Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשכרה הם צריכים להתבייש,רציתי להכניס את הרכב,טראנו 2001 לטיפול (נגמרה האחריות בגלל הק"מ) כמעט קיבלתי התקף לב.

טיפול תקופתי+ברקסים קידמיים(רק רפידות) 2000 שקל??????!!!!!

הטיפול כולל:

פילטר אויר

פילטר אויר מזגן

פילטר שמן

פילטר סולר

שמן

רפידות קדמיות

אז הלכתי לקנות הכל מחנות לאביזרים כאלו,יצא לי 370 שקל,וקניתי חלקים באיכות טובה יותר מהמקורי,הבדל של 1600 שקל!!! וגם היה כיף לעשות

קיצור,מוגזם וזה לא צריך להיות ככה!

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם

כל הכבוד.

ומי החליף לך את כל החלקים ? החלפת לבד ?

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

כוס קפה בבית קפה עולה כ 17 ש"ח. כפית הקפה, 2 כפיות סוכר, קצת חלב

ומיים חמים בסה"כ עולים 1.50 ש"ח. חשבת פעם למה נוצר הפער?.

אני בטוח שגם עבור עבודתך אתה מקבל תשלום.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

כן,הכל אני וחבר עשינו בכיף של יום שישי בצהריים.

ורפי,לא ביקשתי שיקחו 400 על טיפול שהחלקים עולים 370,אבל גם לא לקחת 2000,מוגזם מאוד,1000 הייתי מבין...

פורסם

אלף שקל אתה רוצה?

מה תגיד על מזדה 6, החלפת שמן מנוע, פילטר שמן מנוע, פילטר אויר ופילטר למזגן.

כל זה 1100 ש"ח במוסך מורשה

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

זה לא צריך להיות ככה,הם,כמו רוב הישראלים מנסים לנצל מצבים שיש להם הזדמנות להרוויח

מביאים מחירים מוגזמים+ ואם אתה לא עושה בחברה אז אין אחריות.....

מזל שאין אצלי אחריות בשני הרכבים,למרות שהמוסך המורשה של הרכב השני די הגון (הונדה) ולא בדיוק שוחט במחירים

פורסם
אלף שקל אתה רוצה?

מה תגיד על מזדה 6, החלפת שמן מנוע, פילטר שמן מנוע, פילטר אויר ופילטר למזגן.

כל זה 1100 ש"ח במוסך מורשה

נראה לי שלקחו לך יחסית הרבה בגלל הפילטר של המזגן אולי זה הרבה עבודה להחליף אותו

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

הוא יושב בטמבון הקדמי, כמה יכול להיות מסובך כבר.

וחוץ מזה זה עדיין לא מצדיק את עצמו, הטיפול פה לא שונה ממזדה לנטיס רגילה חוץ מאולי קצת יותר שמן שיש במנוע.

לדעתי פשוט לוקחים כסף בגלל שאם יש לך רכב כזה אז גם יהיה לך כסף לטיפול ואז זה מתנפח בהתאם.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

רפי לין כתב שעלות כוס קפה לבעל בית-הקפה היא 1.5 שקל,והוא כמובן צודק,אבל אין דין 17 שקל כדין 1500 שקל,שמהווים לרובנו בערך רבע מההכנסה שלנו.מוסכים רבים,בעיקר מורשים,מרשים לעצמם להפגיז מחירים,לרוב בלי הצדקה ובלי שום פרופורצייה.אני זוכר היטב את השנים הראשונות של מיצובישי בארץ,כשמוסכי השירות ניצלו היטב את 3 שנות האחריות שניתנו למכוניות,ו"קרעו"לקוחות בטיפולים שגרתיים,בלי שום סיבה.היום הם עומדים בשיממונם,ובצדק.לעומת זאת,אותו יבואן(כלמוביל-כלמוטור)שהחל לייבא את יונדאי לארץ,למד את הלקח,ואכן מחירי הטיפולים של יונדאי סבירים לחלוטין בכל קנה מידה,והראייה לכך היא מכוניות ישנות יחסית שעדיין פוקדות את מוסכי השירות המורשים.ותאמינו לי,מוסך יכול להרוויח יפה מאד רק מהעבודה,ולא מפער של 800 אחוז על החלפים!

