Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטח שמעתם על התאונה מלפני מספר ימים בה התהפך הפאג'רו והנהג ברח והתחבא בגן אירועים בלוד במשך שלושה ימים.

אני לא יודע יותר מדי פרטים מעבר למה שקראתי בעיתונות, אבל יש לי תחושה שבגורמים לתאונה יש שילוב "מנצח" של חוסר תשומת לב ורכב לא בטיחותי. (בגורמים למוות, לעומת זאת, יש שילוב מנצח של טמטום אנושי ואי-חגירת חגורת בטיחות).

חוסר תשומת הלב נבע מכך שהנהג סיפר ש"רכב סטה לעברי מימין ובגלל זה סטיתי שמאלה בשביל להימנע מתאונה". גם אם הרכב אכן סטה בחדות (נשמע מוזר, אלא רק אם הרכב היה משאית - אנשים לא נוהגים לסטות בחדות לעבר ג'יפ מגודל), אם הנהג היה מסתכל על הכביש ולא מדבר עם שאר יושבי הרכב (מה שאני רק יכול להניח שהוא עשה), כנראה שהוא היה מצליח להגיב בצורה פחות היסטרית מהפניית הגה חדה לשמאל.

וכאן נכנסת הסיבה של "רכב לא בטיחותי". רכבי שטח גדולים כדוגמת הפאג'רו הם בעלי אחיזה נמוכה ובטיחות אקטיבית עלובה. הפניית הגה חדה עשויה בקלות לגרום לאיבוד שליטה שתוביל לפגיעה בגדר הבטיחות (מה שקרה לדברי הנהג). הגדר בוודאי לא עזרה לעניין, אבל זה מרכז המסה הגבוה של הג'יפ שהוביל להתהפכות הבלתי נמנעת.

מה דעתכם?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שבמקרה הנ"ל סוג הרכב עצמו הוא פחות התירוץ.

מה גם לפי התמונות אאל"ט מדובר על הדגם הקצר.

הפאג'רו מדור הקינג ואילך בנוי כמו רכב פרטי לכל דבר עם מרכב אחוד ומתלים נפרדים ונחשב לרכב פנאי עם התנהגות כביש מעולה.

הוא לא בנוי כמו הג'יפים הגדולים "של פעם" עם שלדת סולם נפרדת שעליה יושב מרכב גבוה, וסרנים כבדים במקום משולשים.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

אני לא מאמין למילה אחת שיוצאת מהפה של אותו נהג :roll:

זה הרי ברור שכל מה שיוצא לו מהפה זה משהו שאיזה עורך דין עלוב שתל לו.

ואם נחזור לנושא המקורי, אין ספק שרכב בעל מרכז כובד גבוה הרבה יותר מועד לפורענות. גם הקינג, על אף מבנה המונוקוק שלו לא מתנהג כמו פורד פוקוס. אחרי הכל מדובר ברכב גדול, גבוה וכבד יותר - כל אלה לא משפרים את חוקי הפיזיקה שפועלים על הרכב.

נוסיף לעניין גם את ה"שופוני" שמתלווה לנהיגה בג'יפ ותחושת ה"אף אחד לא יכול עלי" (ושלא לדבר על תרבות הנהיגה הרעועה ממילא של רבים מבעלי ה"ג'יפים" בארץ) ונקבל מתכון מנצח לתאונת דרכים קשה.

לעניין חוסר תשומת הלב - אני מקווה שבעתיד רכבים לא יוכלו לנוע מבלי שהנהג יהיה מרוכז פיקס בנהיגה. זה פשוט מדהים איך כמעט כל רכב שנע על הכביש נהגו עסוק בדברים נוספים מלבד נהיגה. את מה שהחינוך והתרבות לא יצליחו לשנות אני מקווה שהאלקטרוניקה תצליח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לעניין חוסר תשומת הלב - אני מקווה שבעתיד רכבים לא יוכלו לנוע מבלי שהנהג יהיה מרוכז פיקס בנהיגה. זה פשוט מדהים איך כמעט כל רכב שנע על הכביש נהגו עסוק בדברים נוספים מלבד נהיגה. את מה שהחינוך והתרבות לא יצליחו לשנות אני מקווה שהאלקטרוניקה תצליח.

איתמר.

זה מזכיר לי ששלשום(יום רביעי) ראיתי על 431 מישהו בסופרב שחורה מתגלח :-o

פורסם

אני לא חושב שזה משנה כל כך אם זה הרכב הקצר או הארוך. מרכז הכובד הגבוה עושה את שלו, כמו גם המתלים ארוכי המהלך, רמת האחיזה הנמוכה והגמלוניות הכללית של הרכב.

