Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טעות בידך. בגרמניה יש קטעים מוגבלים (כמה אלפי ק"מ) שבהם בתנאים אופטימליים המהירות אינה מוגבלת, אבל ברגע שיש בעיה של מזג אויר או עומס תנועה המהירות, גם באותם קטעים, מוגבלת (עם שילוט אלקטרוני).

אין שום טעות. לא כתבתי שבכול הכבישים מהירות אינה מוגבלת. נושא של תנאי הדרך אינו רלוונטי - זאת הגבלה שקיימת בכול מקום בלי שום קשר למהירות מותרת (גם ב-50 קמ"ש), גם בארץ. אין לי בעיה עם כמה אלפי ק"מ, בארץ אנחנו מדברים על כמה מאות.

משום מה לא התייחסת לאיטלקים. אני מוכן להסתפק גם ב-150 קמ"ש.

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין שום טעות. לא כתבתי שבכול הכבישים מהירות אינה מוגבלת. נושא של תנאי הדרך אינו רלוונטי - זאת הגבלה שקיימת בכול מקום בלי שום קשר למהירות מותרת (גם ב-50 קמ"ש), גם בארץ. אין לי בעיה עם כמה אלפי ק"מ, בארץ אנחנו מדברים על כמה מאות.

משום מה לא התייחסת לאיטלקים. אני מוכן להסתפק גם ב-150 קמ"ש.

ההתיחסות שלי לאוטובאהנים הגרמניים נבעה מכלך שנהגתי שם בשנים האחרונות אי אילו אלפי קילומטר, וכיון שיש בארץ (ולא רק בארץ) תפיסה שגויה שבכבישים אלה המהירות אינה מוגבלת. הנכון הוא שיש כמה אלפי קילומטרים כאלה, אבל במרבית הדרכים המהירות מגובלת, ויתרה מזאת - גם בקטעים בהם המהירות לכאורה אינה מוגבלת יש לא מעט קטעים בהם שילוט אלקטרוני המשנה את המצב. מעבר לכך - הגרמנים מקפידים מאוד על המהירות המותרת, גם באוטובאהנים, והמשטרה דואגת היטב לאכיפת כל חוקי התנועה. הלואי עלינו.

לגבי איטליה - לאחרונה נהגתי בה לפני כ-6 שנים ואז המהירות המותרת בכבישים המהירים היתה 130 קמ"ש (הועלתה בינתיים) והאיטלקים צפצפו על המגבלה, כנראה בשל העדר אכיפת מהירות בכבישים אלה. פרט לכך, האיטלקים, לפחות באיזור בו נהגתי (צפון מזרח איטליה), היו אדיבים להפליא בכבישים ודי הקפידו על החוקים, למעט מגבלות המהירות.

לגבי מהירויות מותרות - ישית איני מתלהב במיוחד מנהיגה מהירה. זה לא אומר שאני זוחל בנתיב השמאלי, או אפילו בימני, אבל במרחקים שלנו ההבדל בזמן ההגעה בין נסיעה ב-100 קמ"ש לנסיעה ב-120 קמ"ש בין הערים הראשיות זניחים. ממש לא אכפת לי להגיע מחיפה לתל אביב או ירושלים 10 דקות יותר מאוחר, ממילא הפקקים בעיר יאזנו כל יתרון זמן הנובע מנהיגה מהירה, וכן, בינינו, הנהגים הישראליים לא מאפשרים ניגה מהירה ובטוחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כשאנשים יפי נפש מדברים על "ראבק, סעו כחוק..." הם שוכחים לרגע שחלק ניכר מהממל"זים נמצאים בדרכים עירוניות

בהן כל אחד , אבל כל אחד לעתים מוצא את עצמו נוסע 80 ולא 50 . יש דרכים בכניסות לערים שמוגבלות ל50-60 קמ"ש אבל כולם נוסעים שם 80 עד 100 קמ"ש שאלו מהירויות שעל פי החוק יורידו אותך מהכביש.

לא תמיד צריך לחשוב על הכל במונחים של פסיכים שנוסעים ב200 קמ"ש.

ובקשר לכך ש"למה בן אדם מתקין מוצר ב3000 ש"ח אם לא השתמש בו "

זה כמו לעצור אותך על רצח בגלל אחזקת אקדח בבית... הרי יש לך אקדח, השקעת כסף , לא תרצח מישהו? :D

נ.ב. לקרוא למשבש לייזר שעברייני התנועה מתקינים : "חישן משבש רדאר" מראה על חוסר המקצועיות וההבנה.

