Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי זה חדש רק בשבילי אבל היום הבנתי שמשרד האוצר הגיע גם למנהרות הכרמל לגבות את מיסי המהירות.

במנהרה בין מחלף גרנד קניון לצומת הצ'ק פוסט (לכיוון הצ'ק פוסט) בערך בחצי הדרך עמדה ניידת ושוטר עם ממל"ז.

דאגתי להפעיל אורות מצוקה כדי להזהיר את המכוניות מאחוריי, ממש Safety car...

אותי אישית זה ממש הכעיס ועצבן.

עכשיו תשאלו על מה העצבים? הרי המשטרה, על פניו, מבצעת את תפקידה.

חלקכם וכנראה רובכם יודעים את הסיבה האמיתית להמצאות הניידת שם ואת הסיבות לעצבים.

זה נובע משילוב של כמה גורמים :

1. אמנם פרויקט מנהרות הכרמל הינו פתרון תשתית חשוב מאוד ומוצלח לכשעצמו, עם זאת המחיר אשר נקבע מופקע.

שמעתי שציפו למעבר של 30,000 מכוניות ביממה כבר בימים הראשונים, בפועל היו כ2,000 (תקנו אותי אם אני טועה).

כיום למיטב ידיעתי היעד הראשוני כן הושג, אף על פי כן רבים מנסים לצמצם את השימוש במנהרה בעקבות המחיר הגבוה. בהנתן מחיר נמוך יותר כמות הנסועה במנהרות הכרמל הייתה גבוהה יותר וכתוצאה מכך עומסי התנועה בעיר חיפה קטנים יותר.

בנוסף לכך, בעיה אחרת הנובעת מהמחיר היא היותו סכום שאינו עגול המקשה על הפעולה הטכנית של התשלום: מדוע לא נקבע מחיר של 12 שקלים במקום 11.40 או 6 במקום 5.7 למקטע יחיד בהתאמה? יבואו ויסבירו כי זוהי דרכם לעודד ביצוע מינוי למנהרות הכרמל. אם זו הסיבה, אז יכלו לאמץ את מודל הגבייה בכביש 6 מלכתחילה.

2. סוף סוף הקימו פרויקט תשתית מכובד בצפון והוא מוצלח ברמת הביצוע. התכנון יעיל (למעט הצמתים בכל קצה, אך עניין זה יבוא על פתרונו בעתיד) והביצוע ברמה טובה. אסתכן ואכנה את מנהרות הכרמל "אי של אירופה" בתוך ים של...

אז למה לעזאזל??? למה הוחלט להגביל את מהירות הנסיעה ל80 קמ"ש לכל היותר ובקטעים מסויימים ל60? למה לא הגבילו את המהירות ל50 באותה מידה? באירופה, במנהרות אשר בנויות באותה רמת איכות (וגם אם זו של אירופה גבוהה יותר אין מדובר על פערים משמעותיים) מותירים 100-120 קמ"ש לרוב כתלות במדינה בסוג הכביש. יש סיבה שבארץ מותר 80?

3. כיבוד החוק ע"י האזרחים ואכיפתו ע"י הגורמים הרלוונטיים חשובים מאוד, אחרת נהיה באנרכיה. עם זאת החוק ואכיפתו באים לשרת את הציבור. איזו מטרה משיגה אכיפת מהירות בכביש ישר העובר בתוך מנהרה, מפרצי חירום בצד הדרך, שני נתיבים, סלילה איכותית, מרווחי בטחון מהקירות וכו'? מה עושה שם ניידת משטרה עם ממל"ז? למה אותה ניידת לא נמצאת למעלה, בתוך העיר ועסוקה באכיפתן של עבירות מסוכנות באמת?

אם נשלב את כל הנ"ל יחד, נבין כמה דברים ובין היתר את הסיבה שאני כותב את כל זה.

הרימו כאן פרויקט איכותי אך דאגו "להרוס" אותו בעזרת מחירים מוגזמים וכעת, כך מסתבר, הוחלט כי אין די בכך ומשטרת משרד האוצר החליטה לשלוח את גרורותיה גם לשם. נותנים לנו אפשרות להשתמש בקטע כביש איכותי אשר מקצר את זמני הנסיעה באופן ניכר ובו זמנית "מעודדים" אותנו לשלם גם מס מהירות וזאת ע"י הגבלת מהירות שאינה רלוונטית לקטע כביש זה.

