Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבריה!

הפורד מונדאו שלי בת שנה!!! :)

לפני כמה חודשים הופיעו רעשי חריקות של פלסטיק ורשרושים מהקונסולה הקדמית, שאופיניים לרכבים ישנים, כולם מכירים את הרעשים האלה. הם מופיעים בזמן נסיעה מן הסתם ועל כבישיה המשובחים של ארצינו זה מוציא אותי מדעתי!

כשאני לוחץ על הקונסולה...לא משנה איפה אז אפשר לשחזר את הרעשים האלה. משהו בהחלט לא מחוזק שם כהוגן.

לא נראה לי שרכב "חדש" עם 15,000 ק"מ אמור להשמיע רעשים כאלה. או שכן?

בכל מקרה, בקוברה בתל אביב התקינו לי דיבורית לרכב של PARROT. הם בטוח פירקו את הקונסולה כדי להרכיב את כל הרכיבים ולהעביר את הכבלים. ההתקנה נעשתה בזמן הרכישה של הרכב מהסוכנות והייתה באחריות לשנה. השנה נגמרה.

זאת אומרת קיבלתי את הרכב מוכן עם דיבורית.

השאלה שלי היא כזאת: האם אני יכול לבוא עכשיו בטענות שהקונסולה הורכבה ברשלנות בזמן ההרכבה של הדיבורית? האם דברים כאלה בכלל מכוסים באחריות? ולמי עליי לפנות קודם? לקוברה? או לפורד? והאם אפשר לדרוש תיקון?

תודה רבה לכל המגיבים!!!

ערב טוב לכווווווווווווווולם!

פורסם

תנסה..

אצלי באאודי גם בת קצת פחות משנה יש רעש כמו של טרקטור מאיזור התא כפפות=תא מנוע..זה רעש מוכר וידוע לבעלי אותו כלי רכב והיום אנו הולכים למוסך לפתור את זה..

בחו"ל =אירופה אני יודע שברכב שלי צצים להם המון רעשים וקרקושים מוזרים קטנים וגדולים וכולם ככללותם מטופלים ע"י מוסכי החברה בכדי לאתר ולפתור את הרעש ללא עלות כספית.

פה בארץ לי אין מושג איך זה מתנהל אבל לטעמי לא צריכה להיות לך בעיה אם תבקש שיבדקו מהיכן נובע הרעש.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

תודה רבה על התגובה. אמנם אחת אבל מספיקה.

לכל מי שיחפש בעתיד בפורום על הנושא הזה, יש לי תשובה.

ביקור במוסך הניב "0" תוצאות, בוקר מבוזבז על שיחות ריקות עם נציגי השירות, הן במוסך עצמו והן בהנהלה "למעלה".

התשובות שקיבלתי:

בוחן הרכב- "נו מה? פעם שעברה באת על טוויטר צורם עכשיו אתה מתלונן על רשרושי פלסטיק? פעם הבאה תבוא על צבע דהוי, אין על זה אחריות חביבי" סע לשלום.

הנהלה: "הבוחן בדק את הרכב? אני לא מבין בזה כלום? מה שהבוחן אמר קודש"

תמוה.

מדובר במוסך המרכזי של פורד בניר צבי- קומפלקס אדיר וחדיש שאמור לתת מענה לכל דבר שתזדקקו לו.

הרכב בן שנה בדיוק. נקנה חדש דנדש מהיבואן באותו המתחם. מדובר גם בדגם המפואר, לא שזה אמור להקנות לי נקודות בונוס או משהו.

בקיצור רבותיי, נפנפו אותי לשלום.

בפעם הראשונה על הטוויטרים החורקים ובפעם השנייה על הקונסולה המתפרקת.

ביקור אצל עורך דין העלה דברים מעניינים והוכנו די בקלות שפשוטו כמשמעו הם השתמשו ב"שיטת המצליח" המפורסמת. עוד יותר חמור שדווקא המוסך המרכזי והראשי שאמור להראות את דרך הישר ואת טוהר השירות לכל הנספחים שלו(המוסכים המורשים), מגלגל קומבינות על גבו של הלקוח. כן, היחס היה די מזעזע. מדי פעם משפיל.

חבל.

היבואן חייב לקחת את מלוא האחריות על כל שינוי מבני שהוא או חברה חיצונית לבקשתו, מבצעים, במעמד ההזמנה.

ההתקנה המרושלת של הדיבורית גרמה לפגיעה בחוזק המבני של הקונסולה הקדמית ברכב, לכן על היבואן לקחת את מלוא האחריות על ההתקנה למרות שהאחריות על הדיבורית היא למשך שנה אחת בלבד ולא מטעם היבואן.(אצל קוברה)

אז אם ברשותכם רכב חדש שמתחיל להשמיע רעשים מוזרים, גם בפנים הרכב שנשמעים לכם קצת מעל למקובל לאותו הדגם(אני עשיתי השוואה עם מכוניות מאותו הדגם ואותו השנתון) עליכם לדרוש מהיבואן להתערב ולתקן את העוול.

