Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם לקנות משומש אז רק דגם שאין בליסינג.

אחרת אין מצב שניתן יהיה למכור אותו במחיר שפוי.

רכב חדש עושה רושם שהסוכנויות לא ממש מתאמצות למכור לקונה הפרטי. לא סופרים אותנו.

נהג ותיק

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא לשכוח בבקשה - טרייד אין במחיר מחירון כפוף להפחתה של 10-12% מהמחירון בכל מקרה - שכן ישנו סעיף במחירון לוי יצחק שאומר ש"סוחר, מטבע הדברים, צריך להרוויח".

ככה שלא משנה מה - גם אם יציעו מחר מבצע של "טרייד אין במחיר מחירון", הבחור יקבל 126 אלף ש"ח מינוס 12.6K...

המחיר המקסימלי שיקבל בטרייד אין הוא 113K - ככה שאני לא הייתי בוכה יותר מדי על הצעה של 110K על מאזדה 6 שכזו.

ד"ר, ממך ציפיתי ליותר.

במבצעי ה"טריידאין" במחיר מחירון מקבלים מחירון מלא בעבור הרכב שלך, ללא הפחתה כזו או אחרת ואת זה אני רושם מניסיון (אלא אם כן יש ליקויים רציניים ברכב שאתה מוסר).

אתה צודק במקרה שאתה נכנס לסוכנות סתם ביום רגיל כשאין מבצע אתה תקבל 10-12% פחות מהממחירון, ואם יש ליקויים/הרכב מאוד לא סחיר אז תקבל אפילו פחות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ניר היקר, מה שלומך ידידי ?

עיצתי אליך היא לגשת לסוכנות סקודה ולהסביר להם את המצב.

היה לי את אותו סיפור כשהזמנתי את הסופרב "ונתקעתי" עם הקופרה..

לבסוף הם לקחו ממני את הקופרה במחיר מצויין.

עם מצב השוק של היום, הגמישות שלך עם המחיר צריכה להיות גדולה בכל מקרה, גם אם זה בשוק הפתוח וגם אם זה מול הסוכנות, אז לפחות תחסוך לך את הכאב ראש.

ד"א, מה עשית עם המערכת בסוף ?

בהצלחה, אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

שקניתי את האיביזה חדשה עוד לא מכרתי את האלטו 0 קודם הזמנתי אחרי זה פירסמתי אותה ) ההסכם שלי עם צמפיון היה שהאוטו נשאר אצלהם במגרש עד שאני מוכר את האוטו!, לא היה להם עם זה שום בעיה !

בסוף האוטו נמכר 10 דקות לאחר שפורסם ונאלצתי להישאר שבועיים בלי אוטו עד שהגיעה האיביזה, אז כנראה שהשוק לא כלכך מת השוק מת שעולים לסכומים שאפשר להוציא בהם שתי מכוניות מהחברה...

פורסם
הכל טוב ויפה ולא משנה מה הסיבות למצב השוק, עדיין המחירון צריך לשקף את מצב השוק הריאלי והוא לא.

לא ברור לחלוטין מה מניע את לוי יצחק להציג מחירים שאינם קיימים בפועל בשוק.

פה הטעות - המחירון לא צריך לשקף את מצב השוק, הוא צריך לשקף את עלות הרכב.

זה שלך, לי ולכל עם ישראל אין כסף לקנות גולף חדשה, לא אומר צריך להוזיל אותה ב15 אחוז.

זה אומר שצריך לפתור את הבעיה הכלכלית כאן בצורה גורפת.

הרכב עולה ליבואן X מט"ח שהוא רוכש אותו מהיצרן.

תוסיף לזה עלויות מיסוי ומישלוחים ורישוי.

תוסיף לזה אחוז רווח יבואן (שהוא כנראה גדול מידי בהרבה מאשר במדינות מתוקנות אחרות).

ואתה מקבל מחיר רכב.

ערך הרכב צונח לפי פרמטרים שלא קשורים אם לי ולך אין כסף למרוח גבינה לבנה בתוך הפיתה שלנו בגלל שהקבלנים יצרו כאן מצב שאין דירות והם חוגגים על זה.

נוצר בעקבות זה מצב שהאנשים קובעים את המציאות לשוק הרכב במקום המחירונים - זה עובד כמו שזה נראה ובגלל זה כל עוד המצב הנוכחי ישאר כפי שהוא - אתה תראה שמחירי יד2 יצנחו ויצנחו ויצנחו עד שזה יהיה כל כך לא משתלם לקנות רכבים חדשים - ובדיוק בנקודה הזו היבואנים\ממשלה יאלצו למצוא פתרונים לבעיה כי אחרת, הם יקרסו.

אמן! ונראה כאן מפעלי ייצור לתעשיית הרכב - שוק עבודה חדש, מחירים חדשים לגמרי.

