Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ נוסף לאחר 2 נסיעות מבחן: Alfa159 2.2\Bmw 318i

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר האשכול האחרון שפתחתי, בו בכלל הייתה התלבטות בין סדרה 1 ,אלפא, וrcz, החלטתי לקחת נסיעות מבחן על 2 הרכבים שבכותרת (ה rcz ירדה מהפרק בגלל מראה מוחצן מדי), נכנסתי היום בצהריים לסוכנות אלפא ויצאתי לנסיעת מבחן על דגם 2.2 עם 185 כ"ס גיר סלספיד, קודם כל אציין שהרכב מדהים ביופיו בעיני, חוץ פנים זה לא משה אפילו הבגאז' נראה טוב, אחרי תחילת נסיעה פקוקה קצת ביציאה מיגאל אלון הגענו לאיילון צפון שם יכלתי ללחוץ מעט, הרכב אומנם בגרסה הבסיסית יותר אבל המנוע עדיין מרגיש חזק והרכב לא פרייאר בכלל (אני עכשיו נוהג על a3 עם מנוע 2000 150כ"ס), הדבר היחיד שקצת סירס את הנהיגה שלי היה הגיר שפשוט שבר לי את הצוואר, אין לי בעיה עם ידני אבל הדבר הזה עוד לא סגור על עצמו זה לא ידני וזה לא אוטומט, וזה בטח לא טיפטרוניק, אז מה זה לעזאזל, הבחור שנסע איתי טען שמתרגלים לזה במהירות ורק צריך ללמוד את אופן הפעולה שלו, אמיתי? מישהו שמע ומכיר? גם חברה שלי צריכה לנסוע על זה בסופו של דבר אז לא מתאים לי משהו שמסובך מדי לתפעל.

הרכב הגיע בקלות ל170 קמ"ש באיילון צפון, לא הרגשתי בכלל עד שהסתכלתי על לוח המחוונים (ששוב, נראה מדהים!!!) הצליל של הרכב ממש נעים וכיפי נותן הרגשה של רכב ספורט אמיתי, ושמעתי שב3.2 הרעש אפילו טוב יותר.

בגדול אני מאוד מאוד מרוצה מהרכב מלבד החששות מהגיר, האם אתרגל אליו או שאמשיך לקבל בעיטות כמו בזריקת קלאץ של שיעור נהיגה ראשון? הרכב יפייפה ומפנק, קיבלתי הצעה על דגם עם ריפודי עור/בד מסך מולטימדיה של פיוניר ועוד כמה שטויות שלא זוכר בכלל,

השארתי 2000 שקלים לשריון צבע שרציתי ונשאר רק אחד פנים בז וחוץ שחור.

לאחר מכן המשכתי לסוכנות במוו בכלל להסתכל על הסדרה אחת שבמבצע 149,000, התפתיתי למחיר שנראה זול, אתה נכנס ורואה את הרכב שבאולם תצוגה, נראה נחמד מבחוץ, גריל מוכסף, טמבון ספורטיבי, סאנרוף וגאנטים, הפנים משעמם ומת כמו פיאט דובלו, ממש ככה!

יצאנו מחוץ לסוכנות וראינו 3-4 סדרה אחת לבנות חדשות כנראה מחכות למסירה, מכוערות בטירוף, 4 דלתות, עם טאסות, בלי טמבון ספורטיבי ובלי גריל מוכסף, בלי סאנרוף ובלי כלום! מונית לבנה עם סמל של במוו, מיד ירדתי מהרעיון ופניתי לאחותה הגדולה 318 שגם מוצעת ב198,000 ש"ח, שם הרכב כבר נראה ומאובזר אחרת לגמרי, מרשים ומפואר, מגיע עם סאנרוף, גאנט 16, ריפודי עור וכו', לקחתי אותה לנסיעת מבחן (לזכותו של איש המכירות, הוא פשוט שחרר לי אותה לבד למשך שעה וחצי בלי שום השגחה, ואני רק בן 22, סחטיין על האמון) הרכב מרגיש איכותי ויוקרתי כמו שהוא נראה, מרגיש חדש אך יחד עם זאת חלש משמעותית מהאלפא, אין תאוצות ביניים מטורפות, והגיר במצב S מגיב בצורה פחות טובה ממה שיש לי באאודי עכשיו, לא מעביר הילוך בזמן לפי דעתי, מושך את ההילוך כבר לטווח שמרגיש יותר בלאי ופחות מומנט, בגדול זה פחות חשוב לי ברכב אלא ההרגשה הכללית והפינוק, והבמוו אולי בזכות מוניטין של שנים מצליחה לרגש אותי בלי שום בעיה.

