Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ולגבי הr1r, שמישהו רק יעז להגיד מילה לא במקום עליהם,

סאממק!! גם אתה בעל אחוזים וקיבלת סט מפות פרחוניות לדשבורד, ועץ ריחני מגניב ???

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נוסף לצד המאוכזב

יש משפט שאומר "גודל הציפיה ,כגודל האכזבה"

חברים עם צרפתיות (כולם בעליT1R)אמרו לי רק T1R ולא R1R (כי הוא אוחז מידי ונגמר מהר )או שום חברה אחרת

שמתי על הסיטרואןZX16V שלי והתאכזבתי ...(כמובן מלבד הנוחות שכן הוא צמיג נח)

פורסם
*בנסיעה "חזקה" מעלים לחץ אויר, לא מורידים, הסיבה לכך פשוטה, ככל שנוסעים בצורה אגרסיבית יותר הצמיג מתחמם ומתרחב מה שאומר שלדופן הצמיג תיהיה נטייה גבוהה יותר לשקוע ולייצר זוויות גלגול גבוהות יותר.

הפיתרון לכך הוא שבנסיעה אגרסיבית מעלים את לחץ האויר על מנת לפצות על התרחבות החומר.

כמה להעלות ? ניסוי וטעייה, בזמנו הייתי מעלה גם ב-10-20% את לחץ האויר, לעיתים גם יותר, הכל תלוי באופן הנסיעה ובצמיג, כל צמיג וה"אישיות" שלו.

בדיוק להיפך

אני לא יודע למה אתה קורא נסיעה חזקה אבל במסלול שאני הולך אליו כולם מורידים אוויר לפני העליה למסלול גדי לפצות על העליה בלחץ האוויר שנוצרת מהחום.

כדי לסבר את האוזן, ברכב שלי לפני המקצה לחץ אוויר הצמיג הקדמי היה 27 PSI ואחרי המקצה 32 PSI (יצרן ממליץ 32)

אחורי עלה מ-35 ל-44 והורדתי עוד קצת בגלל זה. (יצרן ממליץ 39)

זווית גלגול זה תוצאה של בולמים ולא צמיגים...

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם

+1

וכל התגובות של "המאוכזבים" מה-TOYO.

אלה תגובות של ישראלים מצויים. קונים צמיגים שעושים עבודה בסכום לא כזה גבוה בהשוואה לצמיגים אחרים ועוד באים בתלונות.

לא טוב לכם? אל תקנו!

אתה רוצה משהו איכותי וטוב? תשלם!

*ואם תשימו לב,

בהרבה סרטי רכבים שאנחנו רואים, הצמיג המדובר מככב שם ובגדול! ולא רק בסרט אחד.

אז לכל המתלהמים למיניהם, יום טוב :)

ואני קיבלתי מ-TOYO ערכת מפיצי ריח לרכב בריח פאצ'ולי :lol:

פורסם
בדיוק להיפך

אני לא יודע למה אתה קורא נסיעה חזקה אבל במסלול שאני הולך אליו כולם מורידים אוויר לפני העליה למסלול גדי לפצות על העליה בלחץ האוויר שנוצרת מהחום.

כדי לסבר את האוזן, ברכב שלי לפני המקצה לחץ אוויר הצמיג הקדמי היה 27 PSI ואחרי המקצה 32 PSI (יצרן ממליץ 32)

אחורי עלה מ-35 ל-44 והורדתי עוד קצת בגלל זה. (יצרן ממליץ 39)

אני חושב שאתה מפספס פה נקודה קריטית לגבי אופי השימוש בצמיג -

המלצות היצרן אמורות לענות על 80 אחוז מהשימוש בצמיג, קרי, בנסיעה בכבישים ציבוריים.

בנסיעה כזו הצמיג הוא חלק ממערך שיכוך המהמורות של האוטו וסופג חלק ממפגעי האספלט.

כדי לעשות את זה הוא צריך דופן שמצד אחד תהיה קשיחה מספיק ולא תקרוס, כדי להחזיק את הרכב מתגלגל, ומצד שני, רכה מספיק כדי לאפשר גמישות מסויימת ולהוות משכך נוסף בין הרכב לאספלט.

הדגש הוא על TURN IN סביר, על "המרחות" סבירה והעברת תחושות סבירה. כלום מעבר.

