Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. :-)

לאחרונה יש לי בעיה ממש מעצבנת במחשב.

המחשב פנטיום 4 שלאחרונה החלפתי לו דיסק קשיח מסוג WD 160GB.

לאחרונה,ברגע שהמחשב עובד על XP הוא לפעמים פשוט קופא. הכול נתקע וצריך לעשות ריסטרט למחשב מחדש.

לאחר שמפעילים את המחשב מחדש הוא לא מזהה את הדיסק קשיח רק לאחר שמשחקים עם הכבלים של הדיסק קשיח ושל החיבור לספק.

מאיפה כדאי להתחיל מלפתור את הבעיה?

תודה רבה.:-)

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
מתי פתחו אותו וניקו אבק ?

מתי בדקת שכל המאווררים מסתובבים כמו שצריך ?

ניקתי אותו מתי שהתקנתי את הדיסק קשיח וגם לא מזמן עשיתי ניקוי.

לגבי המאווררים אני רואה שהם מסתובבים.

אם לא מזיזים את המחשב אז הוא לא נתקע אבל מספיקה תזוזה קטנה והמחשב נתקע.

פורסם

אצלי היו אותם סימפטומים ובסוף נאלצתי להחליף לוח אם.

בדוק אם הזיכרונות יושבים טוב ושהם לא גורמים לבעייה.

פורסם

הרכיב היחיד שרגיש לתזוזות ויכול לגרום למחשב להתקע הוא הכונן הקשיח.

אני לא אומר שהוא לא תקין אבל משהו שם כנראה לא עובד כמו שצריך.

נ.ב. למה להזיז את המחשב? מדובר במחשב נייח, לא?

פורסם

אני חושד או בכבל שמתחבר מן הספק לדיסק קשיח או בכבל נתונים זה יכול גם לגרום לתופעה כזאת?

לגבי זיכרונות החלפתי זוג לפני שנה.

כן זה מחשב נייח אבל הוא לא יושב טוב על השולחן ולפעמים הוא זז.:-)

איך אפשר לזהות כבלים נפוחים? הם נראים לי רגילים לגמרי.

פורסם

התאור שלך של שיפור במצב עם הזזת כבלים רומז לבעיה בהם - עבור עליהם והדק אותם, נסה להחליף את כבלי ה-IDE (אני מנחש שמדובר בטכנולוגיה זו).

החברים הציעו כמה הצעות ואני רוצה להעלות עוד בעיה אפשרית - תלויה בדגם המעבד שבמחשב: אם מדובר בדגמי Prescott, במיוחד המוקדמים שבהם, יש להם נטיה להתחמם. לי היה מחשב עם סימפטומים דומים למה שאתה מתאר (אם כי מעולם לא נזקקתי לסידור הכבלים) בסופו של דבר התברר כי היה מדובר בהתחממות של מעבד ה-Prescott, שבסופו של דבר גם שבק, למרות שבשלב מסויים התקנתי לו קירור איכותי (Big Typhoon). המעבד הוחלף במסגרת האחריות, המעבד התחליפי מחזיק מעמד כבר כמה שנים, אני מניח שבזכות הקירור המשופר.

לבדיקת טמפרטורת המעבד השתמש בתוכנות כגון everest או HWmoniror. כמוכן יש לוחות אם שמגיעים עם תוכנות ניטור הבודקות, בין השאר, את טמפרטורת המעבד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כבליפ נפוחים ניתן לזהות ע"י זה שהם... נפוחים :-D

לא נשמע זה מקור הבעיה מאחר ואתה מקשר את התופעה לתזוזות של המחשב. אני באמת הייתי בודק בעיה של מגעים בכבל מידע/מתח שמתחבר לכונן הקשיח.

בזמן שהמחשב עובד, תנסה להזיז קלות כל אחד מהכבלים ותראה איזה מהם (אם בכלל) גורם לתקיעת המחשב.

פורסם

הבנתי תודה רבה לכולם, על העצות אבדוק בעיקר את הכבלים, ובמידת הצורך אחליף אותם.

לגבי הלוח זה לוח של חברת foxconn. והטמפרטורה של המחשב הייתה אם לא טועה 29 מעלות בBIOS שראיתי.

פורסם

איני יודע באיזה תנאים ה-BIOS הציג את הטמפרטורה - צריך לבדוק אותה בזמן עבודה, זו הסיבה שבגללה הצעתי מה שהצעתי.

מכל מקום - מעבדי ה-Prescott מוכרים כחמים מאוד. אם המעבד שלך הוא מסדרה אחרת כנראה שהבעיה פחות חמורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זהו שהטמפרטורה לא הייתה בשעת עבודה. מה שגם לאחרונה הייתה לי בעיה מוזרה, ברגע שאני מחבר נגיד מצלמה דיגטלית ולאחר מכן מנסה לחבר את הנגן MP3 הוא לא מזהה את ההתקן USB.

פתרתי את הבעיה רק לאחר שנכנסתי למנהל ההתקנים והפכתי חיבור USB אחר ללא זמין וזה פתר את הבעיה.

פורסם

לא "כבלים נפוחים" אלא "קבלים נפוחים"

תסתכל בראש הקבל צריך להיות משטח שטוח לחלוטין תמשש עם האצבע

אם הראש בולט אפילו קצת אז הקבל נפוח ומניסיוני זה גורם בדיוק לבעיות שתיארת

פורסם

מה עלי לעדכן בbios?

לא הרגשתי משהו מיוחד בכבלים אבל אולי אני טועה בתחושה. :-)

אני אנסה לרכוש כבלים חדשים ואראה מה תיהיה התוצאה.

בחנויות כמו איבורי וכאלה ניתן לרכוש דברים מהסוג הזה?

• תוכן חדש...