Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בשעה טובה רכשתי אופל אסטרה דיזל, 2003, המנוע המשופר עם 100 כ"ס.

מהזמן הקצר שהוא אצלי, מדובר בחתיכת אוטו, חזק, מהיר, היגוי מדוייק, יושב טוב (בלי עין הרע)

ולפי מה ששמעתי ממומחים זה גם רכב אמין מאד שפתרו בו את כל המחלות של הרכבים עד 2002 (כן, הבעיות עם המשאבת סולר).

שוב, רק זמן קצר אצלי, אבל מקווה שהם צודקים.

עד כאן מידע למי שמתכנן לרכוש רכב כזה, מומלץ.

עכשיו לשאלה, ממה שקראתי בפורום, צריכת דלק משולבת 1:15, מחוץ לעיר 1:18.

אבל אתלי מבדיקה ראשונית הרכב עושה 1:12.5, ואני בודק מדוייק.

השאלה היא האם יש בעיה, ומה הפתרון? או שכל מי שכתב על הצריכת דלק לא יודע לבדוק צריכת דלק?

מדובר ברכב שמור מאד, גם לפי תוצאות הבדיקה.

אשמח לתגובות

פורסם

מה הכוונה "בודק מדויק"? איך בדיוק אתה בודק?

איזה גיר יש ברכב שלך, ידני או אוטומט?

בכל מקרה, בגלל שברכב שלך מותקן טורבו, צריכת הדלק יכולה להשתנות בצורה קיצונית כתלות בסגנון הנהיגה (משקל הרגל על הגז).

פורסם

עצה שלי אל תתרגש ממה שאתה שומע מאנשים לגבי צריכת דלק. אני מאמין רק לכאלה שאני בטוח שיודעים איך למדוד ושמדדו ככה. עירוני זה עירוני, בינעירוני זה בינעירוני (אצלי ברכב למשל זה כמעט פי 2...) ומשולב לא אומר ממש הרבה כי בד"כ אנשים לא מספרים כמה היחס בין עירוני\בינעירוני.

אם אתה שומע נניח מכמה אנשים שמדדו מדוייק למשל צריכה בינעירונית והגיעו ל 1/18 מחוץ לעיר (לא לפי מחשב דרך בחישוב רגעי אלא עם משאבה ומחשבון...) ושלך נניח עושה 1/12 אז אולי כדאי לבדוק משהו כי זה הבדל של 50%...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

תודה למגיבים.

מדוייק הכוונה ממלא פול עד שקופץ, נוסע, ממלא שוב עד שקופץ ואז מחלק ק"מ בליטר וזו התוצאה.

וזה להבדיל מכאלה שאומרים אה. אני נוסע על מיכל 700 ק"מ או וואלאק חסכוני, אני מתדלק פעם בחודש..

עכשיו, מחוץ לעיר הרכב עושה 1:14, שזה לא רע, אבל לא לפי הנתונים של כולם, ולכן מתחדדת אצלי השאלה האם יש בעיה

ואם כן, מה יכולות להיות הסיבות?

ומדובר ברכב אוטומט דיזל.

האם תוסף יכול לעזור? או שזה אחיזת עיניים?

תודה

פורסם

לאוטומט לדעתי הצריכה סבירה ביותר.

תבדוק לחץ אוויר נכון בגלגלים, ושאין משיכות אוויר באיזור תא המנוע (תנסה לשמוע "פססס" למינהו), האם יש עשן חריג ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לאוטומט לדעתי הצריכה סבירה ביותר.

תבדוק לחץ אוויר נכון בגלגלים, ושאין משיכות אוויר באיזור תא המנוע (תנסה לשמוע "פססס" למינהו), האם יש עשן חריג ?

אין עשן חריג, לחץ צמיגים אבדוק, נה הכוונה במשיכות אוויר? קשור לפילטר אוויר? או בעיה במנוע, ואם כן, מה זה אומר?

נכון שלאוטומט זו צריכה סבירה, מול בנזין, בסולר זה אמור לתת לפחות 1:14 משולב, כמו בקסרה-אוקטביה

פורסם

אל תתרגש מדברים שנכתבים כאן בפורום לגבי צריכת דלק. אנשים פשוט לא יודעים למדוד אותה.

כבר היו כאן אנשים שדיווחו על צריכת דלק של 1:18 בליאונה 1300...כאשר לי היה רכב זהה ולא עברתי את 1:10 מעולם.

אני לא יודע אם 1:12.5 זה להיט גדול בשביל רכב כזה, אבל בד"כ דיזל נותן צריכת דלק עדיפה של 30% לעומת הטכנולוגיה המקבילה בבנזין. אני חושב שאם אתה נוסע רק בעיר ואוכל פקקים על בסיס יומיומי, הגיוני מאוד לקבל צריכה כזו.

פורסם
אל תתרגש מדברים שנכתבים כאן בפורום לגבי צריכת דלק. אנשים פשוט לא יודעים למדוד אותה.

כבר היו כאן אנשים שדיווחו על צריכת דלק של 1:18 בליאונה 1300...כאשר לי היה רכב זהה ולא עברתי את 1:10 מעולם.

אני לא יודע אם 1:12.5 זה להיט גדול בשביל רכב כזה, אבל בד"כ דיזל נותן צריכת דלק עדיפה של 30% לעומת הטכנולוגיה המקבילה בבנזין. אני חושב שאם אתה נוסע רק בעיר ואוכל פקקים על בסיס יומיומי, הגיוני מאוד לקבל צריכה כזו.

תודה.

אני אמנם נוסע בתוך העיר(בבית שמש, איזור הררי), אבל בבדיקה שבדקתי נסעתי חצי בעיר וחצי מחוץ לעיר, אם הצריכה הזאת הייתה רק בתוך העיר לא היו לי שום טענות - זה מעולה, אבל מדובר בצריכה משולבת.

אם אני לא טועה, לך הייתה קסרה דיזל מה הייתה הצריכה שלך? המדוייקת

ואם אני מעביר באוטומט מd ל3 בעליות, זה אמור לחסוך משהו?

תודה

פורסם

צריכת הדלק תלויה מאוד בסגנון הנהיגה של כל נהג. על אותו רכב בדיוק שני נהגים שונים ימדדו צריכת דלק שונה לגמרי.

ככל שאתה נוהג רגוע יותר - כך משתפרת צריכת הדלק.

למשל ברכב שלי (C4 טורבו דיזל) הצריכה המשולבת עומדת על 1:22 (גם כן מדוד מדויק על פני מספר חודשים רצופים). אבל אני נוהג מאוד רגוע.

יכול להיות שאתה על הרכב הזה היית עושה 1:17 לדוגמא.

פורסם

בקסארה הייתי משיג צריכה דומה לשלך. דיזל בלי טורבו, שנת 98.

אם הייתה לי C4 דיזל אני מניח שהייתי מוציא כפי שנאמר, 1:17 - אני נוסע רק עירוני, רק חיפה והקריות.

פורסם

אני נוסע ממש רגוע, על כל לחיצה על הדוושה אני חושב פעמיים...

יש מישהו שיש לו רכב כזה ויודע מהי הצריכה האמיתית?

• תוכן חדש...