Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלו לחברי הפורום

אני מחפש לפטופ בסביבות תקציב של 4K בערך (אפשרי לחרוג מעט במידה וזה מצדיק), חשוב שיהיה לאינטרנט, סרטים ואולי קצת משחקים.

חשוב גם שיהיה בעל אחריות ארוכה וטובה. גודל מסך רצוי 15.6"

רצוי גם BT ו-HDMI.

זהו זרקו הצעות. :wink:

תודה

פורסם

אם אתה רוצה משחקים אתה צריך להגדיל את התקציב ל6-7 אלף, אחרת כדאי להנמיך ציפיות ולשחק במשחקים כמו שיש באייפון.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

כל מחשב עם I3 ומעלה עם כרטיס מסך מובנה של אינטל יהיה טוב עבורך למעט מחשבי מדבקה (שכמעט נעלמו) כמו LG או סמסונג ואישית גם הייתי נמנע מACER.

לנובו השתפרו עם המחשבים שלהם וסדרת ה EDGE החדשה מצויינת וכוללת גם מודם סלולארי.

תקפיד שהמעבדים יהיו מהסידרה החדשה עם לוחות SANDY BRIDGE ובטכנולוגיה 32NM.

בדוק את טושיבה,DELL ולנובו. HP טובים אבל השירות חרא.

פורסם
כל מחשב עם I3 ומעלה עם כרטיס מסך מובנה של אינטל יהיה טוב עבורך למעט מחשבי מדבקה (שכמעט נעלמו) כמו LG או סמסונג ואישית גם הייתי נמנע מACER.

לנובו השתפרו עם המחשבים שלהם וסדרת ה EDGE החדשה מצויינת וכוללת גם מודם סלולארי.

תקפיד שהמעבדים יהיו מהסידרה החדשה עם לוחות SANDY BRIDGE ובטכנולוגיה 32NM.

בדוק את טושיבה,DELL ולנובו. HP טובים אבל השירות חרא.

אני בדר"כ לא אוהב לבקר ככה, אבל כתבת יותר מדי דברים שהפריעו לי ...:wink:

א. אני לא חושב שאתה מבין את המשמעות של מותג מדבקה.

ב. סמסונג כמעט נעלמו ? להיפך, לפני כמה שנים אף אחד לא היה אפילו שוקל לקנות מחשב של סמסונג אבל חטיבת המחשבים שלהם נמצאית בצמיחה יפה והמחשבים שלהם מקבלים ביקורות טובות (לא יצא לי לנסות באופן אישי)

מ ACER באמת כדאי להתרחק...

ג. לנובו השתפרו ?? מאז שהם מותג עצמאי הם מייצרים את המחשבים הטובים ביותר לדעת רבים (תמיג יהיו מעריצי אפל שיחלקו) בזכות קו ה thinkpad שירשו מ-IBM. נכון, הם מייצרים גם מחשבי כניסה מחורבנים במחיר נמוך -קו ה essential, אבל במקביל הם מייצרים את ה thinkpad שה edge הוא "מחשב הכניסה" של סדרה זו. יש גם את סדרת ה ideapad באמצע.

ד. תרשה לי לחלוק עליך גם לגבי המעבד. לשימושים שהוא ציין אפשר להסתפק גם במעבדים מהדור הקודם וגם שני דורות קודם. למעשה, מעבד מיושן יותר וכרטיס מסך דיסקרטי יאפשרו לו גם לשחק במשחקים, דבר שהמעבדים החדשים במסגרת התקציב שלו - עם כרטיס מסך אינטגרלי לא יאפשרו.

ה. HP טובים אבל השירות חרא ? פה אני מסכים איתך חלקית. לגבי השירות ... לגבי המחשבים - לא הייתי מתקרב גם אם השירות היה 5 כוכבים.

בשורה התחתונה - מצטרף להמלצה על DELL ועל LENOVO

פורסם

טנגה כבר עברנו את זה עשרות פעמים. (לא איתך אבל לא משנה:wink:)

1. מותג מדבקה משמעו יצור בסטנדריזציה נמוכה, ללא תכנון (לרוב משהו מיושן וחינמי)לעיתים ללא בקרת איכות כלל ונעשה בד"כ עבור חברות עלומות שמחפשות "להיות שם".

