Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משכנתא 100% - קיים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל אני אומר, אין לי בעיה עם זה. החלטה לא חייבת להיות כלכלית. לבטחון שזה הבית שלך,

ואתה אמור לגור בו נגיד 20 שנה, עד שהילדים ילכו לצבא, יש משמעות גדולה, ויתרונות, שאינם

דווקא כלכליים, וזה מובן וידוע לי.

בתור אחד שהמשפחה שלו בילדות גרה גם בשכירות וגם בבית בבעלות, ואח"כ גרתי שוב בשכירות

כרווק, ואח"כ בבית משלי יחד עם אשתי, ושוב חזרנו לשכירות, אני יכול להגיד שיש יתרונות גם לזה

וגם לזה.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. זה לא הבית שלך (לא ב-20 שנה הקרובות בכל אופן).

2. איך התחייבות של מאות אלפי שקלים ל-20 שנה משפרת את הבטחון האישי שלך?

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

שוב, יש הבדל, וכל עוד אתה משלם, לא יכולים להזיז אותך משם, בניגוד לשכירות,

שאם הבת של בעל הבית חזרה מחו"ל, הוא יכול להודיע לך שתוך כך וכך זמן,

או במקרה הגרוע מבחינתו, בסוף השנה, אתה מפנה את הדירה.

לגבי החוב לבנק, אני אישית לא מבין איך אנשים ישנים טוב בלילה שהם חייבים

מליון או לפעמים יותר לבנק, אבל זה עניינם.

בעיה נוספת היא, שאנשים גרים בשכירות, הם נוטים להתייחס לבית כמקום זמני,

גם אם הם גרים בו חמש או עשר שנים.

אני לפחות, תמיד מתייחס לבית בו אני גר כאילו זה הבית שלי. נכון, אני לא אשבור מחר

את הקירות ואחליף ריצוף, אבל אם ידית מתפרקת, אם בורג נחלש, או צריך לשמן את

הציר של הדלת, ואולי לצבוע קצת במקום מסויים, אני אעשה את זה בשמחה,

כי אני גר שם.

פורסם

קניית בית מעבר לפן הריגשי שבעניין (מקום משלך, תחושת בטחון וכו') מבחינה כלכלית נטו תהיה פחות טובה ברוב המקרים מלשכור דירה.

הבעיה היא שאם מישהו קונה דירה באזור פחות טוב, הוא בד"כ לא יסכים לשכור שם. ואם הוא יסכים לשכור שם, אז את ההפרש בין השכירות למשכנתא הוא לא יחסוך אלא יעדיף לבזבז.

קניית בית מחייבת אותך לחסוך, ולא רק זה אלא הכסף הוא כל כך לא נזיל שאין סיכוי שתבזבז אותו. מצד שני, זה אחד החסכונות הגרועים ביותר שקיימים בשוק היום. (אמנם יש פטור ממס, אבל הבנק מקבל בערך שליש עד חצי מהחסכון).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
עזוב... זה כמו להתווכח אם יש אלוהים או אין אלוהים.

אנשים לא רואים בכלל את השיקולים הכלכליים נטו, ומערבבים במערכת קבלת ההחלטות שלהם גורמים אמוציונליים שאי אפשר לכמת.

בוא תפתח את עינינו ותן לנו את התחשיב שלך ואת השיקולים הכלכליים נטו של 50 שנות שכירות מול 50 שנות בעלות על בית

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בוא תפתח את עינינו ותן לנו את התחשיב שלך ואת השיקולים הכלכליים נטו של 50 שנות שכירות מול 50 שנות בעלות על בית

כאמור, זה כמו דיון על פוליטיקה, או על דת, או על אנדרויד נגד IOS

חבל על הזמן שלי, על הזמן שלך, ועל כל הביטים והבייטים שעמוס השרת יצטרך לסחוב בגלל זה.

יש המון אתרים, המון מאמרים, המון מחשבונים.

בסופו של דבר כל אחד יעשה מה שהוא רוצה, ובהצלחה לכולם.

רות, סוף.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

היום זה לא זמן טוב לקנות דירה, במיוחד אם אין לך כלום. השוק במצב של "אחרי הפיק הגדול", אנשים (פרטיים) לא רוצים להוריד מחירים והמצב הכלכלי של כולם לא-מי-יודע-מה הודות לעליות מחירים בכל התחומים (דלק, חשמל, מזון, מים וכד').

