Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תדלוק גדול מנפח המיכל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול נכנסתי לתדלק בתחנת דלק פז שבכניסה לעיר בירושלים. הרכב המדובר הוא פולו 04' (קומפורטליין, ידני, 1.4). בניגוד להרגלי לא נכנסתי הפעם למסלול של תדלוק עצמי (פשוט מפני שההנחה שמקנה כרטיס האשראי כבר לא תקפה למסלול זה) ומתדלק דאג למילוי המיכל. לכשסיים (אני בינתיים התעסקתי בדברים באוטו) נדהמתי לראות שהוא מילא יותר מ-55(!!!) ליטר. אמרתי לו שזה לא ייתכן מפני שזה יותר מגודל המיכל ושזה נראה כמו טעות של המשאבה. המתדלק אמר שהוא בטוח שאין בעיה במשאבה וטען שגודל המיכל הוא 60 ליטר :roll: עכשיו בדקתי בספר רכב וכתוב שם שקיבול מיכל הדלק הוא "כ-45 ליטר, כולל רזרבה של 7 ליטר בערך".

בנוסף לזה אני דואג לבדוק את צריכת הדלק בכל תדלוק ואני יודע שצריכת הדלק שלי היא תמיד 14-15 ק"מ לליטר באופי נסיעה זהה- הפעם צריכת הדלק הייתה כ-10 ק"מ לליטר וגם זה מעיד על כך שיש פה בעיה (ובכל מקרה, מעולם לא מדדתי צריכה של פחות מ-12 ק"מ לליטר כשכל הנסיעות הן עירוניות וקצרות).

שאלותיי הן:

1- האם יש למישהו רעיון להסבר סביר לעניין?

2- מה אתם חושבים שעלי לעשות? (חשבתי לשלוח מכתב/מייל לפז בתקווה לישועה, אבל איכשהו קשה לי לראות איך יוצא מזה משהו...)

תודה מראש לכל העונים,

צביקה

פורסם

אם על החשבונית מצויין מס' הרכב, אתה מסודר. שלח ל"פז" את החשבונית ובנוסף צילום מספר הרכב ובו מידות טנק הדלק של הרכב. אני מאמין שהפיצוי יגיע ללא בעיה.

אם אין לך את מספר הרכב על החשבונית, אני בטוח שהתחנה מצולמת וניתן יהיה באמצעות הזמן המודפס על החשבונית לוודא שאכן אתה תדלקת בתדלוק הזה.

תצטרך רק לוודא עוד משהו קטן- שנפחו של צינור הדלק בין הטנק לפית התדלוק לא עולה על 3 ליטר (או שמידות היצרן כבר כוללות נפח זה).

172

פורסם

ג'אנט18, אם אין לך משהו נכון להוסיף עדיף לשבת בצד ולשתוק מאשר לצאת טיפש.

בהחלט יש מה לפנות לפז בעניין, ואני גם לא הייתי עובר על זה בשתיקה. יכול להיות שמדובר בתקלה תמימה ויכול להיות שלא.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר לפני שאתה קורא לי טיפש יכלתה לקרואה לפחות את מה שפרסמתי.

ואני יפרסם עוד דברים (כדי שבעל הנושא יקרא).

עוד דוגמה ועוד אחת

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

אתה ממשיך?

שתי הדוגמאות הראשונות שלך התייחסו לאיביזה, הדוגמאות החדשות שלך מתייחסות פעם אחת לגולף ופעם אחת למנועי דיזל. איפה נכנסת למשוואה הפולו של פותח השרשור?

במעמד התדלוק נכנסו לו יותר מ 55 ליטר למיכל שמוצהר כ 45+7= 52 ליטר. גם אם המתדלק הצליח לדחוס לו עוד כמה ליטרים באצעות כפתור הקסם (אם בכלל הוא לחץ עליו) זה לא מסביר את העובדה ש:

א. ידידנו לא הגיע לתחנת הדלק עם מיכל ריק לחלוטין.

ב. זה כבר הרבה מעבר ל"רזרבה".

ג. נפח המיכל בפולו לא 60 ליטר כמו שהמתדלק אמר, ואתה מצדיק את דבריו.

יש לפנות במכתב תלונה רשמי לפז ולדרוש פיצוי. להערכתי הוא יתקבל במהרה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר אתה פשוט מרים לי פה להנחתה, אבל מכוון שאני רואה את הדברים שאתה עושה ואיך שאתה מטפל ברכב שלך באופן עצמאי.

אני מסיק שלא היה לך רכב מקבוצת VAG! אז איתמר "עדיף לשבת בצד ולשתוק מאשר לצאת טיפש".

אני מצדיק את המתדלק בכך שהוא אומר "שאין בעיה במשאבה"

לבעל השרשור לפני שאתה כותב מכתבים ומתעסק עם הכאב ראש הזה. תבדוק כמה ק"מ אתה עושה עד שנדלקת לך הנורה.

לדוגמה עד עכשיו הייתה עושה 500 ק"מ למיכל עכשיו אתה תעשה יותר.

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

חברים, תודה רבה על התגובות.

על הקבלה אכן יש את מספר הרכב ואני מקווה שזה יעזור במידת הצורך.

כמו שאיתמר אמר, המיכל לא היה ריק לחלוטין, אבל אני מעריך שלא היו בו יותר מכארבעה ליטרים (כלומר, כמעט ריק).