ברור לכולם שרוב החברות מייצרות באותם מפעלים אבל בקרת איכות ותכנון זה לא משהו שמשותף לכולם.

2. אתה אולי לא התנסית. אני כן. היו להם זבל של מחשבים. אני אישית חושב שעדיין הנדסת האנוש שלהם גרועה והאיכות מזכירה צעצועים זולים אבל זה רק אני. אולי הם השתפרו, אולי לא. לא חושב שצריך לבדוק במיוחד אם יש חברות שהרקורד שלהם טוב הרבה יותר ובאותו המחיר.

3. לא רואה איפה המחלוקת כאן. המחשבים היחידים של לנובו שהיה אפשר להסתכל עליהם עד היום היו ה THINKPAD. הבעיה היתה שהם יקרים מידי. עכשיו עם הכניסה של ה EDGE החור נסתם. למרות שהם מכוערים, נראים זול וגם מרגישים כך, הם אמינים. (לפחות ה 6 שרכשנו בחצי שנה האחרונה)

4.אפשר גם להסתפק בפנטיום 3. השאלה היא למה לעשות את זה כשהמחירים היום בריצפה. לא יודע מה זה כרטיס מסך דיסקרטי אבל כל כרטיסי המסך המובנים במעבד של אינטל מהסידרה החדשה טובים משמעותית מכרטיסי המסך היעודיים שנמצאים באותם מחשבים מיושנים מדור קודם או שניים. אפשר לשחק בהם משחקים ללא בעיה מיוחדת. אמנם לא כרטיס לגיימרים אבל כמה כאלה כבר יקנו מחשב נייד 13 אינטש?

לגבי HP - המחשבים טובים. יש לי אחד כבר 3 שנים, יש לאחי אחד כבר שנתיים ויש לי 2 או 3 בחברה שלא התקלקלו, לא נתקעו ומתפקדים יפה מאד למרות חיים די קשים שעוברים עליהם.

השירות זה זוועה אבל לא משהו חריג למדינה שלנו.

פורסם

הדגם הזה עונה על כל הדרישות כולל משחקים, בעל מעבד I5 מהדור החדש וכרטיס מסך NVIDIA עם זכרון 1GB נפרד. כל הפיצ'רים החדשים כמו USB3 וHDMI, זכרון פנימי 4GB וכונן קשיח 640GB.

מחיר מתחת ל4K, אחריות מעולה של DELL לשלוש שנים ומחשב יפייפה (באופן אישי).

http://c-data.co.il/catalog/product.aspx?maincat=2&cat=18&subcat=236&prod=3068&page=1&psize=30

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

ceyal, לא התכוונתי לחטוף את השרשור לצורך וויכוח, אבל אני רואה שהוא לא הולך לשום מקום לאחר ההמלצה (המתאימה לדעתי) של הזאב, אז יאללה, להתווכח ...:-D

1. כפי שחששתי אתה לא מבין את המשמעות של מותג מדבקה. אמנם מותג מדבקה מתאפיין באיכות ירודה, אבל לא כל מוצר באיכות ירודה הוא מוצר מדבקה. גם אם LG וסמסונג ימכרו את המחשבים הגרועים בעולם, עם פס יצור של מתפרה בסרי לנקה ובקרת איכות הפוכה - כלומר אנשים שתפקידם לוודא שהמוצר גרוע - עדיין הם לא יהיו מותגי מדבקה. הדרך היחידה להפוך אותם למותגי מדבקה זה אם יפשטו את הרגל, יזם ישראלי יקנה את זכויות השימוש בשם ויתחיל ביבוא של מחשבים ממפעל אנונימי - תחת השם LG או סמסונג.

