Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משקולת כביש. יש דבר כזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול נסעתי בש"י עגנון בת"א ברמזור שפונה שמאלה ללוי אשכול

עמדתי עם הרכב קצת אחרי המעבר חציה. כי פספסתי את הרמזור.

וכל הרמזורים התחלפו וכשהגיע התור של הרמזור שלי של הפניה שמאלה הוא נשאר אדום!

והשאר המשיכו להתחלף במשך 5 דק'

שאלתי איך זה יכול להיות ומישהו אמר לי "שיש משקולת בכביש" שאם עוברים את המעבר חציה או משהו כזה זה מונע מהמרמזור להתחלף

ולמרבה הפתעתי כשזזתי קצת אחורה עם האוטו הרמזור התחלף לו

יש דבר כזה? המעבר חציה היה נראה סטנדרטי לחלוטין וגם הצומת רגילה בלי שום מצלמות או משהו משוכלל בסגנון..

פורסם

כן, יש דבר כזה. חיישן משקל שכשמגיע רכב הוא דואג להחליף לירוק.

זה יוצר בעיה בעיקר לקטנועים וכו', הם מגיעים באמצע הלילה לבד לרמזור, ובגלל שהם לא שוקלים הרבה הרמזור לא מתחלף להם.

V5

פורסם
כן, יש דבר כזה. חיישן משקל שכשמגיע רכב הוא דואג להחליף לירוק.

זה יוצר בעיה בעיקר לקטנועים וכו', הם מגיעים באמצע הלילה לבד לרמזור, ובגלל שהם לא שוקלים הרבה הרמזור לא מתחלף להם.

לא חיישן משקל אלא חיישן מגנטי.

פורסם

כי כמות הפח/ברזל שיש באופנוע לעומת רכב היא מזערית

ובדרך כלל אופנועים עומדים על המעבר חציה איפה שהפסים המגנטים לא נמצאים

אם תשימו לב שאתם מגיעים לפניה שמאלה יש על הכביש סימני ישרים

כאילו הכביש מנוסר קצת, בפסים האלה נמצאים החיישנים המגנטים.

אם האופנוע יעמוד בידיוק מעליהם יש יתר סיכוים שהרמזור יפתח מאשר יחכה עוד סיבוב.

דרך אגב, כיום בצמתים חדשים עושים את זה גם למי שממשיך ישר, ככה שאם אין אף אחד

שרוצה להמשיך ישר הרמזור פשוט לא יפתח וימשיך לאיפה שכן יש רכבים.

פורסם

יתכן אומנם שקטנוע יצתרך לעמוד בנקודה אחת ולא אחרת בכדי להפעיל, אבל בטוח יש בו מספיק מתכת בכדי שהחיישן יזהה אותו.

אצלנו בעבודה יש שער אוטומטי עם חיישן מגנטי, גילינו שאם אנחנו ממש מעל החיישן (הקבור מתחת לאספלט) אנחנו מצליחים להפעיל אותו עם כיפת המתכת שנמצאת בתוך נעלי הבטיחות :wink:

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

לגבי קטנועים - קראתי פעם המלצה להתקין על גחונם לוח ברזל עדל מנת לאפשר לחיישנים לזהות אותם.

דבר מעניין שנתקלתי בו בהולנד הוא חישינים שנמצאים כמה עשרות מטרים לפני רמזור, אשר מאפשרים, בתנאים המתאימים, החלפת האור לירוק לרכב המתקרב לרמזור בלא שיהיה לו צורך לעצור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התקנת לוחית מתכת מתחת לגחון הקטנוע או האופנוע זו אחת ההצעות האוויליות שהוצעו אם אני לא טועה בידי הגורמים הרשמיים.

הדבר האחרון שאתה רוצה זה להתערב בחלוקת המשקל ובאיזון של כלי קל משקל, אפילו שזה נמוך ומוריד את מרכז הכובד ובלה בלה בלה...

מרחקי העצירה, ספיגת המהמורות, שיווי המשקל בפניה וכן הלאה. שלא נדבר על כך שאתה הופך את הכלי לגיליוטינה במקרה של החלקה, פגיעה של לוחית מתכת בך או בעובר אורח ביש מזל היא ממש לא דבר נעים.

אגב, באופנוע גדול (ב.מ.וו K1200LT) לא נתקלתי בבעיה כמעט, עם כלים אחרים, זה כמעט תמיד קורה.

עצוב לומר, אבל היו פעמים שבלית ברירה עברתי ברמזור אדום אחרי המתנה של המון זמן (צומת וויתקין, בערך ב-3:15 לפנות בוקר) אני מדבר על סדרי גודל של 10 דקות ומעלה בהן לא חלפה חצי מכונית. בפעם אחרת (צומת גן שמואל) זה קרה לי וכשהסבתי את תשומת ליבו של השוטר בניידת מעבר לכביש הוא ירד, בדק שאין תנועה וסימן לי לחצות את הצומת.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
כי כמות הפח/ברזל שיש באופנוע לעומת רכב היא מזערית

ובדרך כלל אופנועים עומדים על המעבר חציה איפה שהפסים המגנטים לא נמצאים

אם תשימו לב שאתם מגיעים לפניה שמאלה יש על הכביש סימני ישרים

כאילו הכביש מנוסר קצת, בפסים האלה נמצאים החיישנים המגנטים.

אם האופנוע יעמוד בידיוק מעליהם יש יתר סיכוים שהרמזור יפתח מאשר יחכה עוד סיבוב.

דרך אגב, כיום בצמתים חדשים עושים את זה גם למי שממשיך ישר, ככה שאם אין אף אחד

שרוצה להמשיך ישר הרמזור פשוט לא יפתח וימשיך לאיפה שכן יש רכבים.

אז אתה אומר בעצם.. שאופנועים עומדים על המעבר חציה איפה שהפסים המגנטים לא נמצאים..

אבל אצלי המקרה היה אחר

עמדתי עם האופנוע על המעבר חציה, הרמזור לא התחלף והפסדתי אותו בערך 2-3 פעמים בעוד שהאחרים התחלפו,

ומאחורי עמדו מכוניות דווקא משמע שהשדה המגנטי קלט מכוניות.

אז אולי בגלל שאני עמדתי על המעבר חציה והאוטו מאחורי שמר מרחק זה שיבש את השדה המגנטי או משהו בסגנון כי אז השדה המגנטי לא קלט אותו כי צריך לעמוד ממש לפני המעבר חציה?

פורסם

יש בעיה עם המערכת הזו ודו"ג, לא נדיר לראות רוכבים מבצעים כל מיני ריקודי גשם על הכביש בהמתנה לרמזור.

שמעתי (טוב נו, קראתי בפול גז) שהעיריות דווקא נוטות לטפל בעניין ע"י כיול מחדש של המערכות, כך שאם אתה רוכב דו"ג ונתקלת במפגע כזה - דווח.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
עצוב לומר, אבל היו פעמים שבלית ברירה עברתי ברמזור אדום אחרי המתנה של המון זמן (צומת וויתקין, בערך ב-3:15 לפנות בוקר) אני מדבר על סדרי גודל של 10 דקות ומעלה בהן לא חלפה חצי מכונית. בפעם אחרת (צומת גן שמואל) זה קרה לי וכשהסבתי את תשומת ליבו של השוטר בניידת מעבר לכביש הוא ירד, בדק שאין תנועה וסימן לי לחצות את הצומת.

אתה יודע כמה זמן צריך לחכות לפי החוק בכדי להניח שהרמזור תקול, ואז מותר לעבור?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...