Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הניידים של סמסונג גרועים? אתה מוכן לפרט?

לפי מה שאני קורא בעולם - בעיקר תשבוחות.

גם בארץ, רק תשבוחות לדגמים החדשים.

מאיפה המצאת את הרעיון הזה של מוצרי מדבקה? ובנשימה אחת אתה ממליץ על לנובו. חשבתי שאתה מומחה ועוסק בתחום :)

רכשתי לפני חצי שנה נייד סמסונגi3/4GB Q330, מחשב מעולה.עם הנדסת אנוש יוצאת מהכלל (מקלדת מופרדת כמו במקבוק)

הוא החליף דל מסדרת VOSTRO שהיה פשוט גרוע. מתחמם,סוללה גרועה, איכות הרכבה מאכזבת.

את הדל החלפתי חודש לאחר שרכשתי אותו מאחר והתאכזבתי קשות ולא יכולתי להמשיך לעבוד ככה.

החסרון היחיד שאני רואה זה שנותנים שנתיים אחריות בלבד , מצד שני גם ב VW זה ככה :)

לעומת זאת לנובו, זה מוצר סיני על טהרת סין, מותג שליכלך והרס את ה THINKPAD של IBM עם בעיות אמינות קשות ובעיות איכות במחשבי לנובו שאינם תחת THINKPAD.

השירות של HP על הפנים, הייתי ממליץ להתרחק.

ACER גם מחשבים יחסית גרועים, לא הייתי מתעסק בכלל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נתת דוגמא תיאורטית למוצר מדבקה בהגדרה יותר רחבה - פסנתר שמיוצר ע"י ימאהה ונמכר תחת הלוגו של סובארו.

איך זה מתיישב עם מה שכתבת קודם ?

זה מה שכתבתי. למוצר מדבקה יש לו הגדרה רחבה. יש את הצד השלילי - מוצרים עם סטנדריזציה נמוכה שמשודכים למותגי עבר במחירי רצפה ויש את הצד השני - כמו הדוגמא שנתתי או דוגמא אחרת. פרארי נותנים שעון לכל מי שקונה רכב ובשעון הזה יש לוגו של פרארי. כולם יודעים שפרארי לא מייצרים שעונים. אז איך נקרא השעון הזה? מיקור חוץ?

מה שתיאורטית כן יכול לקרות, זה שסובארו יחליטו שהם רוצים למכור פסנתרים - ילכו לפינינפארינה שיעצב להם , יבקשו מימאהה שייצרו את המנגנון וממפעל בסין שירכיב הכל - וישווקו אותו תחת השם סובארו.

זה לא מותג מדבקה !

קוראים לזה "מיקור חוץ"

נכון. המקרה הזה לא נקרא "מדבקה" אבל לא לזה התכוונתי.

ונחזור לנקודה העיקרית, שלמעשה גרמה לי להיכנס לכל הדיון הזה:

כתבת שמחשב נייד של סמסונג הוא מותג מדבקה.

האם אתה עדיין עומד מאחורי קביעה זו ?

האם מחשבי סמסונג למעשה מיוצרים בשלמותם ע"י חברה אחרת ורק נמכרים פה תחת המותג סמסונג ?

זאת לא הנקודה. תסתכל על ההערה הראשונה.

פורסם
הניידים של סמסונג גרועים? אתה מוכן לפרט?

לפני כמה שנים טובות רכשנו בחברה קודמת מחשבים ניידים שלהם. המחשב נראה נהדר, מרגיש נהדר אבל מתפרק אחרי שנה.

התחיל במקלדת, עבר לציפוי (לקה?) של הצבע שהתפוצץ והפלסטיקים סביב המסך התחילו להתעוות ולבלוט.

אולי הם השתפרו, אולי לא. לא בא לי לנסות שוב.

לגבי לנובו - שים לב שדיברתי רק על ה THINKPAD. כל השאר עדיין חרא.

פורסם

לפני כמה שנים גם הפלאפונים שלהם היו על הפנים, עכשיו הם בדרך לראש הטבלה.

אישית אני מאוד מרוצה מהASUS שלי שמסיבה כל שהיא אף אחד לא הזכיר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
פרארי נותנים שעון לכל מי שקונה רכב ובשעון הזה יש לוגו של פרארי. כולם יודעים שפרארי לא מייצרים שעונים. אז איך נקרא השעון הזה? מיקור חוץ?

לא, זה לא נקרא מיקור חוץ, זה נקרא מרצ’נדייזינג - merchandising

אם יש עוד שאלות לגבי מונחים בתחום, אני פה לרשותך :-)

פורסם
לפני כמה שנים טובות רכשנו בחברה קודמת מחשבים ניידים שלהם. המחשב נראה נהדר, מרגיש נהדר אבל מתפרק אחרי שנה.

התחיל במקלדת, עבר לציפוי (לקה?) של הצבע שהתפוצץ והפלסטיקים סביב המסך התחילו להתעוות ולבלוט.

