Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה ומוצלחת מצאתי את העבודה הראשונה במקצוע. לצערי אין תחבורה ציבורית נוחה למקום העבודה ואני נאלץ לנהוג הרבה. פיאט טיפו שלי מאותגרת מבחינת מיזוג אוויר ובכללי רכב מאוד גס ומתיש לנהיגה. אני יוצא מהאוטו חצי מת. בנוסף לכל הבעיות (מראות איומות וריח של שרוף) צריכת דלק איומה. אני נוסע כמו סבתא על 90 בנתיב הימני בניסיון להוריד את צריכת הדלק למינימום והצלחתי לסחוט 1 ל-12 במקרה הטוב. (בלי מזגן!)

אני מחפש מכונית שתענה על הדרישות הבאות:

א. מיני/סופר מיני

ב. מזגן מעולה

ג. מראות מצויינות

ד. אמינה

ה. ידנית (מומלץ ידנית, אבל אפשר גם אוטומט)

ו. צריכת דלק מעל 1 ל-12 :lol:

ז. נוחות סבירה. אני לא מפונק, אבל לא צריך להגזים.

אני מפחד להיכנס פעם נוספת לרכב תוצרת Fabbrica Italiana Automobili Torino או בשם היותר מוכר Fix It Again Tony. למוסכניק שלי לא קוראים טוני, אבל הוא בהחלט מתקן הרבה את רכב. אני יודע שיש כאן אנשים שמוכנים למות בקרב סכינים על כבודה של פיאט, אבל סקרי אמינות מדברים בפני עצמם. אני לא רואה טעם לרכוש רכב שמצד אחד חסכוני בדלק ומצד שני יקרע אותי במוסך. כנ"ל לגבי רכב תוצרת הרפובליקה הצרפתית החמישית.

פורסם

הייתי ממליץ על רנו מגאן ידנית.

בין המשפחתיות הבודדות שאתה יכול למצוא בתצורה ידנית.

בטיחותית מאוד, לא נותן הרגשה שאתה נוסע בקופסת פח, חסכונית יחסית(מעל 1 ל-13 :)), שנתון גבוה.

בתכלס אני יכול להגיד לך בתור מישהו שהחזיק גם רכבים צרפתיים וגם יפנים רק משהו אחד:

רכב ישן = בעיות

רכב חדש= אין בעיות

לא משנה אם הוא יפני, אירופאי, צ'רקסי או תוצרת בני האינקה.

פורסם

דייב, הבחור ביקש מיני או סופר מיני ואתה ממליץ לו על משפחתית?

חוץ מזה, אני יכול לתת לך המון דוגמאות לרכבים חדשים שעשו בעיות והמון דוגמאות לרכבים ישנים שלא עשו בעיות.

ChemGuy85, אם חיסכון בדלק חשוב לך אז כדאי שתתגבר על החשש משלך ממכוניות מתוצרת פיאט, כי דווקא ליצרן הזה יש כמה דגמים שמאוד יכולים להתאים לדרישות שלך. אין דבר וחצי דבר שמשותף לפיאט טיפו ישנה ולפיאט פונטו ספייס או פיאט פנדה, מלבד אולי הסמל. אופציה נוספת שכדאי לך לשקול, ואני כותב את זה בהסתייגות כי אין לי מושג מי המוסכניק שלך, זה להחליף אותו באחד אחר, קצת יותר מקצועי.

אופציה חסכונית אחרת בתקציב שלך היא טיוטה יאריס. אם אין לך בעיה עם העובדה שהיא מאוד יקרה בהשוואה למכוניות אחרות בשנתון שלה, היא אופציה אמינה וחסכונית יחסית.

אופציה נוספת היא להגדיל את התקציב עוד טיפה כלפי מעלה ולחפש איזו יונדאי I10, פיג'ו 107 או סוזוקי משומשות אך חדשות יחסית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני דווקא הייתי ממליץ על....פיאט.

פיאט פנדה או פונטו ספייס מהשנתונים האחרונים לשיווק בהחלט יעשו עבודה טובה. הפנדה תהיה חסכונית וקטנה יותר והספייס מרווחת ונעימה יותר. מעבר לכך, שתיהן ידועות בצריכת דלק טובה מאוד. לדעתי גם תישאר עם עודף מסכום כזה.

בנוגע לאמינות, מדובר ברכבים זולים לאחזקה כך שגם אם מתקלקל משהו לא מסובך או יקר לתקן אותו. מניסיון של חברה טובה שמחזיקה ספייס מודל 2001 הרכב מפגין אמינות ועמידות מרשימה וגם צריכת דלק טובה.

