Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברה .

אני יודע שתגידו לי שהנושא נטחן אבל באמת חיפשתי ולא מצאתי הרבה תשובות לשאלות שלי.

אני מתלבט בין שתי המכוניות האלה ולא יודע מה לבחור. מדובר בפונטו גרנדה מנוע 1.4 ידני . וה 206 גם כן ידנית 1400 .

רציתי לדעת כמה דברים :

1) מבחינת צריכת דלק מי הכי טובה ?

2) מבחינת יציבות על הכביש, האם הגרנדה יציבה יותר ממאזדה לאנטיס מודל 2000 מנוע 1600 (רכב שהיה לי) ?

3) מבחינת ביצועים איזה יותר טוב פיג'ו או פונטו ?

4) האם הפונטו מהנה בנהיגה ?

פורסם

סליחה על ההודעה פה אבל לא ידעתי לערוך את המקורית !!

רציתי לשאול האם באמת האוטו מגיע עד 155 כמהירות מירבית ?!

פורסם
סליחה על ההודעה פה אבל לא ידעתי לערוך את המקורית !!

רציתי לשאול האם באמת האוטו מגיע עד 155 כמהירות מירבית ?!

מה? יש בישראל אוטובאנים ולא ידעתי על זה?!

אל תדאג שומאכר, 155 זה בהחלט מספיק.

באופן כללי, הגרנדה די נעימה לנסיעה, לא מרגישה כזאת זולה כמו המחיר שלה(לא מקדימה בכול אופן), המזגן קצת חלשלוש.

היא לא מפלצת תאוצה, אבל זה לא בדיוק מה שאתה מחפש כשאתה קונה רכב כזה, לא?

פורסם

אין סיבה להתלוצץ אם היית מכיר אותי היית יודע שזה לא העניין.

בסך הכל מהנתון הזה אפשר להבין שהרכב חלש לא ? כי רכבים פשוטים כמו מאזדה 323 שיש לנו (ואני לא רוצה שאף אחד יגיד עליו רכב טוב כי זה לא !) יכול להגיע ל 190-200 לפי מה שכתוב במפרט הרכב..

אני לא בן אדם שרוצה להרגיש שומאכיר על כבישי ישראל, דווקא להפך רגוע מאוד ולא משתולל בכביש. אבל גם כן חשובה לי התגובה של הרכב כאשר אני לוחץ על הדוושה, במאזדה שלנו למשל מרגישים שהתגובה ממש איטית והיא מוציאה רק קול של מנוע ללא מעשה.

לשם השוואה אני מרגיש בסיטרואין C5 שהאוטו נותן לך ממש תחושה טובה ואפשר להבין עד כמה הוא חזק.

אני לא מבקש שהפונטו תהיה כמו הC5. אבל אני משווה את זה לגולף שנתון 1999 מנוע 1.6 או למאזדה 323 מודל 2000 ..

אז מה עדיף ללכת על הפונטו ? ועוד פעם אני לא מחפש מכונית מרוצים, אני בסך הכל רוצה רכב שמהנה בנהיגה.

ואם אפשר לענות לי על השאלות ..

פורסם

עם 4,000 סל"ד עבור 120 קמ"ש, אל תצפה ל Top Speed מפיל. צריכת דלק טובה מאוד (בסביבות 14 משולב), מרגישה פחות זולה והרבה פחות דחוסה מה"ספייס" למיניהן.

המושבים מעט נוקשים ואני מודה שאת הגב התחתון אני מרגיש לאחר נסיעה ארוכה (3 שעות ויותר. פחות זה בהחלט נסבל).

אני כבר שלושה שבועות עם שלי ולאחר יישור קו וקצת פינוקים, אני יכול לומר שאני מאוד מבסוט מהרכישה.

פורסם

לכול אחד יש את ההגדרה שלו ל-"מהנה בנהיגה".

מציע לקחת את הרכבים לסיבוב וככה תוכל לדעת הרבה יותר ממה שכול אחד יגיד לך, אם אתה אוהב את הרכבים או לא

פורסם

הפיג'ו- הרבה יותר קטנה מבפנים, מהנה יותר לנהיגה, זריזה יותר על הכביש. עלות החלפים והטיפולים קצת גבוהה יותר.

הפיאט- מרווחת בהרבה מבפנים (ושאני אומר "בהרבה" אני מתכוון שההבדל ממש ממש גדול, הגרנדה מבפנים לא מרגישה ממש כמו מכונית מיני), חסכונית יותר, יש לה בגאז' גדול יותר, ואיכות ההרכבה שלה, במבט מהשטח, טובה יותר.

eid101- מה הנקודה להשוות משפחתיות קומפקטיות 1.6 לרכב סופר מיני? זו לא אותה קטגוריה.

הפונטו 1.4 מגיבה בלחיצה על הגז, היא תיתן לך תאוצה מ 80 ל 120 בזמן סביר, לעקיפות וכו', אבל כמו שאמרו, ממש לא מדובר במפלצת תאוצה, ולא ברכב ל "פתיחות" ברמזור.