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כנראה שהעולם מתחלק לכמה סוגים של נהגים:

1. אלו שלא אכפת להם ממחירי הטיפולים המוגזמים (בד"כ אנשים מבוססים היטב).

2. אלו שאכפת להם ממחירי הטיפולים אבל אין להם ידע/חוש טכני לעשות טיפולים כאלו לבד.

3. אלו כנראה שאכפת להם ממחירי הטיפולים למרות שהם מבוססים כלכלית, אבל הם מטפלים ברכב שלהם בעצמם בכלל ההנאה שבדבר.

4. אלו שמצבם הכלכלי טרם התבסס ועל כן מחירי הטיפולים מאוד משמעותיים עבורם, אלו גם אוהבים ומקבלים סיפוק גדול מטיפול עצמי ברכב שלהם.

אני אישית מאוד אוהב לטפל ברכב שלי את הטיפולים הקטנים (פילטר שמן/אויר, מצתים, שמן גיר/מנוע, רפידות). עם הזמן אני מעוניין ללמוד לבצע דברים נוספים בעצמי.

תחושת הכרת הרכב בשילוב עם החיסכון בכסף מאוד מספקת, תחושה נכונה.

בגדול, אני לא רואה סיבה למישהו בעל חוש טכני בסיסי לבצע בעצמו טיפולים קטנים לאחר תקופת האחריות (חוץ מאנשים שממש עסוקים ברוב שעות היממה).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
תחושת הכרת הרכב בשילוב עם החיסכון בכסף מאוד מספקת, תחושה נכונה.

בגדול, אני לא רואה סיבה למישהו בעל חוש טכני בסיסי לבצע בעצמו טיפולים קטנים לאחר תקופת האחריות (חוץ מאנשים שממש עסוקים ברוב שעות היממה).

אתה צודק באופן עקרוני. תמיד טוב להיות עם האצבע על הדופק ולהכיר כל דבר קטן באוטו שלך.

רק מה, אני לא בטוח שהתעסקות בבלמים קולעת להגדרה הנ"ל, עם כל הכבוד ל"חוש טכני בסיסי"...

דניאל

MCS 2008

פורסם

אני מצטער מאוד אך אתה ערבבת בין הדברים. הסכום הגבוה כביכול כולל גם חלקים וגם עבודה וגם מע"מ על הכל.

בחלקים מקוריים מיבואן רכב הנחת המוסך הנה בין 22% עד 35% תלוי לאיזה פריטים, איזו כמות רכישה ואצל איזה יבואן רכב.

בחלקים חליפיים הנחת המוסך (מהברוטו) יכולה להיות לפעמים מעט יותר גבוהה.

אף אחד לא מרויח 800%, חשבונך מוטעה לחלוטין ומטעה.

דרך אגב איני בעל מוסך (הייתי) ואיני עובד במוסך.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

כשהייתי תלמיד-חייל-סטודנט, טיפלתי במכוניות לבד. לא רק מתוך הנאה, אלא מכורח: אם לא הייתי מטפל לבד, לא הייתי יכול להרשות לעצמי להחזיק אוטו.

אין כל בעיה לעשות כל דבר לבד באוטו, אם אתה יודע איך. גם בלמים - זה לא תורה נשגבת כלכך. צריך להיות אחראי מספיק כדי לדעת את מגבלות הידע שלך ולקבל הדרכה ועזרה היכן שהוא נגמר.

