Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחירון הרכב הוא 39.5K, יש בנאדם שמעוניין לקנות ממני את הרכב ב-34K. מאחר שהיום השארתי במוסך 2,400 שקל, מבחינתי זה כאילו הוא קונה ב-31,500 בלבד. זה נראה לי די מעט ואני נוטה לסרב. מה דעתכם?

אני מפרטת את תוצאות הבדיקה: (גולף, 1600 סמק, ידנית, 2001, יד ראשונה, 143 אלף ק"מ)

מנוע - החלף רצועת זימון לפי הוראות יצרן.

מערכת קרור - תקין

מערכת דלק והצתה - לא תקין: מנוע מזייף

מערכת הצתה - לא תקין (אין שום פירוט?!)

מערכת פליטה - תקין

סרן קדמי ומערכת היגוי - לא תקין, נזילות יתר משאבת הגה

קפיצים - תקין

שלדת מרכב - לא תקין: מצב פנימי - חלקי פלסטיק פגומים, לתקן ריפוד כללי, סמל יצרן

מרכב: מעיכות, שריטות צבע = משמעות נמוכה

מערכת גלגלים - לא תקין: בלימה לקויה

צמיגים - תקין

מערכת תאורה מצבר - תקין

העברת כח - לא תקין - מצמד להחלפה (הוא הוחלף היום במקורי בעלות 2400 שקל)

מחוונים - תקין

הערות כלליות - תקין

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמע, אני אולי לא מומחה גדול בתחום ירידת ערך וכו' אבל תראה מה יש לך פה, חוץ מלהחליף את הקלאץ' להבנתי לא תוקן היום כלום (כי אמרת ששמת במוסך 2400 וזו בעצם עלות הקלאץ' לפי דבריך).

אז בעצם הרכב שלך עם מערכת דלק והצתה לא ממש תקינה, שלדה לא תקינה, סרן קדמי ומערכת היגוי לא תקינים מצב פנימי ברכב שדורש תיקון ולקינוח שריטות/מעיכות שאומנם בעלי משמעות מכנית נמוכה או אפסית (ברור שזה לא משפיע על התנהגות הרכב או על הנוחות והאמינות וכו') אבל זה בטח לא מוסיף לסחירות. אחרי כל זה אתה צריך להוריד רק כ-7.5K מהמחירון.

אתה יודע מה? אתה חושב ששווה לך לתקן את כל הדברים הללו ואז למכור ב-2K מתחת למחירון? אני בטוח שלא כדאי.

אל תשכח היום שמעטים הרכבים שנמכרים במחירון גם אם הנתונים שלהם טובים מאוד ואין שריטות וכו' והקילומטרז' נמוך, הרבה פעמים בכל מקרה עושים הנחה קטנה לקונה של איזה 1-2K. אז במקרה שלך יש גם סיבות לכך כי יש לו לא מעט לתקן

פורסם

תשמע אני לא מבינה בזה הרבה (בגלל זה אני שואלת כאן) אבל המנוע יצא תקין - לרכב של 10 שנים זה נראה לי הכי חשוב. מה זה שלדה לא תקינה? הם כתבו שזה שריטות צבע וריפודים (זה באמת כסת"ח, אני לא יודעת להרים מכסה מנוע אבל לראות את מצב הריפודים כל אחד יכול והם נראים מצויין) ושחסר סמל (יש לי אותו, הוא נפל).

בדוח בדיקה המלא - כמעט הכל יצא ירוק. רק הקלאץ אדום והוא הוחלף. בלימה לקויה אני לא יודעת מה זה - זה מופיע בצהוב אבל כל יתר מרכיבי הבלימה בירוק (בלמים קמיים ואחוריים, בלם חניה, משאבה מרכזית וצנרת בלמים)

אשמח לדעות נוספות.

פורסם

על איזה רכב מדובר?

מנוע - החלף רצועת זימון לפי הוראות יצרן. תקין, תמיד כותבים את זה.

מערכת קרור - תקין

מערכת דלק והצתה - לא תקין: מנוע מזייף- ראי בשורה הבאה.

מערכת הצתה - לא תקין (אין שום פירוט?!) המנוע מזייף כנראה עקב כיון הצתה לא נכון, לכן מערכת ההצתה מסומנת כלא תקינה והמנוע מזייף.

מערכת פליטה - תקין

סרן קדמי ומערכת היגוי - לא תקין, נזילות יתר משאבת הגה- אם ישנה בעיה במסרק הגה זה נזק שיכול לנוע סביב ה800-1000 ש"ח לשיפוץ הגה כוח, יכול להיות שהניפלים דורשים הידוק וכדומה ואין צורך בשיפוץ.

קפיצים - תקין

שלדת מרכב - לא תקין: מצב פנימי - חלקי פלסטיק פגומים, לתקן ריפוד כללי, סמל יצרן

מרכב: מעיכות, שריטות צבע = משמעות נמוכה

מערכת גלגלים - לא תקין: בלימה לקויה- יש לפרק גלגלים ולראות מה מצב הרפידות והצלחות ולטפל בהתאם.

צמיגים - תקין

מערכת תאורה מצבר - תקין

העברת כח - לא תקין - מצמד להחלפה (הוא הוחלף היום במקורי בעלות 2400 שקל)

מחוונים - תקין

הערות כלליות - תקין

באופן כללי הרכב במצב טוב, יש לבדוק מה קרה במסרק ההגה(יקר ובטיחותי), להחליף ברקסים(בטיחותי) בהתאם לממצאים במוסך ולכוון הצתה.

