Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זוכר במעומעם שהיו פעם תחנות דלק שהיה רשום עליהם צ או משהו כזה. מישהו זוכר למה היו כאלה תחנות, מה ייחד אותן ולמה היה בהן צורך? ולמה אין היום כאלה.

אני מניח שרכבים צבאיים יכלו לתדלק שם בחינם כי היה להם הסדר כלשהו עם הצבא? והיום הם משתמשים בדלקן?

פורסם

רכב צבאי היה יכול להכנס לתחנת דלק ולתדלק עם תלושים ששימשו ככסף, מן הסתם עם כניסת הדלקנים למינהם חדל הצורך בתלושים (שהיוו גם כר לרמאויות)

פורסם

היום רכבים לבנים/וחלק מהחומים מתדלקים בדלקן בתחנות דלק רגילות,שאר הרכבים כמו ריו,אביר, יש מכליות דלק בבסיסים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היום את הסולר המטונף שיש במכליות בבסיסים מתדלקים את האבירים, האמרים, רק"מים וכו'.

רכבים חדשים יותר כמו פורדים, דיפנדים, סופות, רכבים לבנים נוהגים לתדלק עם פזומט.

פורסם
אני זוכר במעומעם שהיו פעם תחנות דלק שהיה רשום עליהם צ או משהו כזה. מישהו זוכר למה היו כאלה תחנות, מה ייחד אותן ולמה היה בהן צורך? ולמה אין היום כאלה.

אני מניח שרכבים צבאיים יכלו לתדלק שם בחינם כי היה להם הסדר כלשהו עם הצבא? והיום הם משתמשים בדלקן?

עד לפני כ 15 שנה בחלק מתחנות דלק גדולות היו עמדות נפרדות לתדלוק רכבים צבאיים.

בעמדה צבאית היו בדרך כלל שתי משאבות, באחת בנזין 91 ובשניה סולר.

התשלום בוצע עם תלושי דלק שהצבא חילק לנהגים.

כל תדלוק גם נרשם בכרטיס עבודה של הרכב עם חותמת של מתדלק.

באותה תקופה אי אפשר היה לתדלק רכבים צבאיים במשאבות "אזרחיות" ולשלם עם תלושים, כי המונים בתחנה היו נפרדים לדלק צבאי ולאזרחי.

פורסם

בנוסף לכך - הדלק הצבאיהיה צבוע - סולר בירוק, בנזין באדום, כנראה למניעת גניבות

בקשר היה מקובל לדבר על נוזלים ירוקים\אדומים, ולא היה מדובר בשמן הידראולי או נוזל צינון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה גם משהו שלא הבנתי, בשביל מה משאבה נפרדת, גם ככה משלמים להם בתלושים, מה זה משנה המונה.

כמו שצויין כבר - היה מדובר בדלק באוקטן נמוך (ד"א - כשאבי קנה את מכוניתו הראשונה הדלק היה אוקטן 83, רק יותר מאוחר הופיע "סופר" 91), צבוע.

לעצם העניין - כנראה שמדובר במערכת אספקה נפרדת לחלוטין - הצבא סיפק את הדלק, והתחנה היתה רק המסגרת ששימשה לאספקה לצרכנים. בדיוק כפי שכיום כאשר אתה קונה תרופה בסופרפארם לפי מרשם מקופ"ח אתה מקבל תרופה ממלאי שהקופה מחזיקה בסופרפארם ("קונסיגנציה") ולא מהמלאי של סופרפארם עצמה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתה חשוד בגניבת דלת צבאי, באים אליך ובודקים מה צבע הדלק בטק הדלק של הרכב הפרטי שלך.

כלומר זה נועד למנעו תידלוק רכבים פרטיים עם דלק צבאי.

לא ממש היה מעקב על התלושים ולהרבה נהגים צבאים נשארו תלושים "ספייר".

פורסם

אני זוכר שבשנים 92-93 כבר היו דלקנים.

ברכבים של חברות כמובן, מושג ליסינג לא היה קיים.

פורסם

בהיסטוריה ממש , שנות המדינה הראשונות היו תחנות דלק צבאיות.

אח"כ התחילו עם כל נושא התלושים ואח"כ עברו לדלקנים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...