ולקארמגדון - כמובן שזו בראש ובראשונה טעות אנוש. אני רק תוהה אם התאונה הייתה מסתיימת לגמרי אחרת אילו היה מדובר ברכב רגיל ולא ג'יפ מגודל.

אגב, זה נכון שיש היום רכבי פנאי עם התנהגות פרייבטית לגמרי. X5 הוא דוגמא טובה. אבל אני עדיין זוכר איך אבא של חבר שלי, שהייתה לו ב.מ.וו 730 שנת 93 לפני איזה עשור, קנה פראדו ונסע איתו לאילת, כפי שהיה נוסע כל חודש עם הב.מ.וו. באחד העיקולים בדרך הוא כנראה נכנס יותר מדי מהר, מתוך הרגל של נסיעה בב.מ.וו, ופשוט התהפך. לא קרה לו כלום, אבל הרכב ניזוק קשה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא מאמין שההתהפכות נובעת כתוצאה מהמבנה של הפג'ארו, אולי הוא סתם טיפס על גדר הפרדה או מכונית אחרת או מי יודע. אם ההתהפכות כן קרתה בצורה עצמית לגמרי, אולי זה נובע מכשל בצמיגים (לחץ אוויר נמוך מדי וכו'). אמנם אלו רכבים גבוהים, אבל רחבים יחסית עם המון מאסה מרוכזת בקו התחתון (תמסורות, מיגוני שלדה וכו'). מי יודע.

בכל מקרה, זה מפספס את הסיבה בגללה נהרגו שם אנשים מלכתחילה. הפג'ארו ניזוק בצורה קלה למדי, מקצת התמונות שראיתי אין מעיכות יוצאות דופן. אני אתן לכם לנחש למה מתו שני אנשים על ידי קריאת הפסקה הבאה. ההדגשות שלי.

"יצאתי מהרכב וחילצתי את החברה שלי מהמושב הקדמי", תיאר החשוד את מעשיו אחרי התאונה. "מצאתי את הילדים שהיו מחוץ לרכב, והכנסתי אותם לטנדר סמוך. ראיתי את משה שוכב על הכביש, כיוונתי את כוחות ההצלה והמשכתי לסרוק את השטח. כשלא מצאתי את מזל פחדתי. המשכתי לחפש ואז ראיתי אותה בתוך תהום עמוקה של 10 מטר. ירדתי אליה, קראתי לאנשי מד"א - ואז ראיתי שהיא לא בחיים".

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

קצת אלכוהול, רכב גבוה וכבד, נהג שבטח נוהג רחוק מההגה ועם יד שמאל בשעה 12, תחושת "אני מלך הכביש", נוסעים לא חגורים, חוסר ריכוז ותגובה מוגזמת - והא לכם אחד מאלפי מקרים זהים שקורים וודאי כל יום, רק שכאן התוצאות טרגיות.

ועד שאנשים ילמדו שנהיגה היא לא פעולה מובנת מאליה, או יותר נכון ההגעה ליעד אינה מובנת מאליה - נמשיך להיתקל בסיפורים עצובים כאלה.

תנחומי למשפחה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
אני לא רואה את זה ככה.

אני מניח שאכן נהג עם אלכוהול בכמות כזו או אחרת בדם - מספיק כדי שיאשים אותו, אפילו אם לא היה ממש "בגילופין".

מאוד הגיוני, שאחרי שווידא שאמבולנס בדרך, ומישהו במקום מטפל בפצועים כדי לא להפקירם - הוא ברח כדי להגן על עתידו (בכך שנמנע מבדיקת דם.. ואכשיו כבר לא יכולים להוכיח).

כל אדם חכם היה עושה אותו דבר את האמת, ומקשיב בדיוק לעצות עורכי הדין שלו.

שהחוקרים יחבטו את הראש בקיר.

קראתי כמה פעמים ואני לא מאמין שאתה מצדיק את ההתנהגות העלובה והבזויה הזו.

נהג בגילופין, נוסעים לא חגורים , התהפך בכביש ישר בלא כל סיבה נראית לעין וברח אחרי שראה שלפחות נוסעת אחת נהרגה. באשמתו.

למה לא הלך עוד צעד אחד קדימה לשיטתך?

היה לוקח את גופת ההרוגה ומושיב אותה מאחורי ההגה.

