Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המצלמה ללדרמן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי שראיתי שיש כאן בפורום מומחים בתחומים שונים,

אשמח לקבל המלצה ללדרמן איכותי ואמין. האם הלדרמן ב300 שקלים איכותי ושווה כמו זה ב700?

תודה לכל מי שיענה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי לדרמן Kick שעלה בזמנו קצת פחות מ300 ש"ח. אני חושב שההבדלים במחירים הם בגלל האופציות שיש בכלי, לא האיכות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נכון אך לא מדוייק.

שים לב אגב שהמחירים הללו הם בגדר שחיטה. מומלץ לבצע חיפוש ברשת.

למען גילוי נאות- אני חובב מושבע של לדרמן, אם כי קיימים עוד 3 סוגים (=חברות) שונות בשוק: GERBER, SOG ו-SWISSTOOL (של ויקטורינוקס).

לדרמן, זה לדרמן. אתה יכול להיות בטוח שבלדרמן של 200 ש"ח יש את אותה איכות כמו בלדרמן של 700. אם כי, החומרים יהיו שונים (ב-700 פלוס, הידיות עשויות טיטניום, מה שלא משנה שום דבר למשתמש בפועל וסתם מייקר לדעתי את העסק, ועוד כמה דברים שונים ומשונים).

המחיר נובע מכמות הפונקציות, סוג החומר שבו השתמשו עבורם (פחות נמשמעותי, רק ב-3 דגמים בערך) והגודל הפיזי שלו (=יותר חומר גלם לייצור, טיפה יותר ייקר, אבל ללקוח ההבדל הסופי דיי משמעותי. הגיוני.).

ללדרמן יש 3 משפחות עיקריות של כלים: מיני, גודל מלא, ו"אמאל'ה, מפלצת".

אני משתמש ב"אמאל'ה, מפלצת" באופן אישי. אני בחור מגודל, עם כף יד לא קטנה, וזה לא הכי נוח לי. גדול מדיי. דגם SURGE, אם אתה מעוניין. הדגם הכי מוצלח שהיה לי היה ה-WAVE מהדור החדש. ממליץ עליו בחום, הכי יעיל, נוח ביד, לא הכי כבד בעולם, בקיצור, כמו הדוב הקטן של זהבה, אכלו לו, שתו לו וישנו איתו(ב-69, מסיונרי, דוגי ועוד) כי הוא היה הכי טוב. הוא מ"גודל מלא". יש גם את המיני, שאין להם הרבה פונקציות, והם דיי קטנים וקלים.

מה שאתה צריך לשאול את עצמך, זה: "מה אני צריך לעשות עם הלדרמן". מפה תוכל לכוונן את עצמך לדגם שיתאים לך.

אם יש לך עוד שאלות אני רק אשמח לענות עליהן.

שים לב, שהיו פה דיונים רבים בנושא, אתה מוזמן לבצע חיפוש.

גילוי נאות 2: במשך מספר שנים ניהלתי את פורום "סכינים למבינים", ואני אספן של סכינים סדרתיות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז תודה רבה!

אני בעד כלי אמין, גדול, עם הרבה פונקציות. מצד שני, האמא'לה מפלצת נראה לי מוגזם. הכלי כעיקרון זאת מתנה יום הולדת שאני מתכנן לעצמי עוד כמה חודשים. אני מחפש משהו איכותי שישרת אותי כמו שצריך.

אשמח אם תפנה אותי לאחד שהוא פחות או יותר הBEST SELLER שלהם. משהו פונקציונלי, שיעבוד היטב. איך הWAVE?

מה זה מחיר סביר ללדרמן?

קראתי ביקורות שלעיתים אין נעילות לכלים בלדרמן וזה לא הכי נוח.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

תודה לך, על הציטוט שתרמת לי לחתימה! :twisted:

:lol: :lol: :lol:

האמאלה מפלצת הוא אכן מוגזם, גם עבורי.

ה-WAVE הוא אכן אחד מ-2 הרב-מכר שלהם. השני נקרא היום SUPER TOOL 300.

אני ממליץ על הWAVE.

השוואה קצרה:

WAVE: 4 כלים ראשיים (שופין, משור, סכין חלק, סכין משונן) לא מצריכים פתיחת כל הלדרמן כדי לשלוף אותם, לעומת הסופר טול.

לסופר טול יש ראשים הניתנים להחלפה לקאטר. אני לא רואה את הצורך בזה כל כך, כל עוד לא מתעללים, הקאטר עובד יופי.

כל הכלים ננעלים, בשניהם.

דומני שניתן לעשות השוואה און ליין באתר של לדרמן אחד מול אחד. אם לא, נסה למצוא ביוטיוב השוואה שכזו.

חסכתי לך גיגול:

http://www.youtube.com/watch?v=NmuksjxqetA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לגבי המחיר, סליחה- טעיתי. מחירים סבירים לחלוטין, משום מה חשבתי שזה אתר הבית של ריקושט, אז הנחתי לפני שבדקתי. טל"ח... SORRY. דגם WAVE ב-415 ש"ח (ניתן אולי להגיע ל-400 עגול במיקוח, לא ניסיתי) זה אחלה מחיר.

**שים לב שאתה קונה את הוויב דור 2. לדור 1 לא הייתה נעילה לכלים הפנימיים שלו. היה לי אחד כזה, שאחרי בוהן כואבת ומעוצבנת הוחלף לדור 2. לי זה עלה יותר...:x

עצה. אני שב ומזכיר לך לחפש בפורום.

וקצת לפני שאתה מתחייב: לחלק מהכלים של סוג יש מכפיל כח בפלאייר. זה מעולה אם אתה רוצה לחתוך מטבעות של חצי שקל למשל...:roll: אולי זה משהו שיכול להיות חשוב לך.

