Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק בגלל הכסתחים המטומטמים האלו כשמכרתי את האוטו לפניי שבועיים לא התחייבתי על כלום למרות שידעתי כל פיפס ופיפס שעבר על האוטו ב-16 שנים שהוא היה אצלנו במשפחה והאוטו היה במצב מ-ו-ש-ל-ם אני יודע על כל תיקון צבע או מכני שהיה ואמרתי את זה לקונים, וכששאלו אותי עם אני מתחייב לבדיקה אמרתי להם חס וחלילה עם אני לא נשמע לכם אמין תעשו בדיקה על חשבונכם! והאוטו נמכר במחירון ללא בעיה

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זאת ב-ד-י-ו-ק הסיבה שאסור להתחייב על כלום בבדיקה. במקום להתחייב היית צריך להראות לבחור את טופס הבדיקה שאתה עשית כשקנית את הרכב ולהתחייב שיש ברכב מנוע, גיר ושלדה.

אני לא מכיר את המכון הזה ולא רוצה שישתמע מדבריי שזה אכן מה שקרה במקרה הספציפי הזה, אבל כבר "אכלתי" על בשרי קומבינה בה מכון בדיקה המציא ריתוכים בשלדה רק כדי להוריד אותי במחיר.

שים עצמך כרגע בתור קונה רכב כלשהו (בלי קשר לשרשור הזה). איך היית מגיב למוכר רכב שלא מתחייב על כלום ובטח לא על תאונות קצה שילדה או שילדה? אני הייתי מתרחק ממוכר כזה ונראה לי שגם אתה.

אז אם תחזור רגע לכובע של המוכר...ככה מוכרים אוטו? לא מתחייבים על כלום? זה לא ממש המתכון הבטוח לעסקה טובה ומהירה.

אם אני מוכר אוטו ומהבדיקה שעשיתי כשרכשתי אותו לא היתה תאונה ואני לא עשיתי תאונה...למה שלא אתחייב מול הקונה הפוטנציאלי?

אם עשו עלי קומבינה כשקניתי את האוטו או אם עושים עלי קומבינה עכשיו הקונה ומכון הבדיקה...אני אשלם את הבדיקה ולא תהיה עסקה. אני חושב שהסיכוי להתקל בזה אינו גבוה וזה בגדר סיכון מחושב.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

עריכה: שכחתי את הדבר החשוב ביותר - כל הכבוד לפ"ש על האינטגריטי.

אין לי כל כוונה למכור את הרכב שלי בעתיד הנראה לעין, כך שאני כותב מה אני חושב כרגע וכעקרון.

אני לדוגמא יד שלישית, ולא אתחייב אפילו לכך שהרכב לא מורכב מכמה מכוניות שונות, וקונה שלא מוצא חן בעיניו ולא מוכן ללכת לבדיקה על חשבונו - שלא יקנה, הוא לא רציני.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לך שוב למכון שהיית אצלו היום, ודרוש שיראו לך איפה ברכב הפגיעה בשלדה.

אל תרפה מהם עד שיראו לך פיזית.

תעשה צעקות מול הלקוחות האחרים אם צריך.

אם הם מתחילים להתפתל נסה לדרוש מהם שיחזירו לך את עלות הבדיקה ותאיים בפניה למשרד התחבורה.

לחלופין, אם באמת מראים לך את מקום הפגיעה, אתה קצת בבעיה כי האחריות על הבדיקה הקודמת נגמרה ואין לך למי לבוא בטענות...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
שים עצמך כרגע בתור קונה רכב כלשהו (בלי קשר לשרשור הזה). איך היית מגיב למוכר רכב שלא מתחייב על כלום ובטח לא על תאונות קצה שילדה או שילדה? אני הייתי מתרחק ממוכר כזה ונראה לי שגם אתה.

אז אם תחזור רגע לכובע של המוכר...ככה מוכרים אוטו? לא מתחייבים על כלום? זה לא ממש המתכון הבטוח לעסקה טובה ומהירה.

אתה מציג את הדברים באור שונה מאיך שהם במציאות.

אם הייתי מגיע למוכר שהיה אומר לי: "תשמע, יש לי כאן קבלות על כל הטיפולים שעבר הרכב מהיום שהוא אצלי ועד אתמול אחר הצהריים, כולל קבלה מהשטיפה אחרי האובך של פסח שנה שעברה. אם אתה רוצה, אפשר לקפוץ למוסכניק שלי שנמצא פה קרוב והוא יגיד לך מה הוא חושב על הרכב. בנוסף, הנה תראה פה, זה הטופס של הבדיקה שאני עשיתי לפני שנתיים כשקניתי את האוטו. אתה יכול להתרשם שאין תאונות וגם עכשיו אין תיקוני פחחות מהותיים" ואחרי כל זה לא היה מוכן להתחייב, מאוד יכול להיות שהייתי ממשיך הלאה.