על מסלול אתה לא רוצה שהצמיג שלך יתפקד כבולם זעזועים \ משכך, אלא רוצה תגובות חדות, מקסימום "רגש" ואפס חופשים -

בשביל להשיג את זה צריך למלא לחץ אוויר גבוה יותר מהלחץ בשימוש לכביש.

כמה גבוה יותר? בין 10 ל20 אחוז - תלוי בצמיג, בחתך, באופי המסלול.

להוריד אוויר מהצמיג לפני עליה למסלול כדי ש"אחרי שיתחמם" הלחץ יגיע להמלצת היצרן היא המלצה מגוכחת.

איך אתה יודע כמה להוריד? יש לך מחשבון נפח-כתלות-בטמפ'?

מה קורה אם הצמיג מתחמם יותר ממה שציפית, אתה על לחץ-יתר?

ואם הוא נשאר קר, אתה נשאר עם צמיג שנמרח לך בפניות?

בקיצור - ההמלצה של עידן נכונה, שווה לשקול להתעדכן בהתאם.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לא מזמן קניתי לקליאו שלי בפעם השניה סט של T1R, יחסית למחיר יש לי רק דברים טובים להגיד.

כנראה שבאמת צפית מהם יותר מדי.

עוד משהו שנשמע לי מוזר, אמרת שהייתה לך יותר אחיזה בשבוע הראשון, בעיקרון זה פועל בדיוק ההפך.

בשבוע הראשון יש על הצמיג שיכוות מגן שמחליקה קצת יותר מהצמיג עצמו.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
סאממק!! גם אתה בעל אחוזים וקיבלת סט מפות פרחוניות לדשבורד, ועץ ריחני מגניב ???

אני לא בעל אחוזים אלא המפיץ שלהם בפורום, ואני קיבלתי מנוי שנתי לפלייבוי פלוס סט קרמים לידיים ולפנים תוצרת סנו ז'אבל:lol:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

סליחה סליחה, אני מצטער שאני מגיב לא לפי הנושא, אבל עלו פה דברים

למלות לחץ אוויר מקדימה ב 35

מאחורה ב 30 וכדומה

לא הבנתי?

צריך למלות לחץ צמיגים יותר גבוה מקדימה ופחות מאחורה?

בגולף שלי אני ממלא 32 בכל ארבעת הצמיגים, אפשר בבקשה תשובה!!?

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

בדרך כלל מנוע הרכב נמצא מקדימה, אם אתה לא בעל פורשה זה המצב גם ברכב שלך.

באופן טבעי המנוע כבד יותר ומפעיל לחץ על הצמיגים הקדמיים, לכן אם ניפחת 30 PSI מאחור כדי לנפח 32 PSI מקדימה, 2 הPSI יתקזזו בגלל משקל המנוע.

לאחר שזה נאמר אציין כי למרות ההסבר אני ממלא אותו לחץ בכל הצמיגים, למה?

כי ככה אני אוהב את ההתנהגות של הרכב שלי.

לדעתי כדי לקחת את הPSI הנכון ולשחק קצת לפה וקצת לשם בהתאם לדרישות שלך מהרכב.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אני חושב שאתה מפספס פה נקודה קריטית לגבי אופי השימוש בצמיג -

המלצות היצרן אמורות לענות על 80 אחוז מהשימוש בצמיג, קרי, בנסיעה בכבישים ציבוריים.

בנסיעה כזו הצמיג הוא חלק ממערך שיכוך המהמורות של האוטו וסופג חלק ממפגעי האספלט.

כדי לעשות את זה הוא צריך דופן שמצד אחד תהיה קשיחה מספיק ולא תקרוס, כדי להחזיק את הרכב מתגלגל, ומצד שני, רכה מספיק כדי לאפשר גמישות מסויימת ולהוות משכך נוסף בין הרכב לאספלט.

הדגש הוא על TURN IN סביר, על "המרחות" סבירה והעברת תחושות סבירה. כלום מעבר.

על מסלול אתה לא רוצה שהצמיג שלך יתפקד כבולם זעזועים \ משכך, אלא רוצה תגובות חדות, מקסימום "רגש" ואפס חופשים -

בשביל להשיג את זה צריך למלא לחץ אוויר גבוה יותר מהלחץ בשימוש לכביש.

כמה גבוה יותר? בין 10 ל20 אחוז - תלוי בצמיג, בחתך, באופי המסלול.

להוריד אוויר מהצמיג לפני עליה למסלול כדי ש"אחרי שיתחמם" הלחץ יגיע להמלצת היצרן היא המלצה מגוכחת.

