Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולי יש בעיה אחרת עם ה-T1R. אינני מצליח לאזן אותם. במהירויות גבוהות הם קצת דופקים. החישוקים לא קיבלו מכות וכל המערכות תקינות. כמו כן הצמיגים הקודמים MICHELIN PILOT PRIMACY HP היו בסדר. אך T1R לא מצליח לבצע איזון.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זוויות גלגול זה תוצאה של קפיצים ומוטות פיתול / חיזוק, ולא בולמים. ובטח שלא צמיגים.

ומה אם הצמיג 'נמרח' ?

buzrum ,זה במקרה חתך של 205/55 16 ?

פורסם

לא, דווקה 205/50/16 סובארו.

בחתך יותר גבוהה 205/55/16 אצלי במאזדה שמתי ContiPremiumContact2,זבל של צמיג. T1R יותר טובים בחצי מחיר.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

EYAL-Y, צמיג שנמרח לא משנה את זווית השלדה כולה בעת פנייה, בטח לא ברמה שתהיה מורגשת ותיקרא "זווית גלגול".

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

חבר'ה מותר לי לחזור בי?

ביצעתי כיוון פרונט, איזון מחדש לכל הרביעיה, וכניראה הבעיה שהייתה כאן הכי משמעותית ומשפיעה על הצמיג: לחץ אוויר.

מילאתי ערכים חדשים גבוהים טיפה יותר מהיצרן כפי שהומלץ כאן, הדופן איננה קורסת כמו שזה היה נראה לפני כן ונראה שהצמיג נמצא כעת בצורתו התקינה, ומאחורה בהתאם.

לאחר כל הפרוצדורות האלה יצאתי לנסיעת מבחן, תחילה נסיעה רגועה על מנת שהצמיג יתחמם טיפה ולאט לאט נסיעה יותר אגרסיבית והתוצאות מרשימות, שיניתי לגמרי את דעתי.

אז נכון שהוצאתי את עצמי טיפה "טמבל" באשכול הזה, אבל רק בזכותו למדתי המון על אופן השימוש בצמיג, כרגע הם אוחזים מעולה ואני ממש מתחיל להנות מהעניין, כניראה שכל התחום הזה הוא לא רק שחור או לבן ויש הרבה מקום למשחק - כי רק לאחר המשחק בערכי לחץ האוויר (בהתחלה הלכתי לפי המלצות היצרן ולא חישבתי עוד השפעות שיש מסביב), וכיול של הבולמים + איזון, הצלחתי להבין כי אכן מדובר בצמיג איכותי ביותר.

תודה לכל המגיבים כאן שנתנו לי כל מיני כיוונים לחשיבה :]

ליום יום: Mercedes CLS-500 AMG - לסוף שבוע: Ferrari 599XX ולמכולת: BMW M3

:lol: אשליות

פורסם

אהההה ..... גם אותך כבר שיחדו בעץ ריח ובפרווה לדשבורד ??? :-P

חשבתי שאופיר שומר את זה רק לבעלי R1R

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
בדיוק להיפך

אני לא יודע למה אתה קורא נסיעה חזקה אבל במסלול שאני הולך אליו כולם מורידים אוויר לפני העליה למסלול גדי לפצות על העליה בלחץ האוויר שנוצרת מהחום.

אמנם עולה לחץ בגלל החום אבל בחום גם הצמיג עצמו "מתרחב" ומתרכך לכן ההמלצה בכלליות היא להעלות את לחץ האויר טרם נסיעה אגרסיבית.

זוית גלגול זה תוצר של בולמים לא של צמיגים..

נכון ולא נכון,

מצד אחד צודק בהחלט בכך שבולמי זעזועים אחראים על ריסון המרכב, אין על זה ויכוח בכלל.

מצד שני, אם הצמיג שלך עם לחץ אויר נמוך מדי, הדופן שלו תקרוס תחת לחץ ועוד יותר תוסיף לזויות הגלגול.

למרכב הרכב "לא אכפת" אם הוא נכנס לזוית גלגול חריפה בגלל הצמיגים או בגלל בולמים רכים\עייפים\גמורים.