ואז גם אתה תראה מחירון רכב שמתאים למציאות של השוק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם המחירון תפקידו לשקף מחיר תאורטי הנגזר ממחיר רכב חדש ולא קשור להיצע וביקוש

אז כנראה שיש פה אי הסכמה על מהותו של מחירון רכב.

בפועל המחירון בכל זאת מנסה לשקף היצע וביקוש כי עובדה שהונדה אקורד מאבדת פחות ערך ב5 שנים מסקודה אוקטבייה.

אחרת ירידת הערך היתה שווה באחוזים לפי הוותק של הרכב ללא קשר לדגם.

הבעייה שהמחירון לא יודע להתאים את המחירים למצב הריאלי בתקופה הנוכחית.

נהג ותיק

פורסם
פה הטעות - המחירון לא צריך לשקף את מצב השוק, הוא צריך לשקף את עלות הרכב.

הרסת במשפט אחד את כל לימודי הכלכלה ופיטרת עשרות אלפי אנשים שהעבודה שלהם זה לתמחר מוצר, בין אם זו דירה, רכב, מניות וכו'.

מחירון טוב אמור אך ורק לשקף את מצב השוק, למה אתה חושב שרכב יוקרה מאבד בשנה גם 100 אלף ש"ח בקלות? כי אין מי שישלם עליו ירידת ערך של רק 30-40 אלף ש"ח, אך כאשר ירידת הערך היא של 100 אלף ש"ח, יש כבר מי שמתעניין ומוכן לשלם.

תחשוב שיש בעולם אדם אחד עשיר ואחד עני, העשיר קנה רכב ולאחר שנה רוצה למכור, אך לעני אין כסף לירידת ערך של 10% אלא רק לירידת ערך של 80%. בשוק משוכלל יותר זה כמובן לא המצב אך העקרון תקף.

פורסם
הרסת במשפט אחד את כל לימודי הכלכלה ופיטרת עשרות אלפי אנשים שהעבודה שלהם זה לתמחר מוצר, בין אם זו דירה, רכב, מניות וכו'.

מחירון טוב אמור אך ורק לשקף את מצב השוק, למה אתה חושב שרכב יוקרה מאבד בשנה גם 100 אלף ש"ח בקלות? כי אין מי שישלם עליו ירידת ערך של רק 30-40 אלף ש"ח, אך כאשר ירידת הערך היא של 100 אלף ש"ח, יש כבר מי שמתעניין ומוכן לשלם.

תחשוב שיש בעולם אדם אחד עשיר ואחד עני, העשיר קנה רכב ולאחר שנה רוצה למכור, אך לעני אין כסף לירידת ערך של 10% אלא רק לירידת ערך של 80%. בשוק משוכלל יותר זה כמובן לא המצב אך העקרון תקף.

מסכים איתך במאה אחוז.

נראה לי שיש פה הרבה אינטרסנטים שדואגים שהמחירון לא ירד נמוך מידיי.

כמו שנכתב פה למעלה, יש מאות אלפי מכוניות של חברות הליסינג שכל אחוז ירידת ערך מסבך אותם עם הבנקים.

אין לי ספק שזה לא מקרה שהמחירון לא מציאותי.

נהג ותיק

פורסם

השחיקה בשוק המשומשות היא רק לרכבים מסוימים לדעתי, לפני כחודש מכרתי את הפולו TSI שלי במחיר מחירון מלא, הוא נמכר תוך פחות משבוע והיה עליו ביקוש גדול מכמות גדולה של אנשים רציינים ביותר.

VW POLO TSI 2011 BLACK

פורסם

מוזר אבל המחירונים האלה נכתבים ע"י אנשים שהם כלכלנים מנוסים ונמצאים בשוק הזה כבר המון זמן - אתה בטוח שאני טועה?

כמו שזה נראה מחירון הרכב משקלל נתונים שלא קשורים למצב הכלכלי של המשק או לנתון הרוויה של השוק אלא נטו למחיר הרכב וכנראה לשווי המכלולים שלו - לדוגמא אחד הרכבים הקלאסיים כמו פאסאט.

אתה קונה את הרכב במעל 200K שקלים וכעבור מספר שנים בודדות אתה קונה אותו ב40K??? אני מתאר לעצמי שהסיבה לזה היא שעלות החלקים שיכולים להתבלות בו הם מאוד יקרים והמטרה של קניית רכב יד 2 היא שבמידה ותיאלץ לתחזק אותו לטווח זמן מסויים - עלות האחזקה המשוארת לא תעבור מחירו של רכב חדש.

למה קורולות לא מאבדות ערך כמו שאר המתחרות שלהן למשל? כי הן לא מתקלקלות באותו הקצב... לכן אתה משלם יותר על מחיר הרכב כמשומש היות והאחזקה שלו זולה יותר.