לכן זה יהיה רק סביר להגביל את המהירות המותרת ל100-120 במקום 60-80 או לחילופין לדאוג לכך שהמשטרה לא תבצע אכיפת מהירות במנהרות הכרמל.

סביר להניח שלא יותקן אמצעי אכיפה קבוע אך עקיצות מזדמנות תהיינה ועוד איך.

בעקבות זאת אני מתכוון להמנע לחלוטין משימוש במנהרות הכרמל וממליץ לחיפאים לפעול באופן דומה. לא בשביל "לחסוך" דו"ח מהירות אלא כדי להבהיר לממשלה שיש גבול.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נמאס לי כבר לכתוב את זה אבל ככה זה וזה ידוע

מדינה ז*נה רק כסף מעניין אותם לא בטיחות

אני מקווה שמשאית תיכנס בניידת הזאת

8)
פורסם

ראשית תודה על ה, לא נקרא לזה אזהרה אלא על כך שהבאת לידיעתי שהחלו לאכוף מהירות בקטע הנ"ל.

שנית, מצטער אבל זה אוסף מילים שטותי וילדותי במיוחד. הגבלת המהירות גבוהה במיוחד, אזכיר לך שמדובר בכביש עירוני.

בנוסף, האם אתה מהנדס ? ואם כן, האם בצעת את כל הבדיקות על מנת לקבוע שאיכות הכביש, הנ"ל כולל ניתוח הסיכונים שבו, אכן יכול לגבור על שורת האינטרסים והנימוקים האיתנה הקבועה בבסיס הגבלת המהירות הנהוגה במדינת ישראל? אם לא, כמו שחשבתי, מילים באויר, בגלקסיה ותו לא.

לבסוף, מנהרה מדהימה, פרויקט ברמה עולמית שמאפשר גם בנסיעה של 80 קמש להגיע במהירות מקצה לקצה, וישראל ישראלי מתחכם.

מחיר מופקע? שאתה תוציא 1.2 מיליארד שקל מכיסך הפרטי, תוכל לגבות איזה מחיר שבא לך.

פורסם

יש לי רק בעיה אחת עם מגבלת 80 הקמ"ש- שנוסעים את זה בעליה, יש לא מעט רכבים ידניים שבהילוך חמישי זה בדיוק הגבול שהרכב מתחיל לאבד כוח, וברביעי סתם בסל"ד גבוה, עושה רעש ומבזבז דלק.

מדובר על כביש דו נתיבי באיכות גבוהה עם הפרדה שאי אפשר ממש לפרוץ, אני לא רואה סיבה למה המהירות המותרת היא לא 90.

אני לא אומר שנהיה אירופה ונעלה ל 110, אבל אני לא חושב שמישהו יוכל להתווכח שמהירות של 90 קמ"ש שם היא לא הגיונית...

פורסם

Z4 3.0si,

ראשית אני מודה שאיני קשור לביצוע\תכנון הפרוייקט באופן אישי ולכן אין לי ידע ישיר לגביי נתונים טכניים שונים, אך אני כן מכיר אנשים אשר קשורים לפרוייקט והם יכולים לשפוך אור על הנושא - בטיפול, עדכון בקרוב.

בשלב זה אני כן רוצה להגיב על חלק מטענותייך :

1. כביש עירוני? אין לכך משמעות בקטע כביש זה (הוא לא נמצא בשטח עירוני אלא עמוק בתוך האדמה). מדובר על הגדרה מבחינת התקנות ואין לכך משמעות מעשית.

2. אין ויכוח על כך שמדובר על פרויקט ברמה עולמית ובעל תוצאות מרשימות בשטח, אך מה הקשר למהירות? מה שאתה אומר בעצם הוא זה: "בנו לכם מנהרה המהווה פתרון מעולה עבור רבים תוך השקעת משאבים גבוהה אז עכשיו תשתקו". לדעתי זאת גישה לא נכונה. כפי שהזכרת כבר כמה פעמים, יש בהחלט מקום ל"כל הכבוד" על עצם קיומו ואופי הביצוע מצד אחד, מצד שני חבל ש"הורסים" את ההישג ע"י הצבת מגבלת מהירות שאינה הגיונית (ומאחוריה אינטרס ברור לכל).