רדאר זה דבר אחד, לייזר זה דבר שני.

כמובן שאני לא מעודד התקנת דברים כאלה, רק התקנת טילי RPG להסרת מתנחלים בנתיב השמאלי :D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

פעם פעם לפני שנים היו נוהגים לומר את המשפט הבא

כולם יודעים מדוע כלה נכנסת לחופה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כשאנשים יפי נפש מדברים על "ראבק, סעו כחוק..." הם שוכחים לרגע שחלק ניכר מהממל"זים נמצאים בדרכים עירוניות

בהן כל אחד , אבל כל אחד לעתים מוצא את עצמו נוסע 80 ולא 50 . יש דרכים בכניסות לערים שמוגבלות ל50-60 קמ"ש אבל כולם נוסעים שם 80 עד 100 קמ"ש שאלו מהירויות שעל פי החוק יורידו אותך מהכביש.

לא תמיד צריך לחשוב על הכל במונחים של פסיכים שנוסעים ב200 קמ"ש.

ובקשר לכך ש"למה בן אדם מתקין מוצר ב3000 ש"ח אם לא השתמש בו "

זה כמו לעצור אותך על רצח בגלל אחזקת אקדח בבית... הרי יש לך אקדח, השקעת כסף , לא תרצח מישהו? :D

נ.ב. לקרוא למשבש לייזר שעברייני התנועה מתקינים : "חישן משבש רדאר" מראה על חוסר המקצועיות וההבנה.

רדאר זה דבר אחד, לייזר זה דבר שני.

כמובן שאני לא מעודד התקנת דברים כאלה, רק התקנת טילי RPG להסרת מתנחלים בנתיב השמאלי :D

אבל לא אתה נבחרת לתפקיד הצוות המחליט מה לעשות והיכן .

כשאתה תיהיה בתפקיד המחליט תוכל להשפיע ולשנות .

בנתיים אתה גולש בפורום זה ועליך לקבל מרות תקנות התעבורה .

שבת יפה וגשומה לך .

פורסם

לגבי מהירויות מותרות - אישית איני מתלהב במיוחד מנהיגה מהירה. זה לא אומר שאני זוחל בנתיב השמאלי, או אפילו בימני, אבל במרחקים שלנו ההבדל בזמן ההגעה בין נסיעה ב-100 קמ"ש לנסיעה ב-120 קמ"ש בין הערים הראשיות זניחים. ממש לא אכפת לי להגיע מחיפה לתל אביב או ירושלים 10 דקות יותר מאוחר, ממילא הפקקים בעיר יאזנו כל יתרון זמן הנובע מנהיגה מהירה, וכן, בינינו, הנהגים הישראליים לא מאפשרים ניגה מהירה ובטוחה.

יש בינינו שכן. וחלק מהזמן הם מממשים את אהבתם זו בכבישי הגולה.

וכמי שנסע כמוך בכבישי הגולה תסכים איתי שישנם גם כאן כבישים שאפשר לנסוע בהם במהירות גבוהה יותר מהחוקית בבטחה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מסכים לחלוטין. כאשר אני נוסע 80 ק"מ בין חיפה לת"א ההבדל בזמנים לא משמעותי. כאשר מדובר ב-500 ק"מ ביום באירופה ההבדלים משמעותיים.

חוסר ההתלהבות שלי מנהיגה מהירה אינו נובע מחשש, הוא נובע, אולי, מהתפכחות לגבי משמעות נהיגה כזו בתנאי הארץ. תבין, בגרמניה ובאיטליה, בקטעי דרך המאפשרים זאת ועם הרכב המתאים בהחלט איני מגביל עצמי ל-100 קמ"ש, וגם לא ל-140 (כמובן במגבלות החוק). בארץ אני הרבה יותר מרוסן, והסיבה אינה איכות הכבישים - אני מסכים אתך שיש בארץ כבישים המאפשים נהיגה מהירה - בתנאי שאתה נמצא עליהם לבד. המגבלה העיקרית היא הנהגים הישראליים הבלתי ממושמעים - המתנחלים בנתיב השמאלי, המדברים בנייד וסוטים מהנתיב, הדו"ג הצצים מכל מקום אפשרי ובלתי אפשרי וכו'.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מדובר ברווח של 10 דקות. כמו שישה כתב:

יש בינינו שכן. וחלק מהזמן הם מממשים את אהבתם זו בכבישי הגולה.

