Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן בורה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאבא שלי יש כזאת שהוא מוכר כרגע, ב7 שנים שהרכב אצלו חוץ מטיפולים שוטפים הרכב נכנס בדיוק פעמיים למוסך על "תקלה" -

פעם ראשונה על איזה בעיה של הזעת שמן, שנפתרה ע"י החלפה של גומיית שקר כלשהו במורשה בעלות של כ450 שח

ופעם שניה על איתות צד ימין שלא רצה לעצור, ותוקן ע"י החלפת המחברים בוינקר בכ200שח גם במורשה.

בגדול? אפשר להגיד בכנות שהרכב אמין. הטיפולים במורשה עצמם קצת יקרים ביחס לרכב הקודם שהיה לו (קורסה 1.4) אבל סבירים אם להחשיב ששום דבר לא "נשבר" סתם ככה באוטו.

הטענה היחידה שיש לי לאוטו הזה הוא ההרגשה הקצת עגלתית בהשוואה לסיוויק 2002 שהייתה לי, אמנם יש שם הבדל של כ8 כ"ס בהספק אבל זה מרגיש כמו יותר. הסיוויק הייתה מטוס בהשוואה לבורה שהיא טנק מרכבה. (עכשיו המצב התהפך, הוא עם מאזדה2 ליסינג ואני עם פיקנטו ..)

למרות שלבורה אפשר לצרוב מיפוי חדש ("צ'יפ") ולהפוך אותה לקצת יותר זריזה, לא ניסינו, אבל בטוח שהתוצאה הייתה יכולה להיות מעניינת

בכללי - מומלץ.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לאבא שלי הייתה כזאת מ 2003-2009 (יד ראשונה)

דווקא אצל אבא שלי היו לא מעט תקלות (בממוצע תקלה כל 8 חודשים), אולי היה לו רכב דפוק...

האוטו מרווח יחסית, אם אני זוכר נכון, יש לו בגאז' יחסית גדול, הגימור בפנים פשוט אבל מוקפד.

אני גם זוכר שהצריכת דלק לא הייתה בשמיים (1:10 במקרה הטוב)

וכמו שכבר ציינו לפני, הרכב מתנהג כמו טנק מרכבה... אחותי פגשה לא מעט עמודים בזמן חנייה, אפילו פעם אחת נפגשה עם גלגל של משאית נוסעת. וטפו טפו הרכב עמד בגבורה בכל אלו.

פורסם

לMK4,ובכלל לרוב דגמי VW מהשנים האלו יש מס' תקלות אופייניות: חלונות,תרמוסטט,בעיות חשמליות מסוימות ועוד...

כמובן שהדובדבן שבקצפת הוא הגיר, שנוטה להתחמם באקלים הסימפטי שלנו ולהתפגר מוקדם מהצפוי. התקנת קולר אמורה לפתור זאת.

אם הוא מתפגר זה יקר. יש לבדוק שהשתמשו בנוזל קירור מקורי או תואם למקורי. לבדוק שהרכב טופל בזמן ובצורה מוקפדת, זה לא סובארו והרכבים לא מתמודדים כ"כ טוב עם הזנחה.

באופן כללי אני לא כ"כ אוהב את ה1.6 על MK4. הוא מרגיש קצת כבד ככה. (עם גיר ידני זה דווקא סבבה)

אם אתה רוצה אוטומט כדאי להעדיף 2.0

V5

פורסם

מצטרף להמלצה להעדיף את המנוע הגדול יותר, ה-1.6 באמת עגלה. שים לב שה-1.6 הגיעה בשתי רמות גימור: קומפורטליין וטרנדליין. הייתי ממליץ על הקומפורטליין, שבה אתה מקבל פסי קישוט וידיות חיצוניות בצבע הרכב (שחור בטרנדליין), צמיגים 205/55/16 (195/65/15 בטרנדליין), הגה, ידית הילוכים וידית בלם יד מצופים עור, מראה עם חיישן פוטואלקטרי, משענת יד מקורית, חיישן גשם ולוח מחוונים מהודר יותר. דגם ה-2.0 מגיע אך ורק בקומפורטליין, וכולל בנוסף לכל מה שפירטתי גם ESP ובקרת אקלים אלקטרונית. בגדול, בבורה אתה מקבל הרבה אוטו תמורת מעט כסף.

