Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאור - עברת למדינה שבה מצייתים לחוק - אף אחד לא יפריע לתח"צ, ואני מניח שלאוטובוס יש זכות קדימה בכל מקום.

עברת למדינה שבה ההתיחסות לאיכות הסביבה חשובה לאזרחים, לכן הם ישתמשו באמצעי תחבורה שפולט פחות CO2.

עברת למדינה שבה חוק הוא חוק, אף אחד לא יחסום את הנת"צ.

עברת למדינה שבה שומרים על ניקיון - ולא מניחים את הרגליים על הכסאות

עברדת מדינה שבה מתחשבים בזולת, והמושב שמור לישבנו של אזרח אחר, לא לתיק שלך.

עברת למדינה שבה המיסים גבוהים - אני מניח שמשמעותית בההשואה לישראל - אבל המדינה רואה את תפקידה במתן שירות לאזרח, לא בהעברת מקורות ההכנסה לגבירים.

אז ברור לי ששוודיה רחוקה מלהיות גן עדן. אבל גם ברורים לי כמה וכמה מיתרונותיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני רק רוצה להבהיר שתגובתי כאן לא באה להגיד שוודיה היא גן עדן ולרוב אני נמנע מלהגיב בשרשור מצב כלכלי, דיור וישראל נגד העולם.

התגובה כן באה לתת קצת פרספקטיבה אישית לנושא התח"צ והשוואת עלויות המחיה (ממש על קצה הלשון) ממקור ראשון מאחר ואני נופל בדיוק למשבצת שנדונה כאן בתאוריה.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
אתה לא יודע מה זה סוציאליזם, אבל התגובה שלך גם לא ממש סותרת אותי,

וואלה?

כי משרד תרבות, רשות השידור, סובסידיות שונות ומשונות, חסמי יבוא, זה בטח קפיטליזם חזירי.

הדיונים איתך בד"כ מגיעים לנקודה של תחושות ולא עובדות.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
ובכל זאת לונדון ושאר ערים אירופאיות גדולות מלאות במכוניות ואנשים מוכנים לשלם הון בשביל חנייה. אני לא אומר שלא צריכים לפתח תחבורה ציבורית יעילה בגוש דן, אבל קצת פרופרציות.

זה כי יש שם המון אנשים, וגם כי מרכז העושר נמצא שם. ברור שיהיו מספיק אנשים שיסעו במכוניות ויחנו בעשרה פאונד לשעה. עדיין, מרבית האנשים יסעו בתח"צ.

במספרי המשכורות והמיסוי אתה right on the money, אני רק אציין שב50K האלה לא נכלל הבונוס השנתי המקובל במקצוע של 1.5-2 משכורות. יש גם עוד הטבות שלא נספרות אבל הן כסף קטן.

אגב, יש לציין שבסטוקהולם העבודה היא 8 שעות ביום, כל חריגה מגיעה עם תוספת שכר בתעריף שעתי של 150% (זה לבדו שווה הון קטן לעובד הייטק ישראלי)

לגבי עלויות המחיה בסטוקהולם- היא אכן יקרה, אבל רוב "המקצוענים" שפגשתי בסטוקהולם דווקא לא גרים בה, אלא בפרברים/ערים סמוכות וזולות יותר.

אבל גם אם נניח ובחרת לגור במרכז סטוקהולם, יהיו מקומות בהם תוכל לחסוך לעומת הארץ (וכאן בדיוק מגיעה התמורה למיסים שלך) כמו לימודים חינם החל מגן הילדים ועד דוקטורט (אם תחליט ללמוד במשרה מלאה תקבל גם משכורת מהמדינה), חופשות לידה של מעל לשנה שלמה וכו' .

אישית אני נמצא במשבצת שתארת ויכול להגיד שמאז המעבר שלי לשוודיה, מאלמו אמנם, רמת החיים שלי עלתה פלאים- ובכל זאת מצליח לחסוך יותר ממה שחסכתי בארץ.

בסטוקהולם להבנתי יש בעיה אחרת - פשוט אין דירות להשכרה. הבנתי שהמצב נואש ברמה שלפעמים פשוט אין ברירה אלא לגור מחוץ לעיר, כי בתוכה לא תמצא כלום, אפילו לא במחיר מופרז.

אגב, אני מניח שמאלמו זולה משמעותית מסטוקהולם וזה מן הסתם עוזר לעלויות המחייה. ועוד אגב אוף טופיק - כמה אתה מרגיש את המוסלמים שם?

מה שלא מספרים לך שהרוב המוחלט של ישראלים שעושים רילוקיישן מוצלח נמצאים ב-10% העליונים במקצוע שלהם וגם בארץ הם הרוויחו משכורת של 30-40-50 אלף שקל בחודש וחייו חיים מאוד נוחים.