מהכתוב בספר הרכב (מצורף) אני דווקא הבנתי ש-45 ליטר זה כולל את הספייר אבל אני מניח שאתם יודעים על מה אתם מדברים

בכל מקרה, אבדוק אם קיים כפתור כלשהו במשפך התדלוק (הבנתי נכון את המיקום?) ואתחיל לכתוב מכתב ל"פז".

ספר רכב.png

פורסם

אני חושב שבמקרה כזה עדיף לותר על התענוג של שירות מלא בגלל "הנחה" של האשראי ולתדלק בשירות עצמי.

כשאני מגיע לתחנת דלק שאני לא מכיר וסומך עליה, אני קודם כל מחכה כמה שניות לפני שאני מכניס את האקדח כדי לראות שהמונה לא עולה אוטומטית מבלי שלחצתי על הידית (ותתפלא כמה מקרים כאלה יש), ודבר שני אני מתחיל ללחוץ כשפיית האקדח קצת מחוץ לפתח המיכל כדי שאוכל לראות שבאמת יוצא דלק בהתחלה, ולא אוויר.

פורסם

צבי - יהיה מעניין ואודה לך אם תמשיך לספר פה את תוצאות הבירור מול התחנה או חברת הדלק.

אם אתה מוכן ויכול - נסה למלא שוב באותה תחנה אולי אותה משאבה ולראות מה קורה.

האם בדקת לפני תחילת המילוי כי השעון מאופס?

יש למשאבות מירווח זמן בין סגירת תדלוק קודם לתחילת חדש (אם אין לחימת איתחול חדש) ואולי המשיכו פעולה קודמת?

יש סיפורים, גן מוכחים, על טריקים, וכנראה שתמיד יהיו יוזמות חדשות להרויח על חשבון הלקוח.

הכמות של 45 ליטר כוללת את כל הרזרבה, ולא מומלץ לשחרר אויר כדי להכניס יותר דלק, ראה בקישורים שצויינו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בבעלותי פולו 1.4 בנזין שנת 2003,אוטומאט.

כמו שמתואר מעלה אומנם הנפח המוצהר הוא 45 ליטרים אבל ניתן להכניס יותר.

"כפתור הקסם" נמצא בכל רכבי הקונצרן הגרמני והוא פשוט משחרר את האוויר שנחדס במיכל ובמקומו נכנס עוד דלק.

גם אני בתדלוק עצמי ממלא משהו כמו 6-9 ליטר יותר.

לבעל הרכב,פתח את מכסה התדלוק,הוצא את הפיה עם ההברגה ותראה בצד ימין (כשאתה עומד מול האוטו) פין שחור,דחוף אותו לכיון פנימה ותראה שהוא זז,בתנועה הזו הוא משחרר את האוויר הכלוא במיכל.

אתה תעשה יותר קילומטרים מבדרך כלל,ובתדלוק הבא תתדלק כך בעצמך.

רק טיפ קטן,אין למלא עד טיפת האוויר האחרונה,ברכבך מותקן קניסטר העלול להיפגע משאיבת דלק.

בהצלחה

פורסם

"כפתור הקסם" נמצא בכל רכבי הקונצרן הגרמני והוא פשוט משחרר את האוויר שנחדס במיכל ובמקומו נכנס עוד דלק.

גם אני בתדלוק עצמי ממלא משהו כמו 6-9 ליטר יותר.

מחזק.

לפותח השרשור - תריץ חיפוש ותמצא לא מעט פוסטים שנכתבו על הנושא הזה, כולל צילומים של הכפתור שאמור להילחץ בעת סגירת מיכסה המיכל אבל עלול להילחץ גם עם פיית משאבת הדלק ואז יכנסו עוד כ- 10 ליטר על הנפח המוצהר.

למען הסר ספק - מדובר בבנזין שנמצא במיכל ובשום אופן לא הלך לאיבוד - אתה תראה שהרכב שלך נוסע על המיכל הזה הרבה יותר מאשר בתדלוק "רגיל".

פניה אל חברת הדלק תוציא אותך סתם חומוס - וחבל.

פורסם

10 ליטר של אויר במיכל? זה נשמע קצת מופרח, וגם אם כך הדבר, זה אומר שהרכב היה על מיכל ריק לגמרי, נדה.

ורכב גם עם ליטר דלק בפנים כבר מתחיל להכבות.

בקיצור, סביר להניח שיש טעות במשאה אבל היא פחות גדולה ממה שנדמה ושני הצדדים צודקים.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

+1 לדורקי.

בבעלותי פולו, אמנם דיזל. אבל בצינור אפשר ומוכח שניתן להכניס בין 7 ל-9 ל' מעבר לאוטומט של המשאבה. הדלק "נשפך" החוצה בסביבות ה10-11 ליטר.

כמובן שאישית, וגם אמליץ שלא למלא מעבר ל6-7 ליטר שמעבר לאוטומט שכן בסיבובים ובתנאים חום קור זה לא בריא בכללי ולא תורם במאום לחיסכון בדלק (ואפילו גורע- עודף משקל- יותר צריכה).

עריכה: לזה שמעלי: תתפלא.

בפולו קלאסיק אפשר היה לדחוף יותר מ-56-57 ליטר למרות הצהרת היצרן של 45 ליטר.

בפולו 9N אפשר פחות, אבל עדיין אפשר לדחוף כמות יפה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...