נשלח מכתב ולפי הנסיון של הסנגוריה יזמנו אותי עו מעט למוסך, יעשו לי קפה ויתקנו לי את הרכב.

תודה על ההקשבה.

נעדכן.

מיכאל

פורסם

מתי אנשים ילמדו לא לתת לאף אחד לפרק קונסולה ברכב חדש, מישהו באמת חושב שאחרי פירוק והרכבה הרכב יישאר בדיוק כמו שיצא מהמפעל?

פורסם

אל תשכח לעדכן,מעניין איך יתקנו את זה,השאלה אם הם יקחו אחריות,הרי הם יכולים לומר שבמשך רוב הזמן לא היו קרקושים ובטח לא אחרי ההתקנה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

רבותי. בוקר טוב!

הבטחתי לכם עדכון והרי החדשות מראשון לציון!

בטרם נשלח מכתב של העורך דין. החלטתי לתת להם צ'אנס לשפר תוצאות מהמפגש הראשון וכתבתי אני בעצמי מכתב ישירות למוסך המרכזי ולהנהלה.

המכתב אכן הגיע והמנהל ב"כבודו" ובעצמו טלפן אליי וקבע פגישה לתיקון כל העוול שנעשה לי.

שמחתי המוקדמת לוותה במנה גדושה של ערבון מוגבל. הרי נסיון העבר שלי סיפר סיפור אחר לגמרי.

קבענו פגישה והגעתי .מנהל אכן קיבל אותי וליווה אותי כמעט רוב היום.

סיפרתי לו על כל מעלותיי וגבורתי...סתם. הוא היה מעודכן בתוכן המכתב וזה הפתיע אותי לטובה.

הנחתי בפניו את טענותיי והרכב נלקח להסתכלות.

באותו בוקר הבטחתי לעצמי שאם שוב יתחילו להתווכח איתי על צדקתי בעיניין כלשהו אני אסתובב ואלך כי לא לשם זה באתי.

לא עבר היום בלי וויכוח . שלוש פעמים נכנסתי למסכת הצדקות והוכחות בסגנון של "ככה זה היה", "וכבר דיברנו על זה לפני שנה". ולמה אני צריך להוכיח משהו?!

טענותי:

כיוון פרונט מיום הקנייה- לא בוצע. הייתי צריך להוכיח ולבקש לבדוק את הרכב במכו נה

קרקושים הדשבורד- היו וישארו שם לנצח.

טוויטרים מרשרשים.

דיבורית שקוברה התקינו לי - לא מתחברת למוצאי אפל. לא מתחברת למכשירי טלפון.

תיקון שנעשה במקום חאפריות אחרי תאונה. חלקים הודבקו בדבק לא דבק והתחילו להתקלף- חודש לאחר התיקון.

ויחס מזלזל שרציתי לתקן...

נשמע שאני קטנוני. תחוו ותבינו.

לקחו את הרכב

.לאחר חמש שעות המתנה.

הרכב חזר-ביצענו נסיעת מבחן. שום דבר לא השתנה.

איכשהו ידעתי וצביטה קטנה בלב ליוותה אותי במשך כל היום שמא אולי אני יושב פה סתם.

לא נעשה שום דבר!!!!! שום דבר!!!! אני חוזר! שום דבר.

והעיניין התמוה הוא שבוחן הרכב הנחמד)הפעם( הסכים איתי על כל דבר." נכון, אתה צודק אין שינוי".

איפה הרכב היה 5 שעות? גם אני רציתי דעת. לא גילו לי.

בשיא הרוגע הודעתי שאני עוזב.הפקיד רץ לקרוא למנהל. זה שיכנע אותי להשאיר את הרכב יום-יומיים במוסךץ בינתיים לקחת רכב שכור ולא לדאוג. משום מה זה מאוד הדאיג אותי.

עזבתי. בלב כבד .

קרה דבר נוסף באותו יום יפה במוסך.

באותו היום הגיע למוסך גבר מבוגר בן 72 שזה עתה קיבל את המכונית החדשה שלו בבניין הסמוך וטענה אחת גדולה בפיו.

למה לעזעזל מישהו עשה פוליש לרכב חדש ושרט לו את כל הרכב, למה כל הפלסטיקים והכרום שרוטים?

במבט לאחור אני מרחם על אותוקשיש שרק עכשיו התחדש בפוקוס חדשה. מעלתו של הזקן הייתה בכך שאפילו בגילו המכובד לאחר כל שנות הייסורים או השגשוג הוא עדיין שם לב לפרטים הקטנים האלה. היי רק מי חי חיי מלאים יודע שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים.

אני לא ממשיך את התביעה רק בגלל שכבר ניצחתי.

סידרתי את רוב הבעיות בעצמי. מה שהם לא יכלו לעשות ב5 שעות ו10 ביקורים קודמים במוסך סידרתי ב 4 שעות קירבה עם הרכב ונהנתי.