היכולת של אדם בינוני לבצע הגירה מוצלחת לחו"ל נמוכים כי אין לו שום יתרון על פני עובדים מקומיים ובנוסף יש לו בעיות שפה, תרבות, צורך באשרות עבודה ועוד.

יש רילוקיישן ויש רילוקיישן. מי שנמצא במשרת רילוקיישן לרוב חי טוב יותר ממרבית האוכלוסיה, אבל הרבה מאוד ישראלים לא הובאו למדינה בה הם נמצאים ע"י המעסיק, אלא פשוט עברו ומצאו עבודה. אלו ממש לא בהכרח נמצאים ב-10% העליונים במקצוע שלהם או הרוויחו מעל 30 אלף ש"ח בארץ, אני מבטיח לך (מכיר כמה וכמה כאלה שעברו פשוט כי נמאס להם והיה להם דרכון אירופאי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מבזק חדשות משנת 2016: יש בעולם עוד כמה שיטות מדיניות \ כלכליות, חוץ מקפיטליזם חזירי וסוציאליזם. חסמי יבואו וסובסידיות, סתם כדוגמא, היו קיימים גם באירופה המדיאבלית, מאות שנים לפני מרקס, לנין ומפא"י. אותו הכנ"ל גם לגבי "מימון דברים שלא לצורך".

צריך לי לאכזב אותך, אבל במקרה הזה לא אני כותב על סמך "תחושות". למרות שזה נורא טרנדי, בטח בפורום, לזרוק את המילה "סוציאליזם" אל עבר כל דבר שלא אוהבים, וזה עוד יותר טרנדי להניח שכל דבר שמאמינים בו הוא "עובדה".

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני מכיר מישהו שעבד בישראל כמוכר ארטיקים בחוף, ועכשיו אחרי שהיגר למיאמי החיים שלו השתנו מהקצה אל הקצה: הוא מסתובב ב-South Beach וצועק: "Ice cream, ice cream!".

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

רוני, המצב כאן קצת שונה.

ראית את כל דיוני ה"אם ימוסו 3 דירות לא יהיו דירות לשכור"? אז זה, בערך...

פשוט מאוד שוק השכירות כאן חלש מאוד, מהסיבה שדיי קל לרכוש דירה. רוב הצעירים שהכרתי בעלי דירות צנועות מיומם הראשןן מחוץ לבית.

הבעיה עם הצעירים שרוצים לטייל במדינה, כאלה שנניח גדלו במאלמו ורוצים לטעם את מרכז סטוקהולם, קצת כמו אלה שגדלו בחיפה ורוצים לטעום את ת"א. עבורם אין דירות להשכרה ומרכז סטוקהולם עדיין יקרה כי הם בתחילת חייהם.

לגבי מגורים בסטוקהולם למישהו נניח בסוף שנות העשרים לחייו עם מקצוע ביד- זה אפשרי לחלוטין, בשונה מרכישת דירה בת"א.

למען האמת רוב הקולגות שלי יכולים להרשות לעצמם דירה גם במרכז סטוקהולם אבל פשוט בוחרים לרכוש בית פרטי גדול מחוץ לעיר במרחק 10 דקות רכבת.

וככה זה צריך לעבוד, לא? העיר הגדולה והנחשקת יקרה, אך עדיין נגישה, ועם זאת יש בחירה עצומה ואמיתית לחלופות (ולא פתרונות כמו תחסכו 6 שנים ותקנו בגדרה)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
אני מכיר מישהו שעבד בישראל כמוכר ארטיקים בחוף, ועכשיו אחרי שהיגר למיאמי החיים שלו השתנו מהקצה אל הקצה: הוא מסתובב ב-South Beach וצועק: "Ice cream, ice cream!".

ואו - את הסיפור של האיש הזה שמעתי בסביבות 1967, כמה שנים אחרי שהוא היגר.

מאור - איני מכיר את שוודיה מספיק מקרוב, אבל מה שאתה מספר הוא תמצית הענין: המדינה משקיעה כבר הרבה שנים בתשתיות ומאפשרת את המגורים בפרוורים על בסיס תחבורה ציבורית ראויה. אצלנו הממשלות נמנעו שנים רבות מהשקעות כאלה, וגם היום אזורי מגורים גדולים נבנים ללא התשתיות הנדרשות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
ואו - את הסיפור של האיש הזה שמעתי בסביבות 1967, כמה שנים אחרי שהוא היגר.

מאור - איני מכיר את שוודיה מספיק מקרוב, אבל מה שאתה מספר הוא תמצית הענין: המדינה משקיעה כבר הרבה שנים בתשתיות ומאפשרת את המגורים בפרוורים על בסיס תחבורה ציבורית ראויה. אצלנו הממשלות נמנעו שנים רבות מהשקעות כאלה, וגם היום אזורי מגורים גדולים נבנים ללא התשתיות הנדרשות.