אני מסכים שתרבות הנהיגה היא שונה מאירופאית (ברוב המקומות). אבל כאשר חוק הופך את רוב הציבור הנורמטיבי (לפחות בכבישים מהירים) לעבריינים, אולי החוק הוא לא בסדר?

פורסם
לא מדובר ברווח של 10 דקות. כמו שישה כתב:

אני מסכים שתרבות הנהיגה היא שונה מאירופאית (ברוב המקומות). אבל כאשר חוק הופך את רוב הציבור הנורמטיבי (לפחות בכבישים מהירים) לעבריינים, אולי החוק הוא לא בסדר?

או שחלק מהציבור אינו נורמטיבי .

גם זו אפשרות .

פורסם
מסכים לחלוטין. כאשר אני נוסע 80 ק"מ בין חיפה לת"א ההבדל בזמנים לא משמעותי. כאשר מדובר ב-500 ק"מ ביום באירופה ההבדלים משמעותיים.

חוסר ההתלהבות שלי מנהיגה מהירה אינו נובע מחשש, הוא נובע, אולי, מהתפכחות לגבי משמעות נהיגה כזו בתנאי הארץ. תבין, בגרמניה ובאיטליה, בקטעי דרך המאפשרים זאת ועם הרכב המתאים בהחלט איני מגביל עצמי ל-100 קמ"ש, וגם לא ל-140 (כמובן במגבלות החוק). בארץ אני הרבה יותר מרוסן, והסיבה אינה איכות הכבישים - אני מסכים אתך שיש בארץ כבישים המאפשים נהיגה מהירה - בתנאי שאתה נמצא עליהם לבד. המגבלה העיקרית היא הנהגים הישראליים הבלתי ממושמעים - המתנחלים בנתיב השמאלי, המדברים בנייד וסוטים מהנתיב, הדו"ג הצצים מכל מקום אפשרי ובלתי אפשרי וכו'.

המושג מתנחלים בשמאל הוא נחמד תרתי משמע .

כעת אפשר לקרוא למתנחלים בארץ מתיישבים .

ולהתנחלות התיישבות יהודית .

פורסם

שבועיים של נהיגה באירופה גורמים לי לנהוג בארץ נהיגה רגועה למשך חצי שנה, לעתים בצורה שמרגיזה אפילו את אשתי, שבד"כ דווקא נלחצת מנהיגה מהירה.

החוק בארץ נוקשה, במידה רבה מאד, בשל אופי הנהגים. למשל, חוקי הרמזורים אצלנו הם, אולי, הקשוחים ביותר בעולם. תאר לך מה היה קורה אילו היו מתקינים בארץ רמזורים שבהם ירוק לפניה שמאלה הינו בעל משמעות של תמרור "עצור"? אף אחד לא היה עוצר בצומת ונותן זכות קדימה למי שמגיע ממול. זו גם הסיבה לכך שיש קושי להגדיל את המהירות המותרת, גם בכבישים שבהם באירופה היתה מותרת מהירות גבוהה בהרבה מהמותרת בארץ, כגון כביש 6 או מנהרות הכרמל (בכבישים באיכות כזו באירופה מותרת מהירות של 120-130 ו-100 קמ"ש בהתאמה).

לגבי ה"מתנחלים" - הביטוי המקורי הוא "מתנחלים שמאלנים" ונטבע כבר לפני די הרבה שנים, אבל אין לי מושג מי האחראי לו.

פורסם

התגובות והערות משעשעות למרות שהנושא רציני.

יש קצת בלבול בנושא הרשות המחוקקת לרשות המבצעת.

נושאי מהירות הנסיעה בכבישים בידי משרד התחבורה.

האכיפה של החוק בידי משטרת ישראל. אין לשוטר שיקול דעת לגבי המהירות המותרת בכביש.

לכל היותר לאורך שנים נאספת סטטיסטיקה ואז מאפשרים נסיע מהירה יותר בכבישים מסויימים.

אבל לדעתי הויכוח כאן הוא לא על ה-10 אחוז סטייה במלכודות המהירות של המשטרה.

נראה שחלק מהנהגים מצפים לכבישים מהירים שבהן המהירות לא מוגבלת.כך זה נראה לא פעם בכביש 431 , וכמובן בכיש 6 .