איך אתה יודע כמה להוריד? יש לך מחשבון נפח-כתלות-בטמפ'?

מה קורה אם הצמיג מתחמם יותר ממה שציפית, אתה על לחץ-יתר?

ואם הוא נשאר קר, אתה נשאר עם צמיג שנמרח לך בפניות?

בקיצור - ההמלצה של עידן נכונה, שווה לשקול להתעדכן בהתאם.

וואלה, נשמע שאתה באמת יודע על מה אתה מדבר.

למרות זאת אני אעדיף להשאר עם המלצות של אנשים עם נסיון (וזה כולל נסיון אישי שלי) ולהוריד אוויר לפני

כדי לענות על השאלות שלך - אתה לא יודע בדיוק כמה להוריד - יש כל כך הרבה פרמטרים שמשתנים: טמפרטורת מסלול (נגזרת של טמפ' אוויר חיצוני, מידת עננות באותו יום וכו'), אורך המקצה וכו'

אחרי פעם פעמיים על אותו מסלול כבר יש לך מושג כללי לגבי כמה צריך להוריד אבל עדיין צריך לבצע תיקונים קלים בין המקצים

התוצאה היא עניין של טעם ולכן אין פה נכון או לא נכון

אני יכול להגיד לך שהתאוריה שלך היא אולי יפה מאחורי מקלדת, אבל במציאות מה שיקרה זה שהצמיג שלך ייראה כך U וכתוצאה מזה תאבד שטח מגע עם האספלט ותוריד לך אחיזה

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם

נהיגה על 106GTI עם הצמיגים המדוברים - התאכזבתי. נקודת ההחלקה מוקדמת מידי לטעמי.

בעברי היו ה-T1S, צמיג שלא נמכר כיום. מבחינתי, הוא היה הרבה יותר אוחז וטוב.

פורסם

אחרי פעם פעמיים על אותו מסלול כבר יש לך מושג כללי לגבי כמה צריך להוריד אבל עדיין צריך לבצע תיקונים קלים בין המקצים

התוצאה היא עניין של טעם ולכן אין פה נכון או לא נכון

אני יכול להגיד לך שהתאוריה שלך היא אולי יפה מאחורי מקלדת, אבל במציאות מה שיקרה זה שהצמיג שלך ייראה כך U וכתוצאה מזה תאבד שטח מגע עם האספלט ותוריד לך אחיזה

שתי הערות ברשותך:

1. יש נכון ולא נכון. לא מדובר פה בפירושים לשירה מודרנית, אלא פיזיקה, אפילו לא כל כך מסובכת האמת - פחות לחץ אוויר, דפנות הצמיג יקרסו מוקדם יותר = פגיעה בTURN IN, פגיעה בתחושות של ההגה, צמיג מתחמם יותר מצמיג בלחץ אוויר מתאים, תחושת "מריחה" מורגשת.

2. אף צמיג מודרני שמורכב על רכב ספורט לא יראה כמו האות U כתוצאה של לחץ אוויר גבוה מהמלצת היצרן ב20-30 אחוז.

אני מגזים עם המספרים בכוונה, כי מלכתחילה בחרתי אמת מידה עקומה - המלצת היצרן, אבל מכיוון שבכל מקרה הצמיג בנוי [פיזית] כמו שני קירות ותקרה, אתה תצטרך לחץ אוויר מאוד מאוד גבוה כדי לעוות אותו.

בכל מקרה, באמת אין כמו הנסיון - ממליץ לך לנסות את שתי השיטות ולהחליט בעצמך.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני אישית לפני עליה למסלול מעלה את לחץ האויר בצמיג כדי שלא ימרח בדפנות!

פעם אחת הייתי עם לחץ אויר רגיל וכל הדופן נשחקה לגמרי. T1R יש לו דופן מאוד רכה .

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם
בפניות או אפילו כיכרות בניסיון לתת טיפה יותר גז, האוטו מקבל לרוב תת היגוי מזוויע או במקרה היותר כיף היגוי יתר (לעיתים רחוקות)

היגוי יתר תחת גז ? נראה לי שמישהו חיבר לך את המנוע לגלגלים הנכונים פתאום...

זוויות גלגול זה תוצאה של קפיצים ומוטות פיתול / חיזוק, ולא בולמים. ובטח שלא צמיגים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...