Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז קניתי את האוטו לא מזמן. החלפתי משאבת סולר, ועכשיו בא נזק מספר 2 :

המאוור של המזגן עובד והמזגן עצמו לא נכנס לעבודה. בתור איש מזגנים

חשבתי לעצמי שזה גז. בדקתי לחצים, יש מספיק גז בשביל שהמדחס יכנס לעבודה.

עכשיו אמרו לי זה או מדחס או בעיה חשמלית.

אין לי גישה לבדוק אם המדחס מקבל מתח, או שאני לא מתבלבל בינו לבין משהו אחר.

איך אוכל לבדוק אם מתח יוצא מהפיקוד, ואיך אוכל לדעת אם זה פיוז או משהו אחר?

פורסם

שלום,

למדחס יש פולי (גלגל שעליו יושבת החגורה). בין הפולי לגוף המדחס יש חוט חשמלי עם קונקטור.

יש לבדוק האם יש הזנה של מתח ישירות מהרכב. כלומר האם הפולי קלאטץ' של המדחס מקבל בכלל זרם.

אם יש זרם יתכן מאוד שהקלטץ' שרוף. (הבדיקה כמובן עם מד זרם כאשר מדליקים את מתג הA\C)

אם אין זרם אזי יש בעיה חשמלית שיכולה להיות מספר דברים- פה אתה צריך מזגניסט שיצמא את הבעיה.

מכונית זה יותר מסתם אוטו

פורסם

המזגן לא מקרר, אבל מחמם טוב מאוד. מכוון שאני בא מעולם מהמזגנים הביתים אני מבין איך עובד העסק, בהנחה שזה עבוד אותו הדבר.

לא חסר גז. מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

למיטב ידיעתי, זה עובד שונה.

הקירור מתבצע דרך גז המזגן והמדחס, אבל החימום מתבצע דרך מערכת הקירור של המנוע- מים חמים מהמנוע נכנסים לרכב ומחממים את האוויר.

כך שבהחלט יכול להיות שחסר גז...

פורסם
למיטב ידיעתי, זה עובד שונה.

הקירור מתבצע דרך גז המזגן והמדחס, אבל החימום מתבצע דרך מערכת הקירור של המנוע- מים חמים מהמנוע נכנסים לרכב ומחממים את האוויר.

כך שבהחלט יכול להיות שחסר גז...

העסק שונה ממזגנים ביתיים סחבק. החימום מגיע מרדיאטור החימום ע"י המים החמים של הרכב. גש לאיש מקצוע שיאבחן חוסר גז/תקלה במדחס או משהו אחר

Hyundai I20 Inspire 2010

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הבעיה לא נפתרה וגיליתי עוד פרטים

א' המוסכניק שהחליף לי משאוובה סולר אמר שבגלל שעברנו מי משאבה אם מחשב לאחת מכנית של בוש

אז צריך לחבר את המדכס באופר ישיר אם ריאליי אבל אני לא מוצא את המדחס איפפה הוא מישו יודע

פורסם

אם אתה עומד מול המנוע, בצד שמאל אתה מזהה רצועה, שמסובבת מספר מכלולים.

המכלול התחתון הוא המדחס.

נניח, יש לך ביד חוט הפיקוד, שיוצא מקלאץ' מדחס, לאן אתה מחבר אותו?

בגלל שברכב שלך נעשתה הסבה למשאבה מכאנית, אני מניח שגם מחשב מנוע הוחלף.

פיקוד למדחס מגיע ממחשב מנוע, וכעט לדעתי אתה צריך חשמלאי רכב מקצועי, שיעשה את ה"קומבינה" הנדרשת ויחבר פיקוד למדחס.

אגב, במשאבה מכאנית מגביר טורים של המזגן פועל על וואקום, שמגיע ממשאבת וואקום דרך שסתום חשמלי.

לא יודע אם כל החלקים הנדרשים הועברו לרכב שלך.

ובקשה קטנה - תכתוב עם סימני פיסוק, זה מקל על הקריאה ומכבד את שאר המשתתפים.

פורסם

אם המזגן לא מקרר והמדחס לא נכנס לעבודה איך בדיוק בדקת לחצים והגעת למסקנה שהם בסדר?

למרות שאתה לא אוהב להקשיב לעצות שנותנים לך, לא הייתי מקשיב לחאפר שהחליף לך את משאבת הסולר.

עכשיו אתה מתחיל לחוות את הבעיות של שינוי חאפרי שכזה במנוע למרות שהמליצו לך לא לבצע את השינוי הזה.

• תוכן חדש...