אף אחד מהפרטיים לא רוצה "למכור בהפסד" את החורבה שלו, לכן השוק דיי עומד.

הקבלנים מורידים מחירים, הפרטיים "יושבים על הסחורה" כאילו יש להם זהב (לא מורידים מחירים).

היום שווה יותר לקנות חדש ולא משומש.

תמתין בסבלנות, יש סיכוי לא רע שזה ישתלם לך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קניית בית מתאימה לסוג מסויים של אנשים.

אתה יכול לקחת מיליון שקל, להשקיע סולידי ולקבל 7 אחוז. זה יותר ממה שיעלה לך לשכור את הבית. כי הוא עולה 3100. אתה מקבל 70 אלף שקל בשנה (עזוב מיסוי).

מחיר הבית יכול לעלות, אבל הוא גם יכול לרדת.

כשאתה לוקח משכנתא ל30 שנה, אתה חיי בפחד. חיי בפחד שיום יבוא, ויפטרו אותך, או תהיה חולה, או מי יודע מה יקרה לך, ביטוח לא ביטוח, את הבית הם יקחו לך, ואתה שילמת 5555 שקל כל חודש ולא 3100.

אתה מתחייב גם ל20 שנה, סביר להניח שלא תצא מהדירה עד אז. או לפחות לא בעשור הראשון. חס וחלילה יוולדו לך ארבעה ילדים, אבל יש לך דירת שני חדרים? חס וחלילה ההורים שלך בצרה? תמכור את הדירה? פיטרו אותך מהעבודה ואתה צריך לעבור לעיר אחרת למצוא עבודה? אתה חושב שלמכור דירה זה פשוט? זה לשים מודעה ביד 2 ואחרי שעה יש קונה? זה חודשים של כאב ראש.

לך תתקן צנרת שהתפוצצה, או בניין שקנית בו דירה, והגג שייך לשכן, והדוד מים חמים יושב לך בתוך הקיר, ובשביל להחליף אותו צריך לשבור חצי בית.

לשכור דירה זה להסיר דאגה מהלב, פשוט לגור ולשתוק. משהו מתקלקל? אין עבודה? צא החוצה. לך לחברים, להורים, לכל מקום אחר.

צריך לעבור לעיר אחרת? תעבור. אל תדאג. אל תתקבע.

יש שיקול אחד ענק נוסף,

קנית דירה? אתה לא תיקח סיכונים בחיים. יש'ך משכנתא לשלם. אתה לא תנסה למצוא עבודה טובה יותר, לא תנסה להתקדם, לא תנסה להעיז. אתה פשוט תישחק באותה הנקודה והלאה.

מכאן ניתן להגיע למסקנה פשוטה.

החלטת להתחתן? להביא ילדים? למה עשית את זה? למה ילדים? כדי שהם יגשימו את מה שאתה לא הספקת? יופי.

הודאת כי נכשלת. הודאת כי לא תנסה להתקדם. הודאת כי הזדקנת. עכשיו - עכשיו זה הזמן לקנות דירה.

אתה צעיר? רוצה לבסס את עצמך? רוצה לנסות להגיע כמה שיותר רחוק? רוצה לצאת מהמערה המחורבנת ולנסות לגלות את העולם? אל תקנה דירה. נכס זה קיבעון למיקום, זה התחייבות ל20 שנה. אתה כולה בן 24. אתה רוצה שיעבוד לכל תקופת החיים הקיימת שלך?

בקיצור - כשמגיעים לגיל 30 עושים שיקלול. מה עכשיו? עוצרים ונשארים באותה הנקודה או ממשיכים הלאה? מחליט להישאר? לך בעקבות יאשה, תגיע רחוק. תשב בפורום תרשום 7000 הודעות בשלושה חודשים, ואלו החיים הטובים. מחליט להמשיך? לך בעקבות "נהג צעיר". תודיע כי אתה "מקצץ" זמן שימוש בפורום, ותנסה לגלות את עצמך (יש הרבה מובנים לזה).

מה שלא תעשה, אל תגמור כמוני.