קובי

פורסם

מנוע מזייף זאת לא בעיה בטיחותית.

כנראה שיש בעיה של ניצוץ מאחד הפלאגים ולכן יש איבוד כוח מסויים והמנוע מזייף.

מסרק הגה וברקסים זה בטיחותי ולכן גם במידה ואת לא מוכרת את הרכב אני מציע לך לטפל בנושא.

שוב- באיזה רכב מדובר?

האם מדובר ברכב שהקלאץ' שלו נפגע עקב התנהגות פרועה של הבוחן?

קובי

פורסם
שוב- באיזה רכב מדובר?

צויין בהודעה הראשונה -

אני מפרטת את תוצאות הבדיקה: (גולף, 1600 סמק, ידנית, 2001, יד ראשונה, 143 אלף ק"מ)
פורסם

אני בזמנו לפני 3 וחצי שנים בערך קניתי גולף 1999 עם 98 אלף קמ,הייתי צריך להחליף לה צמיגים,צלחות,טיימינג לא נעשה,דלת אחורית לא נפתחה,אזעקה לא הייתה תקינה,ונחשי מה.?שילמתי 3000 שח מעל המחירון,הרכב מבחינה חיצונית היה ממש חדש,חדש חדש.אם הרכב שלך במצב קוסמטי טוב אל תורידי ככ הרבה.מי שיירצה את הרכב ייקנה אותו גם במחירון!

פורסם

הי ענת,

תוצאות הבדיקה די טובות לרכב בן 10, במיוחד לאחר תיקון הקלאץ בהשקעה של 2400 ש"ח!

בהתחשב בתוצאות הבדיקה ובסוג הרכב, גולף אשר די מבוקש- לדעתי אינך צריכה להתפשר על המחיר יתר על המידה.

לדעתי, תנסי לסגור עם הלקוח הנוכחי על אזור ה- 37K. הנ"ל הוא כבר שילם והשקיע את מחיר הבדיקה ולכן סביר להניח שלא, יוותר על הרכב בקלות. אם לא הולך- תמתיני ללקוח הפוטנציאלי הבא....

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

תודה קובי, כן זה הרכב עם הקלאץ שהרס הבוחן. אבל היום כבר יהיה לו קלאץ חדש.

מה שמרגיז הוא שבגלל כל הבלאגן שהיה שם במכון בדיקה עם הרכב אז הם לא הסבירו לי את מהות הדברים שהם כתבו בדוח, ויש לי חשש שהם לא אמינים וחלק מהדברים פיקטיביים (ביקשתי שיראו לי מה לא בסדר בריפודים, הבוחן התחיל להסתכל שוב ולא הראה לי כלום, הוא לא זכר למה הוא סימן את זה..).

בן - נדמה לי שהרבה השתנה בשנה האחרונה, רואים על הכבישים שכולם שדרגו לרכבים חדשים, אולי בגלל המיני הזולות, כך שלקבל מעל מחירון זה לא ריאלי. אפילו מחירון נראה לי לא ריאלי, אבל לכן שאלתי מה דעתכם על דוח הבדיקה של הרכב שלי כי אני חושבת שיחסית לרכב 10 שנים על הכביש הדוח יצא ממש מעולה (מנוע תקין, זה לא הכי חשוב??) ולכן אני מתלבטת עד כמה להוריד.

Nakamichi - לא קיבלתי הצעה רצינית גבוהה יותר, אבל יתכן שעוד תגיע. יש טלפונים כל הזמן.

פורסם

האמת שזה באמת קשור מאוד לכמה את לחוצה וכמה מהר את צריכה למכור/ את הכסף. נסי ללכת למו"מ עם הבחור שהציע את ההצעה להסביר לו שסה"כ הרוב תקין, אולי תוכלי להפנות אותו אפילו לדיון פה להודעה שבה מסבירים כל סעיף בבדיקה

פורסם

נדמה לי שההחלטה די פשוטה:

יש הצעות טובות יותר? לכי עליהן, אבל בידיעה שיקחו אותך לעוד בדיקה ואין לך שליטה על תוצאותיה.

אין הצעות טובות יותר? אם החלטת כבר למכור ו/או את צריכה את הכסף - תמכרי. אם לא - תחכי. אבל לכי תדעי כמה זמן תצטרכי לחכות... במידה וכל מה שמפריע לך זה הגאווה, ולא שה- 3000 ש"ח האלה עושים לך את ההבדל של מה תקני בתור הרכב הבא, אני הייתי מוכר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ענת,

האוייב של הטוב הוא הטוב ביותר - בהחלט יכול להיות שיבוא קונה שישלם יותר - אך מבחינת זה ציפור על העץ הקונה שעומד עם כסף ביד הוא ציפור ביד.

אני מבין שה-2400 ש"ח של הקלאץ' הם הוצאה לא צפויה - אבל אף אחד לא יוסיף למחיר בשביל קלאץ' חדש.

תוסיפי את העובדה שסביר להניח שהמחירון של מחר יהיה נמוך יותר - ותקבלי את התשובה המתבקשת...

לדעתי - למכור - ולהמשיך הלאה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה בר.

לעוד בדיקה אני לא אלך. אין מצב. הבהרתי את זה לכל מי שרצה לראות את הרכב, אני מוכרת בלי בדיקה, יש לי בדיקה שפולקסוואגן שלחו אותי, אחרי מה שהיה לי במכון אף אחד לא יחשוד שהתוצאות פוברקו לטובתי. יש ספר טיפולים מלא, זה מה יש.

zvit - אני חושבת שאתה צודק... תודה (:

• תוכן חדש...