היום אני מטפל רק במוסך, ותמיד במורשה. הסיבה היא פשוטה - למוסך מורשה תמיד יהיה ידע מקצועי עדיף על מוסך רגיל. המוסך המורשה נסמך על המחלקה הטכנית של היבואן שמצידו מקושר ליצרן, ופועל על פי הנחיותיו. הידע הזה הוא דבר שחוסך לי זמן ואולי גם כסף מאחר ולא לומדים על האוטו שלי. יכול להיות ש"מוסך דודו" הוא נהדר ונעים ומחיריו נוחים, אבל תמיד ידע פחות על הרכב שלך ממנהל המוסך המורשה שמקבל הדרכות, עדכונים והשתלמויות ממי שייצר את הרכב.

המוסך המורשה גם מעודכן לגבי תקלות ופגמי יצור שונים. קרה לי כמה פעמים שנכנסתי לטיפול שגרתי במוסך ואמרו לי שמחליפים חלק כזה או אחר כי התקבלה הודעה מהיצרן שכך צריך. במוסך רגיל, תישאר עם החלק הישן.

עסק הוא דבר כלכלי שצריך להחזיק את עצמו. אני לא מאמין שמוסך שעובד במחירי רצפה, נותן את אותה התמורה כמו מוסך שמתומחר לפי רמה מקצועית קבועה. הם חייבים להתפשר על האיכות. אחד הפגמים הבסיסיים באופי הלאומי שלנו כישראלים, הוא "חיפוש הקומבינות": מעניינת אותנו רק הכותרת. אם נקבל את אותה הכותרת בעלות נמוכה יותר - שיחקנו אותה. זה שמאחורי הכותרת מסתתרים הפרטים הקטנים (שבהם כידוע האמת) והם שונים לחלוטין, לא מענין איש.

דוגמא מצוינת היא נושא שיפוץ רכבי אספנות. הרבה פעמים תשמע "מה אני פראייר? לשפץ אצל X ? עשיתי פחחות וצבע קומפלט ב 2000 ש"ח אצל עיסא בג'לג'וליה!" (אני מתנצל מראש אם באמת יש פחח עיסא בג'לג'וליה). אוי להם ואוי לעיסא. הקווים לא קווים, הצבע לא צבע וכו.וכו.

סיכומו של ענין - מה שלא עולה כסף לא שווה כסף.

נמרוד

פורסם

נפתח בנימה אישית.את בעיות החשמל שהיו לי באברט וב 127 ספורט שהיו לי,אתה פתרת...(אני זוכר מאד לטובה את מחלקת החשמל שלך במוסך קובלנץ בשדרות ההשכלה בתל אביב).לעיניינו-כמו בכל עסק,ישנם בעלי מוסכים הגונים יותר והגונים פחות.לגבות 180(!)שקל על 4.5 ליטר שמן,זו שחיטה לשמה,38 שקל למצת רגיל כנ"ל,והשמן הוא רגיל לחלוטין!במוסכים מורשים אתה משלם בין היתר על הרצפה האדומה המבריקה,על 4 פקידות קבלה חינניות,על 12 מנהלי עבודה שחוץ מלגרד ב****ם לא עושים כלום וכולי.ולנמרוד-לא כל מוסך לא מורשה הוא בהכרח חורני,וישנם מוסכים רבים שיעשו עבודה מצויינת.מה שכן,בשל ריבוי המערכות האלקטרוניות במכוניות חדשות,מומלץ שבעיות כאלו אכן יטופלו במוסך מורשה בלבד.לגבי פחחות וצבע,בעיקר במכוניות קלאסיות-זוהי פונקצייה של עבודה בלבד,ועבודה עולה כסף.כשצריך לשחזר חלקים שלמים ברכב ולא למלא חומר,זה המון עבודה,ועבודה טובה היא גם יקרה.ברור שפחחים רבים לא מתלהבים מזה,את אותו כסף הוא יכול לעשות מתיקון תאונה ביומיים.לשפץ אוטו קלאסי צריך בעל מקצוע שבראש ובראשונה אוהב את הנושא ומוכן להקדיש זמן רב וסבלנות רבה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...