המלחמה בתאונות הדרכים היא מקיפה וכאשר מגיעים למסקנה שיש תחכום ומרכיבים שמשבשים את עבודת המשטרה זה רק לגיטימי שילבשו על הנושא הזה.

נכון יש ציבור אולי קטן שהשקיע מאמצים וחושב שעם נפחי המנוע והרכבים החדישים הוא מזדחל על הכביש.

אבל חוק זה חוק והוא נכון ושווה לכולם!!!

" את הגשם תן רק בעתו ,ובאביב פזר לנו פרחים, ותן לנו לשוב ולראותו יותר מזה אנחנו לא צריכים!!!"

שבת גשומה ונהדרת וחמימה לכולם!

צ'צ'יק

פורסם

כשרוב הציבור לא נורמטיבי יש מה לעשות

להחליף את אלה שקובעים מהו נורמטיבי

קרי את חברי הכנסת שלנו.

אבל מה?

נותנים לנו שבתון כדי שנלך לבחור, ואנחנו בוחרים ללכת...

למנגל או לקניון או לים .

ואח"כ X שנים מקטרים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ראשית אציין ואומר כי מעולם לא השתמשתי במשבשים ואין לי שום שיבוש תוך כדי נהיגה, חוץ מ"חפירות" של החברה באוטו.

לדעתי סדרי העדיפויות של משטרת התנועה הזויים ובכל ארגון נורמלי היו מפטרים את כולם ומכריזים על פשיטת רגל על יצירת הפסדים גדולים לחברה, ביצועים נמוכים ואין תוצאות בשטח, כמות הרוגים שהפרמטר היחידי שמשפיע עליה הוא בטיחות פסיבית ואקטיבית של רכבים וכו'...

לסיכום - כשלון טוטאלי בהסדרת תרבות הנהיגה במדינתנו הקטנה.

הנהגים עם המשבשים הם אחוזון קטנטן שמהם אחוזון פצפון אשכרה מסוכן לציבור באותה המידה שנהג הליסינג הממוצע מסוכן לציבור...

יש לי עסקת Win-Win מדהימה בשביל המשטרה אולי אפשר אפילו לכתוב פטנט בארץ על הרעיון החדשני -

השיטה המתוארת גם תשפר את הכנסות המדינה, תחסוך למדינה כספים באופן עקיף, תשפר את שמה והמוניטין הציבורי שלה ולבסוף תציל חיים.

שלב ראשון:

צאו במבצע גדול של הורדת המתנחלים מהנתיב השמאלי בחזרה לימני ע"י דו"חות ואייטם חדשותי מפוצץ (נוו אתם יודעים).

במקביל בצעו קמפיין פרסומי בטלויזיה ובשלטי החוצות: "ההתנחלות בשמאלי מעצבנת! דרך צלחה(בנתיב הימני)."

קהל היעד גדול ורחב מאוד ויש פה שוק מטורף - ממש סטרט-אפ במדינת ישראל, רווחים גדולים מובטחים.

שלב שני:

עכשיו לאחר שפיניתם את הנתיב השמאלי תוכלו לתפוס בקלות רבה רכבים הנוהגים מהר כי השמאלי כבר פנוי וניתן לנסוע עם הרגל על הגז במקום עם הרגל על הברייקס.

שלב שלישי:

בזכות פעולות נוספות מספר ההרוגים בכבישים ירד למינימום והנהיגה בכבישים נעימה ובטוחה.

עכשיו אתם אמורים להיות "בזולה" כי הצלחתם!

אך נשארה בעיה אחת אחרונה, נשארו בודדים שנוהגים במהירות ולא ניתן לתופסם בעקבות שימוש במשבשים,

זה הזמן למבצע מיוחד.

בהצלחה!

נ.ב.: אם נראה שהשוק בשלב השני ("המהירים בשמאלי") כבר קטן מדי ביחס לזה מהשלב הראשון ("האיטיים בשמאלי"), שמעתי שיש שוק גדול מאוד בנושא אי שמירת מרחק, אי שמירה על מרכז הנתיב, אי מתן זכות קדימה וכו'... שווה בדיקה!

(לגביי מימון זאת לא בעיה - הציבור משלם ויישמח לשלם)

בכישרון לא מבוטל ניסחת את המניפסט שאני מוכר למכרי וחברי כבר שנים.

אם להוסיף עליו מעט - מעבר לאכיפה נדרשת של התנחלות בשמאל, יש לשים דגש חזק על שמירת מרחק וזכות קדימה בפניות, בהשתלבות ובכלל.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...