אני מקווה שהוא יענש לא רק על עצם ההריגה של הנוסעת (לא גרימת מוות ברשלנות - הריגה) אלא גם על נטישת הפצועים ועל שיבוש החקירה.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
קצת אלכוהול, רכב גבוה וכבד, נהג שבטח נוהג רחוק מההגה ועם יד שמאל בשעה 12, תחושת "אני מלך הכביש", נוסעים לא חגורים, חוסר ריכוז ותגובה מוגזמת - והא לכם אחד מאלפי מקרים זהים שקורים וודאי כל יום, רק שכאן התוצאות טרגיות.

ועד שאנשים ילמדו שנהיגה היא לא פעולה מובנת מאליה, או יותר נכון ההגעה ליעד אינה מובנת מאליה - נמשיך להיתקל בסיפורים עצובים כאלה.

מחזק מאד, זו נקודת המפתח כאן.

עוד דבר - ועצוב לומר את זה אבל זה נכון: אנשים שלא חוגרים, נוהגים שיכורים כשהם מסיעים רכב מלא חברים שלהם, בורחים מזירת תאונה וכו' - הם אנשים אידיוטים, נקודה. אין דרך לעצור אותם מלהרוג את עצמם בתאונות מיותרות כאלה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

עם של מטומטמים !

לא משנה כמה יגידו את זה בתשדירים בסרטונים ובכתבות-חוגרים מקדימה רק מפחד החוק,לא חוגרים מאחור וגם לא את הילדים...

שותים ונוהגים..

מדברים בטלפון בלי דיבורית ולפעמים גם אם סיגרייה ביד השנייה..

עם של מטומטמים !

נ.ב-ולמטומטמים שלמעלה שישימו עוד כמה מצלמות...זה בטח "יעזור"...

פורסם

מה שעצוב הוא שנכראה אלה שרוכשים את הג'יפונים האלה חושבים שהרכב מגן עליהם יותר מפרייבט כי הוא "גדול" ו"מסיבי".

עבודת הגמר שלי היתה בנושא של סכנת התהפכות ברכבים גבוהים.

מסתבר שלרכבים האלה יש נטייה גבוהה בהרבה להתהפך (לעומת פרייבט) ולא רק זה, שליש

מכלל מקרי ההתהפכויות בהם מסתיימים במוות של לפחות אחד הנוסעים.

בארה"ב פלח השוק של ה SUV הוא גדול במיוחד והיה שם מחקר גדול בנושא.

שימו לב לינק הבא: http://www.youtube.com/watch?v=7Anbn3OYZ0I

לפני ההתהפכות המהירות של הרכב נמוכה מאוד.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

כאן נכנסת הסיבה של "רכב לא בטיחותי". רכבי שטח גדולים כדוגמת הפאג'רו הם בעלי אחיזה נמוכה ובטיחות אקטיבית עלובה. הפניית הגה חדה עשויה בקלות לגרום לאיבוד שליטה שתוביל לפגיעה בגדר הבטיחות (מה שקרה לדברי הנהג). הגדר בוודאי לא עזרה לעניין, אבל זה מרכז המסה הגבוה של הג'יפ שהוביל להתהפכות הבלתי נמנעת.

מה דעתכם?

רוני

:mm_yeah: הוצאת לי את המילים מהפה.

מעולם לא נסעתי על הפאג'רו אבל שתי נסיעות על לנד-קרוזר של חבר (הוא נהג מעולה אגב) לימדו אותי לפחד מהכלים האלה.

הנדנודים הבלתי פוסקים במהירות של 120 קמ"ש גרמו לי לתחושת חוסר הביטחון מלווה בתחושה (סובייקטיבית יש לציין) שבתמרון חריף הרכב עלול להתהפך.

פורסם

כל מה שקשור לנהג זה קרקס בפני עצמו, שמן הסתם יופיע בשרשורים אחרים.

בנוגע למה שהעלה רוני - זאת בעיקר חזרה בפעם המי-יודע-כמה

לאביזר הבטיחות הטוב ביותר שהומצא אי-פעם,

שלמרות היותו מיושן מוכיח שוב ושוב עד כמה הוא חיוני.

מעולם לא עלה על דעתי שחגורה נועדה למנוע ממני להתעופף מחוץ לרכב

(זה פשוט לא נראה הגיוני במכוניות רגילות).

מתברר שהיא מונעת גם את זה ברכבים גבוהים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
קראתי כמה פעמים ואני לא מאמין שאתה מצדיק את ההתנהגות העלובה והבזויה הזו.

לאור תגובתו הבזויה בשרשור אחר, אני בהחלט מאמין שהוא יכול להצדיק גם התנהגות כזו.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...