Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי יש פיוניר 3250, יש לו שתי יציאות למגבר וכיוונים בסיסים בלבד, אבל הוא עושה את העבודה.

זה בטוח לא מתקרב לאלפיין שהיה לך, אבל נשמע לי כמו מה שיקלע לדרישות.

ויש גם מכשיר דומה של קלריון, דומה מבחינת המפרט, לא יודע לגבי האיכות.

אם התקציב שלך יותר גדול, יש מכשיר של אלפיין שיכול להתאים לך.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי

הציעו לי את ה- 6350 ב-800 ש"ח.

ה- 9350 ב- 1050 אבל כרגע חסר במלאי.

מה ההבדלים למעט העיצוב היפה בהרבה של ה- 9350?

מבחינת איכות שמע ופונקציונאליות - האם יש הבדל?

תודה

פורסם

השוני בין ה 6350 לבין ה-9350 הוא בעיקר בממשק

תפעול הרדיו יותר נוח ב-6 הוא מציג 6 כפתורים מסורתי

בניגוד ל-9 שבו הכול עובד דרך כפתור הגלגלת ,מדובר בכפתור שבנוי כ-MUSIC BROWSER

מאוד נוח בכול מה שנוגע ל-USB\SD

המראה החיצוני של ה-9 הרבה יותר מרשים

הוא גם מגיע עם SPECIALIZED AUDIO PARTS איכות חלקים פנימיים גבוהה יותר מה-6.

מעבר לזה מדובר במכשירים עם תכונות דיי זהות.

פורסם

אודיו קינג -

שמת לב לכמות ההבדלים שציינת בין 2 המכשירים ? במיוחד בשורה הלפני האחרונה שלך...

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

חברים

אחרי משחקים נוספים בהם חיברתי נגן MP3 ישירות למגבר (דרך RCA) הגעתי למסקנות הבאות (אני מקווה שהן נכונות):

- מיקום הטוויטרים קטסטרופאלי - מיקמנו אותם בתוך הבתים המקוריים הנמצאים על הדש ומכוונים כלפני השימשה. את האמת - מאד פחדתי ואפילו דיברתי על זה עם המתקין אבל חשבנו שאם שם רנו מצאו לנכון למקם רמקולים אזי ננסה. החלטה שגויה - הדבר פשוט מעוות את כל הסאונד ויוצר תחושה שאני שומע במונו ולא סטריאו (כאילו אין רוחב במה אלא רק עומק - פשוט סאונד מוזר).

אני אבקש ממנו לשלוף אותם משם ולהעביר אותם לבתי המראות (שם היו בכל המכוניות שלי בעבר)

- הרדיו דיסק באיכות מאד ירודה - אני אתקין בשלב הראשון את ה-9833 ואז אחליט לגבי ההמשך. אמנם קצת חבל לאבד את השליטה מההגה אבל זהו תשלום שיש לשלם לקבלת איכות טובה (והעובדה שבמקור לא הייתי אמור לקבל הרכב עם רדיו מקורי מקלה קצת על הענין...:wink:)

- לגבי בידוד - אני מעריך שיהיה צורך גם בזה אבל לאחר השינויים שלמעלה אני אסע עם הרכב תקופה קצרה ואקבל החלטה באם זה ממש נדרש

אעדכן בהמשך

פורסם

תרשה לי לא להסכים איתך עם ההבחנה על הטוויטרים. אני הייתי עושה דברים אחרת בהתקנה אצלך. מיקום הטוויטרים בבתי המראות הוא פחות טוב. אין מצב שמיקום הטוויטרים שם נותן לך תחושת מונו. הייתי מנסה להשתמש במנחת ומעביר כבלי rca במקום להשתמש בהנחתה שקיימת במגבר. לא נתת מידע או תמונה כלשהי כיצד הותקנו הרמקולים והאם הכנסת חיווט לדלת. תסלח לי אבל משהו לא ניראה לי בסיפור הזה מילא לא הייתי מכיר את הרכב אבל מכיר את הרכב מצויין.

פורסם

בקליאו שלי הטוויטרים במקומם המקורי ושומעים מעולה (לטעמי לפחות).

הרכיבים מעט שונים משלך אבל אתה מוזמן לבוא ולשמוע.

ייתכן והבעיה היא ברדיו דיסק. את שלי מייד החלפתי. אפילו לא ניסיתי להתעסק עם המקורי.

פורסם

היי

ALPINE - לא הבנתי את התשובה שלך - כתבת: 'מיקום הטוויטרים בבתי המראות הוא פחות טוב. אין מצב שמיקום הטוויטרים שם נותן לך תחושת מונו'.

מה שאני אמרתי הוא שכרגע הם ממוקמים בתוך החורים שעל הדש כאשר הם פונים למעשה לכיוון השמשה (למעלה) וזה לדעתי מה שיוצר את הסאונד המוזר (כאילו שומעים מונו) ואת 'הריקנות' בצליל.

עפ"י המלצותיכם אני אבקש מהמתקין קודם להתקין את ה- 9833. כמובן שאנחנו נשתמש בכבלי RCA.

לאחר מכן אני אבחן את הסאונד ואז עפ"י התחושה והכרותי את המערכת אני אחליט האם להעביר אותם לבתי המראות כשהם פונים כלפי פנים הרכב. יתכן ואצליח להניח אותם על הדש כלפני פנים באזור של הקורה (ע"מ לקבל מרחק גדול יותר מהאוזן) אבל זה תלוי איך נצליח לתפוס אותם שם בהדבקה (ע"מ להימנע מחירור חורים בקורה)

לא הבנתי מה במיקום כזה של הטוויטר לא טוב? האם יש מיקומים עדיפים?

