Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הקשר לפרונט לא מכוון ?! או תאונה בעבר ?!

:roll:

קשור באבואבועה קשור. אתה יודע בכלל מה זה כיוון פרונט? אתה יודע מה מכוונים בכיוון פרונט? אתה יודע שתיקון תאונה רשלני יכול להשפיע על יציבות הרכב ואחיזתו בהאצות, בלימות ופניות?

עשיתם פה סלט.....

*אין קשר בין כיוון הפרונט להחלפת הצמיגים, כיוון הפרונט נועד לפצות על חוסר איזונים במתלים\ג'אנטים וכו',ממש לא חובה לעשות כיוון פרונט לאחר החלפת צמיגים,אלא אם החלפת גם ג'אנטים. :shock:???

*בנסיעה "חזקה" מעלים לחץ אויר, לא מורידים, הסיבה לכך פשוטה, ככל שנוסעים בצורה אגרסיבית יותר הצמיג מתחמם ומתרחב מה שאומר שלדופן הצמיג תיהיה נטייה גבוהה יותר לשקוע ולייצר זוויות גלגול גבוהות יותר.

הפיתרון לכך הוא שבנסיעה אגרסיבית מעלים את לחץ האויר על מנת לפצות על התרחבות החומר.

כמה להעלות ? ניסוי וטעייה, בזמנו הייתי מעלה גם ב-10-20% את לחץ האויר, לעיתים גם יותר, הכל תלוי באופן הנסיעה ובצמיג, כל צמיג וה"אישיות" שלו.

לא מדוייק.

לחץ אוויר גבוה מדי אכן יחזק את הדופן (ובמקרה של ה T1R מדובר בדופן רכה למדי למרבה ההפתעה) אבל מצד שני לחץ גבוה מדי מקטין את אחיזת הצמיג בכביש בשל הפיכתו ל"בלון" - כמו צמיג של אופנוע.

בנסיעת התגרזנות או סתם יום חם לחץ האוויר בצמיג עולה בעשרות אחוזים (אוויר חם = אוויר מתפשט = לחץ גבוה) וכל קשר בין מה שניפחנו בתחנת הדלק למציאות מקרי בהחלט.

ניסוי וטעייה היא אכן הדרך הטובה ביותר לבדוק מהו לחץ האוויר האופטימלי לרכב שלכם עם צמיג מתוצרת X. צריך מספר נסיונות ע"מ למצוא את הלחץ האופטימלי שבין אחיזה מספקת לאי-קריסת הדופן בפניות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנסיוני עם הצמיג הנ"ל- לאון טורבו + איביזה טורבו, הוא פשוט מחולל פלאים.

מדובר בשני רכבים עם הנעה קדמית והרבה מקום לתת היגוי.

נשמע מוזר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
קשור באבואבועה קשור. אתה יודע בכלל מה זה כיוון פרונט? אתה יודע מה מכוונים בכיוון פרונט? אתה יודע שתיקון תאונה רשלני יכול להשפיע על יציבות הרכב ואחיזתו בהאצות, בלימות ופניות?

איתמר.

זה לא בעיה של כיוון פרונט , ולא תיקון רשלני של תאונה . זה צמיג שכנראה אין בו לחץ אויר מתאים (ופחות טוב מהR1R)

נ.ב.

"אבואבועה" ?! :roll: אני לא בן דוד , אני מבין עברית ,

פורסם

הבעיה שיש ממנו יותר מידי צפיות לפעמים,והוא מאבד אחיזה,צמיג עם אחיזה סבירה וזהו.

צמיג ששווה את הכסף,למרות שעכשיו המחיר שלו טיפלה עלה.

פורסם
"אבואבועה" ?! :roll: אני לא בן דוד , אני מבין עברית ,

אל תתחכם. אם אתה לא מבין במשהו פשוט אל תגיב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני כן מבין וזו הסיבה שאני מגיב ,

כדי שאתה תבין שהאוטו שלו לא עשה תאונה קשה , וגם אם הוא יעשה כיונים לפרונט עד מחר , זה לא ישנה כלום

ולמה ?

כי זאת הבעייה :

הבעיה שיש ממנו יותר מידי צפיות לפעמים,והוא מאבד אחיזה,צמיג עם אחיזה סבירה וזהו.צמיג ששווה את הכסף,למרות שעכשיו המחיר שלו טיפלה עלה.

נ.ב.

אני לא מתחכם , אבל אפשר לכתוב בעברית נורמלית , זה לא יפה לראות מילים כמו "אבועבועה" ,זה מתאים לשוק ,

פורסם

מי קבע את זה? ראית את הרכב? אתה מכיר את ההיסטורייה שלו?

אני העלתי סברה שבמידה והיא נכונה אז יש קשר הדוק בינה לחוסר יכולת הרכב לבצע פניות.

לחץ אוויר הוא בד"כ הסיבה לחוסר אחיזה (ובטח עם צמיגים חדשים ואוחזים) אבל לא צריך לשלול בעיות שהן מחוץ למסגרת המשאבה בתחנת הדלק.

איתמר.