בכל אופן, איש איש באמונתו יחייה, אם ניסית כבר להוסיף לחץ אויר לפני עליה למסלול וקיבלת תוצאה פחות טובה מאשר כאשר הורדת לחץ- אין חכם כבעל נסיון.

אצלי בכל אופן זה עבד יותר טוב עם הוספת לחץ אויר מאשר עם הורדת לחץ.

עריכה-

רק עכשיו ראיתי מה כתב THESTIG3 בהודעתו האחרונה:

"מילאתי ערכים חדשים גבוהים טיפה יותר מהיצרן כפי שהומלץ כאן, הדופן איננה קורסת כמו שזה היה נראה לפני כן ונראה שהצמיג נמצא כעת בצורתו התקינה, ומאחורה בהתאם.

לאחר כל הפרוצדורות האלה יצאתי לנסיעת מבחן, תחילה נסיעה רגועה על מנת שהצמיג יתחמם טיפה ולאט לאט נסיעה יותר אגרסיבית והתוצאות מרשימות, שיניתי לגמרי את דעתי".

זה רק מראה שאין שחור לבן, מה שעבד טוב אצלי ואצלו יכול להיות שעובד לא טוב אצלך (הרי כבר אמרת שניסית).

מסקנה- ניסוי וטעייה.

בהצלחה

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זוויות גלגול זה תוצאה של קפיצים ומוטות פיתול / חיזוק, ולא בולמים. ובטח שלא צמיגים.

לרוב אני נוטה להסכים איתך ידידי, לא הפעם.

זוויות גלגול מושפעות מכל מה שרשמת יחד.

בוא ניקח אותי לדוגמא, היתה לי 106XSI שלאט לאט "חיזקתי" אותה בנושא השילדה.

זה התחיל מאנטי רולים חדשים שהבאתי (אחד מצרפת ואחד מפירוקיה שירד מ-GTI), זה המשיך בבולמי בילשטיין שהחליפו את המקוריים והסתיים בסטראטים (כולל אחד קדמי תחתון שמאוד לא נפוץ בארץ משום מה ומשנה את ההתנהגות מקצה לקצה,יותר מעליון).

אה כן, הוחלפו גם צמיגים לחתך נמוך יותר (חזרתי למידה המקורית לאחר שהבעלים הקודמים על מעט בחתך כי לא מצא צמיגים טובים).

בוודאות אומר לך שעם כל אחד מהשלבים זוויות הגילגול הלכו ופחתו,כולל בעת החלפת הבולמים והצמיגים.

הכל משפיע.

הדבר האחרון שיכולתי לעשות כדי להעלים לחלוטין זויות גלגול זה להנמיך את הרכב, אבל את זה לא יכולתי לעשות בגלל הסטראט הקדמי, זה היה או הנמכה או סטראט (גם ככה בלי הנמכה הסטראט ישב כ-10 ס"מ מעל הכביש, הייתי תמיד צריך לנווט בין מכסי ביוב בולטים על הכביש,שלא לדבר על זה שבכל מחסום דוקרנים בקניון הייתי שומע את ה-"פונג" של פגיעת הדוקרנים בסטראט..).

בסופו של דבר החלטתי שעדיף לי להשאר עם זוית גלגול נמוכה מאוד ולפצות על כך עם היגוי סופר חד תודות לסטראט קדמי תחתון.

פורסם
אני ב-3 השנים האחרונות החלפתי 4 סטים, הTOYO זה הסט הנוכחי שלי, והוא עולה ברמתו על כל האחרים, שהיו צמיגי ספורט משובחים ויקרים להחריד.

ליאור

אני עם ליאור בקטע של T1R.

לא מבין למה אצל אנשים אחרים יש בעיות אחיזה איתם - זה בהחלט מעניין לברר ולהבין.

לי יש רק ניסיון מעולה איתם.

הם בטח לא פחות טובים מברידג'סטון RE050A שעולים פי 2 מהם.

יש לנו מזל ענק שמחירים של טויו בישראל נמוכים יחסית לאחרים וזה מה שמייצר רושם מוטעה שמדובר בצמיגים לא מהשורה הראשונה.

גם במחיר 50% ממה שמבקשים עליהם הם היו קניה מעולה.