-ובנוגע לביקורות, קרא באתר הראשי, ו\או שאל מומחה\משתמש.

לגבי מומחה אני לא יודע, אבל אני בהחלט משתמש. במהלך העשור ומשהו האחרון (מאז, כולל הצבא) עברתי את הסופר-טול המקורי, וויב דור 1, וויב דור 2, והאמאלה מפלצת SURGE הנוכחי. מחליף אחת ל-3 שנים לערך, מהשיעמום בעיקר. כבר ציינתי שאני אספן?...

ואל תשכח שללדרמן יש אחלה מערך שירות ואחריות. בלינק של החיפוש בפורום, יש גם לינק ליבואן הרשמי, שהוא נותן השירות.

פורסם

אני חושב שהWAVE הוא הכי פרקטי מבחינת מימדים/פונקציות.

שים לב שיש אותו גם בצבע שחור, יותר ייחודי אם זה מעניין אותך.

בקשר לחברת לדרמן, יש לך אחריות לכל החיים בכל העולם - גם להשחזות סכינים.

פורסם

לגבי השחזה, אני לא משוכנע כל כך.

(פסססט... ברוב המקרים אתה תצא עם סכין חדשה, לפי מדיניות NO QUESTIONS ASKED. ברוב המקרים.)

את האחריות אכן לא כל כך ציינתי. אחריות מעולה, מניסיון אישי שלי ושל קליינטים בחנות שאני עובד בה.

לפני כמה חודשים בא אליי קליינט עם לדרמן מרוט וחבוט. עזרתי לו ושלחתי את הלדרמן ליבואן (למרות שלא נקנה אצלי, זה ממש לא משנה לאחריות). כמה הוא היה מאושר כשהלדרמן חזר, קשה לי לתאר. ובעיניי זה נראה כאילו פשוט החליפו לו את כל הלדרמן, אבל זה רק אני. אין לי הוכחה...

נסיוני האישי היה בצבא, עם הסופר טול המקורי. ניסיתי להפשיט מגרפה מהמוט שלה, עם הפלאייר. הפלאייר לא אהב את זה אז הוא נשבר בצד אחד. התעצבנתי, אז שברתי לו גם את הצד השני... תוך שבוע חזר שלם ובריא. זה היה לפני כעשור.

השחור זה משהו יחסית חדש, ואני דווקא לא ממליץ. זה יורד עם הזמן, וחבל על:

-היופי של הגימור

-לא מומלץ להשתמש בסכין שלו לאכילה...

פורסם

לא.

זה נקרא POWER LOCK, ויש את זה רק לסוג. סה"כ מנגנון הכפלת כח על הפלאייר. נטחן בשירשור שהבאתי אליו לינק מקודם.

פורסם

מצטרף לברווז בהמלצה על ה WAVE.

משפחתנו מחזיקה בהרבה כלים של לדרמן, ביניהם: WAVE, BKAST,charge ti.

הוויב הכי מוצלח מבין הכלים בעמידות ונוחות התפעול. ה charge אולי קצת יותר קל, אבל הוא לא נוח. נקודה. לדעתנו בזבוז כסף. הבלאסט מצויין למי שלא צריך הרבה מהלדרמן שלו, ויותר נוח ביד משמעותית מהוויב בגלל השילוב של הפלסטיק בגוף הלדרמן.

בנושא האחריות- כל הכלים אצלנו נקנו בחו"ל, ומעולם לא היה בעיה עם האחריות בארץ.

אחד הכלים שאצלנו, הוויב, עובד קשה יום יום (ביוב, שורשים, צנרת וכו') וכבר הוחלף מס' פעמים במסגרת האחריות שבה אם אתה מגיע עם כלי אחד או שתיים שדורשים החלפה- מחליפים רק אותם. במקרה שלנו בגלל שכל הכלי היה טחון- הכלי הוחלף לחדש 3 פעמים (ב6-7 שנים), וזה בדוק- לפי ההחלפה מהדור הראשון לדור השני וכו'.

שיוף הסכינים בבית בעיקרון מהווה עילה לביטול האחריות, לידיעתך. לא שווה להסתכן.

מחיר הוויב באיביי בד"כ סביב ה70 דולר. יש תקופות הנחות שם שאז הכלי נכנס למתחת ל50 דולר שזה אומר גם ללא מיסים, לידיעתך. כבר קניתי שם 3 כאלה ולא היו בעיות במשלוח, והכלים היו מקוריים לחלוטין והגיעו עם תוספות כמו ביטים.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

לי יש לדרמן מסוג PULSE משהו כמו 9 שנים ואני סופר מרוצה ממנו :)

מה לא עשיתי איתו והוא עדיין מרביץ כמו גדול

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

תודה לכל העונים. אני מתכנן לקנות פה בארץ. לגבי הביקורות שקראתי,

"חופש בצירים" זה משהו שמופיע הרבה?

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כן, אבל לכל הכלים יש נעילה בזמן השימוש. לדעתי לחופש הזה יש דווקא יתרון מסויים בזה שהוא מאפשר פתיחה ותפעול מהירים/ ביד אחת. לפעמים קורה שהחופש הזה לא מופיע הרבה זמן ויש מקרים שלאחר זמן קצר יחסית הוא מופיע. לדעתי זה לא מהווה עילה לפסילה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

קרה לי חופש רק בוויב דור ראשון, אחרי שהשתמשתי בו לניסיון בנפחות...

ועדיין ניתן להדק אותו עם ביטים מיוחדים שניתן לקנות בכל חנות אספקה טכנית.

• תוכן חדש...