אם לא הסברתי את עצמי כראוי, תנסה לקרא פה לדוגמא:

http://www.mako.co.il/digital-magazine/Article-29046ddeb617121006.htm

2. גרוע או לא גרוע, סמסונג לא כמעט נעלמו אלא להיפך, הם הולכים וצוברים תאוצה (ברור שהסיבה הינה שיווקית אבל זה לא משנה את העובדה)

3. המחלוקת היחידה שלי איתך בנוגע ללנובו (איתו אני כותב שורות אלה) הינה בהתבטאות "לנובו השתפרו". לנובו התחילו עם הטוב ביותר בתחומם, אם כבר אז הם רק ירדו מאז (לטענת מכורי IBM לשעבר). אל תשכח שהם התחילו מיצור thinkpad בלבד ובהמשך עברו ליצור גם של מחשבים זולים ונוראיים כמו סדרת ה-N. כיום יש להם היצע מגוון לכל רמת מחיר וסוג שימוש. אולי לזה התכוונת השתפרו. נו טוב, סמנטיקה :wink:

4. לא, אי אפשר להסתפק בפנטיום 3. מתי בפעם האחרונה עבדת עם פנטיום 3 ?? לי יש שני מחשבים דומים, אחד עם מעבד מהדור החדש sandy bridge והשני עם הדור הקודם - core i - ואני לא מרגיש שום הבדל בינהם בשימושים של אינטרנט, אופיס, מוסיקה או סרטים. עד לפני שנה עוד עבדתי גם עם מעבד שני דורות קודם - penryn ואני יכול להגיד לך שהוא לא נופל מהחדשים בשימושים לעיל.

5. לגבי HP - אני שמח שאתה מרוצה וכל מי שאתה מכיר מרוצה. בשבילי מחשב לא נמדד רק באמינות. מחשבי HP שאני נתקלי בהם היו בנויים מחומרים נחותים, הטאצ'פד היה בלתי נסבל (חשוב כמו הגה ברכב), סוללות שבקו בבת אחת אם לא השתמשת בהן תקופה (לאחר שנפטרתי מהמחשב נזכרו להוציא recall לסוללות), לוח אם שבק שבועיים לאחר תום השנה הראשונה (מזל שהמחשב נקנה בארה"ב, שם השירות לא כמו בארץ).

שביעות הרצון שלך מזכירה לי את הסקר הבא :

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-23428-%D7%A1%D7%A7%D7%A8-J-D-Power-%D7%91%D7%92%D7%A8%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%93%D7%99%D7%99%D7%94%D7%98%D7%A1%D7%95-%D7%95.aspx

מי שלא נהג באופן קבוע במרצדס, פורשה, לקסוס, במוו, אודי וכו', והאוטו הראשון והיחיד שלו הוא דייהטסו, או ששידרג מסובארו 85, אז כן - הוא יעיד שהאוטו מצויין ויהיה מאוד שבע רצון. הכל שאלה של ציפיות ....

ואני לא מדבר על ביצועים, שהרי לכל המחשבים חומרה דומה (מנוע זהה), אני מדבר על הנדסת אנוש, עיצוב, איכות חומרים ואיכות בנייה וגימור. זה בעיקר מה שמבדיל בין המחשבים השונים.

פורסם
הדגם הזה עונה על כל הדרישות כולל משחקים, בעל מעבד I5 מהדור החדש וכרטיס מסך NVIDIA עם זכרון 1GB נפרד. כל הפיצ'רים החדשים כמו USB3 וHDMI, זכרון פנימי 4GB וכונן קשיח 640GB.

מחיר מתחת ל4K, אחריות מעולה של DELL לשלוש שנים ומחשב יפייפה (באופן אישי).

http://c-data.co.il/catalog/product.aspx?maincat=2&cat=18&subcat=236&prod=3068&page=1&psize=30

לא מצאתי בקישור את המחיר שלו אבל מתחת ל4K זו ממש מציאה!

מחשב לא רע בכלל עם כרטיס מסך סביר +.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

המחשב הזה נמכר באזור 3.6K ומעלה, המפרט שלו מעולה למחיר, שירות ואחריות של DELL אשר בין הטובות בארצנו הקטנטונת.

