב ? בפורום יש מספיק אנשים בעלי ידע טכני וניסיון בכדי להחליט איזה שמן מתאים לרכבם על סמך בדיקה מדוקדקת של המלצות הייצרן ואיכות השמנים הקיימים בשוק.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש לי פונטו שבו אני ממלא 10W40 לפי הבנתי אם אמלא שמן בעל צמיגות נמוכה יותר בטמפרטורה קרה אעשה רק טוב למנוע. הבנתי נכון?

שאלה נוספת: מה זה שמן "דבש"?

פורסם
אז כרגע הכנסתם אותי לבלבלה רצינית.
אין צורך להתבלבל, שמור את ניסויי השמנים למעבדות השמן והמנוע. אתה בסה"כ צריך להיצמד להוראות היצרן. ביקשו 10W40? אז השתמש בזה סוף סיפור.

קבל רשימת מוצרים מתאימים לדרישות היצרן:

סינתטי מלא

Royal Purple 10W40 (לא מומלץ עקב עליית המחירים החדה שהיבואן בארץ עשה)

חצי סינתטי

AGIP Sint 2000 10W40

Castrol Magnatec 10W40

Valvoline DuraBlend 10W40‬

Kendall GT-1 High Performance 10W40

פורסם

זמנים השתנו והיום אין שום הגיון בשימוש בשמן 10W40, גם לא סינטטי מלא (ובטח לא של רוייאל פרפל אחרי ההפקעת מחירים האחרונה שלהם, בושה וחרפה).

אתם צריכים להבין שהמלצה של יצרן \ יבואן נובעת ממספר שיקולים ובעיקר מגורמים שהיו רלוונטיים באותה התקופה. בשנת 2003 שמן סינטטי היה יקר בעשרות עד מאות אחוזים ממקבילים חצי סינטטיים או מינרליים. זה היה לא הגיוני לדרוש מהלקוחות להשתמש בשמן סינטטי (וגם היום אין בזה צורך קיומי, שלא יובן לא נכון) אבל שמן סינטטי יתפקד טוב יותר בכל הפרמטרים משמן חצי סינטטי או מינרלי.

לגבי מדרג הצמיגויות, כל מה ששמן 10W40 עושה שמן 5W40 עושה טוב יותר. בכל החיפושים שלי ברשת ובמחקרים לא מצאתי סיבה אחת להעדיף שמן 10 על פני שמן 5 וגם לא מצאתי שום טענה שמוכיחה כי שמן חצי סינטטי או מינרלי עדיף על סינטטי מלא.

אני חוזר ואומר שהטבלה ש motorishta צירף לא מציגה את האמת, זו טבלה שנערכה ומוצגת כך שהמשתמש ההדיוט יבין. אין שום בעייה בשימוש בשמן 5W30 באקלים שלנו וזה אפילו מומלץ, יותר מומלץ מ 10W30 ובטח שיותר מומלץ מ 10W40 שאין בו שום תכונה עדיפה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יצרן השמן חשוב יותר מהצמיגות,מה גם מנסיון של שנים,כמכונאי,בסוף המנוע "הולך"

מכשל במערכת הקרור.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

• תוכן חדש...