אזורי מגורים נבנים ללא תשתיות בעיקר בגלל דרישה לבנות המון דירות ומהר. בונים שכונות חדשות ומה יהיה אחר כך אלוהים גדול.

בשנים האחרונות משקיעים הרבה כסף בחיבור הפריפריה למרכז ואפשר לראות את התוצאות במספר תחנות רכבת שנפתחות כל שנה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

נכון - אבל לא מטפלים מספיק טוב בשכונות החדשות, כך שגם הן סובלות מתשתיות לקויות מבחינת תחבורה (אפילו לרכב הפרטי), חינוך (מחסור במוסדות חינוך) וכו'. שוב, חוסר התכנון הישראלי במיטבו.

יודע מה - אני חושב על תחנת הרכבת של יקנעם - שנמצאת כמה וכמה קילומטרים מחוץ לעיר. ברי לי שהבאת הרכבת לפאתי יקנעם היתה מסבכת את הפרוייקט, אבל המיקום שמחייב שאטלים שיסעו בכבישים וצמתים עמוסים בעייתי.

בוא נגיד שאשתי, שעובדת ביקנעם, לא תוותר על הנסיעה ברכב הפרטי לטובת הרכבת. יעלה לה הרבה יותר מדי זמן, אפילו עם הפקקים של צומת התשבי וצומת העמקים, ולמרות שאנחנו גרים די קרוב לתחנת חוף הכרמל.

פורסם

הבעיה קצת יותר גדולה מזה. אם נשים בצד את עניין התחבורה הציבורית ונניח שלכל אחד יש טלפורט פרטי- בארץ גם המחירים בפריפריה ומחוצה לה יקרים.

זוג שמרוויח מעל הממוצע לא צריך לחסוך מספר שנים טובות רק כדי להצליח לקנות (יש לקרוא "להתפשר") דירה בפרבר לגדרה, ואז להמשיך לחיות בצמצום כדי להצליח לעמוד בהוצאות.

זוגות צעירים כאן, אפילו מאוד ממוצעים, מצליחים לרכוש דירה מכובדת בזמן קצר מתוך מבחר אפשרויות גדול העומד לרשותם במיקומים, גדלים וסטנדרטים שונים.

לאחר מכן הזוג ממשיך לחיות בנוחיות ורווחה כלכלית.

פורסם

אל תשוו את מדינות סקדינביה לשום מדינה אחרת.

אלו מדינות סעד, כלומר המדינה דואגת לכל צרכי התושב מיום היוולדו ועד יום מותו.

מדובר במדינות עם אוכלוסיה מאד הומוגנית, תוצר גבוה ושיוויון יחסי בהכנסות.

אבל זו מסורת של מאות שנים.

הבעיה העיקרית שלהן שתגיע בדור הבא היא ילודה נמוכה מאד וגלי הגירה מוסלמית, ומעריכים שתוך 2 שנות דור יהיה רוב מוסלמי בדנמרק ושבדיה.

וחוץ מזה, אין בהן שמש.

ובגלל זה שיעור המתאבדים בהן גבוה יחסית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

דווקא בישראל ההטרוגנית חייבים לבנות דירות בגדלים שונים ובסטנדטים שונים. בפועל בונים רק דירות 4 חדרים ומעלה בשיטת העתק-הדבק ארצית.

פורסם

אז בעצם, אל תשוו את ישראל לאף מדינה, כי בכל מדינה יהיו את הסייגים והסיבות למה שם חיים ברווחה. פה כי דואגים לטפל בזה כבר שנים, שם כי זאת מדינת סעד.

ובכלל בטחון והגירה ותראו מה יהיה עוד שני דורות!

או, אם תרשו לי לסכם את זה במילה אחת: חמוצים.

לא מעניינת הסיבה להבדל, ולא ממש מעניין מה יהיה בעוד שני דורות. אם משווים את היכולת הכלכלית, כח הקניה והרווחה האישית של הזוג הממוצע- המצב בארץ לא טוב כמו שמנסים לצייר אותו, תהה הסיבה אשר תהה (ולא, היא לא כי הזוג הישראלי מפונק יותר, דורש יותר או מבזבז יותר מזוג מקביל בכל מקום אחר בעולם)

פורסם

ואחרי הכל, רמת החיים בישראל גבוהה מאד בכל קנה מידה.

יהודים תמיד יבכו, זה בגנום שלנו.

כמו חתולים - דופקים ומייללים..

מאור יקירי, מקווה רק שלא תפגש עם הצדדים הפחות סימפטיים של מאלמו, ויש לה גם צדדים כאלו, שרק הולכים וגדלים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...