פורסם
יש שיקול אחד ענק נוסף,

קנית דירה? אתה לא תיקח סיכונים בחיים. יש'ך משכנתא לשלם. אתה לא תנסה למצוא עבודה טובה יותר, לא תנסה להתקדם, לא תנסה להעיז. אתה פשוט תישחק באותה הנקודה והלאה.

מעניין מאוד, אף פעם לא חשבתי על זה לעומק,

אבל אתה מה-זה צודק!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אתה בגיל שבו מניחים את היסודות לחיים, כולל הכלכליים. אתה צריך למצוא דרך לחסוך כסף. רכישת דירה ב-100% מימון, גם אם אפשרית, היא צעד בעייתי כיון שתשלם ריבית גבוהה במיוחד, וזאת מעבר להתחיבויות לצויינו.

בשלב זה אתה צריך לעשות חישוב מחודש של הכנסותיך והוצאותיך ולמצוא דרך "לשים בצד, כמה מאות ש"ח בחודש. אפילו אם המחיר הוא שיבה לבית ההורים ולתח"צ (בהנחה שמדובר בדבר אפשרי). רבות נכתב על הצורך של צעירים לצאת לעצמאות מוקדמת, מעשה הגורר אבדן העצמאות הכלכלית למשך שנים רבות בגלל העדר חסכון.

אני ממליץ לך לעבור קצת על הטורים של גיל אורלי ב-ynet. הם יתנו לך קצת רעיונות כיד כדאי לך לנהוג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כשאתה לוקח משכנתא ל30 שנה, אתה חיי בפחד. חיי בפחד שיום יבוא, ויפטרו אותך, או תהיה חולה, או מי יודע מה יקרה לך, ביטוח לא ביטוח, את הבית הם יקחו לך, ואתה שילמת 5555 שקל כל חודש ולא 3100.

מצער לראות שיש אנשים שחיים בפחד תמידי רק בגלל משכנתא.

אני מסייג את דבריי ואומר: במצב של היום, אם אין לך עזרה רצינית או סכום התחלתי מכובד, המשכנתא ע-ל-ו-ל-ה להיות כבדה - אלא אם תתפשר על דירה ממוצעת ולא 5 חדרים בתור התחלה.

דבר שני: כיום נהוג להכניס 2 משכורות (גם האישה עובדת) גם שאם היום הוא קונה דירה לבד, יכול להיות שבעוד שנה-שנתיים תהיה לו שותפה לחיים שגם תכניס עוד כסף לקופה.

דבר שלישי - הביטוח נועד גם לדברים כאלה ואת הבית לא יקחו לו אם יש לו כיסוי ביטוחי לדברים מהסוג הזה (וברוב המקרים יש).

אתה מתחייב גם ל20 שנה, סביר להניח שלא תצא מהדירה עד אז. או לפחות לא בעשור הראשון

אתה ממהר לאינשהו ? אתה נהנה לעבור דירה של שנה\שנתיים\שלוש ?

אם כן, כנראה שקניית דירה היא לא בשבילך.

חס וחלילה יוולדו לך ארבעה ילדים, אבל יש לך דירת שני חדרים?

אם יוולדו לו ארבעה ילדים זה "חס וחלילה" ??? :shock:

פשוט מצער לראות שיש אנשים שרואים בילדים משהו שהוא "חס וחלילה". ילדים זה אושר ושמחה - וכנראה שאין לך כאלה (או שאתה ממש, אבל ממש, ממורמר...).

חס וחלילה ההורים שלך בצרה? תמכור את הדירה? פיטרו אותך מהעבודה ואתה צריך לעבור לעיר אחרת למצוא עבודה? אתה חושב שלמכור דירה זה פשוט? זה לשים מודעה ביד 2 ואחרי שעה יש קונה? זה חודשים של כאב ראש.

לא אצל כל אחד שההורים שלו בצרה נהוג למכור את הדירה ולתת להורים את כל הכסף. אולי אצלכם זה ככה, אבל ברוב המקרים זה לא.

אם צריך לעבור לעיר אחרת אפשר להשכיר את הדירה ולשכור דירה בעיר אחרת - עד אשר מוצאים את הזמן הנכון למכור את הדירה במחיר הנכון.

דירה שנמכרת במחיר הנכון - נמכרת מהר.

לך תתקן צנרת שהתפוצצה, או בניין שקנית בו דירה, והגג שייך לשכן, והדוד מים חמים יושב לך בתוך הקיר, ובשביל להחליף אותו צריך לשבור חצי בית.

