Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש בפורום. קראתי והשכלתי רבות, וכעת אני מחפש לרכוש רכב, יד 2, תקציב עד 80 אלף.

חשיבויות: גודל - מקום לכסא תינוק, כסא ילד (בן שנתיים), ובוסטר.

תחזוקה וחיסכון - כמו כולם, רכב חסכוני להחזקה וחסכוני בדלק - עד כמה שניתן, לאור מחירי הדלק העולים והמשפחה המתרחבת...

איבזור והתנהגות - חשוב, אבל לא הכי חשוב.

לאור האמור לעיל, הגעתי למסקנה שיונדאי I30CW/ קיה סיד SW ישרתו את המטרה. שמתי לב שהקיה גדולה בכמה סנטימטרים ברוחב ובאורך מהיונדאי, וקראתי שטכנית היא עדיפה - האם זה נכון?

הפוקוס הישנה כבדה ולא מאובזרת, למרות גודלה המרשים. הפוקוס החדשה עוד יקרה מדי.

התרשמתי גם מהפ'גו 308SW, למרות שמחירה גבוה יותר, ואין לי מושג איך היא מבחינת תחזוקה ואמינות. אבל לא מצאתי אף אחת למכירה מיד 2.

האם כדאי לשקול אופציות נוספות?

אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

דווקא היונדאי מציעה בסיס גלגלים גדול בחמישה סנטימטרים מה שמתבטא במושב אחורי מרווח יותר מבקיה. בנוסף היונדאי מציעה גג שמש שאין בסיד ונכון להיום סחירות עדיפה. החיסרון הוא עיצוב מעט פחות נאה לדעתי. ביונדאי הדגמים שאחרי מתיחת הפנים ב-2010 מוסיפים גם פנסי ערפל ומחשב דרך והם גם נאים יותר.

פורסם

אחרי 2010 זה כבר מחוץ לתקציב... והעיצוב החיצוני הוא ממש לא פקטור מצידי. לפיכך, אני מבין שאתה ממליץ על היונדאי, גם בדגמים שלפני 2010?

פרסמתי בהמשך, שלאור קריאה נוספת שעשיתי בפורום, ייתכן והרנו סניק יותר מתאימה לצרכיי. האם אני צודק? יש מה להשוות בכלל?

פורסם

בדיקה שעשינו לבת שלי שממש באותו מצב ואותם גילאים העלתה שהונדה HRV הוא הכי רחב בקטגוריה (במושב האחורי).

בסוף הם קנו מזדה 5 שיש אפשרות להוסיף שורה שלישית מלאה או חלקית.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

קשה לי להאמין שהוא ימצא frv בתקציב הזה אבל שווה לחפש. לדעתי היונדאי תשיג חסכון קל בעלויות אחזקה.

פורסם

תבדוק אולי רכבים בסגנון של ברלינגו/פרטנר/קנגו .

נכנס בקלות 2 כסאות בטיחות , מקום אחסון לא חסר ויחיסית אם חסכוניות ,

בתקציב שלך אתה יכול למצוא רכב בשנתון יחסית גבוה (קח בחשבון שהם דיזל ולרוב ידניות)

פורסם

הגימור של הקיה טוב יותר לדעתי והיא גם באה עם אחריות ארוכה יותר.

גם הסחירות של הולכת ומשתפרת במקביל לשיפור באיכות.

גם פורד פוקוס סטיישן בהחלט באה בחשבון - יש היצע גדול מחברות הליסינג - והמחיר בהתאם.

לעניות דעתי 308 לא שווה את הפרש הכסף.

אופציה מעניינת נוספת (אם כי לא חסכונית במיוחד) היא סובארו B4 סטיישן מ-2008

גם המונדיאו סטיישן מ-2008 נכנסת בתקציב עם עודף (לא ממש חסכונית)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נתנו לך כאן הצעות מעניינות וטובות, לכן ברשותם רק אחדד -

אפשר למצוא הונדה FRV בסביבות ה-80 אלף ש"ח, לרוב יהיה מדובר ברכב מודל 2007-8 מליסינג או 2009 מהשכרה. זה רכב נהדר למשפחה עם שלושה ילדים בכיסאות בטיחות, מאוד רחב ומאוד שימושי.