זו לדעתי שיטה דפוקה לתמחר רכבים - כי, אתה לא יכול לצפות מראש את התקלות שיהיו ברכב

אבל כנראה - שזה מה שקורה בפועל.

למה אתם מצמידים את מחיר הרכב למט"ח?

זו אותה הזנות שהיתה כאן עם משכנתאות לפני כמה שנים טובות - כל אחד הצמיד את הדירה שלו לדולר ואח"כ כשהדולר נפל כל ה"זונות" תסלחו לי על הביטוי פתאום התחילו לדבר בשקלים ואפילו היו חכמים שניסו לדבר באירו פתאום.

לא חברים - אנחנו קמים בבוקר לדגל ישראלי - המחיר צריך להיות שיקלי ולא להתנדנד מול מטבע שלא שייח לנו.

לסיכום

מחירון הרכב אמור לשקף את מחיר הרכב לעומת הבלאי הצפוי מהמותג הזה - וזה אמור להתבסס על נתונים סטטיסטיים אם זאת - אני לא מבין איזו סטטיסטיקה יש לרכב חדש, לדגם חדש.

מחירון הרכב אמור לשקף את ירידת הערך שלו לעומת ההיצע והביקוש של הדגם לאורך השנים.

מי אמר שאם לך אין כסף לקנות את הרכב שאתה רוצה, מגיע לך לקבל עליו הנחה? מאיפה השטות הזו מגיעה?

או קיי - המחירונים באמת לא משקפים בשום צורה את המציאות הקיימת על פני השטח, אבל למה אתם חושבים שהם אמורים? מחירון זה מחירון ואין קשר בין זה שקוטג' היום עולה לך שישה שקלים ווילה עולה לך מעל 3 מיליון שקלים ובגלל זה המשכנתא כרסמה לך חצי מההכנסה ונשארת עני מרוט.

מה הקשר?

תביאו לי כלכלן אחד שיוכל להסביר את זה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
ניר היקר, מה שלומך ידידי ?

עיצתי אליך היא לגשת לסוכנות סקודה ולהסביר להם את המצב.

היה לי את אותו סיפור כשהזמנתי את הסופרב "ונתקעתי" עם הקופרה..

לבסוף הם לקחו ממני את הקופרה במחיר מצויין.

עם מצב השוק של היום, הגמישות שלך עם המחיר צריכה להיות גדולה בכל מקרה, גם אם זה בשוק הפתוח וגם אם זה מול הסוכנות, אז לפחות תחסוך לך את הכאב ראש.

ד"א, מה עשית עם המערכת בסוף ?

בהצלחה, אבי.

אח יקר בסוכנות אמרו לנו שהם לא לוקחים את הרכב הזה וגם אם בסוף יקחו לא כדאי לנו כי יורידו לנו לכיוון 90 95 אלף שקל

לגבי המערכת בסוף הזמנו את הזניק NC2011

עם עוד כמה שידרוגים נחמדים

תודה לכולם על העצות אני מקווה שבסוף נספיק למכור את הרכב במחיר נורמלי ש2 הצדדים ירוויחו וזהו בע"ה האוקטביה תישאר אצלנו 3 4 שנים ואפילו יותר

:)

פורסם

גם אצלי יש אותו סיפור... הזמנתי סקודה ייטי בבאר שבע לפני כחודש וחצי. הרכב צריך להגיע לנמל לפי מה שהם אמרו ב 24 לחודש ינואר בנתיים אני מנסה למכור את הרכב שלי רנו פלואנס 2010 אך ללא הצלחה הטרייד אין שלהם לא בקטע לקחת את הרנו ואם הם יסכימו אז זה יהיה בין 20 ל 30 אחוזים פחות מהמחירון. מה שהם הציעו לי זה לדחות את ההזמנה לאוניה הבאה או לבטל את ההזמנה ולקבל את המקדמה בחזרה. עד 7 יום מרגע שהרכב בנמל.

נקוה לטוב כי אני ממש חם על היטיי.

בהצלחה במכירה

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

איזו טעות נוראית

קודם תמכור אח"כ תקנה!

באמת מציע לך לדחות למשלוח הבא כי הפלואנס תהיה קשה מאוד למכירה. אם אתה יכול לבטל תבטל. אחרי שתמכור את הרכב תמצא את הפתרון הזמני שאתה צריך עד שהרכב החדש יגיע.

לא כי זה רכב לא טוב, כמו כל דבר בארץ, מנפחים שמועות לגדלים לא ברורים.

פשוט יש לרכב הזה שם רע וזה מעמיד אותך במצב עגום בשוק עגום במציאות -> נכון, ניחשת, עגומה.

Pioneer TS-X150

פורסם

מי אמר שאם לך אין כסף לקנות את הרכב שאתה רוצה, מגיע לך לקבל עליו הנחה? מאיפה השטות הזו מגיעה?