תודה

פורסם

אני ינסה להיות ברור יותר. מיקום הטוויטרים במיקום המקורי הוא טוב יותר מהמיקום במראות הרכב. אין מצב שהמיקום המקורי (בדשבורד) נותן תחושה של מונו להיפך במיקום הנ״ל הוא נותן תחושה של עומק. שים לב שעדיין לא ענית לי על השאלות לגבי החיווט והתקנת המידבאס. אין ספק שהחלפת הרדיו תיתן שיפור אבל לדעתי יש כאן בעיה נוספת.

פורסם

alpine

תודה על התגובה.

ראשית - האם תוכל להסביר לי מדוע מיקום על הדש לכיוון השימשה טובה יותר?

איך יתכן הדבר שהרי הצליל הגבוה מתפזר באופן לא אחיד עם פגיעתו בשימשה. מה ההיגיון?

שנית - לצערי לא ראיתי בדיוק את התקנת הרמקול בדלת ואת החיווט - יתכן והוא השתמש בחיווט הקיים (לא בטוח) - מה שבטוח שהוא לא פרק את פנים הדלת אלא ביצע את ההתקנה דרך הפתח של הגריל (שמתפרק בקלות).

למה אתה מתכוון בשאלה האם הכנסתי חיווט לדלת?

פורסם

אם אתה חושב שהצליל מהטוויטרים מתפזר באופן אחיד כשהם על בתי המראות או הקורות - בעצם כל מקום שתבחר ברכב - מתפזר בצורה אחידה - אתה טועה.

בדיוק כמו שהשמשה יוצרת סוג מסויים של החזר ככה אתה "סובל" מאין סוף החזרים בתוך הרכב, לא משנה איפה תשים את הרמקולים.

אתה יושב קרוב מידי לרמקולים גם ככה ועוד בתוך קופסא קטנה וסגורה - במובן מסויים, כל הרכב מנגן.

ככל שתרחיק את הרמקולים מהראש - ייטב לך.

אם הנקודה של המיקום המקורי רחוקה יותר מהראש מאשר בתי המראות (כנראה בטוח) הסיכוי שלך לשמוע טוב יותר הוא דווקא גדול יותר מהמיקומים המקוריים.

זה שאתה מקבל החזרים זה פחות נורא כי גם ככה השבירה של גלי הקול הקצרים של הטוויטר מופנים לכוון הקבינה בה אתה יושב.

הדברים שמשנים הם יכולת הפריסה של הטוויטרים שלך באוף אקסיס - יש טוויטרים שההבדל בין און אקסיס לאוף אקסיס הוא תהומי ויש כאלה שפחות.

אבל זה ששמעת "מונו" באמת מעיד יותר על בעיה כלשהיא בהתקנה או במערכת ואת זה צריך לבדוק לגופו.

אני הייתי אומר לך לנסות את המיקומים המקוריים - אבל לנסות לתת קצת זווית כלפיי המראה המרכזית בכל טוויטר - אולי זה יעשה את ההבדל שאתה מחפש + המרחק הגדול יותר מהראש ואתה אמור לקבל תוצאה בה המיקומים המקוריים הם כנראה הטובים ביותר ברכב למעט התקנה על הקורות עצמן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ערב טוב

למען הסר ספק, לא באמת שומעים מונו אלא זו רק הרגשה. גם הסאב עובד רע (ממגבר נוסף).

חשבתי שיתכן והסיבה היא שבירה של הקול בחלון הקידמי אבל אם אתם אומרים שזו לא הסיבה אז אני אעבור הלאה.

יתכן ומשהו באמת לא בסדר בהתקנה ויתכן שזה הרדיו דיסק 'האיכותי' של הרכב.

אני אנסה בשלב הראשון להחליפו ב- 9833 שלי כולל החלפת החיווט הנוכחי בכבלי RCA (עכשיו אין סיבה לעבוד ב- Hi Power). מקווה שזה יפתור את הבעיה.

והיה ולא - אז נעבור הלאה.

אני אעדכן.

תודה רבה ולילה טוב.

פורסם

יש לי הרגשה שאחרי המעבר ל9833 אתה תקבור את עצמך על פתיחת השרשיר

:-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כל מה שאתה אומר פשוט נשמע לי הזוי.

הפג'ו של אבא שלי מותקן סט בסיסי (מורל מקסימו 6.5), המידבאסים במרכז הדלת והטוויטרים במיקום המקורי לכיוון השמשה.

בנוסף לזה סאב של ALPINE 10 אינצ' והכל מוגבר ע"י מגבר של פניקס גולד. HU בסיסי ביותר של פיוניר.

אני יכול להגיד שהייתי פשוט מופתע מהתוצאה.

ההמלצה שלי- תבדוק טוב טוב את ההתקנה שלך מחדש.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

יש לי הרגשה שאחרי המעבר ל9833 אתה תקבור את עצמך על פתיחת השרשיר

:-D

ולי דווקא יש הרגשה שלא...

אין ספק שההתקנה לא תקינה.

מעניין איזה מגבר עובד על HI POWER.. (אולי שניהם..:) ).

המלצה שלי לפותח השרשור -

אין לי ספק שכל הניסיונות האלו עולים לך כסף, ובטח לא מעט.

אתה עובד עם המתקין כבר שנים, אבל מתוך כתיבתך נראה שניסיון אולי יש לו אבל הידע שלו שואף לאפס.

גש למתקין מקצועי, ולא חסרים לך כאלו אפילו כאן בפורום (יש אפילו אחד סופר מקצועי שמגיב כאן בשרשור...), חסוך כסף וכאב ראש - והכי חשוב - תצא עם תוצאה שתאהב.

בהצלחה,

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

• תוכן חדש...