פורסם

הוא קנה HGT ועשה לו בדיקה לפני קנייה ,

אז האוטו לא עשה תאונה קשה והבולמים במצב סביר , וגם אם הפרונט צריך כיוון קטן , זה לא הבעייה

ובטוח שהוא צריך כיוון פרונט , אבל זה לא קשור למה שהוא מתאר ,

ואם אתה לא מבין את הקשר בין כיוון פרונט לאיבוד אחיזה שהוא מתאר , אז תשאל כאן את המומחה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=291800

פורסם

לחץ אוויר גבוה מדי אכן יחזק את הדופן (ובמקרה של ה T1R מדובר בדופן רכה למדי למרבה ההפתעה) אבל מצד שני לחץ גבוה מדי מקטין את אחיזת הצמיג בכביש בשל הפיכתו ל"בלון" - כמו צמיג של אופנוע.

.

מסכים לחלוטין, לכן כתבתי שצריך לעשות ניסוי וטעייה, מצד אחד להעלות לחץ, מצד שני לעשות את זה במינון המתאים שיהיה יעיל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ה-T1R זול ונותן תמורה טובה למחירו - ולא מעבר לכך.

הדפנות שלו רכות מידי והוא נוטה להמרח, ואני מסוגל להבין את אכזבת פותח הת'רד מהצמיג המדובר.

אחרי Conti SC2 קשה מאוד לנהוג על T1R, הם מרגישים משפחתיים יותר ופחות ממוקדי מטרה.

הדפנות הרכות הן חסרון מעצבן בנהיגה אגרסיבית, הוא נותן תחושת מריחה והתקפלות תמידית.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הרכבתי לפני חצי שנה רביעיית T1R על הGTI שלי (במקום דאנלופ ספורט MAXXX)

כעת לאחר 10K ק"מ אני יכול לומר שאני לא מכיר את התופעות שהתלוננו עליהן כאן, צמיג מצויין ותמורה טובה לכסף.

יש יל גם נסיון עם הדגם מה GTI הקודמת.

ברור שיש טובים ממנו אבל ברמות מחירים של כפולות המחיר של ה T1R. (אני מדבר למשל על פוטנזה RE050 שזה צמיג של 1500 ש"ח ליחידה או על מישלין פיילוט , גודייר F1 וכו'...)

בכל מקרה- לוקח לצמיג זמן "להיפתח" ולהוריד את שכבת ההגנה שלו, משהו כמו 200-300 ק"מ להערכתי.

ועוד משהו קטן: בשבוע שעבר הכבישים היו מרגרינה בגלל הגשם הראשון...

אוראל, ה SC2 לא צמיג מבריק ובטוח לא יותר טוב מה T1R אז בוא לא נדבר על דברים שאנחנו לא מבינים בהם, מה עוד שאין לך נסיון אישי על הרכב של המשפחה עם הT1R. אם כבר אז אולי ה SC3 הוא באותו סדר גודל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, אתה חזק בדיבורים ואוברחוכם גדול. הניסיון שלי עם T1R מגיע מרכב שהוא חזק משלך וזה אחרי שלפניו היו SDRIVE.

את ה-T1R אני מכיר היטב מאיביזה גודשת של חבר, שנהגתי בה המון, בכל מצב.

ה-SC2 ותיק בימינו ומחליפו (SC3) עדיף משמעותית, רק שלמרות כל הוותק שלו בשוק,

הוא עדיין אוחז וקשיח דפנות ביחס ל-T1R.

ורק תזכיר לי מתי היו לך SC2 טריים?

אני עברתי 22K עם SC2, שאת רב זמן הם בילו בכבישי המרכז והצפון, ועברו חיים קשים משמעותית מהמצופה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני עם T1R במידה זהה וגם אני לא מבין את הרשמים השליליים.

מדובר בצמיג טוב מאוד ביחס לתמורה שלו, הוא לא נועד לאחוז על יבש כמו סליקס והוא לא נועד להתחרות בצמיגים הבכירים והטובים יותר!

אני כן חושב שמבין הצמיגים בקבוצה שלו הוא הצמיג בעל היכולת הטובה ביותר לאחיזה ולנהיגה בפאן ספורטיבי.

המחיר שלו אכן עלה ל-400 אגב (מ-340 בשנה שעברה).

אגב, לחץ אויר 35 מקדימה? זה מה שהיצרן ממליץ? נראה לי מוגזם. אני נוסע על 32 ואאל"ט המלצת היצרן מדברת על 30

פורסם
אייל, אתה חזק בדיבורים ואוברחוכם גדול. הניסיון שלי עם T1R מגיע מרכב שהוא חזק משלך וזה אחרי שלפניו היו SDRIVE.

את ה-T1R אני מכיר היטב מאיביזה גודשת של חבר, שנהגתי בה המון, בכל מצב.

ה-SC2 ותיק בימינו ומחליפו (SC3) עדיף משמעותית, רק שלמרות כל הוותק שלו בשוק,

הוא עדיין אוחז וקשיח דפנות ביחס ל-T1R.

ורק תזכיר לי מתי היו לך SC2 טריים?

אני עברתי 22K עם SC2, שאת רב זמן הם בילו בכבישי המרכז והצפון, ועברו חיים קשים משמעותית מהמצופה.

היו לי בפולו 16V וכמובן נהגתי ברכבים אחרים שמצויידים בהם מאז.

מחליפו ה SC3 כבר קיים בשוק איזה 3 שנים אם לא יותר אז אני לא חושב שזה מחליף...

בכל מקרה, הוא לא צמיג מהשורה הראשונה אבל הוא כן מהשורה השניה, יחד עם דגמים כמו :

SC3, דנלופ ספורטמקסס , פירלי PZERO , יוקו S DRIVE וכו'...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...