Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב חברים הודעה שלי קצת כללית אך היא עדיין קשורה ברכשית רכב עדיין זקוק לעזרתכם.

סבא שלי החזיק ברכב סופר לנסר אוט' GLX שנת 1993 , הכל מעולה מטופל במוסך של החברה, לא מוזמן הוחלף מצבר,צמיגים וראש מנוע בקיצור האוטו מבחינת מצב מכני סבבה +, (האוטו עשה רק 100,000 דרך אגב הוא ירד ראשונה.

עכשיו להתלבטות הרצינית שלי. סבא שלי החליט לתת לי אוטו הכל טוב ויפה איך השאלה המרכזית האם זה כדאי ומשתלם מבחינת כלכלית ( מבחינת נוחות אין פה ספק בכלל.אין צורך לבקש מאבא רשות על הרכב, דרך אגב יש לי נסיעות חינם באוטובוס( אבא שלי חבר באגד)) לכן זה לא כדאי לי לרגוש אותו. מאחר ואני לא משלם פה האם זה כדאי בשבילי להחזיק רכב פרטי?

אני לא מאמין שאני יסע בשבוע יותר מ20 קילומטר , בנוסף יש להורים שלי אוטו ואני משתמש בו מתי שאני צריך.

כמה בערך עולה ביטוח חובה ? ומקיף לאוטו?

האם הוצאה על הביטוח והרישיון משתלמת לכמות הקילומטרז שאני יעשה בשנה?

בקצרה,

מחבינת נוחות זה ברור שמשתלם רכב פרטי אך מבחינת כמות הקילומטרז מהו המדד שכדאי לרגוש אותו ( לקחת בחשבון שאני לא משלם עליו כלום חוץ מביטוח ).

תודה מראש

פורסם

מקיף לא יעשו על רכב 93,יעשו צד ג' וחובה,אני מאמין חובה סביבות ה 1000 שקל ,צד גימל סביבות 800.

לא חושב שמתשלם לך,יש לך נסיעות חינם,ואם אתה נוסע 20KM בשבוע,אין טעם להחזיק רכב,יש הוצאות כמו טיפולים,טסט,תיקונים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כלומר אני הולך להשקיע בשנה על הרכב כ-3000 ש"ח לכל הפחות.

אך מצד שני יש לי סוג של נכס ביד ( אחרי הכל שווה 10000 ש"ח ) וגם ניידות אך השאלה המרכזית האם עדיף לנסוע על האוטו של אבא למרות שהוא לא תמיד זמין או להיות עצמאי ולשאת בהוצאות?

פורסם

רכב זה לא נכנס,מספיק שהגיר יתקלקל שיפוץ יעלה סביבות ה5K,בנוסף הרכב כול הזמן יורד במחיר.

אל תשכח הוצאות דלק גם למרות שאצלך זה זניח יחסית לאור הקילומטרז שאתה מתכוון לנסוע.

במצב שלך לא חושב שכדי להחזיק רכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה גילך והותק שלך בנהיגה? אם אתה נהג צעיר, ובמיוחד חדש, עלויות הביטוח יעלו פלאים - סדר גודל של 5000 ש"ח בשנה לחובה+צד ג', והוסף לזה 1000 ש"ח רישוי - תגיע להוצאה של 6000 ש"ח לשנה בלי להזיז את הרכב. לא סביר, בודאי לא כדאי. תביא בחשבון ההרכב בן 17-18 שנים וצפוי להרבה תקלות למרות הקילומטראז' הנמוך. עדיף להתנייד באמצעים העומדים לרשותך כעת ובעת הצורך מוניות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ביטוח חובה בערך 2500-3000 ש"ח

בטוח צד ג' 800-1000 ש"ח

רישוי 900 ש"ח

הרכב עוד לא זז סנטימטר.

תיקונים טיפולים דלק .

וכל זה בשביל 100-200 ק"מ בחודש.

יקר לי.!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

קרוב לודאי שהחובה יעלה סביב 3500 ש"ח (אתה מתחת גיל 24). צד ג' איני יודע, אבל כנהג צעיר אני מניח שסכום משמעותי.

