Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא מפליא אותי שבארץ הגיר האוטומטי הוא מה שמוביל היום את השוק,ישראלים ותודו איתי הם או אנחנו עם של עצלנים ,תשאלו כל אחד ברחוב -אם תרצה אתן לך קריירה ןתהיהי מנכ"ל חשוב עם הרבה כסף או שאתן ל רק את הכסף,תנחשו לבד מה הישראלי יענה:-)

• תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצחיק לראות את חסידי גיר ידני נלחמים על כבודה של טכנולוגיה מיושנת שתיעלם בעתיד הלא רחוק משוק הרכב בעולם המערבי. אם לא תתעוררו אתם תהיו כמו הזקנים שנכנסים לחנות אלקטרוניקה ומבקשים רדיו טרנזיסטור.

פורסם

הגיר הידני לא יעלם מן העולם כל כך מהר, עם כל חסרונותיו יש לו יתרונות. וד"א - גם הרדיו-טרנזיסטור חי וקיים, גם אם אתה מעדיף streaming במחשב. אתה משתמש בו כל פעם שאתה שומע חדשות באוטו (גם אם המכשיר מוטמע בקונסולה הוא ביסודו בדיוק אותו מכשיר "טרנזיסטור", אולי עם תוספת של נגן דיסקים או MP3).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מצחיק לראות את חסידי גיר ידני נלחמים על כבודה של טכנולוגיה מיושנת שתיעלם בעתיד הלא רחוק משוק הרכב בעולם המערבי. אם לא תתעוררו אתם תהיו כמו הזקנים שנכנסים לחנות אלקטרוניקה ומבקשים רדיו טרנזיסטור.

ואם אי פעם תדע מהי נהיגה מהנה תודיע לנו.

Bimmer

פורסם

רק משהו אחד עדיין לא הבנתי מכל מי שמתעקש שהגיר הידני גוסס - הגיר האוטומטי הוא לא המצאה חדשה. למה נראה לכם שדווקא עכשיו הוא יצליח, "סופסוף", "להרוג" את הגיר הידני? למה לא לפני 30 שנה? (אני מתכוון בעולם, ולאו דווקא בארץ).

פורסם

broshm, תפסיק להגן על הטכנולוגייה הזאת. מי שרוצה לחסוך כסף על חשבון הנוחות יקנה ידני. מי שהנוחות חשובה לו ישלם ויקנה אוטומטי. קשר בין הנאה לנהיגה (שהיא דבר סובייקטיבי) לבין גיר לא ישיר. שוב אני מציע לך להסתכל קצת לכיוון AMG, BRABUS ומרצדס SLR722 שלוקח את מיורצלאגו בפתיחה.

יש אנשים שבכל הכוח לא רוצים להתקדם ומגנים עד דברים ישנים, בדיוק כמו שChemGuy85 הזכיר טרנזיסטור.

נכון שגיר ידני יותר אמין מאוטומט. אבל חמור יותר זול ויותר אמין גם מרכב עם גיר ידני. מה אורך חייו של חמור? הוא אפילו בעל מנגנון שמאפשר לו להתרפא לבד. הדלק של החמור כימעט בחינם, אפשר ללכת בכל מיני מקומות והוא יאכול שם דשא. לא צריך ביטוח, לא צריך לעבור טסט פעם בשנה. מה רע?

petit nicolas, האוטומט לא חדש, היה גם בשנות ה-30, כי האנושות שואפת לאוטומצייה. לכן בתהליכי ייצור יש רובוטים, יש מחשבים ויש קידום טכנולוגי. לטוב ולרע - העולם מתקדם. פעם לא היה טלפון סלולארי. אתה יודע כמה טכנולוגייה ותהליכי ייצור מאוד מסובכים (ליטוגרפייה) דרושים? אני בטוח שיש לך סלולארי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה הולך ומקצין לחמורים....

אני לעומת זאת נשאר בעמדתי

1. ידני יותר אמין - אין ויכוח על הנושא.

2. ידני יותר מהנה ובהרבה - על טעם ועל ריח.

אולי נפסיק עם הויכוח המיותר?

Bimmer

פורסם

כל עוד יש ביקוש למשהו - יהיה גם היצע.

יש קהל לקוחות די גדול שחושב שגיר ידני מהנה יותר מגיר אוטומטי, לפני שיקולים קרים של אמינות\מחיר\יעילות.

בשביל אותו קהל יהיה מי שימשיך לייצר רכבים עם גיר ידני.

גיר ידני יעלם מהעולם רק אם לא תהיה לו דרישה וזה יקרה ביום שבו כולם יוותרו על הנאה מנהיגה או שהגיר האוטומטי יהפוך למהנה באותה מידה. ספק אם זה יקרה אי פעם.

גם כדור פורח הוא אמצעי תחבורה די גרוע, אבל יש עדיין אנשים שנהנים מלטוס בכדור פורח ולכן הם לא נעלמו מהעולם.

הנאה לא מודדים במספרים :roll:

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

בהחלט היגיע הזמן. אני לא מתכוון לשנות את דעתך, לא רוצה להתקדם בטכנולוגיות זו הבחירה שלך, אבל יבוא יום ולא תישאר ברירה - גיר אוטומטי (משהו שמעביר את ההילוכים לבד או בכלל מערכת ללא הילוכים כמו מנוע חשמלי) יהיה ברור מאליו.