נכון לעכשיו אני אמנע למלטפל במוסך בניר צבי. אני אמנע מרכבים שבוודאות יוצאים מהלוע של דלק מוטורס והרכב הבא יהיה קורקינט חשמלי . על החיים ועל המות :)

כל הכבוד לכם דלק מוטורס. כל הכבוד. הצלחתם בגדול.

את הטוויטרים אני מחליף בשבוע הבא.

את הדיבורית זרקתי לפח.

את פסי הכרום הדבקתי בעצמי.

ואת הקרקושים סידרתיבסרט בידוד ספוגי, שוב בעצמי.

ותודה לשכן הנחמד שיסדר לי את הפרונט אצלו בסדנה.

חבר'ה תודה רבה שקראתם והגעתם לסוף ביחד איתי.

אני מקווה שזה לא יוריד לכם את החשק ממכוניות פורד ומאזדה הנהדרות והשוות בפני עצמן. רק תהיו ערניים והימנעו מהתקנות מקומיות. לי זה עלה בטרטור שנתי וארבעה שיערות אפורות.

יום טוב לכולם ושבת שלום!!!

מיכאל.

פורסם

מעצבן ומרתיח בו זמנית. :evil:

קודם כל אני שמח שהצלחת לסדר בעצמך את הבעיות.

דבר שני, במקרים כאלה פנייה ישירה ליצרן (פורד אירופה במקרה הזה) יכולה לעזור, היצרנים עצמם (בניגוד לנציגיהם הליצנים) מאוד אכפתיים בד״כ, עונים בנימוס ודואגים שהיבואן יטפל בך כמו שצריך.

V5

פורסם

חבל שהמשפט שאם רוצים לעשות משהו טוב צריך לבצע את בעצמך נכון כאן.

מעניין אותי לדעת מאיפה באו הקירקושים בסופו של דבר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תנסה..

אצלי באאודי גם בת קצת פחות משנה יש רעש כמו של טרקטור מאיזור התא כפפות=תא מנוע..זה רעש מוכר וידוע לבעלי אותו כלי רכב והיום אנו הולכים למוסך לפתור את זה..

בחו"ל =אירופה אני יודע שברכב שלי צצים להם המון רעשים וקרקושים מוזרים קטנים וגדולים וכולם ככללותם מטופלים ע"י מוסכי החברה בכדי לאתר ולפתור את הרעש ללא עלות כספית.

פה בארץ לי אין מושג איך זה מתנהל אבל לטעמי לא צריכה להיות לך בעיה אם תבקש שיבדקו מהיכן נובע הרעש.

תנסה אולי לרוקן את תא הכפפות לגמרי, לפעמים הרעש נגרם מחפצים בתוך תא הכפפות ובלי לשים לב מחפשים את הבעיה במקומות אחרים ...

פורסם
תנסה אולי לרוקן את תא הכפפות לגמרי, לפעמים הרעש נגרם מחפצים בתוך תא הכפפות ובלי לשים לב מחפשים את הבעיה במקומות אחרים ...

בוקר טוב!

זה בוודאות לא מגיע מכיוון תא הכפפות. בפירוש הקונסולה עושה את הרעשים. אי אפשר לטעות בדיאגנוסטיקה פה. אני כבר די מנוסה בעיניין זיהוי קירקושים :)

...

שמעתי שגם בצ'מפיון עושים פוליש (ל)חינם :בעיית הרעש נפתרת כאשר מוצאם משהו ש"ידביק" את הקונסולה למקומה למשל אם לוחצים עליה בזמן הנסיעה הכל נפתר אבל יש בעיה. זה לא ממש בטיחותי. :)

יום טוב לכולם!

פורסם

אני אישית מעדיף שיגעו כמה שפחות בקונסולות ובפלסטיקים.

עם הזמן, האוטו מתחיל לעשות רעשים, כלומר, בורות בכביש, הפלסטיקים קצת זזים וכו' וכו'. 15000 זה קילומטראז' מכובד שיתחילו להיווצר רעשים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
15000 זה קילומטראז' מכובד שיתחילו להיווצר רעשים.

אני בטוח שכתבת את זה בצחוק...

15,000 זה ק"מ רציני כי ב- 30,000 ק"מ הרכב יורד מהכביש?

פורסם

דורקי,

נסעתי ברכבים שבשלושים אלף התחיל איזה רשרוש פה ושם. או רשרוש בסל"ד מסוים (תאוצה למשל).

אישית, אני לא הייתי נוגע בפלסטיקה באוטו, פשוט כי אני לא חושב שכאן בארץ עובדים בעדינות כשפותחים וסוגרים את הפלסטיקים.

אצלי באוטו, שעבר כבר 10,000 ק"מ (נקנה חדש מהיבואן) התחיל איזה רשרוש שפעם מופיע ופעם לא. לי אישית לא מתחשק לי לגעת בפלסטיקים למרות ש.. הרכב עדיין באחריות (כמובן, הכל תלוי בעוצמת הרעש ובמידת ההפרעה לפדנטיות של הבעלים).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...