חלק מההשקעה הראשונית בקניית בית שייכת בדיוק לעניין הזה: אינסטלציה ושיפצורים שיתאימו את השהות בבית לטווח רחוק בלי הרבה בעיות. דוד מים חמים בתוך הקיר ? אולי בדירה שלך... :roll:

לשכור דירה זה להסיר דאגה מהלב, פשוט לגור ולשתוק. משהו מתקלקל? אין עבודה? צא החוצה. לך לחברים, להורים, לכל מקום אחר.

צריך לעבור לעיר אחרת? תעבור. אל תדאג. אל תתקבע.

הכל נמצא בראש, ועושה רושם שאצלך המושג של קניית דירה גורם לך לסיוטים. כדאי לך לטפל בזה באופן מקצועי.

שטויות במיץ עגבניות.

מכאן ניתן להגיע למסקנה פשוטה.

החלטת להתחתן? להביא ילדים? למה עשית את זה? למה ילדים? כדי שהם יגשימו את מה שאתה לא הספקת? יופי.

הודאת כי נכשלת. הודאת כי לא תנסה להתקדם. הודאת כי הזדקנת. עכשיו - עכשיו זה הזמן לקנות דירה.

אתה צעיר? רוצה לבסס את עצמך? רוצה לנסות להגיע כמה שיותר רחוק? רוצה לצאת מהמערה המחורבנת ולנסות לגלות את העולם? אל תקנה דירה. נכס זה קיבעון למיקום, זה התחייבות ל20 שנה. אתה כולה בן 24. אתה רוצה שיעבוד לכל תקופת החיים הקיימת שלך?

מציע לך ברצינות לפנות לעזרה נפשית מקצועית, אתה בבעיה קשה מאוד.

בקיצור - כשמגיעים לגיל 30 עושים שיקלול. מה עכשיו? עוצרים ונשארים באותה הנקודה או ממשיכים הלאה? מחליט להישאר? לך בעקבות יאשה, תגיע רחוק. תשב בפורום תרשום 7000 הודעות בשלושה חודשים, ואלו החיים הטובים. מחליט להמשיך? לך בעקבות "נהג צעיר". תודיע כי אתה "מקצץ" זמן שימוש בפורום, ותנסה לגלות את עצמך (יש הרבה מובנים לזה).

מה שלא תעשה, אל תגמור כמוני.

יום יבוא ואלו יהיו עדויות קשות על חייך...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

srack - חלק מהדברים שרשמת ממש לא נכונים. זה נכון במידה ואתה פועל בצורה פזיזה ולא מחושבת.

לרכוש דירה זה לא לקבע את עצמך. רוצה לעבור? מוכר את הדירה וקונה אחרת.

הוריי לקחו משכנתא לדירה הנוכחית ועכשיו, אחרי 16 שנה לקחו אחת חדשה בתנאים טובים הרבה יותר ורכשו דירה הרבה יותר טובה.

כן, זו התחייבות אבל למי שאין מליונים לא יוכל להרשות לעצמו דירה בצורה אחרת.

במידה ואתה לא עומד בתשלומים, תמכור את הנכס(הרבה מהמקרים זה ייעשה עם רווח אם חיכית תקופה מסויימת ובמיוחד אם רכשת את הדירה מהקבלן) ותקנה אחד זול יותר או תעבור לגור אצל ההורים.

מכל מצב אפשר לצאת. אם יש מצב שאי אפשר, אל תכנס אליו.

בדירה משלך אתה חי בצורה שונה לגמרי מאשר בשכירות. לצבוע או לתקן דלת זה ממש לא להשקיע בדירה.

נמאס לך ממטבח למשל, להחליף לא תוכל. נמאס לך מהאמבטיה כנל ועוד מיליון דברים.

בנוגע לנאמר על בטחון והאפשרות שיעיפו אותך משכירות - במידה ונוהגים חכם מציינים בחוזה סעיף שמונע מבעל הבית להעיף אותך מהדירה לפני תום החוזה ומחייבים את הבעלים לתת התראה פרק זמן מסויים מראש.

אם כי לרכוש דירה בלי הון עצמי לא הייתי ממליץ. תעבוד, תחסוך, תשקיע ותקנה כשתוכל להרשות לעצמך. כרגע אתה לא יכול.