3. אתה מדבר על הכסף שהושקע כאילו היה זה מישהו שהוציא מכיסו 1.2 מיליארד שקל וכעת הוא רשאי לגבות כל מחיר שיראה לו לנכון. על כך אני יכול לומר לך שני דברים: האחד, בשוק החופשי פועלים כוחות שוק השואפים להגיע לידי איזון\שיווי משקל על כל המשתמע מכך. הדבר השני להשקעת ההון במנהרה, מדובר על B.O.T - Build Operate Transfer, כלומר כרגע חברה פרטית מפעילה את המנהרה בדומה לכביש 6.

כל חברה פרטית מטרתה היא למקסם את רווחיה ואין עוררין על כך, אך בו זמנית היא כן כפופה לרגולציה ממשלתית, שכן מדובר על מוצר שהוא ציבורי במהותו. להזכירך, בירושלים אין גובים כסף על השימוש במנהרות וכך גם בחקלים נרחבים באירופה. לדוגמא שוויץ, אמנם ישנו תשלום שנתי עבור ה-Vignette (תשלום שנתי עבור השימוש בכבישים המהירים בשוויץ) אך אין תשלום מיוחד עבור המנהרות. בהתחשב ביוקר המחיה בשוויץ, עלות ה"חופשי שנתי" עבור הכבישים המהירים בשוויץ הינה זניחה ובכל אופן מתקבלת על הדעת.

פורסם

תודה על האזהרה, למרות שזה היה צפוי.

אני רק תוהה ממה אתה מופתע כל כך. המנהרה אולי מזכירה את חו"ל, אבל היא ממוקמת בישראל :oops:.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

נגיד והשוטר החליט להעמיד את הניידת במפרצי החניה הקטנים שישנם, איך הוא רוצה לעצור את העבריין שהעז להטוס על 95 קמ"ש? לא חושב שנכנסים שני רכבים לתוך המפרץ ללא צורך בתמרון, ואז המצב הוא סכנת נפשות.

האמת? הופתעתי שאין שם מצלמה קבועה.

נקודה לזכות הכחולים. לWAZE אין אפשרות להתריע.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

1. ישנה משמעות גדולה. כאשר אתה יורד מהכביש המהיר לאחר נסיעה של 120 קמ"ש (לפחות) איך תראה לך נסיעה של 80? כזחילה. ואיך 50? הרוב המכריע של הנהגים, פסיכולוגית, לא מסוגל לעשות את הסוויטץ הזה ולאורך זמן אנשים יסעו 100 בעיר. 80 זאת מהירות מכובדת ביותר לכביש עירוני, וזהו כביש עירוני.

2. לדעתי ויש טענות טובות לכך (אחת מהן למעלה, מוכח פסיכולוגית), 80 היא מהירות גבוהה ואף אחד לא דופק אף אחד.

3. איני מומחה למערכת הבעלויות וההסכמים המסועפים של הפרויקט הנ"ל אבל בעיקרון כן, מישהו הוציא מכיסו את הסכום הנ"ל. אין קשר כרגע לכוחות השוק ולשיווי המשקל המתקיים במצב של תחרות משוכללת כיוון שהחברה המפעילה וזאת שכרתה את המנהרות הנה בעלת הסכם בלעדיות ל31 שנים מול המדינה, בעלת מונופול אם תרצה.

למה זה מוצדק? הם זכו במכרז ובלעדיהם המנהרה לא הייתה קיימת כלל. לכן (בדומה לחפירות הגז) המדינה הסכימה להחכיר את הפרויקט המוגמר לתקופה x בתמורה לבנייתו מלכתחילה. עכשיו אמנם יהיה "מונופול" 31 שנים אבל המדינה קיבלה מנהרה שהייתה עולה לה הון וכנראה לא הייתה יוצאת לפועל, שתשאר לעד ותשמש גם את נכדנו, אמן ואמן.