אלפא- מסיבה שלא ברורה לי, הידנית קצת רגועה יותר בסל"ד לעומת הרובוטית, 120 קמ"ש מגיעים בפחות מ 4000 סל"ד.

פורסם

מעניין... בכמה פחות?

אני אבדוק את הנושא שוב, אך אני די משוכנע שהמחוג לא יירד מ 3,700-3,800 סל"ד. כמובן שמדובר ב 120 קמ"ש המוצגים ע"ג לוח המכוונים. עם GPS המהירות בפועל נמוכה בכעשרה קמ"ש, שזה אולי עשוי להעציב קצת את פותח השרשור.

פורסם

אני באמת לא יודע מה לעשות בכל רכב שאני בוחר יש את הפאק שלו .

הפונטו קצת חלשה הפיג'ו יש לה הרבה בעיות מחשמל עד התחממות והרבה דברים , גולף שנתון נמוך מ 2005 כולם אומרים להתרחק אם כי האחזקה ממש יקרה וצריכת הדלק גבוהה .

באמת אין לי מושג מה לעשות והנושא הזה כבר מעצבן אותי .

פורסם

תיסע על שתיהן.

הפונטו עם 77 כ"ס לא חלשה. היא לא מטוס, אבל לא חלשה. ולהפתיע אותך עם משהו? אפילו גרסת ה 1250 לא עגלה, למרות שיש לה רק 67 כ"ס.

ה 206 משנתונים מתקדמים לא בעייתית אם מתחזקים אותה כהלכה, ובטח שלא מתחממת אלא אם אתה תוקע מי ברז ברדיאטור.

פורסם

שאלה לי אלייך, ניסית לנסוע בגרנדה? כי חלשה זה מונח מאוד יחסי. היא פחות חזקה ממשפחתומתית ממוצעת, אבל היא לא עגלה.

בקיצור, תיסע עליה ואז תתרשם. זה הרבה יותר שווה מאשר שאלף אנשים יגידו לך את הרושם מהרכב.

ובכול מקרה, אתה קונה רכב בתקציב מוגבל ובמסגרת תקציב כזה, קשה לקבל רכב מושלם.

פורסם

את האמת אני תמיד משווה לעגלה שיש לי בבית שהיא מאזדה לאנטיס 323 1.6 . ואם אתם אומרים שהיא פחות חזקה מרכב משפחתי ממוצע כמו המאזדה אז בכלל מה אני צריך את זה, כי פשוט המאזדה זוועה.

ואם כבר הפיג'ו אז איזה שנתון הכי כדאי ?

והאם יש כזה דבר מנוע 1.6 ידנית ו 4 דלתות ?

איזה רמת גימור הכי מומלצת ? XT או השנייה ?

פורסם

תשכיר אחת וזהו.

הגרנדה של אבא שלי עולה את העליות של סדום ללא בעיה מיותרת ונוסעת על 120 כמו גדולה בכביש 6.

אתה צריך יותר מזה? תקנה אוטו יותר חזק ותשלם הרבה יותר על דלק.

פורסם

קיבלתי לפני כמה ימים גרנדה רובוטית 2007 ממקום העבודה שלי, אני גר בירושלים ואין לה שום בעיה עם העליות כאן, גם זריזה בהחלט בתוך העיר. הפאק היחיד זה שאין לה HILL-HOLD במודל הזה, עניין שמצריך הסתגלות, אבל לך זה לא משנה, כי אתה קונה ידנית. הרכב עבר כבר 100K ואין חריקות בכלל מכיוון הפלסטיקה, מה שמצביע על איכות הרכבה טובה. איכות החומרים די בסיסית, אך מספקת. הכי חשוב מבחינתי זה הבטיחות, יש לרכב 5 כוכבים במבחן ריסוק (אצלי הדגם הוא אקטיב פלוס עם 6 כ"א).

פורסם
את האמת אני תמיד משווה לעגלה שיש לי בבית שהיא מאזדה לאנטיס 323 1.6 . ואם אתם אומרים שהיא פחות חזקה מרכב משפחתי ממוצע כמו המאזדה אז בכלל מה אני צריך את זה, כי פשוט המאזדה זוועה.

ואם כבר הפיג'ו אז איזה שנתון הכי כדאי ?

והאם יש כזה דבר מנוע 1.6 ידנית ו 4 דלתות ?

איזה רמת גימור הכי מומלצת ? XT או השנייה ?

באמת שאין טעם רב לתת לאחרים להחליט עבורך איזה אוטו יתאים לך ואיזה לא. במיוחד כך שעל חלק גדול מההתלבטות תענה נסיעה קצרה במועמדת פוטנציאלית. מצא מועמדת כזו וגם אחרת, סע נסיעה קצרה בכל אחת ואז למרבה הפלא תוכל לראות מי "סוחבת" טוב יותר, מי נוחה לנהיגה ולתפעול ומי פחות ובכלל לאיזו מהן תתחבר יותר ואז תבוא ותספר.

• תוכן חדש...