הקישור שהעלתי זה למפרט המדויק שלו באתר היבואן.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
ceyal, לא התכוונתי לחטוף את השרשור לצורך וויכוח, אבל אני רואה שהוא לא הולך לשום מקום לאחר ההמלצה (המתאימה לדעתי) של הזאב, אז יאללה, להתווכח ...:-D

1. כפי שחששתי אתה לא מבין את המשמעות של מותג מדבקה.

המושג "מדבקה" הוא נרחב.

רק לצורך הדוגמא - אם היום סובארו יתחילו למכור פסנתרים עם הלוגו שלהם, זה רק אומר שהם הלכו לימהאה וביקשו שידביקו את הלוגו שלהם על הפסנתר.

אז לא סובארו ולא ימהאה פשטו רגל אבל מאחר וסובארו לא אלופים ביצור פסנתרים, הם ישלמו כדי שייצרו להם "מוצר מדבקה".

2. גרוע או לא גרוע, סמסונג לא כמעט נעלמו אלא להיפך, הם הולכים וצוברים תאוצה (ברור שהסיבה הינה שיווקית אבל זה לא משנה את העובדה)

זה לא סותר את זה שעדיין המוצר שלהם גרוע:-)

3. המחלוקת היחידה שלי איתך בנוגע ללנובו (איתו אני כותב שורות אלה) הינה בהתבטאות "לנובו השתפרו".

אין מחלוקת. אתה צודק. מילים מילים...

4. לא, אי אפשר להסתפק בפנטיום 3. מתי בפעם האחרונה עבדת עם פנטיום 3 ??

זה רק דוגמא אל תהיה כבד:-). מה שאמרתי הוא שגם כך המחירים בריצפה אז למה לקנות מחשב מדור קודם?

רק זמן הסוללה הכפול או המשולש שווה את הקניה הזאת. תראה את המחשב שהביא הזאב כדוגמא.

5. לגבי HP - אני שמח שאתה מרוצה וכל מי שאתה מכיר מרוצה. בשבילי מחשב לא נמדד רק באמינות.

זה כאמור היה הנסיון שלי.

תגובות באדום

פורסם

שוב אני מתנצל בפני פותח השרשור, אבל באמת נראה לי שקיבלת המלצה מנצחת...

ולענייננו :wink:, ceyal :

מבחינתי מיצינו את כל הסעיפים, מלבד כל עניין "מותג המדבקה".

נתת דוגמא תיאורטית למוצר מדבקה בהגדרה יותר רחבה - פסנתר שמיוצר ע"י ימאהה ונמכר תחת הלוגו של סובארו.

איך זה מתיישב עם מה שכתבת קודם ?

1. מותג מדבקה משמעו יצור בסטנדריזציה נמוכה, ללא תכנון (לרוב משהו מיושן וחינמי)לעיתים ללא בקרת איכות כלל ונעשה בד"כ עבור חברות עלומות שמחפשות "להיות שם".

ברור לכולם שרוב החברות מייצרות באותם מפעלים אבל בקרת איכות ותכנון זה לא משהו שמשותף לכולם.

מה שתיאורטית כן יכול לקרות, זה שסובארו יחליטו שהם רוצים למכור פסנתרים - ילכו לפינינפארינה שיעצב להם , יבקשו מימאהה שייצרו את המנגנון וממפעל בסין שירכיב הכל - וישווקו אותו תחת השם סובארו.

זה לא מותג מדבקה !

קוראים לזה "מיקור חוץ"

כמו שהאייפון הוא לא מותג מדבקה למרות שהמסך מיוצר ע"י סמסונג, המעבד ע"י קוואלקום, ומי שמרכיב הכל זה בכלל פוקסקון.

התכנון, הפיתוח, העיצוב, בקרת האיכות, המיתוג והשיווק הם של אפל, אך זו לא מייצרת בפועל שום דבר.

ונחזור לנקודה העיקרית, שלמעשה גרמה לי להיכנס לכל הדיון הזה:

כתבת שמחשב נייד של סמסונג הוא מותג מדבקה.

האם אתה עדיין עומד מאחורי קביעה זו ?

האם מחשבי סמסונג למעשה מיוצרים בשלמותם ע"י חברה אחרת ורק נמכרים פה תחת המותג סמסונג ?

• תוכן חדש...