על הכביש עם תוספות של דיפון שחור בפנים(במקום ניקל) מדובר גם כן ב210 אלף,

ההתלבטות הגדולה היא כזו, הבמוו הוא רכב אמין, עם מחירון ברזל, 3 שנות אחריות, והוא סמל סטטוס לכל דבר, שמלכתחילה זה לא עניין אותי אבל אחרי המבטים שקיבלתי מבנות ברחוב הירקון אני חושב אחרת.

האלפא אולי מעוצבת יותר יפה מבפנים, יותר מעניינית לעין ויותר מעניינת לנהיגה, שזה כיף מאוד, היא פחות "רגילה" מהבמוו, אבל היא עדיין אלפא, פחות אמינה, שוק גרוע, גיר שאולי אתרגל אליו ואולי לא מי יודע, ושנתיים אחריות שזה חשוב לי מאוד כי אני מחזיק רכב לפחות 3 שנים.

אשמח לשמוע מחברה שמבינים דברים נוספים על הדגמים האלה, כל מה שיש לכם לייעץ לי שיכול להתווסף לטבלת חסרונות/יתרונות שלי, כל נסיון שיש לכם עם אחד מהרכבים, אשמח לשמוע.

תודה רבה

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לך על האלפא, בגרסת המנוע הזאת היא עדיפה על הב.מ.וו ומאובזרת יותר

אם תשאל אותי האלפא גם נראת ה-ר-ב-ה יותר טוב מהבימר!

רק אל תיקח אותה בשחור :) זה פוגע בעיצוב שלה לדעתי

פורסם

האלפא מדהימה אבל אתה צודק לגבי האמינות המוטלת בספק והשוק הגרוע .

אולי תנסה לעשות עוד נסיעת מבחן סופית אחרי שתבוא עם ההרגשה של כל אחת מהמכוניות ותחליט אז .

פורסם

אני הייתי מוסיף להתלבטות את הג'ולייטה TCT

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני הייתי מוסיף להתלבטות את הג'ולייטה TCT

אין לי מושג מה זה tct אבל אם אתה מתכוון לגרסת תלתן ירוק אז היא ממש לא בכיוון שלי, צורה מעצבנת שלא כל כך התחברתי אליה, פנים הרכב מרגיש לא יוקרתי כמו 159, ותג מחיר מגוחך, על הכביש היא עולה מעל 240 אלף.

פורסם
אין לי מושג מה זה tct אבל אם אתה מתכוון לגרסת תלתן ירוק אז היא ממש לא בכיוון שלי, צורה מעצבנת שלא כל כך התחברתי אליה, פנים הרכב מרגיש לא יוקרתי כמו 159, ותג מחיר מגוחך, על הכביש היא עולה מעל 240 אלף.

TCT זו הגרסא האוטומטית של הגו'לייטה שהגיע השבוע לארץ, מדובר בגיר כפול מצמדים מתקדם אשר דומה לDSG

באמת הייתי ממליץ לך לבדוק אותה, מדובר במנוע 1.4 טווין טורבו מתקדם בדומה למנוע שיש לי בגולף TSI

רק שלאלפא יש 170 כ"ס מול 160 כ"ס בגולף

פורסם

הג'ולייטה ממש לא מדברת אליי, אני דיי נעול על 2 הדגמים שבכותרת, עדיין לא החלטתי מי מה-2 אבל בטוח אחד מהם.

אני רק מרגיש קצת חסר ידע ואני לא אוהב את ההרגשה הזו לפני קניה כל כך גדולה, לדוג, הבמוו שאזמין אמורה להגיע עם הטבעות המגניבות האלו בפנסים? או מה ההפרש בפועל בין הדגם 318 ל320

או איך באממת השוק של אלפא, אתקשה למכור את הרכב עוד שלוש שנים?

פורסם

בג'ולייטה לא מדובר במנוע טווין טורבו, אלא בטורבו+מולטיאייר.

אישית? ה 159 ללא ספק. העיצוב, הנוחות, ההתנהגות, העיצוב, הביצועים, העיצוב, פשוט הכל.

אלו שהסתכלו עליך שאתה בבימר על הכביש? סתם גזלניות שרוצות את הכסף שלך.

זו שתסתכל עליך שאתה באלפא 159 בצבע alfa red ותחייך אליך? זו, ידידי, אשתך לעתיד.