אתה טועה, זה לא מוצר ציבורי. מוצר ציבורי (בשפה כלכלית) הוא מוצר שניתן לשימוש בו זמנית על ידי יותר מאדם אחד ובחופשיות. דוגמא קלאסית- יצירה המוגנת בזכויות יוצרים (כל אחד יכול לשמוע אבל היא עדיין של מישהו). המנהרות כרגע בבעלות פרטית (בצורה זו או אחרת) ולא כל אחד יכול להשתמש בו (אם לא שילם על כך). אכן, יש רגולציה שזכויותיה דווקא גוברות על חובותיה למשל העובדה לגבי סמכות אכיפת התשלומים (דומה לעירייה, כולנו מכירים את הקנסות הגדלים שלהם). אולי התכוונת משאב ציבורי אבל גם זה לא נכון כיוון שהוא לא היה נוצר בלעדי ההסכם, ולא היה בציבור כלל, כעת שהוא נוצר הוא פרטי ויהיה ציבורי בהתאם להסכמים,כעת על המדינה לקיים את חלקה, זה יהיה משאב ציבורי עוד 31 שנים, אז יפורסם מכרז להפעלת המנהרה ויפעלו כוחות השוק המדוברים.

פורסם

נא לא לשכוח את ההנחייה הברורה ביותר במנהרות: " אין לעצור ".

גם המשטרה צריכה לציית לחוק זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
1. ישנה משמעות גדולה. כאשר אתה יורד מהכביש המהיר לאחר נסיעה של 120 קמ"ש (לפחות) איך תראה לך נסיעה של 80? כזחילה. ואיך 50? הרוב המכריע של הנהגים, פסיכולוגית, לא מסוגל לעשות את הסוויטץ הזה ולאורך זמן אנשים יסעו 100 בעיר. 80 זאת מהירות מכובדת ביותר לכביש עירוני, וזהו כביש עירוני.

באם כוונתך לכך שבעקבות נסיעה במהירות של 100-120 קמ"ש במנהרות הנהג הממוצע יעלה את מהירותו בעיר, סלח לי, אך מדובר על טענה מגוחכת לחלוטין. לפי ההיגיון הזה, אחרי שאני יורד מכביש החוף במבואות הדרומיים של חיפה, אני אמור להמשיך לנסוע במהירות של 100 קמ"ש בתוך העיר. לגבי המנהרה עצמה, אחרי שיוצאים ממנה (בין אם בקצוות ובין אם באמצע) יש לך לכל הפחות רמזור או שניים, קו קופות בו אתה מאט בגלל הבמפרים או כדי לשלם. חוץ מזה טענה שכזו לבדה אינה שווה הרבה ללא מחקר אמין שיגבה אותה.

2. לדעתי ויש טענות טובות לכך (אחת מהן למעלה, מוכח פסיכולוגית), 80 היא מהירות גבוהה ואף אחד לא דופק אף אחד.

מה שכתבתי מקודם. 80 היא מהירות גבוהה - ביחס למה? אף אחד לא דופק אף אחד - יש משמעות כלשהי למשפט הזה?

3. איני מומחה למערכת הבעלויות וההסכמים המסועפים של הפרויקט הנ"ל אבל בעיקרון כן, מישהו הוציא מכיסו את הסכום הנ"ל. אין קשר כרגע לכוחות השוק ולשיווי המשקל המתקיים במצב של תחרות משוכללת כיוון שהחברה המפעילה וזאת שכרתה את המנהרות הנה בעלת הסכם בלעדיות ל31 שנים מול המדינה, בעלת מונופול אם תרצה.

רק שכחת שקיומו של מונופול אינו חוקי. אם המונופול קיים אזי המדינה, בלית ברירה, מסכימה לכך ומטילה עליו את המגבלות הרלוונטיות. תאר לעצמך מה היה קורה אילולא היו קיימות מגבלות אשר ירסנו את חברת החשמל...

למה זה מוצדק? הם זכו במכרז ובלעדיהם המנהרה לא הייתה קיימת כלל. לכן (בדומה לחפירות הגז) המדינה הסכימה להחכיר את הפרויקט המוגמר לתקופה x בתמורה לבנייתו מלכתחילה. עכשיו אמנם יהיה "מונופול" 31 שנים אבל המדינה קיבלה מנהרה שהייתה עולה לה הון וכנראה לא הייתה יוצאת לפועל, שתשאר לעד ותשמש גם את נכדנו, אמן ואמן.