אם הסירוב לתוצרת פיאט הוא מוחלט אז אני ממליץ על איביזה, מודל 2005-6 1.4 ידנית. רכב חביב שאמנם לא מציע ביצועים מדהימים אבל חסכוני למדי בשימוש שפוי וגם נראה טוב.

שבת שלום.

פורסם

גיליתי שניתן לרכוש יונדאי גטס GLS (עם 4 כריות אוויר ו-ABS) ידנית שנת 2007 ב-40,000 ש"ח. למיטב ידעתי הרכב מגיע עם המנוע המשופר. משתלם? איך הרכב עומד בדרישות?

פורסם

יש פה משתמש בשם platinum ניראה לי, שיש לו כזאת, והוא דיווח על צריכת דלק מצויינת בגירסא הידנית

אבל מנסיון, מבחינת נוחות נהיגה, זה לא יהיה שיפור גדול לעומת הטיפו שהייתה לך.

ודרך אגב, אני ממש מוכרח להגיד שאני נדהם מהזלזול של אנשים בכול הקשור בבטיחות. לא אכפת לאנשים באיזה חתיכת פח לנהוג, העיקר שהוא יהיה זול, שהסטיגמה בקשר לאמינות שלו תהיה טובה, וכמובן שהוא יאכל 2 קילומטר פחות על כול ליטר דלק.

ואל תשלה את עצמך ש-4 כריות אוויר זה מדד למשהו, או ש-4 כוכבי בטיחות לסופרמיני, זה נחשב לטוב, כי זה לא.

פורסם

אני לעולם לא מזלזל בבטיחות, אבל להבדיל ממך אני לא משלה את עצמי שפח מעניק הגנה. בטיחות הכי טובה זה בטיחות אקטיבית. בתי קברות מלאים בנהגים שהאמינו שרכב גדול הופך אותם לבלתי מנוצחים.

פורסם

אני אשמח מאוד אם תראה לי איפה אמרתי או רמזתי על "פח מעניק הגנה".

תסכים איתי שרכב משפחתי עם 4 כוכבים יהיה בטיחותי יותר מרכב סופרמיני/מיני עם 4 כוכבים?

ואתה יכול גם לראות את המבחנים באינטרנט שממחישים לך טוב מאוד לאיזה איזור בגוף שווים ה-5 כוכבים של מכונית מיני בהתנגשות חזיתית עם רכב משפחתי(רכב משפחתי, כזה שיש ל-80 אחוז מהמדינה, לא טנק מרכבה), וזה עוד לפני שהתחלתי לדבר על ההבדלים הלא נמוכים בין רכב 5 כוכבים לרכב 4 כוכבים.

ואני מצטער להגיד לך, אבל אתה לא שונה מכול ישראלי ממוצע. כששואלים אותו על בטיחות הוא מציין עד כמה הבטיחות חשובה לו, אבל בפועל בדרישות להמלצה על רכב הוא בכלל לא מזכיר את המילה הזאת אפילו פעם אחת.

פורסם

דייב, אתה לא מכיר את תנאי הנהיגה של הבחור. אולי הו נוסע כל היוםן בדרכים עירוניות שבהן הרכב שותה הרב דלק, אבל אין הרבה משמעות לציוני NCAP (ובכוונה אני אומר ציוני NCAP כיוון שהם מודדים סדרה מסויימת של דברים ולא אחרים)? אולי הבחור הגיע למסקנה שציוני NCAP מטעים, כיוון שהם דנים בדגמי רכב שאינם נמכרים בארץ? לבחור יש שיקולים לגיטימיים, למרות שענין המראות המודגש אצלו נרא לי מוזר כשיקול בבחירת רכב.

לפי הגישה שלך צריך לקנות רק מכוניות גדולות, גם כאשר הצורך הוא בעיקר בנהיגה בסמטאות, ושיקולי עלויות חסרי כל משמעות. כנראה שבתנאים הנדרשים לכימאי נושאי ממדי הרכב והוצאות התפעול שלו קריטייים, גם במחיר הבטיחות הפאסיבית המעט יותר נמוכה של רכב קטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואני מצטער להגיד לך, אבל אתה לא שונה מכול ישראלי ממוצע. כששואלים אותו על בטיחות הוא מציין עד כמה הבטיחות חשובה לו, אבל בפועל בדרישות להמלצה על רכב הוא בכלל לא מזכיר את המילה הזאת אפילו פעם אחת.