חזור מאה שנה אחורה ותישאר איכר שהוא נוסע על חמור ותציע לו להחליף ברכב. מה תקבל?

1. חמור עוד יותר אמין.

2. חמור יותר מהנה, כי אפשר לישון והוא יודע לנהוג לבד, כאשר משמעם אפשר לדבר איתו. ("על טעם וריח")

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
broshm, תפסיק להגן על הטכנולוגייה הזאת. מי שרוצה לחסוך כסף על חשבון הנוחות יקנה ידני. מי שהנוחות חשובה לו ישלם ויקנה אוטומטי. קשר בין הנאה לנהיגה (שהיא דבר סובייקטיבי) לבין גיר לא ישיר. שוב אני מציע לך להסתכל קצת לכיוון AMG, BRABUS ומרצדס SLR722 שלוקח את מיורצלאגו בפתיחה.

יש אנשים שבכל הכוח לא רוצים להתקדם ומגנים עד דברים ישנים, בדיוק כמו שChemGuy85 הזכיר טרנזיסטור.

נכון שגיר ידני יותר אמין מאוטומט. אבל חמור יותר זול ויותר אמין גם מרכב עם גיר ידני. מה אורך חייו של חמור? הוא אפילו בעל מנגנון שמאפשר לו להתרפא לבד. הדלק של החמור כימעט בחינם, אפשר ללכת בכל מיני מקומות והוא יאכול שם דשא. לא צריך ביטוח, לא צריך לעבור טסט פעם בשנה. מה רע?

petit nicolas, האוטומט לא חדש, היה גם בשנות ה-30, כי האנושות שואפת לאוטומצייה. לכן בתהליכי ייצור יש רובוטים, יש מחשבים ויש קידום טכנולוגי. לטוב ולרע - העולם מתקדם. פעם לא היה טלפון סלולארי. אתה יודע כמה טכנולוגייה ותהליכי ייצור מאוד מסובכים (ליטוגרפייה) דרושים? אני בטוח שיש לך סלולארי.

אני מקווה ששמת לב שרק חיזקת את הטענה שלי ולא סתרת אותה - גיר אוטומטי נמצא בסביבה כבר הרבה מאוד זמן, ועדיין לא הרג את הידני. למה נראה לך שבשנים הקרובות זה "סופסוף" יקרה?

פורסם

בצפון אמריקה ובמדינות מפותחות באסיה אוטומט שולט לחולטין בשוק הרכב. ידני נפוץ מאוד במדינות מתפתחות בגלל עלויות ייצור זולות משמעותית ובאירופה. על סמך הנתונים של "רוכב בודד" אוטומט תפס 25% משוק הרכב באירופה נכון לשנת 2008. כלומר גם שם אוטומט משתלט רק לאט יותר.

פורסם
אתה הולך ומקצין לחמורים....

אני לעומת זאת נשאר בעמדתי

1. ידני יותר אמין - אין ויכוח על הנושא.

2. ידני יותר מהנה ובהרבה - על טעם ועל ריח.

מסכים איתך בהחלט , אני אוהב את השמרנות של הנהגים באירופה ש95 אחוז נוהגים על ידני וזה כולל מכוניות יוקרה כמרצדס , במו , אאודי וכו וזה כולל את הנשים - גם הנשים שם מעדיפות גיר רגיל , אפילו אוטובוסים שם עדיין עם גיר ידני.

הם מעדיפים גיר ידני על מנת לחסוך בדלק יקר וגם בגלל נהיגה מהנה.

בארץ האוטומט הולך רק בגלל חברות הליסינג והפריחה של האוטומט התחילה כשהוקמו חברות הליסינג .

אבל מתחיל מהפך אמיתי לפחות של נהגים פרטיים ויש לכך סימוכין עם נתונים סטיסטיים לאחרונה בערוץ אחד דווח על עליה של 100 אחוז ברכישות של מכוניות בעלות גיר ידני והעדפה למכוניות מיני בגלל מחירי הדלק הלא שפויים.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
בארץ האוטומט הולך רק בגלל חברות הליסינג והפריחה של האוטומט התחילה כשהוקמו חברות הליסינג .

למה בעצם חברות הליסינג בחרו לקנות מכוניות עם גיר אוטומטי?

אם ידני הוא זול יותר לרכישה, זול יותר לאחזקה ואמין יותר ובעלי חברת הליסינג הם לא אלה שנוהגים ברכבים גם ככה, אז בשיקולים שלהם הם היו אמורים לרצות לייבא ציים של רכבים ידניים ולכפות את זה על כולם במקום את האוטומט. אני טועה?

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

תן לאנשים רכב בזול, יקנו גם ידני.

עובדה היא שרוב האנשים בארץ יעדיפו אוטומט, אבל אם יתנו להם גיר ידני בזול - יקחו אותו.

נראה תוך כמה זמן יימכרו 50 הג'וקים הידניים שהביאה ניסאן...שעולים פחות ממאזדה 3.

• תוכן חדש...