Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עשיתי חישוב עם המחשבון של CCALC - לגבי רכב במחיר של 122 אלף (פוקוס ודומיו) כאשר יש לי את הכסף ביד (ללא הלוואה) יש הפרש של כ-500 שקל לרעת הליסינג כולל ההפרשות. כאשר יש צורך לקחת הלוואה על חצי הסכום ההפרש יורד ה-100 שקל בערך.

שאלת מיליון הדולר - כמה שווה שקט נפשי?

היה לי רכב ליסינג שעשיתי לו טוטל לוס אחרי חודש על הכביש - שעתיים אחרי היה לי רכב חליפי וכמה שבועות אחרי קיבלתי רכב חדש.

אם זה היה הרכב הפרטי שלי הייתי צריך להוסיך כסף כדי לחזור לרכב חדש והייתי צריך לשלם ביטוח מחדש ועוד אולי להפסיד הנחת ביטוח כך שחלק מההפרש נעלם. ואני לא מדבר על הזמן במוסך אם הרכב שקניתי התגלה כלימון...

היום, לא הייתי קונה רכב חדש.

ועכשיו לשאלות:

1. כמה זמן יש לך רישיון?

2. כמה תאונות טוטאל לוס עשית?

3. אתה חושב שיהיה לך עוד טוטאל לוס בקרוב?

שאלה 3 היא סטטיסטית לחלוטין, אבל נועדה לתת קצת היגיון לשיקול המוטעה של "שקט נפשי".

שקט נפשי לא שווה 500 ש"ח לחודש + "אין רכוש" אחרי שנגמרת תקופת הליסינג.

אם תפשפש טוב-טוב בלוח כמו יד2, ותהיה בררן רציני, לא תיפול על "לימון" (צריך להריץ חיפוש עם קריטריונים הגובלים בחוסר היגיון וגם על התוצאות האלו לעשות סינון כבד)

פורסם
עשיתי חישוב עם המחשבון של CCALC - לגבי רכב במחיר של 122 אלף (פוקוס ודומיו) כאשר יש לי את הכסף ביד (ללא הלוואה) יש הפרש של כ-500 שקל לרעת הליסינג כולל ההפרשות. כאשר יש צורך לקחת הלוואה על חצי הסכום ההפרש יורד ה-100 שקל בערך.

שאלת מיליון הדולר - כמה שווה שקט נפשי?

היה לי רכב ליסינג שעשיתי לו טוטל לוס אחרי חודש על הכביש - שעתיים אחרי היה לי רכב חליפי וכמה שבועות אחרי קיבלתי רכב חדש.

אם זה היה הרכב הפרטי שלי הייתי צריך להוסיך כסף כדי לחזור לרכב חדש והייתי צריך לשלם ביטוח מחדש ועוד אולי להפסיד הנחת ביטוח כך שחלק מההפרש נעלם. ואני לא מדבר על הזמן במוסך אם הרכב שקניתי התגלה כלימון...

יש לך שתי טעויות:

1. לא קונים רכב חדש במחירון מלא. ניתן לרכוש יד2 עם 0 ק"מ מליסינג. היום למשל ניתן להשיג קיה פורטה ופוקוס הדור היוצא 0 ק"מ במחיר של 95K. זה רכב שלא נסעו עליו ובאחריות ויש לך שקט נפשי. כבר חסכת 27K ופתאום ההפרש לרעת הליסינג עולה פלאים. בנוסף יש עכשיו הרבה מבצעים של רוב היבואנים.

2. אם ההורדה מהברוטו שלך כוללת גם תנאים סוציאליים, צריך לקחת בחשבון כל מיני גורמים שלא רואים ב"מחשבונים": הפיצויים מחושבים לפי השכר לאחר ההורדה וכך גם דמי האבטלה וכל מה שקשור לביטוח לאומי, קה"ן שפטור ממס, וכמובן הפנסיה שלך שנאכלת ע"י הליסינג. הסבר על איך הליסינג רוצח לך את הפנסיה אתה מוזמן לקרוא כאן.

ואני לא מדבר על הנזקים הסביבתיים והחברתיים שנגרמים בגלל הליסינג, ועל זה שכל הציבור צריך לשלם יותר על רכב חדש בגלל השיטה הדפוקה הזאת.

ושקט נפשי? כשתראה ב1 לחודש עוד 3.5K בנטו תדבר אחרת :). אגב, יש סעיף בביטוח שנקרא "חדש תמורת ישן".

• תוכן חדש...