פורסם
בג'ולייטה לא מדובר במנוע טווין טורבו, אלא בטורבו+מולטיאייר.

אישית? ה 159 ללא ספק. העיצוב, הנוחות, ההתנהגות, העיצוב, הביצועים, העיצוב, פשוט הכל.

אלו שהסתכלו עליך שאתה בבימר על הכביש? סתם גזלניות שרוצות את הכסף שלך.

זו שתסתכל עליך שאתה באלפא 159 בצבע alfa red ותחייך אליך? זו, ידידי, אשתך לעתיד.

חחחח כי האלפא מחולקת בחינם לכל אזרח מצטיין?

יאלה עוד כמה תגובות על האלפא ונראה לי שנסגר עליה חחח, אני ממש זקוק לחיזוקים אה, עצוב קצת שעוד לא גיבשתי דעה מוצקה עד עכשיו, אני ממש חלוק בין ה-2.

פורסם

תחשוב רגע שעל הסידרה 3 היה סמל של רכב אחר ולא סמל של ב.מ.וו, אני חושב שה3 במיוחד בגרסת ה-318 נרכשת ע"י אנשים שרוצים לנהוג ברכב שנתפס יוקרתי יותר, אבל בתכלס המנוע דיי חלש, האבזור לא עשיר במיוחד והעצוב (לטעמי) לא מרגש...

אלפא 159 ללא ספק. אגב למה לא ניסית את ה1.8T.?

פורסם

+1 לאלפא

ה-318 היא ב.מ.וו לעניים עם מחיר שערורייתי למכונית עם מנוע אנמי. אישית לו הייתי קונה ב.מ.וו סדרה 3 אז רק עם מנוע ששה צילינדרים.

ה-1.8T עולה עוד 40000 ש"ח שכנראה מוציאים אותה מחוץ לתקציב.

אם הייתי בגיל שלך הייתי בודק גם את הפולקסווגן שירוקו.

אם אלפא - אז משומשת בת שלוש בחצי מחיר...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היה לי את ה159. בלי לחשוב פעמיים תקנה רק את ה159.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

ענין של טעם והתאמה לצרכים. לא הייתי מזלזל בתחושה לגבי הגיר הרובוטי. למרות שאני נמנה עם אלו המכירים במעלות שלו וביכולת להתרגל אליו, קיימים אלו שממשיכים גם אחרי שנים לקלל את הרגע שהסכימו לקנות רכב עם גיר שכזה. מצד שני גם התחושה שקיימת אצל המתלבט כאן בכל הקשור ל"מחירון ברזל" של ב.מ.וו. בעוד האלפא "מתרסקת", לא ממש עדכנית לדעתי.

פורסם

״מחירון ברזל״ ?? ב.מ.וו ??, איפה לעזאזל בשוק יד שנייה נמכרת ב.מ.וו מכונית במחירון. תסלח לי נסעתי על הב.מ.וו 320I 2008 לפני שבועיים אתה מרגיש שאתה משלם רק על הסמל חס וחלילה לא האשפה אבל הכול שם פחות.

159 מכונית מדהימה ומניסיון אישי אתה תוך יום כבר תתפעל את הגיר מצויין ותוכל להנות איתי, תבקש עוד נסיעת מבחן.

** Alfa Romeo 2007 GT 3.2 v6 **

**למכירה** סאב/מגברים של JBL - ROCKFORD

פורסם

אתם כלכם צודקים בזה שהבמוו מצליח לקנות אותך וגם אם לו במעט דרך המוניטין והסמל, אבל אי אפשר להגיד שהרכב לא מדהים, הוא מאובזר טוב (לפחות הדגם שיש במבצע!) והחסרון היחיד שלו זה העדר כוח מול האלפא,

אני חושב שאצטרך לעשות את המשוואה של החסורונות וכך אוכל להחליט כי היתרונות של שני הרכבים ברורים מאוד.

אז החסרונות הם כאלו

אלפא-מחירון,שוק,גיר. במוו-כוח.

כששמים את זה על הנייר השאלה הגדולה שעולה היא עד כמה אכפת לי מרכב חזק ומהיר מהממוצע, כי הוא בהחלט סביר זה לא איזה פיאט פנדה.

מקווה שאמכור את הרכב שלי בימים הקרובים, ובינתיים אחשוב עוד קצת, אעדכן פה ברגע הקנייה.

תודה רבה לכולם

• תוכן חדש...