אולי הם השתפרו, אולי לא. לא בא לי לנסות שוב.

לגבי לנובו - שים לב שדיברתי רק על ה THINKPAD. כל השאר עדיין חרא.

ראשית, גם הTHINKPAD הוא לא ברמה גבוהה כפי שהיה בעבר.

אני מכיר חברות שלמות שהזדכו על T61 , X61 וכל אלה לאחר אין ספור תקלות.

בקשר לסמסונג, מה שיש היום זה לא מה שהיה פעם. פעם באמת לא היתה חטיבת מחשבים מסודרת.

היום יש להם מוצרים מדהימים, אפילו אני שנעול על DELL לא יכולתי להישאר אדיש.

מה שקניתי הוא ה13.3 הכי דק בשוק, עמוס בכל טוב ובמחיר טוב.

ראה ביקורת ב YNET

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3975361,00.html

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לא, זה לא נקרא מיקור חוץ, זה נקרא מרצ’נדייזינג - merchandising

אם יש עוד שאלות לגבי מונחים בתחום, אני פה לרשותך :-)

merchandising פירושו שיווק או קידום מכירות. זה משמעה של המתנה שאתה מקבל.

זה לא עונה לשאלה שלי. אם פרארי לא מייצרים שעונים, לא פנו לסדנת עיצוב על כדי לעצב שעון ולא הלכו לאומגה כדי שייצרו להם את השעון אלא לקחו שעון מיצור סטנדרטי של יצרן כלשהו והדביקו בפנים את הלוגו שלהם.

זה מיקור חוץ או מוצר מדבקה?

פורסם

מה שקניתי הוא ה13.3 הכי דק בשוק, עמוס בכל טוב ובמחיר טוב.

ראה ביקורת ב YNET

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3975361,00.html

לפני חודש עמדתי במקום שלך. רק שלי שיקולי תקציב לא הפריעו. (מחשב של העבודה נו:lol:)

העדפתי את ה TOSHIBA PORTEGE 830.

דק יותר, קל יותר, חזק יותר ועם מעבד I7 ומודם סלולארי ומחברה שאני סומך עליה.

אגב - למרות הבאאזז הגדול של הסמסונג גלאקסי, עצם התקיעות של המכשיר והבחירה המטומטמת של סמסונג במערכת קבצים משלהם במקום להסתמך על מה שעובד, מראה שהם עדיין, לא רציניים מספיק.

לטעמי לא מספיק לדחוף ממתקים לקופסה ממתכת, לערבב ביחד ולקוות לטוב.

זה גם צריך לעבוד בלי לפרוץ,לשבור, להתקין רומים ולקלל את הרגע שבו אתה מבין שהרום שהתקנת בעצם לא תומך ב GPS.

היה לי אותו לשבועיים.

נחמד מאד, יפה מאד. אבל לקחתי לידיים השבוע את הסוני אריקסון XPERIA MINI.

חלש יותר בכל אספקט אבל עובד חלק ובמהירות מדהימה ובלי תקיעות.

זה כל ההבדל

Portege_R830_lifestyle_3.jpg

פורסם

טוב, התקציב שלי היה מתחת ל4K... ואני לא צריך I7. :)

היה יותר חשוב לי משקל כמה שיותר קל, סוללה טובה , מסך 13.3 לא יותר ולא פחות ועוד כמה שטויות. (לא רציתי עוד נטבוק)

קיבלתי אחלה מפרט, עם מסך לד מצויין, USB3 וBT3.0, אפילו כולל צורב וכל זה במארז דק ואיכותי. אני מבסוט.

בקשר לסלולרים של סמסונג : אני אומר זאת בפה מלא, הם לא שם. אבל הם מתקרבים.

הגלקסים למיניהם עדיין לא מספיק יציבים, אולי בעתיד.

את LG בסלולר אני גם לא מחבב.

סמסונג תאגיד ענק, והם משתפרים ממוצר למוצר, לאחרונה גם רכשתי פלזמה 50 שלהם אחרי שהיתה לי פלזמה 42 שלהם ורואים שיש כאן התקדמות עצומה באיכות המוצר וההקפדה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ceyal, הדוגמא של פרארי זה דומה יותר לקו ברנדינג או באמת למרצ'נדייזינג של מותג, זה לחלוטין לא "מוצר מדבקה".

"מוצר מדבקה" במשמעו הנפוץ הוא מוצר שיוצר באחת משתי הדרכים: מבוסס על קו ייצור (בדר"כ מיושן) של יצרן מוכר שפשט את הרגל והמותג שלו נרכש על ידי המשווק, והדוגמאות רבות (סנסוי, אקאי, פיילוט של השנים האחרונות וכדומה); או שמדובר בקו ייצור שנבנה במיוחד עבור המשווק מרכיבים ישנים ו\או ירודים ללא תהליכי ייצור ובקרת איכות איכותיים (פוג'יקום למשל).

לעניין המחשב התייחסו כאן ואין לי עניין ללבות את הדיון.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...