Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

חמי נכה צה"ל ונוסע כעת בג'יפ הונדה. הוא אמור להחליף רכב בנובמבר. מאחר וההונדה שלו צורכת דלק בצורה ממש לא הגיונית, הוא מחפש ג'יפ קצת יותר חסכוני.

הוא זקוק לרכב גבוה כיוון שאינו יכול לכופף את ברכיו בכניסה או ביציאה מהרכב. אין שום חשיבות לרכב שטח אלא רכב גבוה וחסכוני בדלק. חשוב שיהיה גם סחיר מאחר ויימכר אחרי 3 שנים.

תודה לכל מי שהיגע עד הלום. אשמח לעצותיכם המלומדות.

פורסם

הג'ימיני יהיה מאוד לא נוח ופרקטי למרות שמחיר הרכישה שלו מאוד זול והוא באמת יכול להכנס לשטח.

אני ממליץ לו לבדוק את הניסן ג'וק והסקודה ייטי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה לעונים.

1. חמי מעוניין ברכב בנזין ולא דיזל. מעדיף רכב יפני שומר על ערכו וסחיר.

2. תקציב 200,000 ש"ח.

3. על סקודה לא היה מוכן לשמוע. כרגע נוהג בהונדה CRV 2.0

4. כל נסיעותיו הן בכבישים עירוניים. אין צורך במאפייני שטח.

ושוב, תודה

פורסם

חבל דווקא הסקודה יטי יהיה בדיוק עבורו עם מנוע TSI היא תיהיה יותר חסכונית מרוב הג'פונים הגבוהים.

ובגרסאות היקרות היא דווקא מאובזרת יפה.

פורסם

דווקא מהיכרות עם כל מיני בעלי "ג'יפונים" ה-CRV מוכיח שהוא חסכוני יחסית לשאר הקבוצה.

המצב בסוזוקי גרנד ויטרה למשל או בראב 4 (לפני התיבה הרציפה) הרבה יותר גרוע. חבר טוב שמחזיק CRV 2008 מגיע בנסיעות בין עירוניות ל-11 ק"מ לליטר בחיים האמיתיים בלי הקפדה יתרה ועם מזגן, קשה לי להאמין שחוץ מהיטי יהיה רכב שיצליח להגיע לנתונים טובים יותר.

אני הייתי ניגש לבדוק את הפולקסוואגן טיגואן שמוצע עם מנוע 2 ליטר טורבו וגיר DSG. הוא יהיה צפוף יותר מההונדה אבל מאוד איכותי וקראתי שהוא מעדיף יפניות אבל כדאי לנסות.

מיצובישי אאוטלנדר גם הוא מציע על הנייר נתונים טובים במנוע ה-2 ליטר ומדובר ברכב מרווח ונעים.

טויוטה ראב 4 ירגיש כירידה ברמה מבחינת תא הנוסעים, הנוחות והשקט לעומת ההונדה אבל אמור להיות חסכוני למדי.

ואופציה אחרונה שכדאי ללכת לראות, שוב למרות שהוא לא יפני זה היונדאי IX35, דגם הדיזל יהיה הכי חסכוני ומדובר ברכב מאוד מפתיע ביחס לטוסון שהוא מחליף. שכנע אותו לגשת לראות ואני בטוח שהוא יופתע.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

יונדאי IX35, היום יונדאי נחשב לרכב אמין ויכול להיות שהוא יתאים לו, גם דיזל וגם בנזין.

כמו שנאמר כבר, יש גם את ה-RAV4 של טויוטה.

אולי אפשרי גם לבדוק על השברולט קפטיבה. איני יודע את המחיר אך תמיד אפשר לברר אולי יש מבצעים של "חבר".

פורסם

אני היתי ממליץ . שינסה לבדוק את הB4 של סובארו בגירסת ה 2.5 ליטר היא גבוהה . עם מיפתח דלת רחב , עם כיסא חשמלי , ודי חסכונית בגלל הגיר הרציף.

פורסם

הוא רוצה להחליף הונדה 2 ליטר בגל צריכת הדלק, ואתה מציע לו B4 עם מנוע 2500 סמ"ק.

מה ההיגיון?

לפותח השרשור - אתה נמצא במלכוד, בגלל מכלול הדרישות:

יפני, גבוה, חסכוני (יחסית להונדה CRV ).