.

השטות הזאת מגיעה מהמקום שמי שיש לו כסף לקנות בלי הנחה קונה מרצדס או BMW, ומאחר והיבואן של מיצובישי וניסאן גם בכל זאת רוצה למכור איזה רכב או שניים, אז הוא יתן הנחה למי שמוכן לקנות ואין לו כסף לשלם מחיר מלא.

זה לא עיניין של מגיע או לא מגיע. סוחר רוצה למכור וכדי שיקנו אצלו ולא מעבר לכביש הוא יוצא במבצעים והנחות.

למה היבואנים עושים הנחות בסוף השנה? כי אם לא ימכרו רכבים ששוכבים אצלם 12 חודשים ואין קונה, לא יוכלו למכור אותם

יותר כיד ראשונה. אז עושים הנחות אחרת יפסידו יותר. באמת שלא קשור למגיע או לא מגיע.

נהג ותיק

פורסם
.......

לסיכום

מחירון הרכב אמור לשקף את מחיר הרכב לעומת הבלאי הצפוי מהמותג הזה - וזה אמור להתבסס על נתונים סטטיסטיים אם זאת - אני לא מבין איזו סטטיסטיקה יש לרכב חדש, לדגם חדש.

מחירון הרכב אמור לשקף את ירידת הערך שלו לעומת ההיצע והביקוש של הדגם לאורך השנים.

או קיי - המחירונים באמת לא משקפים בשום צורה את המציאות הקיימת על פני השטח, אבל למה אתם חושבים שהם אמורים? מחירון זה מחירון ואין קשר בין זה שקוטג' היום עולה לך שישה שקלים ווילה עולה לך מעל 3 מיליון שקלים ובגלל זה המשכנתא כרסמה לך חצי מההכנסה ונשארת עני מרוט.

מה הקשר?

תביאו לי כלכלן אחד שיוכל להסביר את זה.

אני לא כלכלן, אבל אנסה להסביר לך את זה, מאחר ואתה ב-כ-ל-ל לא בכיוון.

א. אין קשר בין אמינות הרכב/עלויות תיקונים, למחירון (יש קשר עקיף ואמוציונלי בעיקרו, אבל ממש לא ישיר).

ב. המחירון בארץ חשוד עד כדי מסריח מקומבינות (עבר כבר חוק ה-300K לתביעת דיבה, או איך שלא קוראים לקקה הזה?).

ככה,

רכב הוא מוצר, לא ממש משנה אם יש לו גלגלים, קירות או מסך מגע.

מחיר המוצר נגזר מהביקוש עליו ב-ל-ב-ד באותו השוק.

כאשר בישראל לא היו אייפונים, מחיר אייפון משומש היה גבוה יותר ממחיר מכשיר אנדוראיד/סמארטפון חדש.

למה? הגיוני? לא!, אבל ככה הכתיב השוק - אין קשר לשווי האמיתי של המוצר או לאיכותו או לעמידותו בתקלות.

תחשוב על כיכר השוק, כשאר שני תגרנים מבקשים למכור שני מוצרים, המוצר שיהיו לו יותר קונים מחירו יהיה גבוה יותר - מאחר ואותו מוכר יוכל להעלות את מחירו (".. למה למכור לך ב-X אם חבר שלך מציע לי X+10%?..").

ככה זה בכל העולם, לא רק בארץ, שוק חופשי.

אתן לך דוגמה אצלי (לא בישראל).

אני מחפש WRX סטיישן ובאיזור שלי סובארו סטישן זה הממתק הלאומי :) הביקוש מטורף ורכבים נמכרים תוך ימים ספורים, לא משנה מה מצבם (שתבין, WRX 2002 עולה כמו AUDI S4! מאותו שנתון).

..אבל, בדקתי שתי אופציות מעניינות, אם אדרים (מהמילה דרום) ואחפש את הרכב באזור של כאלף ק"מ ממני, אמצא אותו בכ-8-10 אש"ח פחות - אם אני משקלל נסיעה + עלויות נלוות, עדיין שווה.

ראית איך השוק פועל שונה במקומות שונים? הכל עניין של ביקוש והיצע, אותו הרכב רק אזורים שונים.

רוצה ללכת יותר רחוק מזה, הנה עוד דוגמה.

אני בודק WRX אבל עם SAAB 9-2XT - זה אותו רכב ב-ד-י-ו-ק, (רק שהסאאב פחות מכוערת ועם ריפודי עור) - הפרש המחיר הוא של 20-30%.. :)

אותו רכב, אותה אמינות, אבל השוק נוטה לסובארו, אז הסאאב נופלת במחירון ללא שום הסבר.

מקווה שלא חפרתי.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

• תוכן חדש...