ישראלי ממוצע לא מחפש סופר מיני ידנית. :lol:

פורסם

היי לב, קודם כל מזל טוב על העבודה!

עכשיו בקשר לרכב, ברגע שאתה מחפש רכב שיהיה חסכוני במיוחד אין יותר מדי אופציות, והפנדה לדעתי בראש הטבלה, אתה יכול לברור לך רכב משנתון נורמלי ובעל ק"מ נמוך. לאמא שלי יש פנדה שהתעללו בה לא מעט, עבר על 170K, אחרי ליסינג, ועדיין נוסעת כמו חדשה, המזגן מקפיא, וטפו טפו טפו הכל בסדר..

ורק רציתי לזרוק עוד הצעה לאויר, אם אתה יכול להתפשר על אוטו קצת קטן יותר, יש את האלטו, חסכוני בטרוף ממוצע של 1:19 (לפי מה שקראתי לפחות). ואתה יכול להביא ב50K שנת 2010 עם 7 אלף קילומטר. ואתה מקבל רכב באחריות לעוד שנתיים, שאתה יודע בוודאות שהכל בסדר איתו ולא יהיו לך תקלים שנתיים, ואתה מקבל מכונית חסכונית ביותר.

אתה יכול לגשת לסוכנות סוזוקי ולבקש נסיעת מבחן. נראה לי אופציה טובה.

ואיפה העבודה אם אפשר לשאול, מה מרחק הנסיעה?

פורסם

אני מפחד להיכנס פעם נוספת לרכב תוצרת Fabbrica Italiana Automobili Torino או בשם היותר מוכר Fix It Again Tony. למוסכניק שלי לא קוראים טוני, אבל הוא בהחלט מתקן הרבה את רכב. אני יודע שיש כאן אנשים שמוכנים למות בקרב סכינים על כבודה של פיאט, אבל סקרי אמינות מדברים בפני עצמם. אני לא רואה טעם לרכוש רכב שמצד אחד חסכוני בדלק ומצד שני יקרע אותי במוסך. כנ"ל לגבי רכב תוצרת הרפובליקה הצרפתית החמישית.

סקרי אמינות מדברים בעד עצמם:

בסקר האמינות הרחב האחרון שהתפרסם באירופה, הפיאט פנדה הגיעה למקום השני, ושאר דגמי פיאט תפסו מקום טוב בשליש העליון יותר של הטבלה. הסקר כולל את הפונטו ספייס אגב.

http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1807449

בנוסף, עלויות התיקון הממוצעות ברכבי פיאט שהשתתפו בסקר היו נמוכות.

אני לא הולך להילחם על כבודו של אף אחד, אבל להיצמד לעובדות בבקשה. להסיק לגבי חברה שלמה מדגם בודד (וישן) זה פשוט שגוי. אם הולכים באותה הדרך אפשר להגיד שמאזדה שוברות את הגב ויונדאי זה זבל קוריאני מקרקש.

נ.ב- הסקר לא בדק רכבים חדשים (שכן זה די מגוחך....) אלא רכבים בני 3-7 שנים.

ההמלצה שלי- פנדה. צריכת דלק מעולה, נוחה, רכב פרקטי מאוד ביחס לגודל, חניה היא אף פעם לא בעיה, מזגן מצוין, לא מרגישה כמו עגלה.

פורסם
היי לב, קודם כל מזל טוב על העבודה!

ואיפה העבודה אם אפשר לשאול, מה מרחק הנסיעה?

תרים טלפון. :wink:

האמת שסתם גזמתי לגבי אמינות של טיפו. זה רכב לא רע, אבל הוא עגלה, גס, שותה דלק, בלי מזגן ושום מערכת בטיחות מודרנית.

בחריגה קטנה אפשר לקחת גרנדה פונטו. קיים הבדל מוחשי בין 1.4 ל-1.25? שווה לעשות ביקור במגרש ליסינג?

פורסם

תמשיכו להתווכח על פיאט ואני אמליץ לך על משפחת פולו שכוללת את הפולו, איביזה, קורדובה, פאביה.

עונות על כל דרישותיך.

לדעתי התמורה הכי טובה לשקלים שלך תהיה בקורדובה, מכונית איכותית שנמכרת בהרבה פחות משוויה האמיתי.

יש להן (וגם ליתר האחיות) מנועי 100 - 105 כ"ס, הן חסכוניות ואם טופלו כראוי הן אמינות מאד.

בהצלחה!

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...