עוד דבר - לא יודע איפה אתה גר אבל במידה וזה במרכז אז הייתי ממליץ לחשוב על מעבר מחוץ לו. אני לא מבין אנשים

שחיים בחורבה שלא הייתי מסכים להכנס לשם בכלל שעולה כמו דירה מאוד נחמדה באשדוד למשל.

אלא אם זה נכס שעבר בירושה או אם יש מיליונים לא הייתי ממליץ בכלל לרכוש דירה במרכז.

הייתי מעדיף לצאת כמה שעות מוקדם יותר מהבית לעבודה אבל בסופו של דבר לחזור לדירה הרבה יותר טובה מכזו שהייתי גר בה אילו הייתי יוצא חצי שעה לפני לעבודה.

פורסם

srack

אני לרג' איתך היום שכחת איזה 1500 הודעות באוף טופיק ועוד כ 100 שנמחקו מביא אותנו ל 9000 ב 3 חודשים.

ואני מודה לך על שאתה דואג לי . עם חברים כמוך מי צריך אוייבים.

ועכשיו למטרה שהתכנסנו לכאן.

לך יש 400K ולי יש 400K

אתה טוען שאפשר לעשות עליהם 7% האם צמוד? ולמה לעזוב את המיסוי?

בהנחה שלא מדובר בצמוד אלא ב 7% בלבד אתה תקבל עליהם 28K שכ"ד תשלם 3100 על מערה .

דירה למשפחה 4K אז כל חודש תצטרך להשלים עוד 1200 ש"ח עד לסוף ימיך

ולא נשכח שהשקעתך ערכה יורד מדי שנה ב 3% ( מדד )

ישה לעומת זאת רכש דירה במיליון. משכנתא 600K ל 15 שנה משלם בתמהיל שפוי שני שליש קל"צ ושליש פריים כ4500 ש"ח לחודש.

אהה הפרש לכאורה בינינו 3300 ש"ח לחודש ל 15 שנה. ואז ישה מפסיק לשלם ואתה ממשיך לשלם ולשלם ולשלם...

בסוף 15 השנים אם היית מספיק חזק ( ואתה לא )וחסכת את כל ה 3300 ש"ח יהיו לך 1000000 ש"ח כולל ה 400 המקוריים , ולישה דירה של מיליון ש"ח.

ניטרלתי בדרך לשם הפשטות עליית ערך הדירה עליית שכ"ד וקבלת ריבית על סכום החיסכון הנוסף.

אז ישה היה מודאג 15 שנה אתה תהיה מודאג כל ימי חייך.

חודש מרץ אפריל אני לא אוהב. למה?

מקבל את כל הדיווחים מחברות הביטוח וכל הקרנות למיניהם , חושך מצרים. הכל במינוס נומינאלי , מה ומדד של כ 3% לא היה לנו.

ובנוסף כי הם כל כך טובים אז גם דמי ניהול הם שודדים ממך.

טוב הם לא מבינים בהשקעות , ואילו אתה מביא לנו בסולידי 7% ברוטו. אולי תלך ללמד אותם .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שני דברים מביאים אותי למסקנה שכרגע כדאי לך להמתין :

1-השוק נמצא בנקודת אי וודאות, נראה כי הוא ירד. נכון, הוא יכול גם לעלות, אבל הסימנים מראים כי אנחנו אחרי השיא.

2-אין לך הון עצמי, משכנתא של 100 אחוז היא דבר מסוכן ומסובך, שיעלה לך הרבה יותר ממשכנתא רגילה.

ממליץ לך לחסוך כמה שתוכל (שקול ויתור על רכב, אפשרות למגורים עם הורים, חיפוש עבודה נוספת), ולרדת מן העניין כרגע.

ישנם לא מעט אנשים היום, עם הון התחתי נזיל של 20-50% , שיושבים על הגדר.

במצבך, אתה צריך לשבת גם.

בהצלחה

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

אם קיימת השקעה שמניבה 7% בצורה סולידית אני עכשיו מפסיק לחפש דירה ומשקיע את כל ההון באותה ההשקעה, המציאות היא שלא קיימות כאלו השקעות, אם הן היו קיימות כל העולם היה מתנהל אחרת לחלוטין.

אבי.

• תוכן חדש...