Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חצי נכון, יש ויש, לגבי המחיר אני מסכים. לרוב הוא יהיה יקר יותר.

לפותח השרשור, אם תאמר מאיזה איזור אתה אפשר יהיה לכוון אותך למוסך טוב.

אני חיפאי.

פורסם
נהגתי על יותר מ-407 אחת.

בכולן , ללא יוצא מהכלל היתה השהייה למין הלחיצה על דוושת הגז (יציאה מעמידה) עד לתגובה והתחלת נסיעה. האם זו היתה התופעה או משהו אחר ?

איני בעל מקצוע (למען האמת זה לא כ"כ נראה לי, אבל ייתכן ואני טועה).

ממליץ לך להתייעץ עם בעלי מקצוע נוספים (גם כאן בפורום).

אגב , גם נסיעה קצת מאומצת (סל"ד גבוה) יכולה לסייע בניקוי פיח כזה שהצטבר( כמובן נסיעה כזו שלא על בסיס קבוע).

בשורה שלך "השהייה למין הלחיצה על דוושת הגז (יציאה מעמידה) עד לתגובה והתחלת נסיעה" בדיוק !

מחר במקרה אני נוסע לת"א (אני חיפאי) זה צאנס שלי ללחוץ קצת על דוושת גז ואנסה.

פורסם
זה לא רק ב 407, זה בכל הצרפתיות עם מצערת אלק' + גיר AL4 ...

גם בצרפתיות שעברו אצלי היתה אותה תופעה.

ב-407 שיש במשפחה אין השהייה בכלל...

אני חושב שבדגמים האחרונים (אמצע 2008 ואילך) צומצמה משמעותית עד כדי היעלמות ההשהייה.

יש לנו גם 307 2.0 2004 בבית ושם יש קצת השהייה (לאחר ניקוי מצערת וכיוון במורשה).

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
ב-407 שיש במשפחה אין השהייה בכלל...

אני חושב שבדגמים האחרונים (אמצע 2008 ואילך) צומצמה משמעותית עד כדי היעלמות ההשהייה.

יש לנו גם 307 2.0 2004 בבית ושם יש קצת השהייה (לאחר ניקוי מצערת וכיוון במורשה).

אלעד

אני מאמין שאתה צודק, היות והדגמים עליהם נהגתי, היו ממודלים מוקדמים יותר, ככה שייתכן מאוד שבמשך הזמן התגברו על הבעייה הזו, לפחות בצורה חלקית.

alfa 156 2.5.

פורסם

ברור לי שזה במוסך מורשה, אבל באיזה מוסך היית ?

ובעניין התקלה שלך: מנועי 2 ליטר רגישים לפיח שמצטבר בנסיעות עירוניות ובעיקר ע"י נהגים שסגנון הנהגים שלהם, איך נגדיר אותו, רגוע מידי. זה גורם לסתימה במעברי אויר שמחוברים למשאבה חשמלית שתפקידה, כאשר הרכב קר (הנעת בוקר), להזרים אויר ולתרום לחימום הממיר הקטליטי.

פרט לנושא זיהום אויר (וגם זה שנוי במחלוקת), לא נתקלתי במכוניות שעשו בעיות שנסעו עם זה.

עם זאת, אם מצב הפיח הוא לא קטסטרופלי, תוספי דלק (44K למשל) ונסיעה אגרסיבית (עם התוסף) תורמים להפחתה ניכרת בכמויות הפיח. אם המעברים סתומים לגמרי, צריך לפרק ראש מנוע ופשוט לקדוח את החורים מחדש (הפיח מצטבר לשכבה כ"כ קשה שצריך לקדוח אותה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ברור לי שזה במוסך מורשה, אבל באיזה מוסך היית ?

ובעניין התקלה שלך: מנועי 2 ליטר רגישים לפיח שמצטבר בנסיעות עירוניות ובעיקר ע"י נהגים שסגנון הנהגים שלהם, איך נגדיר אותו, רגוע מידי. זה גורם לסתימה במעברי אויר שמחוברים למשאבה חשמלית שתפקידה, כאשר הרכב קר (הנעת בוקר), להזרים אויר ולתרום לחימום הממיר הקטליטי.

פרט לנושא זיהום אויר (וגם זה שנוי במחלוקת), לא נתקלתי במכוניות שעשו בעיות שנסעו עם זה.

עם זאת, אם מצב הפיח הוא לא קטסטרופלי, תוספי דלק (44K למשל) ונסיעה אגרסיבית (עם התוסף) תורמים להפחתה ניכרת בכמויות הפיח. אם המעברים סתומים לגמרי, צריך לפרק ראש מנוע ופשוט לקדוח את החורים מחדש (הפיח מצטבר לשכבה כ"כ קשה שצריך לקדוח אותה).

איציק

עכשיו הבנתי טוב יותר את העסק.

אכן אתה צודק מאוד, גם ב406 שלי מנוע 1.8L, ש90% מהזמן נוהגים בו רגוע מאוד (אמא ואבא בני 50 +-), היה לנו גם את הבעיה הזאת, אבל תוסף עזר.

בעקרון, מה הסימנים שהמנוע מלא בפיח? (מה קורה בעצם?)

תודה, אני קצת חלש בנושא הזה, צריך לחזק כמה דברים.

פורסם

כדי לדעת אם יש כאן בעיה אמיתית יש צורך לבצת הבדיקה הבאה

כאשר המנוע כבוי יש לתת 12 וולט למשאבת האויר החשמלית שתפעל ולראות אם יוצא אויר מהאגזוז

אם יוצא אויר הבעיה לא קשורה לראש המנוע ולמעברים סתומים אלא משהו אחר

אם לא יוצא אויר יתכן והמעברים סתומים

גם אז לא מדובר במשהו שיזיק למנוע

מדובר בפרק זמן קצר כאשר המנוע בשלבי התחממות לטמפרטורת העבודה שאז תפקיד המשאבה להזרים אויר טרי למערכת הפליטה

כאשר הרכב נמצא בתנאי נסיעה מסוימים, בדרך כלל עמידה במקום שאז אין לחץ פליטה גבוה ולהפחית את זיהום האויר בפרק זמן זה

מעבר לזה אין לבעיה הזאת שום השפעה על התנהגות המנוע ואמינותו

אגב: הבעיה גם עשויה להיות ספורדית ואקראית, כדאי לבדוק האם היא חזרה לאחר שמחקו אותה מהמחשב

פורסם

בקיצור לא צריך לחשוב שמוסך מורשה זה סמל למקצועיות , באזור סאבל אם אתה מחפש מוסך מקצועי עם אנשים ישרים שמתמחה בפגו , רוץ למוסך גבע ברחוב תושיה 24.

אני אישית קבלתי אבחונים לא מדוייקים ממוסך מורשה של פגו (הילוך שישי באזור) ואין סיכוי שאני נכנס למוסך מורשה בגללם יותר

• תוכן חדש...