יש להם לפעמים בעיות של קוניות מעצבנות (דורש החלפה של הצמיג) וגם דופן רכה - אבל על תחיו בסרט שכאילו אתם מכירים צמיגים "מושלמים" - כל צמיג הוא פשרה בין כל הפרמטרים שצריך לעמוד בהם.

גם צמיגים של 5000 ש"ח לסט הם לא מושלמים מכל הבחינות.

לגבי לחצי אוויר - אני מאז ומעולם בכל הרכבים שלי שם יותר לחץ אוויר מהמומלץ.

לדוגמא אם המומלץ 28-30 על קר אני שם 37-39 על חם.

בכל המכוניות שהיו לי ובכל הצמיגים שהן נעלו (מישלנים למיניהם, טויו, גודייר F1, ברידג'סטונים שונים, סיניים שונים) זה גרם לאותה תוצאה בדיוק - יותר אחיזה בפניות.

הורדה של 3 PSI על חם מיד מורגשת אצלי בפחות אחיזה (בפניות כמובן).

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

גנאדי

כל מה שכתבתי כשאמרתי TOYO - התכוונתי ל R1R, הצמיג הכי מוצלח שהיה לי !!!

לגבי ה T1R יש לי פחות ניסיון, אבל היי, המחיר !!!, ומה גם שהבחור שכתב את הכותרת "אכזבה", חזר בו !!!

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אה........

טוב אני עם R1R לא התנסתי כי כל פעם שהייתי צריך לקנות אז לא היו מידות שלי....

כולם אומרים של R1R אוחז מעולה אבל שמעתי תלנות על רעש שהם עושים.

בכל מקרה מבחנית המחיר - הם עוד יותר "בעתיים" כי הם עולים רק כמה גרושים מעל T1R שמאוד קשה לסרב להצעה שכזו :)

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
אני עם ליאור בקטע של T1R.

לא מבין למה אצל אנשים אחרים יש בעיות אחיזה איתם - זה בהחלט מעניין לברר ולהבין.

לי יש רק ניסיון מעולה איתם.

הם בטח לא פחות טובים מברידג'סטון RE050A שעולים פי 2 מהם.

מחזק.

זוג בריג'סטון אחוריים מהסוג הזה במידה 245/45/17 הוחלפו אצלי ברכב ל- T1R .

בהתחלה הם היו איומים ובקרת היציבות נכנסה פעמיים לפעולה במקומות ובמהירות שהבריג'סטון צלחו בקלות.

חלפו 200-300 ק"מ והצמיגים התחילו לאחוז - וברמה. לדעתי כיום (בערך 1,000 ק"מ מההחלפה) הצמיגים עושים עבודה שאיננה נופלת מזו של הבריג'סטון.

אם המחיר היה דומה אולי עוד הייתי מתלבט, אבל בפערי מחיר כאלה אין שום ספק, הטויו עדיפים.

פורסם

עידן,

נראה לי שההבדל בין הנסיון שלי לבין מה שפורסם פה הוא מאופי השימוש ברכב

לא נראה לי שפותח הת'רד או אף אחד אחר שהגיב פה, נוסע 20 דקות רצוף של קסאח על המסלול

מן הסתם, העומס על הצמיגים שונה בין נסיעה על המסלול ונסיעה רגילה עם כמה כיכרות בדרך

הנה דוגמא למה שהתכוונתי אליו

http://forums.rennlist.com/rennforums/1238300-post19.html

ועוד אחת

http://forums.rennlist.com/rennforums/5422346-post2.html

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם

Alexn כתב:

"מן הסתם, העומס על הצמיגים שונה בין נסיעה על המסלול ונסיעה רגילה עם כמה כיכרות בדרך"

אהבתי את השחצנות, אבל לבריאות חביבי.

אתה כנראה גם לא מכיר את החברים שאני מסתובב איתם.

פורסם

מה הקשר לשחצנות?

ציינתי עובדה שקשורה לנושא. העומס על הצמיג וגם משך העומס הזה מאד משנים את התמונה.

כמות החום שתיוצר בשתי הדוגמאות האלה שונה ומכאן ההשפעה על הלחץ תהיה שונה

ומי אלה החבר'ה שלך ?בהונג קונג, נכון? סיקרנת אותי עכשיו...

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

• תוכן חדש...