אם אני מוכר אוטו ומהבדיקה שעשיתי כשרכשתי אותו לא היתה תאונה ואני לא עשיתי תאונה...למה שלא אתחייב מול הקונה הפוטנציאלי?

אם עשו עלי קומבינה כשקניתי את האוטו או אם עושים עלי קומבינה עכשיו הקונה ומכון הבדיקה...אני אשלם את הבדיקה ולא תהיה עסקה. אני חושב שהסיכוי להתקל בזה אינו גבוה וזה בגדר סיכון מחושב.

לא בדקתי מה הסיכויים להיתקל במקרה כזה, אבל כנראה שהם מספיק גבוהים כדי שאתקל במקרה כזה על בשרי. זה מתווסף למקרים שצצים אחת לכמה שבועות כאן בפורום על אנשים ש"אכלו אותה" עם 450 ש"ח של בדיקה בגלל מקרים דומים.

איך אני יכול להתחייב בפני הקונה שלרכב אין תאונה כשברור לי שבמאה אחוזים מהמקרים תופיע בטופס הבדיקה הערה על שלמות השלדה, גם אם הוצאתי את הרכב לפני שבוע מהבונדד?

איך מפרשים את כל המשפטים הסתומים וחסרי התחביר שמכוני הבדיקה ממציאים כל פעם מחדש? "קורת רוחב קדמית - מעוך" או "סימני מתיחה דופן ימין" - זה בהתחייבות או לא בהתחייבות?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אכן מקרה שמדגים לכם בצורה הטובה ביותר, למה אי אפשר וגם לא רצוי להתחייב על הבדיקה.

אתם לעולם לא יכולים לדעת מה יצוץ, ועל איזה מכון ובוחנים תיפלו, וגם לא תדעו אף פעם מה היה

לרכב גם אם אתם יד ראשונה, וגם אם לקחתם אותו לבדיקה אחרי שהוצאתם אותו מהסוכנות.

הכסת"חים והשטויות שכותבים במכוני הבדיקה יכניסו את רוב המוכרים לבעיה, ולכן פשוט

תמנעו מלהתחייב.

אני תמיד אמרתי למי שבא לבדוק רכב בבעלותי שזה כל מה שאני יכול להגיד לו על הרכב, וזה תעוד הטיפולים

והתיקונים, אבל אני לא מכונאי ולא שמאי, ולא יודע מה יכולים לכתוב בבדיקה. לא רוצה, תתקדם.

פורסם

יצאת בנאדם ישר ואמין - ח"ח לך.

בזמנו יצא לי לבדוק רכב שגם בעל הרכב התחייב שאין שלדה, בבדיקה נמצא "קצה שלדה"

ואז החל הויכוח ש "קצה שלדה" זה לא מכה בשלדה. (מצחיק כי המילה "שלדה" דיי תפורה בתוך ה "קצה שלדה")

בקיצור אני את כספי הפסדתי. יפה מאוד שיצאת בנאדם והחזרת לו את כספו - עליך להבין שהעוגמת נפש שגילית על רכבך, היא גם עוגמת נפש שאותו קונה קיבל, הוא הריי רצה את הרכב, וחשב שמצא מציאה טובה - שהתברר לו שמה שהבטיחו לו (שלדה נקיה) לא מתקיים - הריי שגם הוא התאכזב מאוד - נסה להבין גם אותו.

פורסם

כספר, איך אפשר להתחייב על משהו כל כך מורכב??

אני בחיים לא אתחייב על בורג באוטו. אציג היסטוריית טיפולים, קבלות ואת כל מה שידוע לי על הרכב, אבל לא אתחייב על כלום לעולם, גם אם ברור לי שהמנוע פיקס והגיר רך כמו חמאה. מי שזה ימצא חן בעיניו ימשיך את התהליך, מי שידרוש התחייבות שיילך לחפש פראייר אחר.

הדבר הראשון שיש לעשות בבואנו לרכוש רכב משומש הוא בדיקה ראשונית על הבעלים (ולא צריך לפרט יותר מדי, מלבד ההתרשמות האישית ברוך השם יש היום גם גוגל ופייסבוק). בדיקה כזו יכולה להוריד את סיכויי הנפילה באחוז ניכר. אם המוכר מצא חן בעינינו ושידר אמינות אפשר להמשיך הלאה, גם בלי התחייבות שלו על מכלול X או Y.