אתה טועה, זה לא מוצר ציבורי. מוצר ציבורי (בשפה כלכלית) הוא מוצר שניתן לשימוש בו זמנית על ידי יותר מאדם אחד ובחופשיות. דוגמא קלאסית- יצירה המוגנת בזכויות יוצרים (כל אחד יכול לשמוע אבל היא עדיין של מישהו). המנהרות כרגע בבעלות פרטית (בצורה זו או אחרת) ולא כל אחד יכול להשתמש בו (אם לא שילם על כך). אכן, יש רגולציה שזכויותיה דווקא גוברות על חובותיה למשל העובדה לגבי סמכות אכיפת התשלומים (דומה לעירייה, כולנו מכירים את הקנסות הגדלים שלהם). אולי התכוונת משאב ציבורי אבל גם זה לא נכון כיוון שהוא לא היה נוצר בלעדי ההסכם, ולא היה בציבור כלל, כעת שהוא נוצר הוא פרטי ויהיה ציבורי בהתאם להסכמים,כעת על המדינה לקיים את חלקה, זה יהיה משאב ציבורי עוד 31 שנים, אז יפורסם מכרז להפעלת המנהרה ויפעלו כוחות השוק המדוברים.

מה שכתבתי קודם לכן בנוגע למונופול. ההסבר שלך למוצר ציבורי מתאר טוב מאוד את מנהרות הכרמל במהותן. הרי אם מנהרות הכרמל היו נבנות ע"י המדינה ללא ה-B.O.T עדיין הציבור היה משלם, אם לא באמצעות תשלום ישיר אז באמצעות המיסים. המדינה החליטה כי יותר זול ופשוט לעשות זאת באופן שבו זה נעשה, אך המחיר כאמור, אינו נתון לשיקול דעתו הבלעדי של הזכיין.

ההערות באדום

פורסם

האמת היא שהתווכחתי עם מישהו לפני כמה שבועות פה בפורום על זה, שוטר לא חייב לשמור על קשר עין עד שהוא עוצר את הרכב?

איך הם עושים את זה בדיוק במנהרות?

חוץ מזה שלעצור במפרץ שם זו סכנה כי הוא מיועד לעצירות חירום בלבד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
ההערות באדום

1. יש הבדל בין ירידה ממהירות מותרת של 100 למהירות של 60 או 80 במבואות ורק אז 50 לבין 100 או 120 ל50 ישר. בנוסף, כאשר אדם בתוך העיר זה שונה מלהגיע מחוץ להעיר כיוון שהוא יודע שהוא מגיע מבחוץ. זה מוכח פסיכולוגית בהקשרים של התנהגות אוטומטית, ואם אתה רוצה לקרוא לזה מגוכח אני יכול להפנות אותך לפרופסורים הרלוונטים.

2. המשמעות היא שישראל ישראלי תמיד יחפש את הצד הרע ואיך דופקים אותו.

3. לא יודע מה ההשכלה שלך בנושא (אני במקרה מתמחה בתחום), קיום מונופול שלעצמו אינו בלתי חוקי, ולפעמים אף מבורך (שאין מקום בשוק ו\או שאנו רוצים לעודד חברות, זה הפרס שלהן) כאן יש דוגמא למונופול שהמדינה יצרה בעצמה לטובת הציבור (כדי להקים את הפרויקט), בדיוק כמו מתן בלעדיות על תרופה חדשה כפטנט ל20 שנה (למרות שהרכבה ידוע לכל כבר מרגע א', התרופה הגנרית נכנסת לשוק רק שפג הפטנט או המנופול אם תרצה) כדי לעודד יצירה, ללא הבלעדיות\מונופול לחברה לא היה תמריץ להשקיע בתרופה בדיוק כמו שלא היה לה תמריץ להשקיע במנהרה. בכל מקרה קימות הגבלות על מנופול כאשר הוא מוכרז ככזה בחוק ההגבלים העסקיים (פרק ד') אך אין זה קשור לחברת חשמל כיוון שפעילותה מוסדרת בחוק ספציפי אחר (חוק משק החשמל). גם ה"מונופול" של המנהרות לא נכנס לסמכותו של חוק ההגבלים כיוון שגם פעילותו מוסדרת בחוק ספציפי (חוק כבישי אגרה (מנהרות הכרמל)).

לגבי המוצרים אתה מתבלבל בין מוצר משותף לבין מוצר ציבורי אבל בכל מקרה "אם לסתבא היו גלגלים", אין לה, והמנהרה בידיים פרטיות. אכן אין שק"ד בלעדי בקביעת התעריף, חלק מתנאי ההפעלה, אבל יש סמכויות רחבות וס' 6(א) לחוק כבישי אגרה קובע שבעל הזיכיון יקבע את הסכום (שיאושר בועדת הכלכלה והתעריף הנ"ל אושר ובסדר גמור).

• תוכן חדש...