מאזדה 5 תהיה קצת בעייתית לשלושה ילדים בכיסאות בטיחות כי המושב האמצעי של השורה השנייה קצת צר. כנראה שתצטרך להעביר את אחד הילדים (הגדול יותר?) לשורה השלישית ואז הוא רחוק מהישג יד של ההורים מקדימה.

אם אתה כבר הולך לכיוון הזה של המיניוואנים, אז תעיף מבט גם בסיטרואן C4 פיקאסו. רכב משפחתי נהדר, המון מקום, צריכת דלק נמוכה יותר משל מאזדה 5 וגם מחיר רכישה אטרקטיבי יותר. במסגרת התקציב שלך תיכנס אחת ממודל 2008-9 עם קילומטראז' נמוך שתשמש את המשפחה שלך בצורה מצויינת.

פורסם

תודה לכולם.

על הפיקסו קראתי שיש בעיות בגיר? קצת נרתע מצרתפתיות, ואני יודע שמדובר בסטיגמה. עדיין...

FRV זה כבר שאלה של עלויות דלק, אבל בהחלט נלקח בחשבון. , ראיתי גם גרנדיס, סביב התקציב שלי, שנת 2008 מחברה.

עליי להחליט האם אני "מסתפק" בסטיישן, או עולה למיניוואן. הדלק רק הולך ומתייקר... וזה עוד לפני שאיראן יצאה מהמשחק.

פורסם

סקודה רומסטר מישהו?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

החישוב שלך צריך להיות של עלות שנתית כוללת (ירידת ערך + ביטוחים + אגרות רישוי וטסט + תחזוקה + דלק) ולא רק הדלק, שהמשקל שלו בעלות הכוללת הוא פונקציה של הנסועה וצריכת הדלק.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
תודה לכולם.

על הפיקסו קראתי שיש בעיות בגיר? קצת נרתע מצרתפתיות, ואני יודע שמדובר בסטיגמה. עדיין...

FRV זה כבר שאלה של עלויות דלק, אבל בהחלט נלקח בחשבון. , ראיתי גם גרנדיס, סביב התקציב שלי, שנת 2008 מחברה.

עליי להחליט האם אני "מסתפק" בסטיישן, או עולה למיניוואן. הדלק רק הולך ומתייקר... וזה עוד לפני שאיראן יצאה מהמשחק.

לפיקאסו יש גיר רובוטי מטלטל ולא נעים לשימוש, אני לא אהבתי. ההונדה דווקא חסכוני יחסית לקבוצה ומשתמש ביחידת הכוח של הסיויק שידועה כחסכונית.

פורסם
לפיקאסו יש גיר רובוטי מטלטל ולא נעים לשימוש, אני לא אהבתי.

הוצאת לי את המילים מהפה :mm_yeah:, אני בכלל לא מבין את מי שנהנה לנהוג על האוטו הזה

פורסם
הוצאת לי את המילים מהפה :mm_yeah:, אני בכלל לא מבין את מי שנהנה לנהוג על האוטו הזה

אני מאוד נהנה לנהוג באוטו הזה כבר כמעט שלוש שנים!

אז הגיר קצת לא ידידותי או חכם, אבל יש אפשרות לתפעול ידני מההגה מאוד חביב וספורטיבי וגם לגיר עצמו מתרגלים.

כשאתה בוחן רכב אתה צריך לבחון את כל המכלולים:לרכב מנוע טורבו מעולה עם זמינות כוח בכל זמן,מרווח מאוד (אצלי 3 כסאות בטיחות במושב האמצעי ועדיין מקום מתחת לרגליים או בתאי אכסון),בגאז' גדול, תנוחת ישיבה גבוהה (מיניוואן בכל זאת),צריכת דלק טובה מאוד,אמינות (65,000 ק"מ אצלי-ללא תקלות...),יציבות,תחושת ביטחון,חלון פנורמי נהדר לטיולים ובכלל ועוד.

לפסול רכב רק על סעיף אחד זה כמו לפסול רכב בגלל שהצבע שלו מכוער-לא רציני..:shock:

• תוכן חדש...