כמובן שבדיקת הרכב יכולה להתסיים בנפילה, אבל אין אין מה לעשות. מבחינתך ידעת שעשית את המקסימום כדי למזער את הסיכוי הזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כל הכבוד שהחזרת את הכסף נתחיל בזה.

שנית,אני תמיד כשבדקתי רכב באיזורי,לאחר מכון הבדיקה לא משנה מה יצא ,תמיד לקחתי אותו למוסכניק שלי שעשה לו בדיקה מקיפה ומעמיקה לחו"ד נוספת,מה שהמוסכניק שלי אומר בסופו של דבר אני עושה. אם הוא אומר שמע,האוטו לא במצב משהו בבדיקה הוא יצא יחסית בסדר עם תקלות קלות אך עלות התיקון של זה זה X שקלים,אני לא אקח. אם יגיד זה מה שכתוב בבדיקה זה קשקוש אין שום נזילות וכו' אני כמובן אאמין לו. זה בן אדם שאני סומך עליו בעיניים עצומות.

להגיד את האמת? אני בטוח שהפסדתי רכב או שניים בבדיקות שבדקתי ומרוב הכסתחים לא לקחתי את הרכב.

אבל אין מה לעשות,זה עסק הרכב בארץ.

פורסם

לפי דעתי ומניסיון של מכירה של כ-8 רכבים שלי + לפחות 5 רכבים של חברים אני לא מסכים עם מה שכתבת.

אני לא מתחייב על כולם ולא חותם על שום מסמך בתהליך מכירת הרכב. מי שיש לו ספקות בקשר לרכב בשביל זה יש מכוני בדיקה ומוסכים.

מה תגיד על ידידות שלי שלא מבינות מאומה במכונאות רכב או במבנה הרכב חוץ מאשר להכניס מפתח לסווי'ץ ולהניע ולהדליק את המזגן (בקרת אקלים קצת בעייתי) למה שהם התחייבו על שילדה/מנוע ושאר מכלולים ?

דרך אגב השאלה שעלתה באשכול 'למה את מוכר את הרכב' היא מיותרת ובדרך כלל לא ניתן ללמוד שום דבר מהתשובה.

אני מעדיף להסתמך על יכולת הטכנית שלי ושל מכונאי רכב ובדיקה של היסטורית הרכב +בדיקה של מספר בעלים חובות עיקולים ושאר ירקות.

במשך 25 שנים של רכישות ומכירות לעולם לא נפלתי או עבדו עליי בשום צורה אז כנראה שאני פועל נכונה.

נ.ב.- אני תמיד מחפש וקונה אך ורק רכב יד ראשונה עם קילומטרא'ז נמוך (סבלנות היא מילת המפתח למציאת רכב טוב).

איזה כייף לי :)

פורסם
דרך אגב שימו לב לבדיקה הבאה,

מדובר בקורולה 2008 מאוויס לא יאומן אין כסתחים .

http://carsale.avis.co.il/avis/TestDocumentViewer.aspx?car=8891764&frame=4

מצטערת אבל משהו נראה לי מפוקפק ביותר בבדיקה שהצגת!!!

לא שלא יתכן רכב תקין, כמובן,

אבל אגיד לך מה עורר את חשדנותי - הניסוח "משמעות שולית" בשלדה שכוללת פח מעוך ונזק בפגושים ועוד דברים.

ברכב שאני בדקתי כתבו משמעות נמוכה (שזה פחות טוב משולית) על שריטות בצבע בלבד. איך שורה כזו של נזקים היא שולית בלבד?

בנוסף בבלימה יש דברים מסומנים באדום. כוח בלימה כתוב אפס.

האם קנית את הרכב הזה?

פורסם

בכל מכון בדיקה משתמשים במושגים שונים בשביל לכסתח את עצמם.

לקחו רכב של חבר שלי לבדיקה במכון מסויים,אמרו שהרכב עבר תאונה קשה מקדימה ,העיסקה התבטלה .

אחרי חצי שעה במכון אחר שילם 300 ש"ח לבדיקת שילדה בלבד הרכב יצא נקי,הבוחן הדגיש שכל החלקים בחזית הרכב מקוריים .

חכה לקונה הבא אתה לא חייב להפסיד 10000 ש"ח .

פורסם

לא זה לא בשבילי, זה בשביל חבר .

נכון שהבדיקה ניראת נקייה מידי ?! מצד שני לא ניראה לי שקומפיוטסט ירמו בבדיקה .

פורסם

אין מכון בלי קומבינות ...

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:

• תוכן חדש...