לאבא שלי יש אחת מאותו שנתון שבו אתה מתעניין - יד ראשונה. הרכב אכן מגלה אמינות גבוהה יחסית, אם כי יש לעתים חלקים שדורשים החלפה שלא במסגרת הטיפולים. הגיוני ומתקבל על הדעת, ככל שמדובר ברכב שסגר כבר עשור על הכביש.

הטרמוסטט אכן הוחלף לאחר שנתקע על מצב פתוח. כמו"כ, שסתום אל-חזור של מגבר הבלמים אף הוא כשל, מה שהוביל לחוסר ואקום במערכת בדקות הראשונות שלאחר ההתנעה.

דווקא הטיפולים במוסכים המורשים של צ'מפיון לא כאלה יקרים כמו שנוטים לחשוב. הרכב עבר לפני מספר חודשים החלפה של טיימינג, משאבת מים ותפוחי הגה, בעלות כוללת של 2,400 ש"ח כולל מע"מ.

פנים הרכב צפוף יחסית, בעיקר במושב האחורי. מצד שני, תא המטען די גדול אפילו בגירסת הסדאן.

איכות החומרים של הסלון אינה אחידה: בעוד הפלסטיק שממנו עשוי הדשבורד רך ונעים, הרי שהפלסטיק של הידיות והדלתות סובל מהתקלפות הציפוי שלו, באופן שמותיר אותו דביק ומכוער. לא נעים.

אגב, הרכב של אבא שלי עומד כרגע על 110,000 ק"מ, וטפו טפו טפו אין שום בעיות עם הגיר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

היה לי רכב כזה (1.6, 2001) עד לפני כשנתיים וחצי. הרכב גילה אמינות לא רעה בכלל. הוא אכן עגלה, אך בהחלט עושה את העבודה. המושב האחורי לא מאוד מרווח. מניסיון קצר עם 2.0 ליטר, כדאי לחפש אחד כזה שהוא זריז ונעים בהרבה מאשר ה-1.6.

פורסם

גם לי הייתה בורה במשך 9 שנים בערך.

2.0 ידנית.

רכב מצויין. אמין יחסית.

מנוע ה-2.0 מאוד מומלץ.

לא מרווח מאחורה. אפילו פחות מהגולף.

פורסם

זה נכון: בעוד שבגולף הגג הוא ישר לכל אורכו, בבורה הוא משתפל לאחור בחלקו האחורי, מה שגורע ממרווח הראש כמה סנטימטרים.

למיטב זכרוני, בגירסת הסטיישן הבעיה הזאת לא קיימת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

יתרונה היותר משמעותי של הבורה יחסית לגולף, הוא בפשטות המחיר. במחיר של גולף תוכל לקנות בורה צעירה בשנתיים. ומדובר במכוניות זהות מכנית עם יתרונות איבזור דווקא לבורה כשמדובר בגימור הקומפורטליין.

פורסם

הייתה לאשתי 1.6 אוטומטית 2001.

צריכת דלק קצת יותר טובה מסובארו B4 שיש לה עכשיו.

התנהגות ותחושה קצת יותר טובה מבימר E30 שהייתה לי.

מרווח קצת פחות טוב מסוזוקי SX4 שיש לי כרגע.

תקלות הרבה ומוזרות כולן.

מה שכן השירות של צ'מפיון ומחירים סבירים השאירו רושם טוב.

אה. התאורה הכחולה של הדשבורד - שו"ס הסטרי בזמנו.

• תוכן חדש...