הג'יפון היפני היחיד עם מנוע יותר קטן שאני מכיר זה דייהטסו טריוס.

אבל זאת כבר ממש ירידה ברמה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מנוע קטן יותר לאו דווקא חסכוני יותר (ראה ערך גטס מול כל משפחטומטית)

אם כבר ללכת על סובארו אז שיהיה על האאוטבק שהיא B4 מוגבהת.

פורסם

גטס יותר חיסכונית ממשפחתומטיות, היא לא חיסכונית ביחס לסופר מיני עם נפח מנוע דומה.

וטריוס יותר חיסכונית מהונדה CRV , בגלל מנוע 1.6 ומשקל עצמי יותר קטן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם כבר אז הפורסטר החדש קיבלו את המנוע החדש של סובארו ששיפר מאוד את הציון הירוק ולפי המבחנים משפיע גם על צריכת הדלק.

חבל שהגיר נשאר 4 הילוכים ותא הנוסעים פשוט ופלסטיקי מעט.

פורסם

ניסאן קשקאי - חסכוני,לא גבוהה מדי אך מאוד נוח לכניסה ויציאה,תיבה אוטו' רציפה עם מנוע 2.0 ליטרים.

הרכב מגיע ונמכר לרוב עם הנעה קדמית בלבד מה שיחסוך בדלק ובשאר ההוצאות.

מפגין אמינות מניסיון של אחת שכבר איתנו כמעט 3 שנים,לרכב ישנו ביקוש ואני יכול רק לשער שיהיה בעל שוק טוב בעת המכירה.

הרכב בטיחותי מאוד,מעט צפוף ל5 אנשים ולא מרגיש מאוד יוקרתי מבפנים,אולי בגרסת ה"טקנה" המפוארת (ריפודי עור,קסנון,מערכת שמע משודרגת,מפתח חכם וכד')ירגיש טוב יותר.

אני ממליץ בחום!

אינני יודע מה גובהה הקצבה\הנחה שהוא זכאי לה בתור נכה צה''ל אך הקשקאי נסחר כחדש בגרסאות ה2X4 (הנעה קדמית) בין 160-188 אלף ש''ח

פורסם
שלומות,

חמי נכה צה"ל ונוסע כעת בג'יפ הונדה. הוא אמור להחליף רכב בנובמבר. מאחר וההונדה שלו צורכת דלק בצורה ממש לא הגיונית, הוא מחפש ג'יפ קצת יותר חסכוני.

הוא זקוק לרכב גבוה כיוון שאינו יכול לכופף את ברכיו בכניסה או ביציאה מהרכב. אין שום חשיבות לרכב שטח אלא רכב גבוה וחסכוני בדלק. חשוב שיהיה גם סחיר מאחר ויימכר אחרי 3 שנים.

תודה לכל מי שהיגע עד הלום. אשמח לעצותיכם המלומדות.

קודם כל שחמך יהיה בריא עד כמה שניתן. המליצו לך פה על הרבה מאוד דגמים ומתחיל להישמע כמו שעשועון נוער שכל אחד זורק שם של דגם שהוא מכיר. תכלס, כאשר ישנה בעיה ספציפית של התאמה אישית כמו במקרה הזה של מוגבלות פיזית ח-ו-ב-ה לבדוק באופן אישי את הרכב ואת כל נושא הכניסה היציאה הישיבה וכו' ואסור לו להסתמך על המלצות. רוב המכוניות שהוזכרו כאן טובות אבל לא עונות על השאלה אם הן מתאימות ספציפית לחמך. היונדאי IX35 למשל נהדרת אבל זוללת דלק והיטי היא לא באמת מכונית גבוהה (רצפת גולף) אבל חסכונית מאוד וסביר להניח שתהנה מסחירות גבוהה מאוד עם השנים. הקאשקאי לא מרווחת מספיק למרות שמדובר ברכב מהנה לנהיגה ולראב 4 כניסה מאוד נוחה אבל לא לבנות על צריכת דלק ויקרה. בקיצור, חמך צריך קודם כל לבדוק פיסית שהרכב מתאים לו כי לא יעזור לו רכב חסכוני אם הוא לא יוכל להכנס אליו, ואחרי זה לבדוק את שאר הפרמטרים. שיהיה בהצלחה

• תוכן חדש...