נסה להריץ בדיקה במחשבון הביטוח ב"זאפ".

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לצערנו המחשבון של זאפ לא ממש קרוב למציאות, עדיף להיכנס לאתרים של החברות הגדולות שאפשר לקבל הצעת מחיר דרך האתר ולראות כמה יעלה לך.

בכל מקרה אם מתי שאתה צריך בסופ"ש יש לך אותו וסה"כ מותנה בזה שאתה צריך לבקש מההורים אז תרד מהעניין של רכב.

עדיף לך לעבוד לחסוך כסף ומתי שבאמת תצטרך רכב נגיד שתהיה לך עבודה שאתה חייב להגיע אליה באוטו או לימודים שנמצאים בחור, ואז תוכל לקנות רכב במודל חדש יותר שסביר להניח יעשה לך פחות בעיות מכניות.

אני במקומך מבקש מסבא שלך שבמקום לקבל את הרכב מסבא שלך תבקש ממנו למכור את הרכב ותקבל איזה סכום בעד המכירה (:

אם אתה אומר שגם ככה הוא אמור להעביר לך את הרכב בחינם לא רואה בזה עניין פסול.

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

יש סוכני ביטוח שכן יכולים לרשום את אבא שלך כנוסע עיקרי ואפשרות נהיגה לכל נהג מעל גיל 21 וזה לא ייקר לך ביטוח. חובה יעלה כ 1300 מקיף לרכב 93 חבל לעשות צד ג' יעלה כ 2300 ש"ח. עוד שנתיים מדינה תחזיר לך 3000 ש"ח על הרכב הזה :-) וגם הביטוח שלך כבר יהיה יותר זול עם וותק בביטוח.

כותב רק מה שניסיתי וחוויתי.

פורסם

גדי, אתה טועה ומטעה. אם הבחור ינהג ברכב "דרך קבע" הביטוח חייב להיות מותאם לנתונים שלו, אחרת הוא עלול למצוא עצמו בלתי מבוטח בעת תביעה. לא יהיה לו קל להוכיח כי הוא משתמש ברכב באופן מזדמן כאשר מדובר ברכב השייך לבית האב שבו הוא מתגורר.

חברות הביטוח לא קונות את הפויילע-שטיק שאתה מציע.

פורסם
גדי, אתה טועה ומטעה. אם הבחור ינהג ברכב "דרך קבע" הביטוח חייב להיות מותאם לנתונים שלו, אחרת הוא עלול למצוא עצמו בלתי מבוטח בעת תביעה. לא יהיה לו קל להוכיח כי הוא משתמש ברכב באופן מזדמן כאשר מדובר ברכב השייך לבית האב שבו הוא מתגורר.

חברות הביטוח לא קונות את הפויילע-שטיק שאתה מציע.

אם אבא יהיה רשום כנהג קבע ויהיה משפט שכל נהג מעל גיל 21 יכול לנהוג הכל בסדר. אני יכול להמליץ על סוכן ביטוח כזה. וזה לא עומר שסוכן הזה רע הייתי עומר שהוא גמיש.

כותב רק מה שניסיתי וחוויתי.

פורסם

אם יהיה תנאי שכל נהג מעל גיל 21 רשאי לנהוג גם מחיר הביטוח יהיה בהתאם. בד"כ מדרגת הגיל לצורך מחיר הביטוח היא 24.

אם אתה מכיר חברה שנותנת תנאים כל כך טובים בבקשה פרט, גם אני זקוק לביטוח כזה לבן שלי.

פורסם

מחיר הביטוח נקבע לפי גיל המבוטח הצעיר ביותר, לא משנה אם הוא רשום כבעל הרכב (הנהג העיקרי) או נהג נוסף על הרכב.

מה שגידי מציע פה זה ביטוח לכל נהג ממדרגה מסויימת (כאשר המדרגות הן נהג 17-21, 21-24, 24 והלאה), ברוב המקרים האופציה הזו יקרה יותר מהאופציה הראשונה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...